№449 від 21.05.2010p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Без рецепта
(Продовження, початок у числі 13 газети “РР”) • задля профілактики двічі на рік корисна шкаралупотерапія для запобігання захворюванням хребта, карієсу зубів, остеопорозу в осіб похилого віку;
• вживання шкаралупи особливо потрібне в зимово-весняний період, коли кальцієвий обмін дещо уповільнюється.
Методика дуже проста. Спочатку яйця миють теплою водою з милом, добре споліскують. У більшості випадків шкаралупа не потребує спеціальної стерилізації. Для маленьких дітей потрібно помістити її в киплячу воду на 5 хвилин. Шкаралупа яєць, зварених накруто, менш активна, проте повністю готова до вживання. Дозування - від 1,5 до 3 г щоденно, залежно від віку.
Розтирати в порошок шкаралупу краще в ступці. Вживати зранку - із сиром або кашами. В аптеках західних країн порошок зі шкаралупи курячих яєць продається з 1970 року.
21.05.2010 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. На головну сторінку |