Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №796 від 16.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Січень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

14 порад, як зробити ваші котлети смачнішими

14 порад, як зробити ваші котлети смачнішими

Звичайно, у кожної господині є свій, випробуваний мамою-сестрою-бабусею, рецепт котлет, який відрізняється від інших, якщо не способом приготування, то принаймні пропорціями складників.

Ми ж пропонуємо вашій увазі 14 порад, які, маємо надію, зроблять ваші котлетки ще смачнішими.

1. Фарш – виключно домашнього приготування. Перемолоти в електром’ясорубці чи в старенькій чавунній – не принципово, це лише питання економії часу. Однак не варто перемелювати через надто дрібну насадку або прокручувати більше одного разу. Надто «пережовані» котлети виходять менш соковитими.

2. М’ясо на фарш – мінімум двох (краще – трьох) видів. Класичне поєднання – свинина + яловичина. Ідеальне – свинина + телятина + баранина.

3. Хибна думка, що хліб у котлети додається для того, щоб страви вийшло більше. Зовсім ні. Саме завдяки хлібу сік, що виділяється з м’яса під час смаження, залишається в котлетах, а не витікає в пательню, пострілюючи і розбризкуючи жир.

4. Зовсім не обов’язково це має бути білий нарізний батон. Підійде і просто білий хліб. Але неодмінно НЕсвіжий, а краще – черствий і розмочений як мінімум – у воді, як максимум – у молочних вершках чи молоці.

5. Яйця за радянським ­ГОСТом у котлети не додавали. Нам – можна. Але чи варто? Зазвичай яйце дають «для страховки» – щоб котлети не розпадалися. Але воно зробить кінцеву страву більш твердою. Набагато цікавіше яйце додати не в середину, а обмакнути в нього котлету перед смаженням.

6. Цибуля, натерта на дрібну тертку або перекручена у м’ясорубці разом із фаршем, надасть котлетам соковитості і аромату. Можна додати і дрібно посічений часник, але тут уже мусово враховувати індивідуальні смаки потенційних їдців – не всі часник у котлетах полюбляють.

7. Спеції – на любителя, однак не варто забивати ними натуральний смак мʾяса. А от меленим чорним перцем зіпсувати котлети важко. Тож не шкодуйте.

8. Вимішувати фарш треба дуже ретельно – це запорука того, що котлети будуть рівномірно соковитими і смачними у всіх місцях.

9. Коли фарш добре вимішаний, його треба сильно відбити: взяти фарш у долоні, підняти руки і з силою гепнути його назад у миску. І так не менше 10-ти разів. Після цієї процедури жодна котлетка не розпадеться під час смаження. І це, зауважте, без жоднісінького яйця.

10. Формувати котлети слід змоченими у воді руками, щоб фарш не прилипав. Форма – довільна, на смак це суттєво не впливає. На настрій – однозначно, тож робіть так, як вам подобається.

11. Панірувати можна в борошні, в сухарях або в манній крупі. Вибір – теж справа особистого смаку та настрою. Тож поекспериментуйте і визначте свою улюблену паніровку.

12. Найкраща сковорода для котлет – глибока і простора, з товстим дном. Ідеально – якщо чавунна. І обовʾязково – добре розігріта.

13. Жир для смаженя – рафінована олія або топлене масло. Друге – смачніше, однак може пригорати, якщо вогонь відрегульований не оптимально.

14. Обсмажувати сформовані і запаніровані котлети з двох сторін до золотистої (не коричневої!) скоринки. Якщо котлети у вас не плоскої, а циліндричної форми, то варто перевернути ще й «на бочок». Однак не пересмажте. При натисканні виделкою готові котлети повинні трохи сочитися.Історія та правила приготування смачних котлет

Традиційний і майже класичний гарнір до котлет – звичайно, картопляне пюре. Однак чудово смакуватиме і з рисом, і з макаронами, і просто зі свіжими овочами.

16.02.2017


Переглядів: 589

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1051 від 20.01.2022p.
¤ 
«Кардинал Рівнестандарт» переконливо перемагає у Луцьку!

«Кардинал Рівнестандарт» переконливо перемагає у Луцьку!

«Любарт» – «Кардинал Рівнестандарт» – 2:5 (2:2)...

¤ 
У Рівному для спідвеїстів придбали новий мотоцикл

У Рівному для спідвеїстів придбали новий мотоцикл

В перший день нового року за старим стилем, на завод «Сталь-М» завітали незвичайні гості....

¤ 
Хотів відкупитися від поліцейських

Хотів відкупитися від поліцейських

Кермувальник двоколісного, аби не сплачувати штраф, надав інспекторам сектору реагування патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі тисячі гривень....

¤ 
Оперативники затримали зловмисника на десятій крадіжці

Оперативники затримали зловмисника на десятій крадіжці

41-річний рівнянин, підозрюваний у скоєнні серії крадіжок, перебував у розшуку із грудня минулого року. Зловмисника затримали працівники карного розшуку Рівненського РУП 17 січня в обласному центрі після чергової скоєної крадіжки....

¤ 
Послуги для ветеранів переходять в онлайн

Послуги для ветеранів переходять в онлайн

В останній пленарний тиждень 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про запровадження Єдиного державного реєстру ветеранів та електронного посвідчення. Диджиталізація має зробити отримання державних послуг швидшим та простішим. Як працюватимуть електроні сервіси для ветеранів війни, аналізували експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання

Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання

У 2021 році лікарні області суттєво осучаснили. Завдяки державним коштам та співфінансуванню із місцевих бюджетів сім лікарень області отримали дороговартісне обладнання....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (11558)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (10152)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (8019)
• Допомога під час карантину [967] (7976)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (7885)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (7469)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (7453)
• Живи до ста! [965] (7433)
• Бюджет і ми… [965] (7422)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (7412)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (7377)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (7344)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (7298)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (7262)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (7247)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (7044)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (6850)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (6796)

ТОП-15 свіжого номера:

• Чи будемо їсти польський хліб? (497)
• Оперативники затримали зловмисника на десятій крадіжці (199)
• Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання (196)
• У Рівному для спідвеїстів придбали новий мотоцикл (194)
• «Кардинал Рівнестандарт» переконливо перемагає у Луцьку! (191)
• Хотів відкупитися від поліцейських (189)
• Послуги для ветеранів переходять в онлайн (186)
• Морквяний кекс (152)
• Юлія Тимошенко: «Сьогодні найперше завдання влади – зупинити зростання цін» (150)
• Простий спосіб очищення крана та аератора від нальоту і водного каменю (149)
• Речі, які не можна збирати пилососом (148)
• Як швидко прибрати кухню за допомогою солі (146)
• Речі, які не можна чистити харчовою содою (145)
• За програмо єПідтримка можна буде придбати ліки (140)
• Спортсменка з Рівненщини подолала кваліфікацію на Australian Open (106)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс