Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Листопад 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 38

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 887 від 08.11.2018p.
¤ 
У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти»

У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти»

Ось уже восьмий рік поспіль Національний олімпійський комітет України проводить фінал Всеукраїнського спор...

¤ 
У Рівному п’яний водій збив двох школярів

У Рівному п’яний водій збив двох школярів

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася другого листопада, близько 19 години на вулиці Севастопольс...

¤ Натуральне майбутнє
Віктор ЩЕРБАЧУК: «Сьогодні здорове харчування стало світовим трендом»

Віктор ЩЕРБАЧУК: «Сьогодні здорове харчування стало світовим трендом»

Україна має всі передумови для того, щоб найближчим часом стати «органічним хабом» Європи та всього світу

В Україні активно розвивається виробництво органічної продукції. За даними Дослідницького інституту органі...

¤ 
Чи стане пальне дешевшим?

Чи стане пальне дешевшим?

Стрімкий ріст вартості усіх сегментів автомобільного пального (бензин, солярка та автогаз) вже суттєво вдари...

¤ 
Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», в управлінні о...

¤ 
Україна потребує комплексної модернізації житлового сектору, - Геннадій Зубко

Україна потребує комплексної модернізації житлового сектору, - Геннадій Зубко

Для проведення модернізації житлового сектору фактично прийнята вся необхідна законодавча база. Мова йде не...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (1677)
2. Секс із мусульманином [271] (1372)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (1233)
4. Догляньте мене до смерті [278] (1114)
5. Як правильно приймати вітаміни? [749] (967)
6. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (947)
7. [0] (935)
8. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (915)
9. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (869)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (835)
11. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (832)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (831)
13. Розклад руху автобусів [253] (826)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (795)
15. Три помсти княгині Ольги [820] (760)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Віктор ЩЕРБАЧУК: «Сьогодні здорове харчування стало світовим трендом» (138)
2. Яку фарбу вибрати для фарбування стелі (97)
3. Харчова міль: як її позбутися і попередити появу (95)
4. Відомо, хто став найбільш високооплачуваною мертвою зіркою (86)
5. Рівненщина забезпечена вакциною проти кору (81)
6. Засудженого незаконно помістили в ДІЗО (79)
7. 61-річна зірка серіалу «Рабиня Ізаура» зізналася, чи змогла б знятися оголеною (79)
8. Аніта Луценко повідомила, що її обікрали (76)
9. Смерть під колесами (68)
10. Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку (68)
11. У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти» (68)
12. Поціловані сонцем (66)
13. У Дубенському районі загинув мотоцикліст (66)
14. Оля Полякова зізналася, скільки витратила на грандіозне шоу «Королева ночі» (63)
15. У Рівному п’яний водій збив двох школярів (63)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс