Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#А ви знали, що?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним.

• Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою.

• Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.

• Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник.

• Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі.

• Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою.

• Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку.

• Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити.

• Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп.

• Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист.

• Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі.

• Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про-

холодному місці.

• Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими.

• Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном.

• Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак.

• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру.

• Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку.

• Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку.

• Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина.

• Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока.

• Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку.

• Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити.

• Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці.

• Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді.

• Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін.

• Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С.

• Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше.

• Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді.

• Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб.

• Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим.

• Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за

10-120С і брати в міру необхідності.

• При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим.

• У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка.

• Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати.

• Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується.

• У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти.

• Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою.

• При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини.

• Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.

31.01.2013


Переглядів: 976

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1168 від 02.05.2024p.
¤ 
Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Про шкоду холестерину чули всі – він може стати причиною атеросклерозу та ниркової недостатності, підвищує ризики інсульту та інфаркту....

¤ 
Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Автопригода сталася близько 16 години 28 квітня між селами Яблунне та Велике Поле Рівненського району....

¤ 
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об’єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль....

¤ 
В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося офіційне відкриття оновленого Молодіжного простору «НОТА», який діє в рамках програми «Молодь як провідник української національної ідентичності» – «Мріємо та діємо». Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні та реалізується за підтримки іноземних партнерів IREX та USAID....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21302)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17424)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14639)
• Допомога під час карантину [967] (14556)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14387)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14206)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14088)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14054)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14054)
• Живи до ста! [965] (14024)
• Бюджет і ми… [965] (13962)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13954)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13835)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13739)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13735)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13672)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13290)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13266)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (160)
• Бамбл-тірамісу (58)
• Чому краще випікати паски в паперових формах, а не в металевих? (57)
• Прості звички для нормалізації рівня холестерину (57)
• Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом (51)
• Фольга чи рукав: у чому запікати продукти, щоб було корисніше? (50)
• Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (48)
• В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА» (46)
• Мастопатія любить каву й шоколад (43)
• Несподіваний помічник у побуті (42)
• Перевозили деревину без документів (41)
• Якщо ви помітили зміни на обличчі (40)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (39)
• Що означають прикраси на пасці? (36)
• Як вдома можна визначити натуральність сиру – чи є в ньому крохмаль та «пальма»? (36)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"