Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №415 від 24.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пильність

Товаришу - на кредит, собі - на мінералку

Викрити групу квартирних крадіїв, яка з листопада минулого року “чистила” помешкання жителів Дубровиці та району, місцевим правоохоронцям допоміг випадок - пильність сусіда чергової жертви.

- У селі Колки обікрали місцеву жительку, - пригадує начальник райвідділу Григорій ДЕМ’ЯНЧУК. - Невідомі зловмисники вийняли скло у веранді, і, потрапивши до оселі цієї жінки, викрали п’ять тисяч гривень. Стало відомо, що на вулиці села неодноразово бачили чорне авто і один із жителів запам’ятав останні цифри номера. Тож я зателефонував начальнику ДАІ, і автомобіль затримали через п’ятнадцять хвилин.

У автівці, якою керував 22-річний житель села Порубка Микола, правоохоронці знайшли золоті ланцюжки, обручки та ключі. Грошей, які зникли з квартири потерпілої, підозрюваний позбувся дорогою до райвідділу. Молодик підробляв продажем ковдр, яких у автівці було чимало. Так от, в одну із них він і поклав п’ять тисяч гривень, попросив працівника ДАІ, що супроводжував транспортний засіб до Дубровицького РВ, зупинитися в одному із сіл, де продав цю ковдру своєму клієнтові…

- Микола розповів, що неодноразово скоював крадіжки не лише в Дубровиці, а й у районі разом зі своїми знайомими - учнями-старшокласниками однієї зі шкіл райцентру, - продовжує Григорій Дем’янчук. - 22-річний житель Порубки давав вказівку спільникам, щоб вони встановлювали дітей забезпечених батьків, які навчаються разом із ними, і при нагоді викрадали у них ключі. Хлопці так і робили, а згодом під час уроків (з 10 до 12 години) потрапляли до того чи іншого помешкання.

- Коли ми запитали у Миколи, навіщо він крав, молодик розповів, що у трьох банках Дубровиці взяв кредит приблизно на 60 тисяч гривень. І для того, щоб оплачувати його та проценти, почав займатися квартирними крадіжками, - зауважує Григорій Дем’янчук. - Спільникам він виплачував по 100-200 гривень - на морозиво або на мінеральну воду…

24.09.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.09.2009p. 
На головну сторінку