Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позиція

Нова влада обрала Яценюка “улюбленою опозицією”

Арсеній Яценюк не став прем’єром у коаліції з Партією регіонів, оскільки не виправдав сподівань Рината Ахметова та Віктора Януковича - не зумів за їх дорученням умовити більшість депутатів від НУ-НС підтримати нову коаліцію. Про це в інтерв’ю “Главреду” розповів член фракції НУ-НС Анатолій Гриценко.

За словами депутата, Яценюку не вистачило авторитету всередині фракції НУ-НС для об’єднання навколо себе 37-ми депутатів, необхідних для створення коаліції та висування його кандидатури в прем’єри.

“Це було остаточно засвідчено під час зустрічі Арсенія Яценюка з Віктором Януковичем, організованої Миколою Мартиненком. Янукович прямо сказав, що прем’єром бачить Азарова. Одразу після цього Яценюк “передумав” ставати главою уряду. Він вирішив стати опозиціонером”, - зіронізував Гриценко.

Як відомо, Яценюк розповів про переговори з Януковичем щодо свого прем’єрства. Після того, як було відмовлено, Адміністрація Президента повідомила, що Яценюк йде в опозицію. Це дало підстави багатьом політикам і експертам говорити про те, що влада обрала лідера “Фронту змін” “улюбленою опозицією”. Політолог Ярослав Макітра нагадав, що свого часу Кучма так само обрав собі опозицією Симоненка. Щодо ж Яценюка, то експерт іронічно припустив, що, враховуючи балакучість політика, ми незабаром почуємо від самого Яценюка про те, яку ж нагороду він отримає за те, що з дозволу влади “гавкатиме та не кусатиме її” на центральних телеканалах.

08.04.2010Інформогляд



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку