Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №445 від 22.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Опалювальний сезон

Рівне завершило...

Рівне завершило...

Відповідно до розпорядження міського голови 15 квітня у Рівному закінчився опалювальний сезон. Першим він став для приватної теплопостачальної компанії “Рівнетеплоенерго”.

Наразі теплопостачальне підприємство забезпечуватиме лише подачу теплової енергії для того, щоб споживачі мали можливість отримувати гарячу воду. Як розповів керівник ТОВ “Рівнетеплоенерго” Степан КОРОПЕЦЬКИЙ, об’єкти теплопостачання вже переведені на літній режим роботи.

“Цей сезон був неоднозначний як для нашого підприємства, так і для мешканців Рівного. Траплялися неприємні ситуації з перебоями теплопостачання у холодні дні: за весь опалювальний період сталося 64 прориви на тепломережах. Однак нам вдалося це виправити і пережити. Ми вдячні тим споживачам, які вчасно розраховувалися за надані послуги, що, у свою чергу, дозволяло нам проводити оплату за природний газ”, - зауважив пан Коропецький.

Попри це, рівень проплати за комунальні послуги підприємству і досі турбує. На сьогодні рівняни розрахувалися з теплопостачальним підприємством лише на 62 відсотки. Натомість, юридичні особи, рівень проплати яких склав 85 відсотків, відповідальніше поставилися до цього питання.

Проблема із подачею гарячої води у літній період наразі залишається відкритою. ДК “Газ України” поставила умови перед “Рівнетеплоенерго”, відповідно до яких проплати за наданий газ до червня 2010 року мають скласти 80 відсотків, а до жовтня компанія має розрахуватися за спожитий газ на 100 відсотків. Тоді-то і водичка в наших кранах буде гарячою.

Виставляючи рахунки за квітень, “Рівнетеплоенерго” вестиме перерахунок. “Весь опалювальний сезон ми працювали з тарифом 6,05 за квадратний метр. Проте останній місяць рахуватимемо 4,25”, - говорить приємну новину Степан Мафтейович. І наголошує: “Щоб вдало розпочати наступний опалювальний сезон і гідно до нього підійти, керівництво теплопостачальної компанії просить населення розрахуватися з боргами”.

Алла БІДЮК

...Область готується

- Незважаючи на холодну зиму, опалювальний сезон 2009-2010 років минув без проблем, - констатує начальник Головного управління ЖГК облдержадміністрації Олександр СЕРГІЄНКО. - Цього вдалося досягти лише завдяки якісній підготовці та 72,4 мільйона гривень, без залучення капітальних інвестицій з державного бюджету.

Для когось дата 15 квітня є закінченням опалювального сезону, а для теплопостачальних підприємств та житлово-комунального господарства в цілому - стартом для підготовки до наступної зими. За словами Олександра Сергієнка, під час підготовки об’єктів підприємств комунальної теплоенергетики необхідно передбачити широке впровадження місцевого палива, електроопалення для скорочення споживання природного газу не менше 25 відсотків, зменшення технологічних втрат енергоносіїв і води. Для покращення технічного стану об’єкти планують включити у Державну цільову економічну програму енергоефективності.

Проблемним залишається підготовка до зими житлових будинків і гуртожитків відомчого житлового фонду, більшість з яких обслуговується на неналежному рівні та потребує капітального ремонту. Тому вони і досі не передані на баланс територіальних громад. І досі на Рівненщині є 36 гуртожитків державної форми власності.

Крім цього, найближчим часом потрібно обстежити всі будинки й визначити їх стан та коло робіт, необхідних для проведення. І, звичайно - продовжити роботу по створенню ОСББ та профінансувати капітальний ремонт житлових будинків.

22.04.2010



Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2010p. 
На головну сторінку