Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №777 від 22.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс здоров'я

Проти застуд та вірусних інфекцій - осінні дари природи

Проти застуд та вірусних інфекцій - осінні дари природи

(Продовження. Початок у минулому номері)

Мед, спеції та трави – в поміч організму

Дуже корисний для профілактики застуди та зміцнення імунітету такий вітчизняний продукт, як мед. Його регулярне вживання сприяє посиленню імунних реакцій і зміцненню всього організму. Зокрема, він сприяє поліпшенню розумової та фізичної активності, опірності організму хвороботворним збудникам.

З оздоровчою метою бажано вживати різноманітний мед. Для профілактики щоранку натщесерце можна приймати по 1 ст. л. натурального меду, можна розводити у воді. Зокрема, звечора розмішати в склянці води 1 ст. л. меду, накрити й залишити на ніч. Після пробудження випити солодкий напій натще. Так корисні властивості меду виявляються максимально й він приносить більше користі. Ще ліпше, якщо приймати медовий настій не тільки вранці, а й увечері.

Також варто уваги, що такі медові продукти, як обніжки, прополіс, маточне молочко, слід застосовувати лише під час хвороби, оскільки вони концентрованіші, ніж мед, і більше підходять для лікування.

Загалом існує багато засобів та продуктів, які зміцнюють імунну систему, у тому числі й спеції. М’ята, чебрець, кмин, гвоздика, перець, розмарин, куркума, імбир - неважливо в якому вигляді організм отримає ці унікальні спеції, головне, щоб вони були в харчуванні й у достатній кількості, адже знижують метеоризм, поліпшують травлення, виділення жовчі. Зокрема, гострий червоний перець містить багато вітаміну С і є гарним помічником у переварюванні жирної їжі.

Цибуля, часник, хрін, гірчиця - завдяки своїм ефірним оліям і фітонцидам згубно діють на мікроби, віруси й хвороботворні гриби. Вони ще на рівні слизової оболонки носоглотки знищують вірусну інфекцію. Для підвищення імунітету ці засоби слід щодня вживати саме в осінньо-зимовий період, коли ризик підхопити застуду чи грип найбільш високий.

Також з цієї метою можна скористатися таким рецептом: узяти по одному пакетику порошку кардамону, куркуми, імбиру, таку ж кількість кореня селери, перекрученого для млинку для кави, й 300 г натурального меду, усе ретельно перемішати. Ця цілюща суміш не поступається жодному аптечному препарату для підвищення імунітету. Перелічені спеції можна придбати в супермаркетах у пакетах по 15-20 г.

Крім того, такі лікарські трави, як нагідки та ромашка, дуже добре додавати до чаїв, поєднуючи та міняючи їх час від часу. Вони мають жовчогінні, антибактеріальні властивості й у профілактиці та зміцненні імунітету відіграють важливу роль.

Квашення – цілюща осінньо-зимова та весняна їжа

Незамінні для зміцнення імунітету та профілактики й квашені овочі. Річ у тім, що під час квашення відбувається процес бродіння, який зумовлює вироблення в них молочної кислоти, що сприяє розщепленню клітковини й поліпшує засвоєння її організмом. Молочнокислі бактерії активізують роботу кишечнику, насичуючи його корисною мікрофлорою. А, як відомо, велике значення для загального імунітету має й стан нашого кишечнику. До того ж більшість корисних речовин, що надходять до організму разом з їжею, усмоктується саме в кишечнику, а шлаки в кишечнику є перешкодою для цього. Тож його стан безпосередньо пов’язаний із загальним станом нашого здоров’я.

Під час квашення нейтралізуються всі нітрати в овочах, а всі вітаміни й корисні речовини повністю зберігаються.

Дуже корисний і сам розсіл, що утворюється під час квашення. Наприклад, розсіл квашеної капусти п’ють для активізації процесів травлення в разі зниженої кислотності шлункового соку, до того ж він позбавлений грубої клітковини, яка зумовлює здуття шлунка.

Не слід забувати, що квасити можна не тільки капусту, огірки та помідори, а й моркву та буряки, які згодяться для перших страв, зокрема борщу, та салатів.

Наприклад, буряки можна заквасити таким чином: дрібні та середні коренеплоди обрізати й вимити, укласти рядами в діжку чи іншу посудину із широким горлом, залити розсолом (на 10 л води 0,5 кг солі) – він має покривати овочі на 3-5 см, покласти кружок і гніт та закрити зверху марлею. За кімнатної температури процес бродіння триває 10-15 діб. Протягом цього часу слід знімати піну та зливати надмір розсолу. Коли бродіння закінчиться, бочку перенести в холодне місце, там процес квашення сповільниться, та не припиниться, тому кілька разів на місяць доведеться знімати піну й, імовірно, промивати гніт.

Квас – чудова підтримка для імунітету

Кваси – теж дуже корисна річ. Їх наші пращури вживали щодня, замінюючи ними звичайну воду. Вони були різноманітними: вівсяні, пшеничні, пшоняні, бурякові, з м’яти, горобини, на сироватці тощо. Квас не тільки тамує спрагу, а й поліпшує апетит, вироблення шлункового соку, жовчі, виводить з організму шкідливі токсини і є чудовою підтримкою для імунітету.

Квас на основі пшона. У трилітрову банку покласти 2 склянки пшона, 3 ст. л. цукру, 2-3 скоринки житнього хліба й залити теплою водою. Банку поставити на 2-3 доби в тепле місце. Квас із пшона готовий, коли в рідині з’являться пухирці. Тоді верхній шар слід злити й додати до смаку цукор. Через добу квас повністю готовий до вживання. Для різноманітності можна додавати в нього відвари трав, зокрема ромашки чи м’яти.

Вівсяний квас: 0,5 л вівса добре промити й висипати в трилітрову банку, залити водою, додати 3-4 ст. л. цукру, можна 7-10 родзинок. Квас дозріватиме протягом 3-4 діб.

Також добре вживати кисломолочні продукти, зокрема натуральний йогурт без домішок, кисляк, кефір, сироватку – вони містять багато кальцію та корисних бактерій, які сприяють розвитку мікрофлори в кишечнику, яка, як уже сказано, підтримує загальний імунітет.

Корисні властивості сироватки відомі ще з часів Стародавньої Греції. Вона містить понад 200 речовин, потрібних нашому організму: і кальцій, і цинк, і магній, і калій, і фосфор, усі вітаміни групи В. Сироватка діє позитивно на всі без винятку системи організму й до того сприяє омолодженню шкірних покривів. Якщо пити сироватку з метою підвищення імунітету - досить усього однієї склянки на день.

Коли застуда на порозі…

За перших ознак застуди треба відразу починати промивати носоглотку сольовим розчином, для профілактики ця процедура теж не завадить: її слід робити вранці та ввечері. Хто цього не може зробити, то слід налягати на ягоди, зокрема журавлини, пити з них компоти, муси та соки; трав’яні чаї з ромашки та календули.

Коли людина перемерзла чи з’явився нежить - добре зробити гарячу ванночку для ніг, а якщо немає такої змоги, просто підставити руки під гарячу воду. Вона рефлекторно через точки на руках полегшуватиме стан носоглотки.

Коли застуда на порозі, помічними будуть і такі рецепти:

Узяти 1 цибулину середніх розмірів, 2 зубчики часнику, 200 мл молока. Цибулю та часник очистити й дрібно нарізати. В емальованій каструльці закип’ятити молоко, покласти туди нарізані овочі й варити на слабкому вогні протягом 5 хв, перецідити; випити теплим. Засіб ефективний і в разі ангіни.

Узяти 3 зубчики часнику, очистити й натерти на дрібній тертці. Вичавити з моркви 100 мл соку й додати туди натертого часнику. Приймати засіб тричі на день до повного одужання.

Приготувати суміш з квітів липи та плодів калини у співвідношенні 1:1; 2 ст. л. суміші залити 2 склянками окропу, кип’ятити 5-10 хв, перецідити. Пити гарячим на ніч по 1-2 кухлики.

Приготувати суміш, узявши порівну плоди малини й цвіт липи. 1 ст. л. суміші заварити склянкою окропу, настояти 20 хв, перецідити. Пити по 1 склянці гарячого настою на ніч.

22.09.2016Отто СТОЙКА, головний лікар Київського міського центру здоров’я, кандидат медичних наук.


Переглядів: 62

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 970 від 25.06.2020p.
¤ 
Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова, яка раніше офіційно розписалася зі співаком Віктором Павліком, розповіла про його залежність. На своїй сторінці в Instagram дівчина опублікувала пост-зізнання, в якому повідомила, що неодноразово «збирала життя Віктора по крупинках»....

¤ 
На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

21 червня близько 12:40 під час патрулювання у місті Вараш, поліцейські сектору реагування патрульної поліції на проспекті Шевченка помітили водія мотоцикла, який їхав без захисного мотошолома та без номерного знака....

¤ 

Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб

Після першочергової перевірки їх діям буде надана правова оцінка....

¤ 
Вбив сусіда

Вбив сусіда

Тіло 42-річного жителя села Більчаки Березнівського району на подвір’ї сусіда виявила 22 червня близько 15:40 рідна сестра загиблого. Про подію жінка одразу повідомила до поліції....

¤ 
Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль в рамках робочого візиту проінспектував об’єкти «Великого будівництва» Рівненського та Здолбунівського районів. Це реконструкція навчальних закладів та важливих ділянок доріг....

¤ 
З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

1 липня 2020 року набуває чинності Закон від 22.11.2018 № 2617-VIII, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Зокрема, кримінальним проступком стане управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1107)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1068)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1067)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1058)
• Бюджет і ми… [965] (1058)
• Живи до ста! [965] (1053)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1047)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1041)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1039)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (868)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (822)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (819)
• Допомога під час карантину [967] (817)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (817)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (807)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (802)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (798)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (796)

ТОП-15 свіжого номера:

• Донавчались... (75)
• Вбив сусіда (72)
• Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів (69)
• З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані (65)
• Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують» (64)
• Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб (64)
• На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів (64)
• Конфітюр з полуниці та базиліку (58)
• Замість яєць – аквафаба (57)
• Чому влітку болять вушка (53)
• Як правильно зберігати сухофрукти (53)
• Зцілені вірою (52)
• Кілька порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна (52)
• «Бо потім каяття буде нестерпним…» (50)
• Племінниця Ротару зізналася, що подарувала їй зоряна тітка на весілля (50)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс