Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Знай наших!

Зустрічайте: мільйонна головка сиру від ТМ “КОМО”

Зустрічайте: мільйонна головка сиру від ТМ “КОМО”

Дубенські сировари святкують ювілей

Нещодавно на ВАТ “Дубномолоко” випустили ювілейну, мільйонну (!) головку твердого сиру з початку цього року. Прикметно, що ювіляром став новий сир так званої “елітної” групи під назвою “Континенталь”. Усього ж торгова марка “КОМО” випускає 26 видів твердих сирів. Серед них як відомі (“Російський”, “Голландський”, “Пошехонський”, “Костромський”), так і нові сири “елітної” групи, які теж встигли полюбитися споживачам, - “Тальзітер”, “Шанталь”, “Витязь плюс”, “Преміум”, “Едемір”, “Сметанковий”. Про тенденції розвитку споживання та виробництва сиру в Україні йшлося на семінарі, який влаштувала для журналістів та представників торгівельних закладів і мереж Західна молочна група, яка сьогодні посідає четверте місце в Україні за обсягами виробництва сиру.

“Обід без сиру - це красуня, в якої не вистачає одного ока”, - говорив свого часу відомий французький гастроном. А французи, відомо, знаються на сирі, як ніхто інший. І споживають вони його найбільше – близько 26 кілограмів на одну людину щороку, - у той час як українець споживає за рік усього 2,7 кілограма цього смачного й поживного продукту. Втім, з року в рік ця цифра помітно зростає. В першу чергу, це пов’язано, вважають фахівці, із підвищенням культури харчування українців. Важливо ще й те, що сир надзвичайно корисний для нашого здоров’я – висока концентрація білку і жиру, наявність незамінних амінокислот, вітамінів, солей кальцію і фосфору роблять його неоціненним продуктом. У 100 грамах сиру, залежно від його сорту, міститься 15-27 відсотків білків, 20-32 відсотки жирів. Енергетична цінність 100 грамів сиру становить до 4500 калорій. Між іншим, ті ж французькі вчені прийшли до висновку, що в регіонах з високим рівнем споживання сиру менший рівень серцево-судинних захворювань. Наприклад, у Великобританії рівень смертності від серцево-судинних захворювань утричі вищий, ніж у Франції, а рівень споживання сиру - якраз у три рази менший.

Починалося все з кочівників

Більшість учених вважають, що започаткували виробництво сиру кочові племена Ближнього Сходу. Намагаючись зберегти молоко в тривалих пошуках пасовиськ, вони висушували кобиляче молоко на сонці. З часом вони помітили, що, якщо молоко перевозилося в мішках з козячих або овечих шлунків, то з нього утворювався смачний і запашний продукт, який міг тривалий час зберігати свої властивості. І значно пізніше з’ясувалося, що вся справа – у ферментах, які містяться в шлунках тварин і які й до сьогодні використовують для виготовлення якісних сирів.

Контроль на всіх етапах

Процес виготовлення сучасного сиру, його зовнішній вигляд і смак значно відрізняються від того, що було багато віків тому. Сьогодні термін виробництва більшості сирів становить від двох до шести місяців. Технологічний процес складається з багатьох операцій. А найпершим і чи не найголовнішим етапом, за словами заступника директора компанії “Західна молочна група” з питань якості Леоніда КАНЦЕДАЛА, є заготівля молока. Виявляється, для виготовлення сиру підходить не будь-яке, а лише найякісніше, найкраще молоко. Тому керівництво компанії приділяє неабияку увагу його заготівлі й транспортуванню. Так, з найближчих до заводів заготівельних пунктів молоко доставляється протягом трьох годин (так званого лактаційного періоду), а віддалені пункти облаштовуються сучасним холодильним обладнанням. Крім того, періодично проводяться перевірки ветеринарної, санепідемічної та радіологічної служб.

Протягом усього часу виготовлення за сиром ретельно доглядають. Адже кожну головку слід вчасно помити, обсушити, простежити, щоб не було на поверхні ушкоджень, тріщин, упакувати. Зате такий сир буде добрий на смак, матиме тонкий аромат і одержить найбільшу винагороду - вдячність споживачів. Ось так, контролюючи процес на всіх етапах, і виготовляє торгова марка “КОМО” якісний та поживний сир. Поки що більша частина продукції виробництва Західної молочної групи відправляється на експорт, в основному в Росію (Дубенський молокозавод навіть виготовляє іменний сир “Ярцев” для свого найбільшого споживача в Архангельскій області Росії). Та в компанії переконані, що вже найближчим часом ситуація зміниться, і український сир стануть більше споживати в рідній країні.

Про це варто знати

Щоб повністю проявився смак сиру, його потрібно дістати з холодильника за дві-три години перед подачею на стіл. Цікаво, що ефективність дії сиру на наш організм залежить від часу доби. Так, поживні речовини найбільш повно засвоюються з 9 до 10 години ранку, в цей час, образно кажучи, сир для нас - “золото”.

Сир можна вживати і у складі інших страв, і як самостійну страву. У цьому випадку його обов’язковим супутником має бути вино (французи стверджують, що немає на світі більш вдалої пари). Вино і сир прекрасно доповнюють один одного, підкреслюючи свої смак та аромат.

Крім того, сир можна їсти з будь-яким хлібом. А знавці радять до сирів і нежирне печиво, і чорний хліб, і хрумкі хлібці та крекери.

А стосовно того, чи варто подавати до сиру масло, існують різні думки. Справжні гурмани переконані, що до сиру краще смакує гірчиця. До твердих сирів, крім того, можна подати кріп, селеру, маслини, яблука, а до плавлених - компот, горіхи, банани, виноград, абрикоси. Головне, щоб ці добавки були не надто ароматними, - і тоді вам вдасться від душі насолодитися сиром - цим дивовижним витвором людських рук.

22.09.2005Валентина ХАРИНЮК


Переглядів: 225

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 918 від 20.06.2019p.
¤ 
Лобове зіткнення: двоє осіб загинули, ще двоє — травмовані

Лобове зіткнення: двоє осіб загинули, ще двоє — травмовані

На автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Колоденка, 18 червня близько сьомої години ранку сталася смертельна автопригода....

¤ 
У Рівненській музичній школі – чергове поповнення

У Рівненській музичній школі – чергове поповнення

інструментів з Німеччини...

¤ 
Гроші з-за кордону:

Гроші з-за кордону:

українські фермери видали перші міжнародні аграрні розписки

Те, що ще вчора здавалося неможливим, сьогодні стає доступним – завдяки аграрним розпискам українські фермери отримали доступ до кредитних ресурсів з-за кордону. Відповідну бізнес-модель розробили у Проекті IFC «Аграрні розписки в Україні», а з новим валютним законодавством, прийнятим НБУ в лютому 2019 року, такий формат співпраці став можливим на практиці. Наступний хід був за фермерами, і довго чекати не довелося: перші міжнародні розписки були видані на Чернігівщині та на Львівщині вже цього сезону....

¤ 
Історія успіху Віталія Ундіра: від хлопчини, який писав вірші, 
до першого заступника голови ОДА

Історія успіху Віталія Ундіра: від хлопчини, який писав вірші, до першого заступника голови ОДА

Успіх – це не випадковість, це сумлінна праця, відповідальність, готовність до радикальних змін та рішень. Успішними стають люди, націлені йти вперед, незважаючи на труднощі та опираючись на потужну підтримку рідних та близьких. Сьогоднішня історія про звичайного острожанина, який за кілька років сумлінної та совісної праці став першим заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації. Про те, що сформувало лідера та відмінного керівника Віталія Ундіра, читайте у матеріалі....

¤ 

Міський голова Рівного надіслав лист із заявкою до ФМС України

Листа із заявкою на проведення семи спідвейних перегонів рівня чемпіонатів Європи та світу надіслав до Федерації мотоспорту України міський голова Володимир Хомко:...

¤ 
Дмитро Комаров одружився: телеведучий розповів, як почалися його відносини з Олександрою Кучеренко

Дмитро Комаров одружився: телеведучий розповів, як почалися його відносини з Олександрою Кучеренко

Популярний український телеведучий тревел-шоу «Світ навиворіт» на каналі «1+1» Дмитро Комаров одружився. Телеведучий пов’язав себе узами шлюбу з партнеркою по «Танцях з зірками», володаркою титулу «Міс Україна 2016» Олександрою Кучеренко....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (12114)
2. Моє місто - найкраще [427] (5645)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5149)
4. Секс із мусульманином [271] (4532)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4418)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4081)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4066)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3954)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3616)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2834)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2721)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2630)
13. Розклад руху автобусів [253] (2560)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2500)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2491)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Рівне вкотре приймає у себе дітей зі Сходу України (146)
2. Елена Рубінштейн - косметолог, яка навчила жінок бути красивими (145)
3. Не минуло й 40 років: експертиза встановила, що Володимир Івасюк не здійснював самогубство (143)
4. На Рівненщині ще одне місто обласного значення буде мати статус ОТГ (133)
5. “Кардинал-Рівне” завершив сезон (132)
6. Відривний хліб з ароматним маслом і сиром (132)
7. «Рух заради здоров’я» стартував у Острозі (131)
8. «Агатівка» відкриває «Олімпійське літо» (131)
9. У Рівному відбудеться загальноміське свято випускників (130)
10. ФК “Малинськ” не зумів утримати переможний рахунок (130)
11. Голові обласної ради вручили посвідчення Почесного громадянина міста Березне (129)
12. Як вибрати якісний рушник (129)
13. Ветеранів АТО Рівненщини запрошують на риболовлю (128)
14. «Рух заради здоров’я» в геріатричному пансіонаті (128)
15. На Рівненщині відзначатимуть 368-му річницю битви під Берестечком (126)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс