Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №250 від 27.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#На свіжому повітрі

Всі на пікнік!

Всі на пікнік!

Пікніки на планеті Земля в моді вже як мінімум три століття. Найбільшими поціновувачами “свіжоповітряного” способу поглинання їжі є британці (хоча такий відпочинок полюбляли й французи ще в XVII столітті). В Англії пікнік був спочатку фінальною стадією полювання.

Тоді лорди і герцоги разом зі своїми мисливськими псами, котрі загнали з десяток безневинних жертв, влаштовувались на привал. Слуги розпалювали багаття і стелили скатертини, виймали з кошиків страви, заздалегідь приготовані вдома. У вікторіанську епоху в Лондоні з’явилося Пікнікове товариство, до якого входили нащадки знатних родів. Наприкінці 1880-х був оприлюднений звід світських правил, який встановлював критерій “правильного” пікніка. Хочете знати головне? Не менше тридцяти п’яти страв у меню!

Літо – благодатна пора, яка сприяє походам не лише на річки й озера, але й на шашличні пікніки. Щоб не зіпсувати собі відпочинок, уважно простежте, аби нічого не забути. Для цього найкраще скласти заздалегідь список необхідних для пікніка речей. Якщо він зашкалить за 50 пунктів, викиньте його і складіть новий – список речей, без яких неможливо обійтися на пікніку. Не забудьте про: тарілки, ножі, виделки, склянки, плед, серветки, або кухонні паперові рушники, воду для миття рук, штопор, гострий ніж і дощечку для нарізання, кілька міцних поліетиленових мішків для сміття.

Що ж стосується продуктів, то з цього приводу можемо дати лише кілька порад: хліб краще купувати вже нарізаним, щоб не завдавати собі зайвого клопоту з нарізкою в незручних умовах. Те ж саме стосується й сиру та ковбаси. Овочі й зелень краще помити вдома, бо в похідних умовах зробити це якісно вам не вдасться, а кому приємно, коли на зубах рипить пісок. Найкраще заздалегідь скласти меню для пікніка, тоді ви зможете краще організувати свій відпочинок. По-перше, визначтеся з основною стравою. Якщо це буде шашлик, чи смажені курячі стегенця - то варто подумати про закуску, адже основні страви готуються не так уже й швидко. Доведеться підготувати дрова, розкласти багаття, зачекати, доки буде достатньо жаринок, щоб смажити м’ясо. За цей час відпочивальники добряче зголодніють. Запропонуйте бутерброди з паштетом, ковбасою, сиром. Удома заздалегідь можна приготувати спеціальні бутербродні маси, форшмак. Доповніть свій фуршет свіжою зеленню, редискою, помідорами й огірками.

Шашлик

по-узбецьки

500 г баранини, 50 г курдючного сала, сіль, ст. л. борошна, велика цибулина, зелень петрушки.

Маринад: 4 великі цибулини, 2 грамів анісу, чорний перець, 1 ложка оцту.

М’ясо нарізати на невеличкі шматочки, цибулю – великими кружальцями, залити все це маринадом і залишити в холодному місці на 4 години. Замариноване м’ясо накладіть на шампури, чергуючи його з тонкими шматочками сала (сало має бути на початку і на кінці шампура), притрусити борошном і швидко “загрилювати”. Подавати, притрусивши зеленню і з кружальцями цибулі.

Шашлик

по-туркменськи

400 г баранини, 4 зубчики часнику, 4 цибулини, сіль, спеції, зелень.

М’ясо нарізати тонкими смужками завдовжки 10 см, відбити.

На смужки м’яса викласти начинку, загорнути, наколоти на шампури і засмажити над жаринами.

Начинку готують iз дрібно посіченої цибулі, зелені та подрібненого часнику. Все це перчать, солять і перемішують.

Шашлик – це божественна страва, але він нічого не вартий без додаткових інгредієнтів. Можна, звісно, прихопити із собою кетчуп чи гірчицю, але це так банально. Найпростіше (і водночас дуже вишукано і смачно) готовий шашлик скропити соком граната – для цього потрібно лише надрізати верхівку стиглого граната, вичавити сік на спечене м’ясо і відразу подавати. Але найвищим пілотажем буде заздалегідь приготовлений соус до шашлику. Пропоную вам кілька варіантів.

Горіховий соус

3 цибулини, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. мелених горіхів, 3 жовтки, 2 зубчики часнику, сіль, оцет.

Цибулю дрібно посікти, підсмажити на олії разом iз борошном, залити гарячим бульйоном, добре вимішати, щоб не було грудочок, і варити 10 хв. Після чого процідити через ситечко.

Горіхи розтерти з подрібненим часником, жовтками, сіллю й оцетом, вимішати зі звареним соусом, довести до кипіння і зняти. Охолодженим подавати до шашлику.

Часниковий соус

1 головка часнику, 1 жовток, 200 г соняшникової олії, півлимона, сіль, перець до смаку.

Часник подрібнити, розтерти з жовтком, поступово додаючи олію, приправити сіллю, перцем і соком лимона. Поступово влити невелику кількість холодної перевареної води. Соус має бути густим, як майонез.

Грузинський соус »сацебелі».

200 г грецьких горіхів, 200 г цибулі, 200 г оцту, 20 г часнику, сіль, червоний перець, зелень м’яти і кіндзи, 500 мл м’ясного (рибного – для риби) бульйону, або просто кип’яченої води.

Горіхи потовкти у ступці, розвести оцтом, додати бульйон (чи воду), сиру посічену цибулю, подрібнений часник, сіль, перець і зелень.

Смачна їжа – це запорука хорошого відпочинку, але не вона визначає, вдався відпочинок чи ні. Для хорошого настрою вам потрібно і мало, і багато, а саме – приємна компанія, а все решта докладеться.

Візьміть на замітку

Неприємні дрібниці

Крихітна щепка (скалка), що потрапила під шкіру, може стати причиною дуже неприємних відчуттів. Як же її вийняти?

Якщо кінчик скалки стирчить над поверхнею ранки, простерилізуйте пінцет спиртом, зачепіть скалку якомога ближче до шкіри і витягніть її. Якщо скалка “засіла” дуже глибоко у шкірі, протріть спиртом голку і спробуйте підштовхнути нею скалку знизу.

Дійте обережно, щоб її не зламати, – адже тоді частинки можуть залишитися у шкірі.

Якщо ж скалка велика і застрягла глибоко, зробіть новим лезом надріз на шкірі прямо над скалкою, обережно розсуньте краї розрізу і вийміть скалку. Після цього вимийте руки з милом і обробіть ранку перекисом водню.

27.07.2006


Переглядів: 162

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 918 від 20.06.2019p.
¤ 
Лобове зіткнення: двоє осіб загинули, ще двоє — травмовані

Лобове зіткнення: двоє осіб загинули, ще двоє — травмовані

На автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Колоденка, 18 червня близько сьомої години ранку сталася смертельна автопригода....

¤ 
У Рівненській музичній школі – чергове поповнення

У Рівненській музичній школі – чергове поповнення

інструментів з Німеччини...

¤ 
Гроші з-за кордону:

Гроші з-за кордону:

українські фермери видали перші міжнародні аграрні розписки

Те, що ще вчора здавалося неможливим, сьогодні стає доступним – завдяки аграрним розпискам українські фермери отримали доступ до кредитних ресурсів з-за кордону. Відповідну бізнес-модель розробили у Проекті IFC «Аграрні розписки в Україні», а з новим валютним законодавством, прийнятим НБУ в лютому 2019 року, такий формат співпраці став можливим на практиці. Наступний хід був за фермерами, і довго чекати не довелося: перші міжнародні розписки були видані на Чернігівщині та на Львівщині вже цього сезону....

¤ 
Історія успіху Віталія Ундіра: від хлопчини, який писав вірші, 
до першого заступника голови ОДА

Історія успіху Віталія Ундіра: від хлопчини, який писав вірші, до першого заступника голови ОДА

Успіх – це не випадковість, це сумлінна праця, відповідальність, готовність до радикальних змін та рішень. Успішними стають люди, націлені йти вперед, незважаючи на труднощі та опираючись на потужну підтримку рідних та близьких. Сьогоднішня історія про звичайного острожанина, який за кілька років сумлінної та совісної праці став першим заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації. Про те, що сформувало лідера та відмінного керівника Віталія Ундіра, читайте у матеріалі....

¤ 

Міський голова Рівного надіслав лист із заявкою до ФМС України

Листа із заявкою на проведення семи спідвейних перегонів рівня чемпіонатів Європи та світу надіслав до Федерації мотоспорту України міський голова Володимир Хомко:...

¤ 
Дмитро Комаров одружився: телеведучий розповів, як почалися його відносини з Олександрою Кучеренко

Дмитро Комаров одружився: телеведучий розповів, як почалися його відносини з Олександрою Кучеренко

Популярний український телеведучий тревел-шоу «Світ навиворіт» на каналі «1+1» Дмитро Комаров одружився. Телеведучий пов’язав себе узами шлюбу з партнеркою по «Танцях з зірками», володаркою титулу «Міс Україна 2016» Олександрою Кучеренко....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (12138)
2. Моє місто - найкраще [427] (5647)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5151)
4. Секс із мусульманином [271] (4535)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4422)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4086)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4070)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3956)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3620)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2836)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2722)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2631)
13. Розклад руху автобусів [253] (2563)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2502)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2494)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Рівне вкотре приймає у себе дітей зі Сходу України (148)
2. Елена Рубінштейн - косметолог, яка навчила жінок бути красивими (147)
3. Не минуло й 40 років: експертиза встановила, що Володимир Івасюк не здійснював самогубство (145)
4. На Рівненщині ще одне місто обласного значення буде мати статус ОТГ (136)
5. «Рух заради здоров’я» стартував у Острозі (134)
6. “Кардинал-Рівне” завершив сезон (134)
7. Відривний хліб з ароматним маслом і сиром (134)
8. «Агатівка» відкриває «Олімпійське літо» (134)
9. ФК “Малинськ” не зумів утримати переможний рахунок (133)
10. У Рівному відбудеться загальноміське свято випускників (132)
11. Голові обласної ради вручили посвідчення Почесного громадянина міста Березне (132)
12. Ветеранів АТО Рівненщини запрошують на риболовлю (131)
13. Як вибрати якісний рушник (131)
14. «Рух заради здоров’я» в геріатричному пансіонаті (130)
15. На Рівненщині відзначатимуть 368-му річницю битви під Берестечком (128)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс