Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №448 від 13.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сезон

У Рівному відкрилася дитяча залізниця

У Рівному відкрилася дитяча залізниця

9 травня на Рівненській дитячій залізниці розпочався рух. Це чи не єдиний у Рівному гурток, який ось уже 61 рік перетворює відкриття літнього сезону на яскраве дійство, на яке охоче приходять подивитися пересічні рівняни: дорослі і малеча.

Окрім юних залізничників, на свято завітали заступник начальника Рівненської дирекції залізничних перевезень Микола Голік, голова теркому профспілки Рівненської дирекції Анатолій Протащук, голова профкому дирекції Наталя Морозова тощо. Така кількість поважних гостей - найкраще свідчення важливості гуртка для розвитку наступного покоління працівників залізничного транспорту.

За словами начальника Рівненської дитячої залізниці Наталії СЄРКОВОЇ, незважаючи на те, що за 61 рік існування на Малій Рівненській сталося чимало змін (замість паровозу з’явився тепловоз, дерев’яні вагони замінили на металеві), обличчя дитячої залізниці й досі молоде.

- Будівництво дитячої залізниці у далекі повоєнні роки було важким, - зазначив голова теркому профспілки дирекції Анатолій ПРОТАЩУК. - Однак, незважаючи на тотальне безгрошів’я, держава піклувалася про своє майбутнє, плекала міцні залізничні кадри.

По великому рахунку, дитяча залізниця є стартовим майданчиком для виходу на фініш - на великі українські залізниці. Що ж до тих, хто не пов’язав у подальшому свою долю із залізничним транспортом, то вони завжди пишатимуться тим, що були випускниками Рівненської дитячої залізниці, адже цей час ні для кого не минув дарма.

13.05.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2010p. 
На головну сторінку