Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Липень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 24

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 869 від 13.07.2018p.
¤ 
Смертельне поранення

Смертельне поранення

На Рівненщині помер поліцейський, якого вилами поранив п’яний чоловік. Олександру Гордійчуку, інспектору групи реагування патрульної поліції Дубенського відділу поліції, було 25 років. Молодий правоох...

¤ 

Викладач карате отримав подяку Прем’єр-міністра України

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручив для Анатолія ­Гірака почесну нагороду – подяку від Прем’єр-міністра України....

¤ 
Стартували жнива:

Стартували жнива:

«МРІЯ» збирає врожай

На українських нивах розпочалась найгарячіша пора – аграрії приступили до жнив. З кожним роком погода все частіше вносить свої корективи у плани хліборобів, не став винятком і 2018-ий. Яких результаті...

¤ 
Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Цими вихідними у селі Буща Здолбунівського району пройшов обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща Папороть»....

¤ 
Переїхав трактором рідну матір

Переїхав трактором рідну матір

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася восьмого липня, близько о пів на п’яту вечора у селі Заозер’я....

¤ Технології ХХІ століття
Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

КП «Міськсвітло» працює на економію електроенергії та підвищення безпеки на вулицях і в дворах Рівного

Вуличне освітлення та дорожня інфраструктура можуть бути якісними та економними водночас. У багатьох європейських містах уже діє практика «розумного» освітлення вулиць. Така система дозволяє економити...






Найпопулярніші 15 статей:

1. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (687)
2. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (668)
3. Догляньте мене до смерті [278] (638)
4. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (624)
5. Секс із мусульманином [271] (563)
6. Моє місто - найкраще [427] (530)
7. Розклад руху автобусів [253] (520)
8. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (467)
9. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (462)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (412)
11. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (340)
12. Стогін покотився яром [862] (333)
13. Гірше звіра… [861] (314)
14. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (289)
15. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (282)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Платне кохання (111)
2. Загинув під колесами автобуса (104)
3. Костопільчанин наніс ножове поранення (103)
4. Слідчі дії відносно власниці турагентства тривають (100)
5. У Рівному на подвір’ї вибухнула граната (99)
6. Соліст Rammstein вперше відреагував на чутки про роман зі Світланою Лободою (98)
7. На Рівненщини знищили понад тисячу нарковмісних рослин (98)
8. У Рівному затримали наркозбувача (97)
9. Спіткнувшись, вистрелив у людину (95)
10. Нерухомість Рівненщини поповнила місцеві бюджети майже на 29 млн гривень (94)
11. Стартували жнива: (87)
12. Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним» (86)
13. Переїхав трактором рідну матір (86)
14. Яким був Василь Червоній? (86)
15. Смертельне поранення (84)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс