Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №454 від 24.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Святкуємо

День молоді: консультації, обстеження, адреналін

День молоді: консультації, обстеження, адреналін

Ознайомившись з програмою різноманітних заходів, які проводитимуть до Дня молоді у Рівному, можна розгубитися. Встигнути побувати скрізь ледве можливо, але ж хочеться не пропустити найцікавішого. То ж відповідь на запитання, на що слід звернути особливу увагу, я вирішив отримати у найкомпетентнішої людини.

Обстеження на майдані

- Справжньою несподіванкою для молоді стане акція “Молоді та здорові”, яка триватиме на майдані Незалежності два дні: 26 червня - з 11.00 до 15.00 та 27 червня - з 13.00 до 18.00, - розповідає начальник міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій ШЕВЧУК. - Кожен бажаючий зможе дізнатися про стан свого здоров’я та взяти участь у розіграші призу. Варто лише зареєструватися, отримати картку обстеження та відвідати лікарів, кабінети яких ненадовго відкриються біля Кінопалацу. Можна буде визначити індекс маси тіла і дізнатися, чи є зайва вага, виміряти артеріальний тиск, зробити аналіз крові, щоб встановити рівень цукру. Безпосереднє обстеження проводитимуть лікарі. Лікар-ендокринолог перевірятиме щитоподібну залозу і у разі будь-яких порушень, направить у “сусідній кабінет” на УЗД. Лікар-кардіолог слухатиме серце і може запропонувати зробити кардіограму на апараті, що стоятиме поруч. Терапевт видаватиме загальний медвисновок: здорова людина чи ні. Усі аналізи та прийоми у лікарів - безкоштовні. Після проведеної діагностики “пацієнтам” видаватимуть сертифікат з відривним талоном знизу, який охочі кидатимуть у барабан для розіграшу головного призу - ноутбуку.

Консультація на алеї Чайки

Ще однією важливою акцією стане “Великий консультпункт”, який відкриється у неділю на алеї Чайки і працюватиме з 13.00 до 18.00. Сьогодні багатьох молодих людей хвилює: куди звернутися під час молодіжного будівництва, де отримати молодіжний кредит тощо. Зазвичай вони не знають, де саме слід шукати відповіді, тому на “Великий консультпункт” запросять представників десяти установ: БТІ, регіонального управління “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”, міського центру зайнятості, служби у справах дітей, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області та п’яти управлінь міськвиконкому. Прийдіть - і матимете відповіді на наболіле.

Стрітбол у дворах

Шість дворових майданчиків уже готові до стрітболу - вуличного баскетболу. Міський турнір “Виклик вулиць 2010” стартує 26 червня о 10.00. У вихідні дні пройдуть попередні ігри, а фінальна частина відбудеться на майдані Незалежності 12 вересня. Майданчики знаходяться за адресами: Фабрична,1, Гагаріна,49 і Київська,44 (у суботу) та Костромська,1, П.Могили, 53-53а, парк ім.Шевченка (у неділю).

Симфонічний оркестр у центрі

27 червня на двоярусній сцені біля Кінопалацу передбачена тривала культурна програма: з 19.00 до 20.00 шоу-балет “Why Not” виконуватиме брейк-данс, з 20.00 до 21.00 виступатиме спортивний танцювальний клуб “Флеш” і наприкінці рівняни почують симфонічний оркестр, до складу якого входить 53 людини.

Хотілося б лише сподіватися, що на День Молоді ми побачимо у центрі Рівного набагато менше нетверезих людей, ніж у попередні роки, а у майбутньому молодь замість розпивання пива під вікнами почне замислюватися про своє здоров’я і його цінність.

Наталія МАЛИНОВСЬКА

Тим часом…

Вперше до Дня молоді активісти громадських організацій проведуть інтерактивний марафон “Слово молодим”. “На зміну заходам розважального характеру ми хочемо провести інтелектуальний захід, - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олексій ГУБАНОВ. - Потрібно не лише святкувати, але й звернути увагу на проблеми молоді, передусім сільської.

Марафон для учасників віком від 14 до 35 років планують провести у дводенний термін. 26 червня форум стартуватиме у приміщенні Рівненської ОДА і проводитиметься у групах з 8-10 чоловік, роботу яких координуватиме модератор. Між учасниками буде підтримуватися постійний зв’язок у режимі телетрансляції та радіомовлення у прямому ефірі. 27 червня роботу продовжать у актовій залі РДГУ, де зустрічатимуть делегатів з районів. Хто це буде, поки невідомо.

24.06.2010Володимир СТРУC



Рівне-Ракурс №10 від 24.06.2010p. 
На головну сторінку