Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №228 від 23.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Між життям і смертю

Ішов з дискотеки, а напоровся на ніж

Ішов з дискотеки, а напоровся на ніж

Лікарі стверджують, що хлопець народився «в сорочці»

Останнім часом містом ходять чутки про маніяка, який блукає темними вулицями з холодною зброєю і перестріває одиноких перехожих. Працівники правоохоронних органів усе спростовують, адже вбивство на Київській, яке породило такі чутки, вже розкрите. Тоді чому ж напади продовжуються далі?

Півтора тижня тому, 11 лютого, студент Текстильного технікуму технологій та дизайну Олег (ім'я змінене) разом з одногрупниками пішов на дискотеку в один із нічних клубів Рівного. Потанцювавши та випивши пива, хлопці близько дванадцятої ночі вирішили, що пора вже й по домівках розходитися, тому веселою компанією попрямували у бік залізничного вокзалу. Йшли таким чином, щоб дорогою усіх позаводити додому, і вже біля пивзаводу Олег пішов у бік Боярки, а його друг попрямував на Ювілейний.

- Було ще не дуже пізно, - розповідає хлопець, - близько першої години ночі. На безлюдній вулиці світили ліхтарі, тому того чоловіка я ще здалеку помітив. Здавалося, що він чи то п'яний, чи наркоман якийсь, бо йшов невпевнено. Коли біля Аграрного технікуму ми порівнялися, спробував його обминути, та він накинувся на мене і повалив на землю. Ножа я не побачив, а тільки відчув, як він чимось різонув по обличчю, і по мені потекла кров. Після цього відчув гострий біль у спині і зрозумів, що мене серйозно поранено.

Варто захопитися сміливістю підлітка, адже в такій ситуації він не тільки не розгубився та не злякався, а й дав гідну відсіч нападнику. Схопив його за руки, аби не дозволити нанести іще удари, став відштовхувати чоловіка і йому вдалося вирватися і втекти.

Коли прийшов додому до брата, той спочатку не міг зрозуміти, чому Олег весь у крові. Хлопці взялися її зупиняти, адже поранення виявилися досить глибокими.

- Брат наполягав на виклику «швидкої», та я відмовлявся, - говорить Олег, - бо не хотів, аби мама хвилювалася. Кров вдалося зупинити, тому вирішив піти на те ж місце разом з братом, аби забрати свій мобільний телефон. Ще й сокиру про всяк випадок прихопили. Мобілка як випала з кишені на тротуар, так там і лежала. Той чоловік, очевидно, напав не для того, аби мене пограбувати. Він просто хотів когось зарізати.

Олег все ж звернувся у лікарню і виявилося, що нанесені йому поранення могли стати смертельними. Нападник наскрізь пробив йому щоку (кілька сантиметрів вверх - і попав би у скроню, вниз - міг пошкодити сонну артерію), а застромивши ніж у спину, дістав аж до легенів і пошкодив плевру. Хлопцю продезінфікували рани, наклали шви і залишили в лікарні, аж доки його стан не покращився. Зараз Олег вже відвідує навчання. Каже, що більше не ходить сам, а тим паче темними вулицями.

23.02.2006Наталія МОРОЗЮК

Все сталося так швидко, що хлопець не зміг розгледіти нападника. Пам'ятає тільки, що той був одягнений у темну дублянку, а ріст близько 180 сантиметрів. Каже, що й обличчя добре бачив, та зараз нічого не може пригадати. Тож краще не ходіть в пізню пору, а якщо довелося - будьте максимально обережними: угледівши підозрілу постать, переходьте на протилежний бік вулиці. Одна моя знайома працює до дев'ятої години вечора і потім змушена в темну пору повертатится додому. Якщо помічає, що за нею хтось іде, виходить на середину проїжджої частини і так прямує аж до самого будинку.



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2006p. 
На головну сторінку