Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №437 від 25.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

Чиновники вирішують, школярі – страждають

Декілька днів батьки села Берестя Дубровицького району не пускали дітей до школи. Вони навіть погрожували перекрити рух транспорту на автодорозі “Городище-Старокостянтинів”, якщо обласні обранці не прислухаються до їх прохання - звести новий учбовий заклад і закрити аварійний.

За інформацією Берестівського сільського голови Миколи ДАШУКА, будівля діючої школи зведена ще у 1963 році, сьогодні там навчається 346 дітей, зокрема і дошкільнята. Питання будівництва нової школи гостро стоїть з 2003 року. І для того, щоб завершити школу в селі Берестя, потрібно більше 12 мільйонів гривень.

- Питання добудови школи в селі Берестя намагатимемося вирішити цьогоріч за рахунок державного бюджету, - пообіцяв голова обласної ради Олександр ДАНИЛЬЧУК. - Адже на обласний бюджет розраховувати не варто.

І нагадав батькам, що, незважаючи на складний 2009 рік, були здані в експлуатацію школи у Глинному, Тинному та Шпанові.

Голова постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Михайло КРИВКО взагалі вважає нераціональною за умов кризи практику фінансування будівництва закладів освіти з обласного бюджету. “Ми не вирішили проблему, а лише створили її”, - зазначив він на засіданні комісії. Натомість, за його словами, кошти, які були витрачені з обласного бюджету на ці цілі, можна було б спрямувати на програму з енергозбереження шкіл.

“Опалення низки шкіл району минулого року ми перевели з газу на тверде паливо. І побачили, що таким чином забезпечили немалу економію. Наприклад, опалення школи площею 3 тисячі квадратних метрів твердим паливом обходиться у 500 гривень, а газом - у 2500 гривень. А зекономлені кошти - це зароблені кошти”, - зауважив Михайло Кривко.

Відтак комісія з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури та спорту звернулася до управління освіти ОДА зосередити увагу на забезпеченні енергозбереження шкіл області.

25.02.2010



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2010p. 
На головну сторінку