Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

Данильчук скличе екстрене засідання...

Вже не перший рік обласні обранці сушать голови над тим, як можна врятувати Міжнародний аеропорт “Рівне”. Всім зрозуміло, що без залучення допомоги держави забезпечити нормальне функціонування рівненського летовища буде нелегко. Відтак депутати облради прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, в якому просять урядовців переглянути їхнє рішення щодо виключення ОКП “Міжнародний аеропорт “Рівне” з переліку об’єктів, які обслуговуватимуть Чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Владоможці зазначають, що для роботи нашого летовища потрібно не так вже й багато, адже величезних капіталовкладень воно не потребує. Вже вкотре намагатимуться пустити його з лотка. “Якщо буде хоча б один покупець, я даю гарантію, що ми за лічені години зберемо сесію, і все зробимо для того, щоб продати аеропорт”, - говорить голова Рівненської обласної ради Олександр ДАНИЛЬЧУК.

Зокрема, депутати підтримали пропозицію постійної комісії з питань бюджету та фінансів передбачити за рахунок коштів резервного фонду обласного бюджету видатки в сумі 100 тисяч гривень. Ці кошти спрямують на проведення необхідних заходів для підготовки “Міжнародний аеропорт “Рівне” до сертифікаційної перевірки.

... і контролюватиме дороги

Керівництво Служби автомобільних доріг та УДАІ УМВС у Рівненській області днями отримало доручення підготувати на найближчу сесію облради матеріали про роботу щодо збереження автомобільних доріг загального користування.

На думку голови обласної ради Олександра Данильчука, стан обласних шляхів - незадовільний, зокрема, і через неналежний контроль за рухом великогабаритного транспорту. “Перевантажені фури, які рухаються нашими дорогами, вщент їх розбивають. Якщо цей процес не контролювати, ніяких коштів на ремонт шляхів не вистачить”, - вважає Олександр Данильчук. Найгірша ситуація на автодорозі “Городище-Старокостянтинів”, яка пролягає через Рокитнівський, Сарненський, Березнівський, Костопільський та Рівненський райони. Вона особливо завантажена великогабаритними автівками, які рухаються без відповідних дозволів та погоджень.

01.10.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку