№418 від 15.10.2009p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Нешкідливі поради
Баклажани рекомендують вживати в їжу при атеросклерозі, захворюваннях печінки, нирок, набряках, подагрі. Ці фіолетові овочі особливо корисні людям літнього віку.
Калій, якого багато в баклажанах, поліпшує роботу серця, кровообіг у серцевому м’язі. Крім того, він нормалізує водно-сольовий обмін, звільняє організм від надлишку води та кухонної солі, одночасно виводяться з сечею урати. Не менш важливий і марганець, бо сприяє засвоєнню жирів, перешкоджає їх відкладенню в судинах у вигляді жирових бляшок, чим відвертає загрозу закупорювання судин. Марганець потрібен і для нормального функціонування печінки, запобігаючи її жировому переродженню, і для роботи ендокринної системи, посилюючи здатність інсуліну знижувати рівень цукру в крові. Дієтологи рекомендують подавати баклажани до жирної м’ясної їжі, щоб зменшити шкоду від її вживання.
При недокрів’ї потрібно з’їдати не менше одного баклажана на день. Утім, не сирого.
Дієтологи - за тушкування, запікання, щоб найповніше зберегти всю цілющість овоча.
15.10.2009 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №10 від 15.10.2009p. На головну сторінку |