Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 19.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господиням

Щоб з холодильника гарно пахло

Щоб з холодильника гарно пахло

Як позбутися неприємного запаху з холодильника і запобігти його повторній появі? У цьому вам допоможуть наші добрі поради.

Запах нового

Холодильник, як будь-яка нова побутова техніка, має свій запах. Щоб він не змішувався з пахощами улюблених страв, перед використанням холодильник доведеться вимити.

Використовуйте для цього теплий розчин води з питною содою або будь-який миючий засіб. Не забудьте помити і зовнішні частини холодильника. Потім витріть насухо всі поверхні і лишіть дверцята відчиненими на кілька годин, щоб провітрити робочі камери. Після цього можете сміливо завантажувати холодильник продуктами.

Запах старого

Навіть якщо ви щільно зачиняєте усі банки і контейнери з їжею, згодом симфонія пахощів із вашого холодильника перестає радувати нюх. Незрозумілі харчові об’єкти наповнюють його сумнівними нотками. Це означає, що настав час вимити холодильник або хоча б очистити спеціальний зливний отвір усередині камери (він зазвичай забруднюється). Виробники рекомендують проробляти цю процедуру раз на рік.

Позбутися від нажитого запаху допоможуть народні засоби:

Оцет: протріть стінки холодильника ганчіркою, змоченою в розчині оцту (розвести водою 50 на 50).

Харчова сода: вимийте холодильник водним розчином соди. А потім поставте у ньому відкриту ємність із содою і змінюйте її раз на 3 місяці. Сода чудово поглинає запахи.

Нашатирний спирт: допоможе у найважчих випадках, коли холодильник вимитий, а запах залишився. Натріть стінки холодильника зсередини нашатирним спиртом і лишіть дверцята відчиненими на весь день.

Деревне або активоване вугілля. Подрібніть жменю вугілля, насипте в тарілочку і лишіть у холодильнику на день.

Лимонний сік. Вимийте холодильник зсередини або хоча б протріть вологою ганчіркою з крапелькою лимонного соку.

Щоб запаху не було й надалі, допоможуть харчові абсорбенти. Вибирайте зі списку той, який найбільше сподобався - і нехай він поселиться у вашому холодильнику.

Житній хліб: звичайний чорний хліб наріжте на шматочки і розкладіть на кілька тарілочок. Поставте по одній на кожну полицю в холодильнику.

Рисові зерна: насипте на блюдце і помістіть в холодильну камеру.

Розрізана цибуля, яблуко і картоплина теж добре вбирають запахи. Проте ці натуральні абсорбенти доведеться змінювати раз на кілька днів.

Духмяні трави і спеції: зберігаючи в холодильнику базилік, куркуму, гвоздику, естрагон, корицю, селеру, чебрець, ви тим самим перешкоджаєте утворенню неприємних запахів. Допоможе також екстракт ванілі - за необхідності протріть полички ватяним тампоном, просякнутим духмяною рідиною.

Апельсин, лимон: в якості освіжувача повітря можна використовувати апельсинові шкірки або часточки лимона.

Сіль, цукор: просто поставте в холодильник відкриту ємність із сіллю або цукром, і від неприємного запаху дуже скоро не залишиться і сліду.

19.11.2009За матеріалами інтернету



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2009p. 
На головну сторінку