Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №517 від 08.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Подвійне свято

ПАТ “Рівнегаз”: 50 років здобутків та розвитку

ПАТ “Рівнегаз”: 50 років здобутків та розвитку

Початок осені для газовиків Рівненщини, які присвятили себе нелегкій, але дуже потрібній всім людям справі, ознаменувався визначною подією - 50-річним ювілеєм підприємства ПАТ “Рівнегаз”. Так символічно, що саме цей ювілей газовики святкують напередодні свого професійного свята - Дня працівників газової та нафтопереробної промисловості. За ці півстоліття колектив пройшов тернистий шлях, перетворившись у потужне акціонерне товариство, яке стало одним із кращих в Україні, здобуло репутацію успішного, чесного та потужного підприємства. Проте “Рівнегаз” не стоїть на місці, а динамічно розвивається, освоює новітні енергозберігаючі технології, впроваджує сучасні досягнення науки і техніки. А відтак, газовики успішно дарують голубий вогник мешканцям Рівненщини, несуть тепло в оселі, школи, лікарні та дитячі садочки.

Перший блакитний вогник

Кажуть, все починається з малого: найширша річка - зі струмка, хмарочос - з маленької цеглини. Так само формувався і ПАТ “Рівнегаз”: невеликі контори ставали управліннями, щоб згодом об’єднатися в єдину потужну структуру.

Історія ПАТ “Рівнегаз” починалася у далекому 1961-му році з газової дільниці при Рівненському водоканалі, яка гужовим транспортом доставляла мешканцям обласного центру балони зі скрапленим газом. Тоді ж на її базі була створена обласна контора “Рівнегаз” Рівненського облкомунгоспу з 17 штатних працівників, яку очолив Олександр Федорчук. Працівники саме цього підприємства запалили на Рівненщині перший блакитний вогник, який і сьогодні приносить тепло й радість її мешканцям. Першими споживачами природного газу в області стали Здолбунівський цементно-шиферний комбінат та два рівненські підприємства: завод газорозрядних ламп і овочесушильний комбінат.

З 1 липня 1962 року до 27 листопада 1970 року підприємство очолював Леонід Дуднік, а головним інженером призначили Ананія Зверука. Розширення газифікації та умови експлуатації газового господарства потребували підготовлених робітників та інженерно-технічних працівників. Відтак, 1963 року до Рівного прибуває перша хвиля молодих спеціалістів - випускників Львівського житлово-комунального технікуму: Ольга Кулеба, Віра Гурич, Марія Глух. Саме на них, ще недосвідчених інженерно-технічних працівників, лягла нелегка організаційна робота з прийомки та експлуатації газифікованих житлових будинків, об’єктів соцкультпобуту, підземних газопроводів, газорозподільних пунктів.

Ще одна сторінка в історії підприємства пов’язана з передачею 1968 року будівлі на вул.Білякова,4 (нині - адмінприміщення товариства) та будівництвом газонаповнювального пункту на вул.Федорова. У цей період створені управління: “Сарнигаз”, “Здолбунівгаз”, “Дубногаз”.

З жовтня 1970 року “Рівнегаз” очолив Ананій Зверук, а головним інженером став Ярослав Бліхар, якого вже через п’ять років змінив на посаді справжній новатор, автор нової технічної політики підприємства Роман Ясельський. Саме він започаткував нові підходи до організації експлуатаційної діяльності газового господарства області та підготував плеяду спеціалістів-газовиків, які згодом очолили служби та управління підприємства і стали основою подальшої успішної діяльності колективу.

1972 року - коли почався період інтенсивної газифікації області, контору “Рівнегаз” реорганізували у Рівненське обласне виробниче управління по експлуатації газового господарства. Розрізнені районні контори газового господарства стали підпорядковуватися новій єдиній обласній структурі. З’явилися управління у Костополі, Гощі, Млинові, Дубровиці.

Під керівництвом Ананія Зверука у Рівному на вул.Будівельників,6 з’явився новий газонаповнювальний пункт та друга черга адміністративної будівлі на вул.Білякова,4.

1975 року на базі Рівненського обласного виробничого управління по експлуатації газового господарства організовують Рівненське виробниче об’єднання газового господарства “Рівнегаз”. А згодом, 1983 року, вже на базі “Рівнегазу” для активізації будівництва систем газопостачання з’являється спеціалізоване будівельно-монтажне управління, яке очолив виходець з колективу Богдан Булик.

Незважаючи на труднощі 90-х років, “Рівнегаз” не лише нарощував потужності, але й приймав молодих спеціалістів - випускників Львівського житлово-комунального технікуму. Серед них був і Петро Дубас, який ось уже дванадцятий рік очолює багатотисячний колектив ПАТ “Рівнегаз”.

Не обійшлося у 90-х без кадрових та організаційних змін - Рівненське виробниче об’єднання газового господарства “Рівнегаз” реорганізували в обласне державне підприємство по газопостачанню та газифікації “Рівнегаз”, яке з січня 1993 року очолив заступник начальника облгазу Іван Назарук. Головним інженером призначили технічно грамотного, досвідченого спеціаліста Богдана Труша.

У цей період продовжується інтенсивна газифікація області. Одночасно з’являються нові проблеми в експлуатації підземних газопроводів - вони застаріли і вимагали нових підходів до їх обслуговування. Відтак, впроваджується приладовий метод обстеження стану ізоляції газопроводів та металу труб, хоча через скруту придбання приладів і обладнання було досить проблемним.

Іван Назарук зіграв важливу роль у забезпеченні області скрапленим газом. 1993 року, після газифікації Костопільського склозаводу, ДП “Рівнегаз” отримав на баланс базу зрідженого газу цього заводу. Після реконструкції її переобладнали у газонаповнювальну станцію, що дозволило реалізовувати для населення в ті роки по 12 тисяч тонн зрідженого газу.

У тому ж 93-му у складі “Рівнегаз” з’явилося управління “Радивилівгаз”, а 94-го - Березнівське УЕГГ. 1995 року, після реорганізації ДП “Рівнегаз” у ВАТ “Рівнегаз”, у Рівному на вулиці Будівельників побудували виробничу базу та придбали приміщення автотранспортної служби, яке відповідало вимогам часу.

Керівник - це відповідальність

З серпня 1999 року ВАТ “Рівнегаз” очолив Петро Андрійович Дубас. Пройшовши шлях від майстра до керівника, Петро Андрійович не зі слів знав абсолютно всі проблеми підприємства.

З дня призначення перед ним постало першочергове завдання з виплати восьмимісячної заборгованості із заробітної плати працівникам та значних сум податків до бюджету. Тільки це могло зберегти досвідчених спеціалістів, які багато років пропрацювали на підприємстві. Перед правлінням також гостро стояла проблема оновлення автотранспортного парку, забезпечення сучасним обладнанням, інструментом та іншими матеріально-технічними засобами для покращення умов експлуатації та функціонування газотранспортної системи. Практично всі виробничі бази, як головного підприємства, так і районних управлінь, потребували реконструкції та ремонту. А головне - на цей час виникла необхідність зміни цілого покоління спеціалістів та керівників.

Маючи великий досвід роботи, Петро Андрійович зумів власним прикладом мобілізувати колектив на творчу, плідну роботу, незважаючи на те, що фінансові проблеми суттєво стримували реалізацію задуманого. Йому повірили і за досить короткий період заборгованість з виплати зарплати та сплати податків була повністю погашена.

Згодом, коли колектив обрав Петра Дубаса головою правління ВАТ “Рівнегаз”, він зрозумів, що з новою посадою отримав велику відповідальність. Тому, і дотепер намагається, щоб працівники відчули його турботу та гордість за них. За ці роки на підприємстві перебудували усі бази управління, облаштували адмінприміщення, створили всі умови для нормальної роботи працівників. Попереду, зізнається Петро Андрійович, ще багато роботи, однак, коли рідне підприємство є змістом життя, тобі під силу подолати будь-які перепони. І це щодня своїм прикладом доводять на ПАТ “Рівнегаз”.

Робота на місці не стоїть

Нині ПАТ “Рівнегаз” - це багатогалузеве господарство, яке пропонує широкий спектр послуг з експлуатації систем газопостачання, їх проектування та монтажу.

За останнє десятиліття протяжність газових мереж області подвоїлась, було побудовано та прийнято в експлуатацію 5 тис.км газопроводів. Активно будували виробничі бази районних управлінь, вводили в експлуатацію нові та реконструювали бази головного підприємства, Радивилівського, Здолбунівського, Костопільського, Гощанського, Дубенського, Сарненського, Млинівського, Дубровицького управлінь, провели капітальні ремонти газових дільниць в смт Демидівка, м.Корець, с.Городниця, м.Острог, смт Клевань. Сьогодні всі виробничі бази відповідають сучасним вимогам, що дозволяє на високому рівні проводити обслуговування абонентів газового господарства, а працівникам підприємства мати достойні умови праці.

2006 року на посаду головного інженера товариства був призначений Олександр Ганжа, який мав досвід роботи в монтажних організаціях та виробничо-технічному відділі підприємства. 2007 року заступником з обліку газу став Віктор Осницький, який до цього працював начальником “Березнегаз”.

Ці два керівники, молоді та енергійні спеціалісти, значно підсилили команду Петра Дубаса та стали надійною опорою в реалізації його бачення технічної політики, покращення стану обліку та розрахунків за газ.

За останнє десятиріччя газ провели уже майже в усі райони області. Лише за чотири місяці поточного року загальна довжина розподільних мереж зросла на 38,88 км, а обсяги будівництва газопроводів і газифікація житлових будинків та квартир безпосередньо підрозділами ПАТ “Рівнегаз” зросли у понад 1,7 рази. Відтак, “Рівнегаз” постачає блакитне паливо десяти містам, десяти селищам міського типу, понад півтисячі сільським населеним пунктам, забезпечуючи газом більше 292 тисяч абонентів області.

Сьогодні, поряд з високими темпами газифікації області, значна увага приділяється експлуатації існуючих газових мереж шляхом модернізації системи з впровадженням сучасного обладнання та матеріалів, передових методів обслуговування, комп’ютеризації та диспетчеризації технологічних процесів. Всі служби газового господарства області, а особливо аварійно-диспетчерські, укомплектовані необхідними автотранспортними засобами, приладами, обладнанням та інструментом. На високий рівень піднята організація роботи управлінського персоналу, запроваджено і постійно оновлюється програмне забезпечення розрахунків з абонентами, робота бухгалтерії та всіх служб підприємства. А для покращення обліку газу та зменшення втрат, на підприємстві організували та налагодили роботу сервісного центру, до складу якого входить лабораторія повірки та ремонту промислових та побутових лічильників газу.

Однією з найважливіших складових успіху будь-якого колективу є його стабільність, рівень кваліфікації та ініціативність персоналу. Про колектив ПАТ “Рівнегаз” без перебільшення можна сказати, що це стабільний колектив професіоналів, сила яких у єдності і роботі. Саме тому протягом п’яти десятків років це підприємство є шанованим на Рівненщині, і далеко за межами нашого краю. Наразі ПАТ “Рівнегаз” активно співпрацює з обласною владою, спільними пріоритетами яких є модернізація системи газопостачання і газифікація населених пунктів. Варто зауважити, що “Рівнегаз” є одним з найбільших платників податків у Рівненській області. Під час святкових урочистостей губернатор краю Василь Берташ сказав таку фразу: “За півтора роки моєї роботи на адресу облдержадміністрації надійшли тисячі скарг, натомість нарікань на роботу працівників “Рівнегазу” не було”. Ось вони - золоті слова, заради яких щодня, щоночі, у спеку і мороз, працюють дві тисячі працівників ПАТ “Рівнегаз”, аби смачно пахло вечерею в обігрітих домівках, продовжувало працювати виробництво, і був затишок у найвіддаленіших куточках Рівненщини. Незважаючи на те, що лише газовики знають справжню ціну блакитному паливу, яке безпечно і безперебійно надають своїм землякам, щодня запалюючи сірник, споживачі природного газу згадуватимуть вас лише словами вдячності.

08.09.2011Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1405

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (914)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"