Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №715 від 14.07.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Правильний вибір!

Рівненський державний аграрний коледж

Рівненський державний аграрний коледж

За щорічним рейтингом Мінагрополітики РДАК входить у п’ятірку кращих аграрних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації

У Рівненському державному аграрному коледжі студенти одночасно здобувають повну загальну середню освіту та диплом молодшого спеціаліста. Для багатьох учнів, які у своїх населених пунктах можуть закінчити тільки дев’ятирічку, це неабияка перевага, до того ж забезпечена гуртожитком. Майже 80% випускників РДАК, здобувши фахову освіту, яка вже може забезпечити їм гідне місце на ринку праці та достаток для родини, не зупиняються на досягнутому і продовжують навчання в кращих університетах України. Було б дуже дивним, якби вони цього не прагнули, вважає директор Рівненського аграрного коледжу, заслужений працівник освіти України Ярослав КОРСУН (на фото), який добре обізнаний з інноваційними процесами в освіті у Данії та Німеччині, вивчав досвід інтеграції до європейського освітнього простору в Нідерландах та систему аграрної освіти у Франції, проходив стажування у Мюнхенському аграрному університеті.

- Адже з 417 цьогорічних випускників коледжу, що проходили державну атестацію, 172 (41%) здали державні іспити та захистили дипломні проекти на “5”, а 194 - на “4” (46,5%), - акцентує Ярослав Петрович. - 87,8% - такий рівень якісної успішності, зафіксований державною атестацією підготовлених нами фахівців. 59 з них, в тому числі 11 заочників, отримали диплом із відзнакою. Всі, хто навчався на бюджетній формі навчання, працевлаштовані, оскільки вчилися за рахунок цільових направлень та мали пільги при вступі. А ті, що навчалися за контрактом, мають вільне працевлаштування. Половина випущених цього року програмістів - а це 71 чоловік - уже працюють.

Агроколедж – проміжна ланка між школою та університетом

Цікава інформація для тих, хто визначається зі своїм майбутнім. Сім років тому на нараді держав-учасниць Копенгагенського процесу у Франції йшлося про те, що до 2020 року сфера зайнятості Європи матиме потребу в кадрах з університетською освітою на 31%, із середнім професійним рівнем - на 50%, з низькою кваліфікацією - 19%. Оскільки ринок праці з кожним роком стає все мобільнішим і все більше молодих українців мріє про роботу в країнах Євросоюзу, навчання в агроколеджі приваблює ще й тим, що це проміжна ланка між школою та університетом.

- Цього року, - зазначив Ярослав Корсун, - як і в минулі роки, дозволяється вступ у коледж на третій курс після закінчення закладів професійно-технічної освіти, а випускників коледжу - на третій курс ВНЗ.

Ми уклали угоди зі спеціальності “Правознавство” з Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого (м. Харків), Львівським національним університетом імені Івана Франка, Львівським державним університетом внутрішніх справ та Національним університетом “Острозька академія”.

З економічних спеціальностей на нашій базі працює навчально-науково-виробничий центр Тернопільського національного економічного університету, який приймає наших випускників і на контрактну, і на бюджетну форму навчання за такими спеціальностями: “Економіка підприємств”, “Бухгалтерський облік”, “Менеджмент технічного сервісу”, “Програмування” та “Право”. На наступний навчальний рік уперше набираємо групу на спеціальність “Правознавство”. Завершивши навчання, студенти цієї групи стануть дипломованими бакалаврами, а магістра отримають, продовживши освіту в Тернополі.

Студенти, що навчатимуться за спеціальностями “Земле-впорядкування”, “Будівництво та експлуатація будівель і споруд”, “Розробка програмного забезпечення” та “Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн”, матимуть змогу продовжити навчання на навчально-науково-виробничих комплексах аграрного коледжу, створених спільно з Національним університетом “Львівська політехніка”, Національним університетом водного господарства та природокористування, провідними вишами Києва й Одеси.

Попри те, що в багатьох ВНЗ І-ІІ рівня акредитації заочна форма навчання вже поступово здає свої позиції, в агроколеджі вона ще користується успіхом. Про це свідчить кількість випускників-заочників - 106 фахівців з шести завжди актуальних на ринку праці спеціальностей: “Бухгалтерський облік”, “Фінанси і кредит”, “Комерційна діяльність”, “Правознавство”, “Землевпорядкування”, “Будівництво та експлуатація будівель і споруд”.

Виробничі та переддипломні практики – на базі кращих підприємств АПК

- 5 лютого цього року аграрні ВНЗ вивели з підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства України і включили в систему Міністерства освіти і науки України, - нагадав директор аграрного коледжу Ярослав Корсун. - За п’ять місяців діяльності в нових умовах ми адаптувалися до продиктованих викликами часу вимог Міносвіти, зокрема всю документацію ведемо на електронних носіях.

6 липня в Рівненському Будинку вчених відбулося засідання обласного штабу “Вступна кампанія 2015 року”. Учасники заходу - а це керівники облдержадміністрації, ректори вищих навчальних закладів Рівненщини, відповідальні секретарі приймальних комісій та представники громадськості - розглянули проблеми організації вступної кампанії 2015 року, підсумки проведення ЗНО в області, а також особливості цьогорічної вступної кампанії у ВНЗ, пов’язані з тим, що Міністерством освіти і науки внесено зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Зокрема, вступна кампанія до вищих навчальних закладів розпочнеться 10 липня.

- Користуючись нагодою, - сказав далі Ярослав Корсун, - хотів би через “Рівне-Ракурс” подякувати обласній владі за підтримку аграрного коледжу. Перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський минулого тижня, як і торік, вручав дипломи нашим випускникам. Перед тим я ознайомив його з нашою матеріально-технічною базою. Безумовно, рівень оснащеності має важливе значення для якості підготовки майбутніх фахівців. Адже в нас вісім спеціальностей, усі вони потребують проведення практичних занять та навчальних практик у відповідних лабораторіях і майстернях: комп’ютерних кабінетах організації правового діловодства, навчальної бухгалтерії, комп’ютеризації будівельного, землевпорядного виробництва тощо. Студенти із багатьох ВНЗ України проходять практику у навчально-практичному центрі зі землевпорядкування. Виробничі та перед-

дипломні практики проводимо на базі кращих підприємств АПК Рівненщини, що передбачено спільним наказом Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та аграрного коледжу.

Партнерами РДАК є 38 сільськогосподарських підприємств, 14 будівельних організацій, 12 землевпорядних установ, банківські та юридичні установи, найбільші торговельні підприємства міста - “Екватор” і “Вопак”, що дає можливість майбутнім фахівцям отримати необхідні навики роботи, забезпечити студентів усіх спеціальностей практикою та гарантованими робочими місцями. Чимало випускників коледжу вже зробили успішну кар’єру на тих підприємствах, де проходили переддипломну практику.

РДАК постійно в пошуку, примножує традиції, впевнений у майбутньому

В коледжі працюють художньо-мистецькі колективи - фольк-

лорний ансамбль “Вишиванка”, студія сучасного танцю “Бліц”, які є учасниками Всеукраїнського студентського фестивалю “Софіївські зорі”. Серед спортсменів-випускників колед-жу - учасники Олімпійських ігор, призери першості Європи, члени збірної України. “У нас 100% забезпечення студентів коледжу місцями в гуртожитку, - зазначив Ярослав Петрович. - Затишок і комфорт у кімнатах, де наші юнаки і дівчата незмінно проживають протягом трьох-чотирьох років, належний стан навчальних аудиторій, майстерень та лабораторій підтримуємо, ремонтуючи їх власними силами. Оскільки готуємо фахових будівельників, то витрачаємося тільки на будівельні матеріали. У фінансуванні ремонтних робіт допомагають також батьки студентів”.

- Запрошуємо учнів шкіл із базовою та повною загальною середньою освітою, а також випускників закладів профтехосвіти на навчання в один із найпрестижніших навчальних закладів нашої області, - наголосив Ярослав Корсун. - Сьогодні Рівненський державний аграрний коледж постійно в творчому пошуку, примножує традиції, впроваджує інноваційні технології освіти, а тому впевнено дивиться у майбутнє. В тому, що воно світле для всіх його випускників, немає сумніву.

14.07.2015Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1087

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14133)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (497)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"