Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#А ви знали, що?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним.

• Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою.

• Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.

• Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник.

• Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі.

• Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою.

• Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку.

• Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити.

• Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп.

• Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист.

• Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі.

• Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про-

холодному місці.

• Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими.

• Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном.

• Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак.

• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру.

• Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку.

• Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку.

• Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина.

• Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока.

• Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку.

• Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити.

• Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці.

• Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді.

• Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін.

• Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С.

• Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше.

• Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді.

• Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб.

• Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим.

• Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за

10-120С і брати в міру необхідності.

• При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим.

• У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка.

• Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати.

• Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується.

• У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти.

• Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою.

• При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини.

• Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.

31.01.2013


Переглядів: 10

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 965 від 25.05.2020p.
¤ 
Коли відкриються рівненські садочки?

Коли відкриються рівненські садочки?

Для десятків тисяч дорослих на Рівненщині це питання сьогодні є дуже актуальним і навіть скажу більше – болючим. Річ у тім, що карантин і економічна криза дуже боляче вдарили по доходах більшої частини мешканців області, а особливо від них постраждали сім?ї з маленькими дітьми. Так,карантин знімають, але економічна криза лише тільки починається і тому людям потрібно працювати, і працювати багато. Тому проблема із відкриттям закладів дошкільної освіти є сьогодні однією з найбільш важливих для виживання багатьох українців. Яка ситуація із садочками в обласному центрі, автор вирішив дізнатися у начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Василя Харковця....

¤ 
Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів»

Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів»

19 травня оперативники відділу протидії злочинам, пов’язаних із незаконною торгівлею людьми, слідчі та працівники карного розшуку управління та територіальних підрозділів ГУНП в Рівненській області спільно зі спецпідрозділом «КОРД» і ротою поліції особливого призначення із залученням конвойної служби провели масштабну спецоперацію із порятунку 145 незаконно утримуваних осіб....

¤ 
У Здолбунові підпалили авто підприємця

У Здолбунові підпалили авто підприємця

До поліції 19 травня близько 03:30 надійшло повідомлення, що на бульварі Цементників районного центру горить автомобіль....

¤ 
Що робити, якщо дитину покусали комарі

Що робити, якщо дитину покусали комарі

У маленьких дітей є звичка розчісувати місця укусу комарів, внаслідок чого воно набрякає, вкривається шкіркою, ще більше свербить… Щойно відчувши укус, треба промити цю ділянку шкіри з милом, витерти, а тоді прикласти щось холодне (наприклад, лід, загорнутий у рушничок). Такий компрес варто потримати бодай 5-10 хвилин, за годину повторити процедуру (і так кілька разів)....

¤ 
Жіноче взуття: модні тренди 2020, стильні образи!

Жіноче взуття: модні тренди 2020, стильні образи!

Кожна панянка хоче завжди мати бездоганний вигляд незалежно від віку, пори року чи обставин. Основними складовими вдалого образу являється модне вбрання, стильне взуття та оригінальні аксесуари. В пошуках потрібної речі жінки годинами просиджують на сайтах про моду, читають статті в гламурних журналах, слухають інтерв‘ю кутюр’є. Щоб зекономити ваш час, сьогодні ми поговоримо про те, яке шкіряне взуття жіноче буде трендовим у 2020 році та де краще його придбати, щоб це було приємно і вигідно....





Найпопулярніші статті:

• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (522)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (490)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (486)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (486)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (479)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (477)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (466)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (463)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (463)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (460)
• Живи до ста! [965] (455)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (454)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (450)
• Бюджет і ми… [965] (450)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (449)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (446)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (441)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (440)

ТОП-15 свіжого номера:

• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн (463)
• Живи до ста! (455)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського (454)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» (450)
• Бюджет і ми… (450)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн (449)
• Коли відкриються рівненські садочки? (446)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі (441)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця (440)
• Жіноче взуття: модні тренди 2020, стильні образи! (117)
• Печена фарширована картопля (115)
• Діти з особливими освітніми потребами зможуть пройти комплексну оцінку в ІРЦ відразу після завершення карантину (103)
• У двох ДТП травмувалося п’ятеро осіб (102)
• На Рівненщині розпочався перший етап аудиту земель (102)
• На Рівненщині обсяги споживання газу з початку 2020 року зменшилися на 10?% (94)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс