Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Жовтень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне

#А ви знали, що?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним.

• Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою.

• Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.

• Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник.

• Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі.

• Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою.

• Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку.

• Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити.

• Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп.

• Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист.

• Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі.

• Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про-

холодному місці.

• Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими.

• Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном.

• Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак.

• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру.

• Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку.

• Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку.

• Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина.

• Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока.

• Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку.

• Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити.

• Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці.

• Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді.

• Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін.

• Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С.

• Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше.

• Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді.

• Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб.

• Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим.

• Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за

10-120С і брати в міру необхідності.

• При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим.

• У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка.

• Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати.

• Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується.

• У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти.

• Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою.

• При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини.

• Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.

31.01.2013


Переглядів: 306

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 935 від 17.10.2019p.
¤ 
Хвороби мовою тиску та пульсу

Хвороби мовою тиску та пульсу

120 на 80… яка сучасна норма тиску?

Більшість людей вважає, що ідеальний тиск – це 120 на 80 мм рт. ст., і все, що вище або нижче, - ознаки гіпо- чи гіпертонії. Чи завжди це так і яку інформацію про стан організму нам доносить тиск?...

¤ 
Землю не копати, а врожай добрий мати

Землю не копати, а врожай добрий мати

Органічне землеробство відрізняється від традиційного тим, що землю не копають і не орють, а лише поверхнево розпушують на глибину 5–10 см....

¤ 
Загинув внаслідок вогнепального поранення під час полювання

Загинув внаслідок вогнепального поранення під час полювання

14 жовтня близько 13:30 до поліції повідомили лікарі «швидкої», що в урочищі «Залив» поблизу села Страшево під час надання медичної допомоги помер чоловік, у якого виявили вогнепальне поранення....

¤ 
Від держави до приватних рук.

Від держави до приватних рук.

Як рухається приватизація?

Наступного року уряд планує залучити 5 млрд грн від приватизації держпідприємств. Наразі Мінекономіки готує майже 800 компаній до продажу на аукціоні. Серед них є як заводи, так і маленькі виробничі цехи, недобудови, колишні кав’ярні тощо. Що таке мала і велика приватизації та чому держава розпродує свої активи, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
На Рівненщині базуватиметься дорожній мобільний загін

На Рівненщині базуватиметься дорожній мобільний загін

У Рівному розташовуватиметься один з 4-х центрів дислокації спеціальних дорожніх мобільних загонів в Україні....

¤ 
Митрополіт Єпіфаній підтримав хворих дітей Рівненщини

Митрополіт Єпіфаній підтримав хворих дітей Рівненщини

Днями до Рівненської обласної дитячої лікарні завітав предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Єпіфаній. Його зустріла завідувачка відділенням цієї лікарні, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Рівненській обласній раді Оксана Лозова, керівник Благодійного Фонду “Скарбниця Надії” Мар’яна Рева, лікар-ортопед, депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Юзепчук Віктор Іванович. Вже після візиту автор попросив розповісти Оксану Василівну про цю зустріч....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (21027)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (7409)
3. Моє місто - найкраще [427] (7126)
4. Секс із мусульманином [271] (6010)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5960)
6. Як позбутися шпори на п’яті [850] (5772)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5411)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (5368)
9. Догляньте мене до смерті [278] (5295)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (5286)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (5148)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (3742)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3662)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3374)
15. Розклад руху автобусів [253] (3297)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Про головне: (196)
2. Наречена для сина (194)
3. Жінка вдарила ножем в спину співмешканця (184)
4. Раніше судимого за вбивство затримали за розбійний напад (177)
5. П’ятьом ОСББ Рівного допоможуть погасити відсотки за кредитами на утеплення (174)
6. На Острожчині розширено покриття Інтернет-з’єднання 4G (174)
7. Матір замкнула новонароджену дитину в кімнаті (174)
8. У Квасилові невідомий підпалив новобудову (174)
9. Чоловіка, який «замінував» міст на Сарненщині викрили (174)
10. Пільги по земельному податку для фізичних осіб (173)
11. Кір відступає: за три тижні - жодного захворювання (172)
12. Міський голова Рівного Володимир Хомко представив нового керівника ЦНАПу (171)
13. Три ДТП за участю мотоциклістів (171)
14. Метод Міттлайдера (171)
15. Канадські методи реабілітації впроваджують на Рівненщині (169)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс