Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Комунального притулку не буде

Депутати міської ради відмовилися передбачити у бюджеті на 2010 рік 247 тисяч гривень на будівництво комунального притулку для собак. Міський голова Рівного Володимир ХОМКО був неабияк розчарований провалом фінансування.

Однак зазначив: “Намагатимуся вирішити це питання за рахунок спонсорських коштів. Певні ідеї вже є. Проблема в іншому: що далі робити з собаками, адже утримувати їх безкінечно неможливо? Саме тому одна з політичних партій взяла на себе проведення поквартирного опитування серед мешканців міста. Як вони скажуть, так і будемо чинити”.

Місто - гроші, міліція - муніципалітет

Для того, щоб підтримувати благоустрій міста на відповідному рівні, потрібен відповідний орган. Наприклад, муніципальна міліція. Однак це задоволення - не з дешевих.

І поки влада думала, яким чином і на кого покласти обов’язки спостерігача за порядком, рівненські правоохоронці вирішили взяти ситуацію в свої руки. Заступник начальника міськвідділу міліції Микола БОТВІНКО запропонував функції муніципальної міліції виконувати існуючим підрозділам внутрішніх справ. Звісно, за умови, що міська рада профінансує програму підтримки органів внутрішніх справ.

Міський голова одразу доручив фінансистам та юристам знайти для цього правові шляхи, адже, на його думку, місто віднайде 400 тисяч гривень у резервному фонді для фінансування.

У Рівному з’явилася Алея Безпеки

Нове місце відпочинку створили у Рівному працівники товариства “Ей-І-Ес - Рівнеенерго”. На прилеглій до товариства території вони посадили нові дерева, таким чином відзначаючи Глобальний день охорони праці. А тепер запрошують усіх рівнян відвідати Алею Безпеки.

Шкірвендиспансер переїде?

Можливо, незабаром Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер, що знаходиться на вул.Пересопницька,7, змінить свою адресу. Справа у інвесторах, які облюбували місцину, і подейкують, готові її викупити.

Якщо приміщення і справді продадуть за 2 мільйони гривень, як планують, міська влада воліла б витратити отримані гроші на ремонт трьох поверхів поліклініки на вул. Драгоманова. Сам диспансер розташується на двох поверхах цього медичного закладу.

Зважаючи на те, що навколо диспансеру зараз розташувалися заклади відпочинку та фінансові установи, такий варіант влаштує усіх.

Депутатів лишили без обідів

Ніяких обідів за рахунок бюджету, вирішили міські обранці і відмовилися від 20 тисяч гривень, які для цього передбачалися. Як зазначив Володимир Хомко: “Це питання не коштує і трьох копійок. А розмов весь час на цілий мільйон”.

Дехто з присутніх на сесії цьому відкрито не зрадів, однак всі погодилися, що зараз існують більш вагомі статті, які потрібно закривати.

21.05.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку