Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №419 від 22.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Постанова

Ковальчук-Зарх звільнили незаконно

Ковальчук-Зарх звільнили незаконно

Декілька тижнів тому газета вже висвітлювала гостру суперечку, що відбулася між депутатами обласної ради, які ніяк не могли вирішити: призначити чи звільнити Любов Ковальчук-Зарх на посаду головного лікаря перинатального центру. Переукласти договір на п’ять років так і не вдалося.

У відповідь на це Територіальна державна інспекція праці у Рівненській області з’ясувала, що, згідно із регламентом Рівненської обласної ради, рішення про звільнення пані Любов з посади вважається прийнятим, якщо за нього віддали голос більшість зі складу ради, а саме - 41 депутат. Таким чином облрада залишила головного лікаря на посаді, оскільки рішення не набрало потрібної кількості однодумців. Зважаючи на всі нюанси, на сьогодні трудові відносини головного лікаря Любові Ковальчук-Зарх із Рівненською обласною радою не розірвані.

Проте всупереч рішенню депутатів голова обласної ради Олександр ДАНИЛЬЧУК, який був присутній на засіданні ради і знав про це рішення, видав розпорядження про звільнення з посади головного лікаря комунального закладу “Обласний перинатальний центр”. Таким чином нормативно-правові акти пана Данильчука стосовно цього рішення - ніщо інше, як перевищення службових повноважень, які порушують законодавство про працю України.

За словами депутата обласної ради Тараса МАКСИМЕНКА, це розпорядження голови є незаконним, бо на сесії документ не затвердили, тому трудові відносини з колишнім головним лікарем продовжуються аж до рішення наступної сесії.

У свою чергу пан Максименко говорить, що “букви закону” таки не дотримались із “доброї руки” пана Данильчука, і тепер залишається лише чекати, чи прокуратура міста порушуватиме по цьому факту справу. “Я впевнений, що Любов Ковальчук-Зарх із успіхом виграє судову справу, а Данильчук повинен постати перед законом”. Зокрема Тарас Анатолійович радить окремим уповноваженим особам перечитати трудове законодавство, адже не всі його дотримуються, а подекуди й взагалі не знають. До кінця жовтня пані Любов перебуватиме у відпустці, а далі знову розпочнеться з’ясування стосунків.

22.10.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.10.2009p. 
На головну сторінку