Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №418 від 15.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Секрет успіху

Солодке життя подарує Рівненська кондитерська фабрика

Солодке життя подарує Рівненська кондитерська фабрика

Коли працювати немає сил, руки втомилися від виснажливої роботи, а мозок відмовляється розуміти оточуючих - скуштуй смачну цукерку від Рівненської кондитерської фабрики, і світ навколо тебе почне сповнюватися яскравими барвами! Вже кілька десятиліть поспіль солодку продукцію кондитерської фабрики Рівного, яку без перебільшення називають смачною окрасою краю, мають можливість куштувати не лише рівняни, але й жителі всієї України. Більше того, апетитні цукерки цього підприємства вже давно відомі далеко за межами нашої країни - у Росії, Казахстані, Грузії, Узбекистані, Туркменістані, країнах Прибалтики тощо.

За 65 років своєї солодкої діяльності, - адже саме з 1944 року починається історія Рівненської кондитерської фабрики “Червона зірка”, підприємство пережило різні часи. У листопаді 1993 року фабрику зареєстрували як Акціонерне виробничо-комерційне товариство відкритого типу “Рівненська кондитерська фабрика”. А з 1997-го вона стає частиною групи підприємств компанії “Екотехніка”.

Нове тисячоліття вносить певні зміни у звичне життя фабрики - починається глобальна реконструкція цехів та модернізація устаткування. Спершу у 2002 році реконструювали вафельне відділення цукеркового цеху та встановили лінію з виробництва вафель та цукерок на вафельній основі. Згодом у Дубні відкрили цех по виробництву печива.

З 2003 року рівненські солодощі виготовляються під торговельною маркою “Ріконд”. Вже тоді Рівненська кондитерська фабрика входить до десятки найбільших виробників кондитерських виробів в Україні (за потужністю виро-б-ництва), а за виготовленням карамелі посідає 5 місце серед аналогічних підприємств.

Повсякчас аналізуючи попит на власну продукцію, фахівці і технологи фабрики готують все більше солодких новинок. Так, у 2005 році в експлуатацію вводяться сучасні високопродуктивні лінії із виготовлення желейних цукерок та м’якої карамелі. А у 2008-му на підприємстві повністю відмовилися від компресорів, які у своїй роботі використовують аміак. Замість цього фабрика перейшла на технологію індивідуального охолодження виробів. Це задоволення було не з дешевих, проте вимагалося часом, якістю продукції та екологічністю виробництва.

- Сьогоднішній асортимент продукції Рівненської кондитерської фабрики, - зазначає заслужений працівник промисловості України, директор Рівненської кондитерської фабрикі із 1985 року Валентина ПЕТРУК, - це більше 200 найменувань: лікерні шоколадні, помадні, желейні цукерки, мармелад, драже, м’яка карамель, цукерки на вафельній основі, вафлі, печиво. Варто зазначити, що при виготовленні усієї продукції використовується лише натуральна сировина без використання консервантів. А желейні цукерки, які пропонує наша фабрика, завдяки пектину, який входить до їхнього складу, можна з гордістю назвати ще й корисними.

Із року в рік ми намагаємося всіляко вдосконалювати якість нашої продукції, щоб вона задовольняла будь-які смаки та вподобання наших споживачів. Як наслідок - нові види солодощів на прилавках українських магазинів.

Ми з радістю беремо участь у різноманітних спеціалізованих виставках, адже це реальна можливість не лише заявити про себе, але й познайомитися з представниками інших фабрик та їх продукцією. І, до речі, за відмінну якість та високі смакові властивості продукція ТМ “Ріконд” неодноразово нагороджувалася на престижних вітчизняних виставках і конкурсах, про що свідчать численні дипломи та відзнаки.

І хоча діяльність такого великого підприємства, як Рівненська кондитерська фабрика, неможлива без проблем, про це у переддень професійного свята Валентина Тихонівна говорить неохоче. “Нам не вистачає працівників, кадрового потенціалу, хоча технологічно фабрика здатна працювати у три зміни”.

Поки ж зусилля працівників фабрики спрямовані на виготовлення смачної продукції та створення мережі її дистрибуції. “Бути ближче до покупця”, - саме під таким гаслом у більшості великих міст України з’являлися у свій час торгові представництва ТМ “Ріконд”.

- Нашим працівникам доводиться нелегко, - підсумовує Валентина Петрук, - однак вони вкладають всю свою ду-шу, всі свої сили для того, щоб споживачі щодня могли ласувати свіжими солодощами від Рівненської кондитерської фабрики, тим самим отримуючи солодкі миттєвості життя.

Тому я від щирого серця вітаю своїх колег - працівників Рівненської кондитерської фабрики, колектив “Екотехніки”, трудові колективи підприємств-партнерів із професійним святом! Бажаю Вам, попри складну ситуацію в економіці, процвітання та вдячності від споживачів. Нехай життя ваше буде таким солодким, як продукція, яку випускає Рівненська кондитерська фабрика.

P.S. Днями Валентина Тихонівна відсвяткувала свій День народження. Редакція “РР” щиро вітає її з цієї нагоди та зичить впевненості, мужності, краси і здоров’я.

15.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 15.10.2009p. 
На головну сторінку