Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 209

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 981 від 10.09.2020p.
¤ 
Що робити з томатами?

Що робити з томатами?

Кілька цікавих рецептів літньої консервації

Розпочався «томатний сезон» і кожна господиня хоче спробувати цікавий рецепт, результат якого викличе неабияке здивування та схвалення як родини, так і гостей. Пропонуємо добірку цікавих рецептів, які обов’язково стануть вам у пригоді у сезон літніх консервацій....

¤ 
Трофимов виграв чемпіонат світу серед юніорів у Данії

Трофимов виграв чемпіонат світу серед юніорів у Данії

Рівненський спідвеїст Віктор Трофимов-молодший став тріумфатором турніру у Данії....

¤ 
Масове отруєння дітей у школі: причини встановлюються

Масове отруєння дітей у школі: причини встановлюються

Повідомлення про відсутність 68 дітей на заняттях у Ясногірській загальноосвітній школі, що на Сарненщині, до поліції надійшло від директора навчального закладу третього вересня....

¤ 
Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе

Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе

Сьомого вересня суд задовольнив клопотання слідчого Рівненського районного відділення поліції та обрав запобіжний захід підозрюваній в умисному вбивстві та замаху на умисне вбивство малолітньої дитини у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб....

¤ 
Три найкращі лікувальні настої для вживання на ніч

Три найкращі лікувальні настої для вживання на ніч

Що може бути краще, ніж смачний, дуже гарячий настій або чай перед сном? Оберіть улюблену чашку, вмостіться на дивані з книжкою і повільно насолоджуйтесь цим лікувальним засобом....

¤ 
У другий тур виборів міського голови Рівного виходять Муляренко та Шакирзян - опитування

У другий тур виборів міського голови Рівного виходять Муляренко та Шакирзян - опитування

5 вересня 2020 року в Україні офіційно стартували місцеві вибори. Напередодні старту офіційної виборчої кампанії ми вирішили поцікавитись кого рівняни вже готові підтримати, якби вибори відбувались найближчої неділі. І результати виявились дещо несподіваними, особливо в розрізі підтримки виборцями політичних партій та ймовірних кандидатів на посаду міського голови....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2042)
• Бюджет і ми… [965] (1855)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1791)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1770)
• Живи до ста! [965] (1766)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1757)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1743)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1737)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1737)
• Допомога під час карантину [967] (1688)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1599)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1529)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1528)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1514)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1508)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1470)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1469)

ТОП-15 свіжого номера:

• У другий тур виборів міського голови Рівного виходять Муляренко та Шакирзян - опитування (150)
• Трофимов виграв чемпіонат світу серед юніорів у Данії (145)
• Ельзаські булочки (145)
• Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе (144)
• Три найкращі лікувальні настої для вживання на ніч (144)
• Віктор Шакирзян: В Рівному буде “Будинок мрії” (143)
• Особливі спортсмени взяли участь у чемпіонаті України з пляжного волейболу (141)
• Масове отруєння дітей у школі: причини встановлюються (138)
• Що робити з томатами? (134)
• Наркотики та зброю зберігав у гаражі (128)
• Рівнянин у складі збірної Польщі став чемпіоном світу зі спідвею (126)
• Визначено переможців суперфіналу «Олімпійське літо»! (126)
• Малолітній пішохід потрапив під колеса авто (126)
• “Кардинал-Рівне” зазнає другої домашньої поразки поспіль (124)
• Ось чому на трояндових кущах чорніють пагінці (122)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс