Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №796 від 16.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Вересень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

14 порад, як зробити ваші котлети смачнішими

14 порад, як зробити ваші котлети смачнішими

Звичайно, у кожної господині є свій, випробуваний мамою-сестрою-бабусею, рецепт котлет, який відрізняється від інших, якщо не способом приготування, то принаймні пропорціями складників.

Ми ж пропонуємо вашій увазі 14 порад, які, маємо надію, зроблять ваші котлетки ще смачнішими.

1. Фарш – виключно домашнього приготування. Перемолоти в електром’ясорубці чи в старенькій чавунній – не принципово, це лише питання економії часу. Однак не варто перемелювати через надто дрібну насадку або прокручувати більше одного разу. Надто «пережовані» котлети виходять менш соковитими.

2. М’ясо на фарш – мінімум двох (краще – трьох) видів. Класичне поєднання – свинина + яловичина. Ідеальне – свинина + телятина + баранина.

3. Хибна думка, що хліб у котлети додається для того, щоб страви вийшло більше. Зовсім ні. Саме завдяки хлібу сік, що виділяється з м’яса під час смаження, залишається в котлетах, а не витікає в пательню, пострілюючи і розбризкуючи жир.

4. Зовсім не обов’язково це має бути білий нарізний батон. Підійде і просто білий хліб. Але неодмінно НЕсвіжий, а краще – черствий і розмочений як мінімум – у воді, як максимум – у молочних вершках чи молоці.

5. Яйця за радянським ­ГОСТом у котлети не додавали. Нам – можна. Але чи варто? Зазвичай яйце дають «для страховки» – щоб котлети не розпадалися. Але воно зробить кінцеву страву більш твердою. Набагато цікавіше яйце додати не в середину, а обмакнути в нього котлету перед смаженням.

6. Цибуля, натерта на дрібну тертку або перекручена у м’ясорубці разом із фаршем, надасть котлетам соковитості і аромату. Можна додати і дрібно посічений часник, але тут уже мусово враховувати індивідуальні смаки потенційних їдців – не всі часник у котлетах полюбляють.

7. Спеції – на любителя, однак не варто забивати ними натуральний смак мʾяса. А от меленим чорним перцем зіпсувати котлети важко. Тож не шкодуйте.

8. Вимішувати фарш треба дуже ретельно – це запорука того, що котлети будуть рівномірно соковитими і смачними у всіх місцях.

9. Коли фарш добре вимішаний, його треба сильно відбити: взяти фарш у долоні, підняти руки і з силою гепнути його назад у миску. І так не менше 10-ти разів. Після цієї процедури жодна котлетка не розпадеться під час смаження. І це, зауважте, без жоднісінького яйця.

10. Формувати котлети слід змоченими у воді руками, щоб фарш не прилипав. Форма – довільна, на смак це суттєво не впливає. На настрій – однозначно, тож робіть так, як вам подобається.

11. Панірувати можна в борошні, в сухарях або в манній крупі. Вибір – теж справа особистого смаку та настрою. Тож поекспериментуйте і визначте свою улюблену паніровку.

12. Найкраща сковорода для котлет – глибока і простора, з товстим дном. Ідеально – якщо чавунна. І обовʾязково – добре розігріта.

13. Жир для смаженя – рафінована олія або топлене масло. Друге – смачніше, однак може пригорати, якщо вогонь відрегульований не оптимально.

14. Обсмажувати сформовані і запаніровані котлети з двох сторін до золотистої (не коричневої!) скоринки. Якщо котлети у вас не плоскої, а циліндричної форми, то варто перевернути ще й «на бочок». Однак не пересмажте. При натисканні виделкою готові котлети повинні трохи сочитися.Історія та правила приготування смачних котлет

Традиційний і майже класичний гарнір до котлет – звичайно, картопляне пюре. Однак чудово смакуватиме і з рисом, і з макаронами, і просто зі свіжими овочами.

16.02.2017


Переглядів: 443

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1033 від 17.09.2021p.
¤ 
Хет-трик Михайла Волянюка приносить рівнянам першу у сезоні перемогу!

Хет-трик Михайла Волянюка приносить рівнянам першу у сезоні перемогу!

Рівняни пропустили першими, але сила волі, шалена підтримка власних вболівальників і хет-трик Михайла Волянюка – дозволили команді Олександра Бондаря святкувати першу у новому сезоні перемогу!...

¤ 
Гол Валерія Кучерова приносить Вересу перемогу над Львовом!

Гол Валерія Кучерова приносить Вересу перемогу над Львовом!

У заключному матчі сьомого туру VBet ліги Верес у надпринциповому матчі обіграв Львів. Рівняни здобули третю поспіль перемогу у чемпіонаті, залишивши львів’ян на дні турнірної таблиці....

¤ 
Що станеться, якщо покласти лимон поруч з ліжком: 5 сюрпризів

Що станеться, якщо покласти лимон поруч з ліжком: 5 сюрпризів

Або, можливо, з його корисними властивостями? Ймовірно, ви чули про те, що пити теплу воду з лимоном натщесерце – це прекрасний внесок у своє здоров’я. Відомо, що цей «коктейль» покращує травлення і зміцнює імунну систему. А чи знаєте ви, що існує ще один спосіб отримати з лимонів істотну користь?...

¤ 
Поліцейські викрили 17-річного палія авто

Поліцейські викрили 17-річного палія авто

10 вересня близько 00:30 до поліції надійшло повідомлення від рятувальників, що на території приватного господарства в селищі Оржів горить автомобіль....

¤ 
Нетверезий водій збив шість корів: дві загинуло

Нетверезий водій збив шість корів: дві загинуло

12 вересня близько 19 години до поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Колодязне Рівненського району по вулиці Центральній водій вчинив ДТП....

¤ 18 вересня – День фармацевта
ТДВ «Рівнефармація»: Аптека – це храм здоров’я та соціальної відповідальності

ТДВ «Рівнефармація»: Аптека – це храм здоров’я та соціальної відповідальності

Ольга САДОВНИК: «Фармацевт, який не вміє готувати ліки, – це вже не фармацевт, а продавець таблеток»

Напередодні Дня фармацевтичного працівника України, який цього року відзначається 18 вересня, кореспондент нашого видання зустрівся з генеральним директором ТДВ «Рівнефармація», заслуженим працівником фармації України, кандидатом фармацевтичних наук, професором КЗВО «Рівненська медична академія» Ольгою Садовник (на фото)....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (8860)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8135)
• Допомога під час карантину [967] (6187)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6177)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6158)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (5857)
• Бюджет і ми… [965] (5849)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (5815)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (5814)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (5795)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (5765)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (5760)
• Живи до ста! [965] (5711)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (5639)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (5573)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (5458)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5347)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5235)

ТОП-15 свіжого номера:

• Перед зимою… (188)
• ТДВ «Рівнефармація»: Аптека – це храм здоров’я та соціальної відповідальності (142)
• «Батьківщина» вимагає від Верховної Ради негайного ухвалення двох тарифних законів (98)
• Освітяни Польщі та Рівного шукають шляхи співпраці (83)
• На Рівненщині активно підтримують пластовий рух (83)
• Хет-трик Михайла Волянюка приносить рівнянам першу у сезоні перемогу! (65)
• Що станеться, якщо покласти лимон поруч з ліжком: 5 сюрпризів (64)
• Поліцейські викрили 17-річного палія авто (62)
• Нетверезий водій збив шість корів: дві загинуло (62)
• Гол Валерія Кучерова приносить Вересу перемогу над Львовом! (62)
• Сливовий джем з прянощами (56)
• Рівнеоблводоканал замінить понад 600 метрів водогону (55)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс