Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

ОДРІ ХЕПБЕРН

ОДРІ ХЕПБЕРН

Якби я одного разу дізналася, що мені залишилося жити всього один день, я б пригадала в моєму минулому все найкраще, що пощастило пережити. Чи не печалі, засмучення, викидні, не відхід мого батька з будинку, але радість всього іншого. І цього було б достатньо

Одрі Хепберн

Одрі Хепберн народилася в Брюсселі (Бельгія) 4 травня 1929 року. В її жилах текла «блакитна кров», так як мати актриси була голландської баронесою, а батько багатим англійським банкіром. Після розлучення її батьків, Одрі Хепберн з матір’ю поїхала в Лондон, де пішла в приватну школу для дівчаток. Пізніше вони знову повернулися в Нідерланди. Коли вона з мамою відпочивала в Арнемі, Голландія, гітлерівська армія захопила місто. Їй довелося пережити дуже важкі часи під час нацистської окупації. Одрі Хепберн страждала від депресії і недоїдання.

Одрі Хепберн - початок зоряної кар’єри

Після звільнення, дівчинка почала відвідувати в Лондоні балетну школу, а потім почала кар’єру моделі. Вона була дуже витонченою і, здавалося, знайшла свою нішу в житті, до того часу, поки її не помітили кінопродюсери. У 1948 році Хепберн зіграла епізодичну роль в кінокартині «Голландський за сім уроків», а в 1951 році знялася у стрічці «Розповіді молодих жінок», де виконала роль Єви Лестер. Ролей було не так багато, як хотілося, і вона вирішила перебратися в Америку, щоб спробувати щастя там.

Набуття популярності

Одрі Хепберн дуже швидко завоювала популярність після виконання однієї з головних ролей у фільмі «Римські канікули» 1953 року. Ця кінострічка мала шалений успіх і Одрі Хепберн отримала «Оскар» в номінації «краща актриса».

Після цього актрису просто засипали пропозиціями про зйомки в тих чи інших фільмах. Однією з причин її популярності було те, що вона володіла неймовірним шармом і була схожа скоріше на фею, ніж на секс-богиню свого часу. Одрі Хепберн у 1954 році знялася в кінофільмі «Сабріна» і отримала ще одну номінацію від Академії. У 1957 році вона чудово виконала свою роль у кінострічці «Забавна мордочка». У тому ж році вона знялася в кінофільмі «Любов після полудня», який також отримав схвальні відгуки як кінокритиків, так і глядачів. У 1959 році вона отримала ще одну номінацію за роль у кінофільмі «Історія черниці».

Найбільш помітні ролі

Одрі Хепберн досягла вершини своєї кар’єри, коли зіграла Холлі Голайтлі у чудовому киношедеврі «Сніданок у Тіффані» 1961 року. За цю роль актриса отримала ще одну номінацію на «Оскара». Картина «Шарада», знята з її участю в 1963 році, мала великий комерційний успіх.

Одну зі своїх найкращих ролей Одрі Хепберн виконала в кінокартині «Моя прекрасна леді» у 1964 році. У 1967 році вона знялася в «Двоє на дорозі» і «Почекайте до темряви». За останню отримала ще одну номінацію на «Оскара».

Потім була велика перерва в роботі. Можна відзначити її роботу у фільмі «Робін і Меріан» в 1976 році з Шоном Коннері. Це була спроба Одрі Хепберн повернутися на широкі екрани, але фільм вже не був прийнятий глядачами так гаряче, як раніше.

У 1988 році актриса стала спеціальним послом ЮНІСЕФ у фонді Організації Об’єднаних націй допомоги дітям Латинської Америки і Африки. Свою посаду вона виконувала до 1993 року. Одрі Хепберн була визнана журналом «People» однією з п’ятдесяти найкрасивіших людей у світі. У 1989 році зірка знялася у своєму останньому фільмі «Завжди» Стівена Спілберга, де зіграла роль ангела.

Особисте життя

На зйомках кінофільму «Сабріна» Одрі Хепберн познайомилася з Вільямом Холденом, з яким у неї зав’язалися романтичні стосунки. Актриса хотіла за нього вийти заміж і народити дітей, але дізнавшись, що чоловік переніс вазектомию, розірвала з ним стосунки.

На зйомках кінокартини «Ундіна» в 1954 році актриса познайомилася з режисером і актором Мелом Феррером, до цього три рази вже який побував у шлюбі і мав чотирьох дітей. Заміж за нього зірка вийшла в тому ж 1954 році, а трохи пізніше від нього народила сина Шона.

Незабаром вони розлучилися, і Одрі Хепберн вийшла заміж за Андреа Дотті, італійського психіатра, який представляє з себе повну протилежність колишніх пасій актриси. Він був на 10 років молодший від своєї дружини і мав репутацію доброго психоаналітика. Після народження другого сина в 1970 році, якого назвала Люком, зірка переїхала в Італію. Незабаром Дотті почав їй зраджувати, і актриса розірвала цей шлюб.

Справжня ж любов прийшла до Одрі Хепберн у 50 років після знайомства з голландським актором Робертом Уолдесом. Офіційно вони так і не розписалися, але як актриса стверджувала, це зовсім ніяк не завадило їх щастю.

Одрі Хепберн - цікаві факти

• У 1990 році її ім’ям назвали сорт тюльпанів.

• Колись зізналася, що в тяжкі роки фашистської окупації пробувала спекти хліб з трави і їла цибулини тюльпанів.

• Свого часу пообіцяла собі, що ніколи не буде важити більше 47 кг. За винятком вагітності, їй це вдалося.

• Викурювала в день по три пачки сигарет.

• Померла в день обрання Білла Клінтона на посаду Президента США.

Завершення життя

Одрі Хепберн померла в Швейцарії 20 січня 1993 року від апендикулярного раку. Вона знялася у 31 фільмі найвищої якості. Елегантність і стиль назавжди залишаться в історії кіно, актриса увійшла в «Топ-100 кінозірок всіх часів» за версією журналу «Empire».

У 2013-му році всіх вразив один ролик, часто крутився на ТБ. Сучасну шоколадку «Galaxy» рекламувала юна Одрі Хепберн. Всі губилися в здогадах: що це? Якась дуже схожа родичка зірки або її двійник? Виявляється, «воскресити» красуню для цього проекту допомогли новітні технології. Всього якась хвилинка, без слів, жестів. Вона просто знову подивилася на нас з телеекрану і легко посміхнулася.

Мотивувальні цитати Одрі Хепберн

Кажуть, кохання - найвигідніший вклад, чим більше віддаєш, тим більше отримуєш у відповідь. Не в тому річ: кохання найунікальніший внесок - чим більше його даруєш, тим більше народжується в вас самих. Якби всі це розуміли, наскільки легше було би жити.

Краса жінки має бути видна в її очах, це двері в її серце, те місце, де живе любов.

Жити - це як бігти по музею. І тільки потім ви починаєте по-справжньому усвідомлювати, що ви побачили, думати про це, наводити довідки в книгах і згадувати - оскільки ви не можете прийняти це все і відразу.

Я завжди задовольнялася тим, що в мене було, і немов білка ховала свої жолуді. Іноді жолудів було більше, іноді менше. Але ще не було випадку, щоб у мене не залишилося жодного.

Успіх - це все одно, що досягти якоїсь круглої дати і побачити, що ви анітрохи не змінилися. Успіх покладає на мене обов’язок жити так, щоб бути гідною цього успіху. А якщо пощастить, то навіть його пережити.

Люди значно більше, ніж речі, мають потребу в тому, щоб їх підібрали, полагодили, знайшли їм місце і пробачили; ніколи нікого не викидайте.

Віддавати - значить жити. Якщо припиниш віддавати, то не буде, для чого жити.

Якщо тобі знадобиться рука допомоги, знай: вона у тебе є - твоя власна. Коли ти станеш старше, ти зрозумієш, що у тебе дві руки: одна, щоб допомагати собі, інша, щоб допомагати іншим.

Минають роки, але не краса.

А ще Одрі Хепберн написала свої заповіді:

• Щоб губи стали спокусливими, говоріть добрі слова.

• Щоб очі блищали, шукайте в людях добро.

• Щоб не товстішати, поділіться їжею з голодним.

• Щоб волосся було густим, дозвольте немовляті його гладити.

• Щоб постава була гордою, несіть у собі відчуття, що вам ніколи не доведеться блукати на самоті.

11.05.2017


Переглядів: 1562

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14470)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (960)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"