ТзОВ “Інус ЛТД” представило ковбасу варену вищого сорту “Лікарську”, ковбаси варенокопчені вищого сорту “Сервелат” та “Московська”. ПП Омелянчук В.М. запропонував на розгляд дегустаційної комісії оселедець атлантичний жирний великий нерозділений середньосолений та рибні пресерви: “Філе оселедця атлантичного жирного пряного посолу зі спеціями”, “Оселедець “Матьє” маринований в олії, філешматочки”, “Оселедець “Матьє” маринований в олії з овочами, філешматочки”. ПП Коленчук І. Є. презентувала торти: “Сирний заливний”, “Медовий з чорносливом”, “Чорний принц”, “Флірт”. ПАТ “Родина” представило виріб хлібобулочний “Соломка “Чарівниця” глазурований кондитерською глазур’ю”, мармелад “Калейдоскоп”, ірис “Кицюня”, “Кицюня з арахісом”, “Кицюня з родзинками”.
Участь у засіданні Обласної дегустаційної комісії приймали представники ДП “Рівнестандартметрологія”, Рівненської торговопромислової палати, Держкомпідприємництва, Інспекції у справах захисту прав споживачів, Держсанепідемслужби, Антимонопольного комітету, облдержадміністрації, Управління ветмедицини, а також провідні фахівці підприємств харчової галузі Рівненщини. Експерти оцінили продукцію за смаковими показниками, ознайомились з протоколами випробувань та нормативною документацією на представлену продукцію, розглянули її маркування.
Технологи та представники виробників розповіли про походження сировини, технологію виробництва, механізми контролю якості, які вони застосовують. Незважаючи на те, що більшість виробників уже мають чималий досвід роботи, все ж і для них у членів дегустаційної комісії знайшлося кілька порад. Зокрема, більшість з них стосувалися маркування та перевірки якості сировини.
Керівник сектору стандартизації Леся Волошина зауважила: “Особливістю цього засідання стало те, що більшість представленої продукції виготовляється за ДСТУ, тобто державними стандартами. На сьогодні це рідкість, адже все більше підприємців працюють за власними технологіями та рецептурами, тобто за технічними умовами ТУ”.
За результатами засідання члени дегустаційної комісії прийняли рішення рекомендувати продукцію до виробництва. Тож незабаром на полицях магазинів Рівненщині з’являться нові види якісних ковбасних виробів, рибних пресервів, тортів та солодощів від місцевих виробників.
Як повідомили в пресслужбі ДП “Рівнестандартметрологія”, згідно вимог, перед початком серійного виробництва харчову продукцію повинна розглянути дегустаційна комісія. Під час засідань комісії виробники отримують поради від експертів, що дозволяє уникнути помилок та порушень у процесі виготовлення та реалізації продукції.
¤ Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....
| | ¤ Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у КарпатиДіяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....
|
¤ У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобівНа Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....
| | |