Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Січень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 1039

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1051 від 20.01.2022p.
¤ 
«Кардинал Рівнестандарт» переконливо перемагає у Луцьку!

«Кардинал Рівнестандарт» переконливо перемагає у Луцьку!

«Любарт» – «Кардинал Рівнестандарт» – 2:5 (2:2)...

¤ 
У Рівному для спідвеїстів придбали новий мотоцикл

У Рівному для спідвеїстів придбали новий мотоцикл

В перший день нового року за старим стилем, на завод «Сталь-М» завітали незвичайні гості....

¤ 
Хотів відкупитися від поліцейських

Хотів відкупитися від поліцейських

Кермувальник двоколісного, аби не сплачувати штраф, надав інспекторам сектору реагування патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі тисячі гривень....

¤ 
Оперативники затримали зловмисника на десятій крадіжці

Оперативники затримали зловмисника на десятій крадіжці

41-річний рівнянин, підозрюваний у скоєнні серії крадіжок, перебував у розшуку із грудня минулого року. Зловмисника затримали працівники карного розшуку Рівненського РУП 17 січня в обласному центрі після чергової скоєної крадіжки....

¤ 
Послуги для ветеранів переходять в онлайн

Послуги для ветеранів переходять в онлайн

В останній пленарний тиждень 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про запровадження Єдиного державного реєстру ветеранів та електронного посвідчення. Диджиталізація має зробити отримання державних послуг швидшим та простішим. Як працюватимуть електроні сервіси для ветеранів війни, аналізували експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання

Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання

У 2021 році лікарні області суттєво осучаснили. Завдяки державним коштам та співфінансуванню із місцевих бюджетів сім лікарень області отримали дороговартісне обладнання....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (11500)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (10100)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (7970)
• Допомога під час карантину [967] (7929)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (7833)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (7417)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (7402)
• Живи до ста! [965] (7384)
• Бюджет і ми… [965] (7378)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (7360)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (7324)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (7300)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (7255)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (7210)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (7201)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (6995)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (6804)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (6747)

ТОП-15 свіжого номера:

• Чи будемо їсти польський хліб? (122)
• «Кардинал Рівнестандарт» переконливо перемагає у Луцьку! (64)
• У Рівному для спідвеїстів придбали новий мотоцикл (64)
• Речі, які не можна чистити харчовою содою (62)
• Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання (62)
• Оперативники затримали зловмисника на десятій крадіжці (60)
• Як швидко прибрати кухню за допомогою солі (59)
• Хотів відкупитися від поліцейських (59)
• Простий спосіб очищення крана та аератора від нальоту і водного каменю (58)
• Морквяний кекс (58)
• Речі, які не можна збирати пилососом (57)
• Послуги для ветеранів переходять в онлайн (55)
• Юлія Тимошенко: «Сьогодні найперше завдання влади – зупинити зростання цін» (54)
• За програмо єПідтримка можна буде придбати ліки (53)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс