Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №534 від 05.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст

Ми не ділимо владу, а поділяємо спільну відповідальність

Ми не ділимо владу, а поділяємо спільну відповідальність

Більше року минуло з часу набуття повноважень Рівненською обласною радою шостого скликання. Рік тому на посаду голови обласної ради обрали Юрія КІЧАТОГО. Тож ми вирішили поцікавитися, що вдалося зробити голові та складу обласної ради за рік, та які плани вони мають на майбутнє.

- Передусім хочу зазначити, що результати діяльності голови обласної ради, насамперед, визначаються ефективністю роботи колективу представницького органу в цілому і кожного депутата зокрема, - розповідає голова Рівненської облради Юрій Кічатий. - На восьми пленарних засіданнях семи сесій було прийнято 463 рішення і лише 12 питань порядку денного відхилили. Зі 171 депутатського запиту, не підтримали лише один.

З початку скликання затверджено 39 регіональних програм, внесено низку доповнень і змін до 23 раніше прийнятих. Враховуючи, що чимало проблемних питань соціально-економічного розвитку необхідно вирішувати на загальнодержавному рівні, депутати прийняли 18 звернень до Верховної Ради України, Президента та Кабінету Міністрів, інших центральних органів влади.

Тож маю зазначити, що за порівняно невеликий період рада проявила себе цілком зрілим, кваліфікованим і працездатним представницьким органом.

- Як працюється з представниками різних політичних сил?

- Слід визнати, що від початку обласна рада структурувалася за принципом “більшості” та “опозиції”, адже ще на першому пленарному засіданні низка фракцій заявила про свою опозиційність. У раді сформовано вісім депутатських фракцій, одинадцять постійних комісій. Однак я, як голова, не ділив і не ділю депутатів, намагаюся бути об’єктивним, всіляко сприяти виконанню депутатами своїх повноважень. Прагну, щоб моє життєве кредо - “Єдина команда” - було лейтмотивом діяльності обласної ради.

У найвищому представницькому органі Рівненщини сьогодні працюють представники одинадцяти політичних сил, і, звісно, у сесійній залі трапляються питання, які викликають дискусії. Мені приємно, що рішення, які стосуються покращення соціально-економічної ситуації в області, забезпечення стабільності виробництва та промислового зростання, підвищення добробуту мешканців Рівненщини - це те, що депутатів об’єднує. Я виступав і виступаю свідомим противником внесення у сесійну залу політичних заяв, які тільки заважають конструктивній роботі, не приносять користі мешканцям області.

- Ви слідкуєте за тим, чи виконують депутати свої передвиборчі обіцянки?

- Так, оскільки нинішня рада обиралася за змішаним, пропорційно-мажоритарним принципом. Тому, на моє переконання, депутати особливу увагу повинні приділяти розвитку територіальних громад тих округів, інтереси яких вони представляють.

Кожен з нас, депутатів, йдучи на вибори, пропонував виборцям підтримати програму своїх дій. Мушу сьогодні зазначити, що упродовж минулого року я виконав значну частину своїх обіцянок. Як представник в обласній раді інтересів територіальної громади виборчого округу №7 (Демидівський район), прагнув максимально реалізувати передвиборчі зобов’язання. Регулярно проводив особисті прийоми громадян за місцем проживання, допомагав коштами, сприяв розвитку шкіл, будівництву доріг. За мого сприяння відновлено роботу понтонного мосту через річку Стир, придбана сучасна комп’ютерна техніка для районного радіомовлення, у селі Пляшева відремонтовано лінії електропередач. І ця робота триватиме.

Переконаний: депутат повинен не забувати, що прийде час - і його діяльності дадуть оцінку люди.

- Які у вас стосунки з Рівненською державною адміністрацією?

- Одним із безперечних здобутків цього року вважаю те, що у Рівненській області налагоджено тісну співпрацю між обласною радою та облдержадміністрацією, адже це сприяє розвитку економіки регіону та забезпечує ефективну реалізацію державної політики на місцях. Хочу наголосити на важливому принципі: обласна рада і обласна державна адміністрація не ділять владу, а розділяють спільну відповідальність за розвиток територіальної громади.

Результатом нашої спільної роботи стало, зокрема, урочисте відкриття 29 серпня 2011 року Президентом України Віктором Януковичем Центру променевої терапії на базі комунального закладу “Рівненський обласний онкологічний диспансер” та пішохідного туристичного маршруту і культурно-археологічного комплексу “Пересопниця”.

Особливим пріоритетом для нас була активна співпраця з районними, міськими, сільськими та селищними радами. Про шляхи вирішення проблем соціально-економічного розвитку сільських територій йшлося на кущових нарадах сільських голів, які були ініційовані керівництвом обласної ради. На яскравих прикладах успішних територіальних громад сільські голови вчилися залучати позабюджетні кошти для вирішення проблем своїх території. Як наслідок - упродовж 2011 року понад 130 територіальних громад стали учасниками різних ґрантових програм, спрямованих на вирішення проблем соціального характеру. Триває вивчення міжнародного досвіду, налагоджується співпраця з органами місцевого самоврядування всіх рівнів. Так, 18 серпня я від імені Рівненської обласної ради та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов підписали Угоду про співробітництво між обласними радами. Ця угода передбачає співпрацю в галузі освіти, розвитку інфраструктури, соціальній сфері, медичній галузі, сфері сільського господарства тощо. Наразі тривають переговори про підписання аналогічної угоди з Одеською та Запорізькою обласними радами.

Іще одним зі здобутків останніх двох років вважаю те, що в Україні нарешті почала формуватися стратегія розвитку держави. І Президент, і Уряд намагаються вибудувати чіткий поступовий план дій, щоб покращити життя українців в усіх сферах. Маю на увазі не лише запровадження реформ - податкової, пенсійної та земельної. А те, що розвиток держави в цілому та кожного регіону зокрема тепер прописується у програмах соціально-економічного розвитку. І це не просто порожній документ - він повинен бути підкріплений реальним бюджетом. Це лише підтверджує, що від обіцянок ми переходимо до реальних дій.

Тому головним пріоритетом діяльності влади на найближчі роки має стати розробка та прийняття Стратегії соціально-економічного розвитку області як мінімум до 2020 року. Ми повинні чітко показати суспільству, яку державу ми будуємо.

- Наша з вами розмова відбувається у святкові дні. Як ви цьогоріч зустріли Новий рік, і які різдвяні традиції побутують у вашій родині?

- Усе проходить традиційно - в родинному колі. Ось уже кілька років поспіль Новий рік зустрічаємо удвох із дружиною Тетяною на Закарпатті, в Мукачевому. Щоправда, цього року там, як і в нас, бракувало снігу та морозу. А на Різдво обов’язково поїдемо до моїх батьків до Кременця, зберемося усією родиною. Це прекрасна нагода побачити найближчих людей, з’їсти маминої куті, разом поколядувати. У такі дні забуваєш про роботу, клопоти і наче повертаєшся в дитинство. У нас велика родина, тож різдвяні свята завжди проходять гучно та весело. Цього бажаю і читачам “Рівне-Ракурсу” та усім жителям Рівненщини!

05.01.2012Фото Анатолія ПОХИЛЮКА


Переглядів: 944

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14133)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (499)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"