Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29


#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 105

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 900 від 16.02.2019p.
¤ Енергомодернізація
ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

Досвід провідних країн Європейського Союзу свідчить про потенціал енергозбереження будівель від 40% до 70%

Питання енергоефективності та енергозбереження й досі не втрачає актуальності для України. За експертними оцінками, в державі бюджетні будівлі споживають теплової енергії від 130 до 250 кВт-год/кв.м, тоді як у країнах Європейського Союзу цей показник значно нижчий і становить від 50 до 80 кВт-год/кв.м. Причинами такого високого рівня споживання енергії в будівлях в Україні є як недоліки при їх проектуванні, так і фізичне їхнє старіння, а ще невміння економити....

¤ 
Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

12 лютого в міському палаці культури «Текстильник» фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівненській міській раді вже традиційно і публічно відзвітувала про свою роботу перед жителями міста за минулий рік....

¤ 
Захистити від кору може лише вакцинація

Захистити від кору може лише вакцинація

Якою є ситуація із захворюваністю на кір в області, які заходи треба провести із первинної профілактики щодо протидії кору обговорили на нараді в облдержадміністрації....

¤ 
Контрнаступ на бідність

Контрнаступ на бідність

Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог»

Контрнаступ на бідність Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог”....

¤ 
60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

Кращих з кращих 1 лютого нагородили під час щорічного заходу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2018 року....

¤ 
200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

Близько 200 учасників з’їхалося на відкритий чемпіонат Рівненської області з годзю-рю карате серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (3892)
2. Моє місто - найкраще [427] (3397)
3. Секс із мусульманином [271] (2856)
4. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (2742)
5. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2632)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2558)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2483)
8. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2423)
9. Догляньте мене до смерті [278] (2363)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2270)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1706)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1684)
13. Розклад руху автобусів [253] (1682)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1560)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1551)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Нова вакцина від пневмонії запобіжить «здичавінню» мікробіоти (67)
2. Порошенко подкупил мэра Чернигова Атрошенко (64)
3. Як мати з донькою… (62)
4. Підставляла сніжинкам долоні (52)
5. Рівнянина затримали за розбій та погрозу насильством правоохоронцям (51)
6. Водій, якому стало погано за кермом загинув (45)
7. Професійний 50-ти метровий басейн планують збудувати у Рівному (44)
8. Молодіжна рада Рівненщини запрацює у новому форматі (44)
9. 93-річному сарненчанину вручили орден «За заслуги» ІІІ ступеня (43)
10. Контрнаступ на бідність (43)
11. Яценюк іде в прем’єри (42)
12. Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік (41)
13. Крохмаль для шерсті собак, від подразнень та для чистки срібла (41)
14. 200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному (41)
15. У Рівному під колеса маршрутки потрапила жінка (40)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс