Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №600 від 25.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#28 квітня – День охорони праці

Безпека працівників – перш за все!

Безпека працівників – перш за все!

Здоров’я людей є національним багатством держави, запорукою їх добробуту і розвитку країни

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого - людського життя. За рекомендацією Міжнародної організації праці 28 квітня 2013 року День охорони праці в Україні проводиться під гаслом: “Запобігання професійним захворюванням”. Цей день - слушна нагода, аби ще раз привернути увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання та громадських організацій до умов праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням. Про все це - в статті інженера з охорони праці, технічного експерта ДП “Рівненський експертно-технічний центр” Вікторії ПАВЛЮК.

ДП “Рівненський ЕТЦ” - переможець загальнодержавного етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України” у 2012 році

Начальник ДП “Рвненський експертно-технічний центр” Олександр

ПЄЧНІКОВ зазначив:

- Нині обладнання більшості промислових підприємств України відпрацювало свої нормативні терміни, але списувати життєво важливі механізми та установки підприємства не в змозі, бо це призведе до зупинки виробництва і скорочення персоналу. Рішення проблеми - проведення технічної діагностики та експертних обстежень, експертизи й оглядів обладнання із продовженням ресурсу його експлуатації. Рівненський ЕТЦ був створений саме для виконання цих завдань. Виїжджаючи на виробництво, наші технічні експерти керуються, перш за все, нормами промислової безпеки, адже від їх експертного висновку залежить і життя, і здоров’я людей.

На сьогоднішній день Рівненський ЕТЦ є одним із лідерів України щодо виконання робіт і послуг з питань охорони праці та промислової безпеки. Наші експерти пройшли підготовку в Головному навчально-методичному центрі Держгірпромнагляду, та інших установ України, атестовані й мають кваліфікаційні посвідчення та сертифікати, що підтверджують відповідність їх кваліфікаційних вимог національним та європейським стандартам.

Основні завдання: надання послуг з охорони праці та промислової безпеки

Державне підприємство “Рівненський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України” створено в 1997 році. На підприємстві працює 49 чоловік, серед яких 32 технічні експерти в різних галузях діяльності, інженери. Основними завданнями центру є надання послуг юридичним та фізичним особам з питань охорони праці та промислової безпеки, зокрема:

• Проведення технічного огляду та діагностики:

- вантажопідйомних кранів, ліфтів, підйомників, металоконструкцій;

- парових та водогрійних котлів, газопроводів та технічних трубопроводів;

- посудин, що працюють під тиском;

- технологічного транспорту.

• Паспортизація: парових та водогрійних котлів (з реєстрацією), кранів, підйомників, ліфтів та металоконструкцій, технологічного транспорту.

• Випробування, наладка та ремонт:

- приладів та пристроїв безпеки вантажопідйомних кранів;

- високовольтного обладнання;

- автоматичних вимикачів на спрацювання.

• Навчання та перевірка знань посадових осіб, спеціалістів, членів постійно діючих комісій підприємств, установ та організацій;

• Переатестація та підвищення кваліфікації зварювальників трубопроводів і газопроводів;

• Атестація робочих місць за умовами праці (мікроклімат, шум, вібрації, освітлення, хімічний аналіз повітря в робочій зоні);

• Фізико-хімічні аналізи чорних і кольорових металів;

• Психофізіологічна експертиза персоналу по всіх видах робіт підвищеної небезпеки;

• Проведення експертиз:

- проектної та технічної документації;

- засобів виробничого захисту працівників;

- системи управління охороною праці.

• Проведення періодичних та позачергових обстежень будівель (споруд) та інженерних мереж з метою паспортизації, оцінки технічного стану перед початком проектування під реконструкцію (технічне переоснащення);

• Визначення міцності бетону, розчину, цегли в існуючих конструкціях та при виготовленні виробів із них, встановлення їх марки.

• Випробування (механічне) монтажних поясів, килимків, ботів, рукавиць (електричне).

Управління охороною праці - відповідно до європейських стандартів

Більшість робіт, які виконують працівники підприємства, відносяться до робіт підвищеної небезпеки. Найбільш небезпечні роботи, при виконанні яких часто трапляються нещасні випадки, - це роботи в електроустановках та на висоті, всередині апаратів і котлів. Тому безпека праці - одне з найважливіших питань в організації роботи всіх відділів і лабораторій центру.

Відповідно до статті 13 Закону України “Про охорону праці” та з метою запобігання виникненню нещасних випадків наказом по підприємству впроваджена та діє система управління охороною праці, яка передбачає участь всіх працівників у вирішенні питань забезпечення безпеки на виробництві. Система управління охороною праці приведена у відповідність до європейських стандартів: надання послуг експертно-технічного центру сертифіковано і відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001-2009 (ISO 9001:2008).

Особливу увагу питанням охорони праці приділяє начальник підприємства Олександр Сергійович ПЄЧНІКОВ, який кожен робочий тиждень розпочинає із наради з керівниками підрозділів, де обговорюються питання виробничої дисципліни, безпечного виконання робіт.

Поточний контроль дотримання працівниками центру правил безпеки, норм та інструкцій проводиться начальником підприємства, керівниками відділів та інженером з охорони праці при відвідуванні об’єктів, на яких проводяться роботи експертами. При виявленні порушень правил, норм та інструкцій до порушників застосовуються заходи як матеріального, так і дисциплінарного впливу.

До виконання робіт з підвищеною небезпекою допускаються лише висококваліфіковані експерти, які пройшли в установленому порядку спеціальну підготовку, медичний огляд, психофізіологічну експертизу та забезпечені спецодягом і необхідними засобами захисту.

З початку створення центру не було жодного нещасного випадку

Організаційну роботу з охорони праці на підприємстві здійснює служба охорони праці (інженер з охорони праці), яка створена і функціонує відповідно до вимог Закону України “Про охорону праці”. Кожен працівник, який приймається на роботу, в перший же день отримує вступний інструктаж з охорони праці. Регулярно з працівниками проводяться навчання, інструктажі та перевірка знань відповідно до нормативних документів.

Основними документами, які регламентують роботу експертів, є посадові інструкції та інструкції з охорони праці. При розробці інструкцій керівниками підрозділів особлива увага приділяється їх якості, відповідності нормативним актам з охорони праці. Кожне робоче місце на підприємстві забезпечене персональним комп’ютером. В кабінетах з метою підтримки необхідного мікроклімату встановлено кондиціонери. Всі ці заходи з охорони праці дозволяють зменшити вплив травмуючих факторів, запобігти нещасним випадкам. До речі, з початку створення центру не було допущено жодного нещасного випадку на виробництві з працівниками підприємства.

Забезпечивши собі безпеку праці, працівники центру переносять її на підприємства, здійснюючи обстеження на відповідність вимогам охорони праці та промислової безпеки виробництв суб’єктів господарювання, що потребують отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки. Перевірка стану охорони праці та промислової безпеки - це комплексна процедура, що включає в себе: перевірку відповідності документації на підприємстві вимогам нормативних актів, а також перевірку стану машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. ДП “Рівненський експертно-технічний центр” використовує сучасне діагностичне обладнання та засоби вимірювальної техніки, в придбання яких інвестовано значні кошти.

Головні принципи діяльності ЕТЦ - об’єктивність, повнота, достовірність, надійність і висока якість виконуваних робіт та експертних висновків. Всебічна науково-технічна підтримка державного нагляду з охорони праці та промислової безпеки забезпечує здоров’я та безпечну працю робітників регіону. Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я людей є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак - на її добробут і подальший розвиток держави.

ДП “Рівненський ЕТЦ” запрошує до співпраці всі підприємства Рівненщини. У нас спільна мета - берегти життя і здоров’я людей.

Зараз рівень професійної захворюваності - серйозна медико-соціальна та економічна проблема глобального масштабу. За оцінкою МОП із 2,34 млн. смертей на робочому місці 321 000 стається внаслідок нещасного випадку. Причиною 2,02 млн. смертельних випадків у світі (або 5500 смертей на день) є різні види професійних захворювань. Щорічно в світі реєструється близько 260 млн. випадків професійних захворювань. Економічні втрати внаслідок професійних захворювань складають близько 4 % національного валового продукту.

В Україні щороку реєструється від 5 до 8 тис. професійних захворювань та до 10,5 тис. нещасних випадків на виробництві. Порівняно з даними деяких країн Європи та світу в Україні показники захворюваності значно нижчі, хоча умови праці значно гірші. Держава несе значні економічні збитки, пов’язані з відшкодуванням втрати працездатності, інвалідності, лікуванням потерпілих внаслідок професійних захворювань.

ДП “Рівненський експертно-технічний центр”

33028, м. Рівне, вул. Лермонтова, 7; тел./факс: (0362) 26-58-90;

e-mail: office@drop.rovno.ua

25.04.2013


Переглядів: 1218

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21160)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17318)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13177)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (129)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (48)
• Небезпека вологих серветок (47)
• Тонкощі заварювання кави (47)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (25)
• Особливості вживання видів води (24)
• Часникові стрілки корисніші за часник (23)
• А ваш шампунь безпечний? (23)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (23)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (23)
• Нецукровий діабет (20)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"