Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"




  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Жовтень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 876

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1037 від 13.10.2021p.
¤ 
Як підготувати ремонтантну полуницю до зими: корисні поради

Як підготувати ремонтантну полуницю до зими: корисні поради

Ремонтантна полуниця – це культура, яка дає два або навіть три врожаї за один сезон за умов сухої і теплої осені. Щоб радіти великим, смачним ягодам і наступного сезону, восени треба здійснити ряд заходів з догляду за цією рослиною....

¤ 
ТОП-10 досягнень ОАЕ

ТОП-10 досягнень ОАЕ

ОАЕ – це чисті пляжі, східна екзотика, шопінг і сафарі по піщаних дюнах, розваги та високий рівень сервісу. Все це знаходить відгук у численних туристів. Тож пропонуємо вам ознайомитися з досягненнями ОАЕ більш детально....

¤ 
Ніхто не знає, як свої гріхи буде спокутувати…

Ніхто не знає, як свої гріхи буде спокутувати…

Їй висловлювали співчуття, слова підтримки. Даниїла кивала у відповідь. Але нічого не відчувала. В душі – порожнеча. Сліз не було. Лише зачепили перешіптування родини покійного чоловіка:...

¤ 
Поквиталася із «коханим» ножем

Поквиталася із «коханим» ножем

Про доставленого до лікарні із пораненням грудної клітки 33-річного жителя села Переброди Сарненського району, 10 жовтня близько 20-ї години повідомили на спецлінію 102 медики. За фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження вирішується питання про повідомлення зловмисниці про підозру....

¤ 
Зіштовхнув із балкона знайому

Зіштовхнув із балкона знайому

Восьмого жовтня Костопільський районний суд обрав 30-річному підозрюваному у скоєнні тяжкого злочину запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту....

¤ 
Небезпека трансжирів в раціоні українців

Небезпека трансжирів в раціоні українців

У світі набирає обертів тенденція до здорового харчування, зокрема відмова від споживання трансжирів. Люди все ретельніше вивчають склад товарів, а країни обмежують вміст шкідливих жирів у продуктах на законодавчому рівні. В Україні теж роблять перші кроки у цьому напрямку. У вересні депутати схвалили у першому читанні закон про заборону трансжирів у дитячому харчуванні. Детальніше про проблему розповідають експерти Центру громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (9334)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8473)
• Допомога під час карантину [967] (6467)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6446)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6446)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (6094)
• Бюджет і ми… [965] (6076)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (6066)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (6024)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (6023)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (6004)
• Живи до ста! [965] (5981)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (5980)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (5874)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (5837)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (5659)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5562)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5458)

ТОП-15 свіжого номера:

• Це холодне «щасливе дитинство» (1242)
• Небезпека трансжирів в раціоні українців (203)
• Олена РУДА: «Очікували більше спротиву від цього суперника» (181)
• Рівненські софтболістки – переможці Чемпіонату України (173)
• Поквиталася із «коханим» ножем (172)
• Зіштовхнув із балкона знайому (171)
• Ніхто не знає, як свої гріхи буде спокутувати… (168)
• Як підготувати ремонтантну полуницю до зими: корисні поради (162)
• ТОП-10 досягнень ОАЕ (159)
• Кому, крім незаміжніх, не можна тримати кактус в будинку (151)
• Навіщо в тісто досвідчені господині додають крохмаль (148)
• Кращий засіб для пишного цвітіння кімнатних рослин (147)
• На Рівненщині проведуть додаткові тури імунізації дітей від поліо, а невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання (146)
• Салат з баклажанів в китайському стилі (146)
• Як правильно і легко зберегти петунію до наступного сезону (145)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс