№430 від 05.01.2010p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Без рецепта
Овес - відомий лікарський засіб у народній медицині українців і багатьох народів світу. Приміром, Гіппократ радив пити відвар вівса замість чаю не лише хворим, а й здоровим людям, стверджує українське Інтернет-видання “Ваше здоров’я”. Вівсяний напій зміцнює нервову систему, поліпшує склад крові, обмін речовин.
У лікуванні низки захворювань овес є надзвичайно ефективним засобом.
Для очищення печінки.
У півтора літра води покласти срібний предмет і довести до кипіння. Предмет вийняти, а у воду засипати 150 г неочищеного вівса, поставити на маленький вогонь на 15 хвилин, настояти 2 години у теплому місці. Вживати протягом 10-15 днів тричі на день по 0,5 л. У період очистки вживати легку дієтичну їжу.
Проти безсоння.
Півкілограма вівса залити трьома літрами води і варити до напівготовності. Процідити і вживати по склянці, додаючи по чайній ложечці меду.
Проти бронхітів та запалення легень у дітей.
Склянку вівса промити й залити літром води. Уварювати впродовж години на маленькому вогні. Процідити і давати дітям пити з медом протягом дня кілька разів по півсклянки і на ніч. Щодня готувати свіжий настій.
“Еліксир життя”.
Три склянки вівса промити і залити трьома літрами води. Кип’ятити протягом 20 хвилин на слабкому вогні. Після цього каструлю закутують і настоюють її вміст цілу добу. Проціджують, додають 50 г меду, доводять до кипіння, охолоджують і ставлять у холодильник. Вживають відвар маленькими ковточками за півгодини до їди по 100-150 грамів протягом трьох тижнів. Оздоровлювальний та омолоджувальний курс можна проводити щосезону: зимою, весною, влітку та восени.
Рецепт для підтримання краси і здоров’я.
П’ять ложок подрібненого зерна вівса або вівсяної крупи заливають п’ятьма столовими ложками холодної води і настоюють протягом ночі. Зранку додають столову ложку вершків, меду за смаком, лісових чи волоських горіхів. Вживають на сніданок протягом місяця.
05.01.2010 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2010p. На головну сторінку |