Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №429 від 30.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Людяність

Ялинка від Червоного Хреста

На святого Миколая чекали чи не всі дітлахи Рівненщини - здорові й хворі, добре знаючи, що це час подарунків. Недужі - особливо. Підготувалися до зустрічі чудотворця й хворі на сухоти у відділенні дитячого туберкульозу Рівненського обласного тубдиспансеру. У відділенні постійно перебуває на лікуванні близько 30 дітей від народження до 18 років. Уже традиційно їх потішив Червоний Хрест.

- Найчастіше тут лікуються діти з малозабезпечених, неповних та з середнім достатком родин з усієї області. Найгірше, що це діти, які рано втратили матерів, а з ними - материнську ласку та любов, - розповіла голова Рівненського міського Товариства Червоного Хреста Світлана БОГОРОДИЦЬКА.- Нині у відділенні троє діток (4, 5 та 6 років), мами яких померли від туберкульозу. Цьогоріч ми, послухавши невеликий святковий концерт, подарували хворим дітям пакунки з солодощами, а також найнеобхідніше - одяг, взуття, канцтовари та миючі засоби.

- Мені відомо, що найбільше дітлахи та персонал зраділи розкішній штучній ялинці. Направду, вельми гуманно замінити живе дерево на багаторазове. І ще: дуже непросто в наших реаліях збирати кошти на благочинність, схиляти, а часто й вмовляти пожертвувати тим, хто в скруті.

- Червоний Хрест - це громадська благодійна організація і її благочинна діяльність ведеться за рахунок доброчинних пожертв. У цьому році завдяки спонсорським коштам ми надали допомогу відділенню дитячого туберкульозу на суму 5001 грн. 28 коп. А туберкульоз потребує тривалого і серйозного лікування.

Напередодні Нового року та Різдвяних свят від щирого серця дякуємо всім благодійникам, які перерахували гроші, допомогли натуральною продукцією за їхні небайдужі серця, за особисті внески у справу милосердя. Бажаю благополуччя та здоров’я у сім’ях цих добрих людей.

30.12.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2009p. 
На головну сторінку