Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №418 від 15.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочин і кара

Три роки за збут фальшивок

Житель одного із сіл Конотопського району Сумської області Олександр вирішив завернути до провінційного містечка Корець. У салоні автівки знаходилося ще двоє чоловіків. Як згодом Олександр пояснював правоохоронцям, вони зупинили його в Конотопі та попросили відвезти до одного з рівненських райцентрів. За поїздку пасажири розрахувалися трьома двохсотгривневими купюрами, попередивши, що гроші… фальшиві, і порадили якнайшвидше їх збути.

Олександр не вигадав нічого кращого, як “розбити” фальшивки на місцевому ринку. В однієї жіночки придбав палку ковбаси, в іншого продавця - автомобільне мастило, у третього - банку кави. Однак в останнього торгівця не виявилося здачі і він пішов міняти гроші до валютника, який відразу запідозрив, що купюра фальшива. Продавець повернув її горе-покупцеві, а той віддав товар і - навтьоки…

У цей час невеличким містечком поширилася чутка, що ринком “мандрують” фальшиві гроші. Хтось навіть вказав, на якому авто був їх “розповсюджувач”. Правоохоронці наздогнали утікача вже поблизу Новоград-Волинського, що на Житомирщині. Під час обшуку в Олександра знайшли купюру, яку він не встиг “збагрити”.

Корецький районний суд, вивчивши справу, виніс вирок: Олександра визнали винним у скоєнні злочину та засудили до трьох років позбавлення волі умовно.

15.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 15.10.2009p. 
На головну сторінку