Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №437 від 25.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Переконання

Реформування житлово-комунальної сфери

Реформування житлово-комунальної сфери

Нещодавно у місті розпочався рух по реформуванню сфери житлово-комунального господарства. Навколо цього лунає багато дискусій та пропозицій. Однією з основних ідей, яку висловив міський голова Рівного Володимир Хомко, була ініціатива більш активного створення у місті об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Однак цей процес проходить непросто.

Як зазначив голова бюджетної комісії Рівнеради Сергій ПАЛАДІЙЧУК (на фото): “Реформування ЖКГ навіть за найсприятливіших умов забирає від 3 до 8 років. А враховуючи те, що у нас умови не надто сприятливі, то годі й говорити. Я маю на увазі відсутність нормального фінансування галузі та нестабільність у державі. За таких умов цей процес, за моїми прогнозами, затягнеться приблизно вдвічі довше. Тому ті кроки, які сьогодні робляться міською владою, на моє переконання, є досить грамотними і правильними”.

Як вважає Сергій Паладійчук, створені ОСББ не є єдиною і виключною можливістю реформування житлово-комунальної галузі. “Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків - це лише один із можливих елементів на шляху до вирішення проблеми, що сьогодні виникла у даній галузі. До того ж ОСББ повинні створюватися лише у тих будинках, мешканці яких є готовими до цієї відповідальності. Думаю, що такі об’єднання були б найефективнішими саме у маленьких будинках, у яких менші площі для контролю і роботи,” - зазначив політик.

“Підбиваючи підсумки, я можу сказати, що для того, аби досягти хороших результатів, потрібен час, активна і грамотна роз’яснювальна робота, а також розуміння того, що ці процеси відбуватимуться з певними труднощами”.

25.02.2010



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2010p. 
На головну сторінку