№425 від 03.12.2009p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#На замітку
Як нагодувати сім’ю сніданком - швидко та ситно? Адже більшості з нас ранками не те, що придумувати варіанти страв, а навіть ворушитися не хочеться! Напевно, у кожного є певний ранковий ритуал пробудження, зарядки, збирання всіх членів сім’ї, перегляду щоденника. Що ж до сніданку, то потрібно, щоб він був і смачним, і корисним, і ситним, щоб він подобався вам, чоловікові, дітям, а якщо щось залишиться - вашій нахабній кішці. Щоправда, салати ранками якось не ріжуться, фрукти не насичують. Методом проб і помилок ми визначили варіанти, які мають сподобатися й вам.
2. Грінки. Беруться вчорашні булочки, обмакуються в яєчно-молочну суміш і стають найсвіжішими грінками. Варіант - оладки з різноманітними наповнювачами: яблука, кабачки, морквина, буряк. Час приготування - рівно 20 хвилин. Якщо хочеться більш солодкого смаку, зробіть оладки з яблуками, якщо потягнуло на гостреньке, готуйте оладки з кабачками.
3. Сир з медом та сметаною. Можна з ізюмом і курагою. Варіант - сирники (сир, яйце, мука, цукор) зі сметаною. Час приготування: сир - від 2 до 5 хвилин, сирники - 25 хвилин. Якщо хочеться чогось свіженького, можна приготувати просто сир, якщо захотілося ситнішого - сирники.
4. Гарячі бутерброди: хліб, ковбаса (за бажанням можна помідор, огірок тощо) накриваються поверх сиром і ставляться в мікрохвильовку хвилини на дві. Час приготування - 5 хвилин. Гарні тим, що ваша дитина швидко навчиться їх сама готувати, якщо вам захочеться у вихідний день довше поспати.
5. Вівсяні пластівці - геркулес. Залити окропом, дати запаритися (поки ви, наприклад, приймаєте душ), додати молока, довести до кипіння. Сіль, цукор - за смаком, можна додати фрукти. І смачно, і поживно.
6. Варіант, який виручає, якщо довго ігнорувати дзвінки будильника і прокинутися пізніше призначеного часу - невигадливий: кращий сніданок - розігріта вчорашня вечеря. Час приготування - 2 хвилини. Цей варіант радимо практикувати не дуже часто, тому що потрібно надавати перевагу все-таки свіжій їжі.
Обирайте самі, що вам та вашим домочадцям більше до смаку!
03.12.2009 |
Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2009p. На головну сторінку |