Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №417 від 08.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Рисові сніданки

( Продовження. Початок в минулому номері) А в банку № 1 покласти 2 ст. л. рису, залити водою і поставити її за банкою № 6. Наступного дня поснідати вмістом другої банки (приготувати так, як рис із першої банки), наповнити її 2 ст. л. рису та водою і поставити в кінець черги. Кажуть, що наслідком цього лікування є не лише поліпшення стану хребта, а й схуднення.

Аби не допустити ускладнень у роботі нирок, під час лікування рисом слід пити листя брусниці, а щоб зберегти сталість мінерального складу організму, зокрема, калію, треба вживати пшоно, петрушку, родзинки, курагу.

Слизистий відвар рису п’ють під час поносу, дизентерії, позаяк рис пригальмовує моторну функцію кишечнику. Одну частину рису треба залити сімома частинами води, прокип’ятити 15-20 хв. Пити по третині склянки через кожні 2 години. Такий відвар корисний людям з хронічними хворобами органів травлення.

Якщо ангіна, грип чи пневмонія - готують відвар рису:

1 склянку залити сімома склянками води, додати 1 ст. ложку м’яти, прокип’ятити, додати кашку натертої на дрібній тертці цибулини, розмішати. Відвар пити по третині склянки через 2 години.

Справжній рис - високоенергетична їжа, особливо корисна для дітей, післяопераційних хворих, хворих з ураженнями нирок та печінки. Не слід вживати рис у разі ожиріння та запору.

08.10.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2009p. 
На головну сторінку