Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Травень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


#

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Існує три способи копчення: холодне, напівгаряче й гаряче. Гарячим вважається копчення за температури від 43 °С і вище. Сьогодні це всесвітньо популярний спосіб готування, улюблений багатьма за м’яку, ніжну кінцеву консистенцію, приємний аромат і можливість тривалого зберігання приготовленої страви.

Споруджуємо коптильню своїми руками

Для виготовлення коптильні знадобиться: 

• каструля велика - 1 шт. (краще взяти стару); 

• мангал (але можна обійтися кількома цеглинами); 

• стара решітка (решітку можна також виготовити з проволоки власноруч); 

• пельменниця

Збираємо конструкцію

Ставимо мангал. У нього кладемо цеглини. На цеглини ставимо каструлю (ви також можете розмістити каструлю на шампурах). У каструлю ставимо решітку (як опору). На неї пельменницю. Коптильня готова.

Що ще потрібно?

Знадобиться тріска, бажано яблунева. На одне копчення потрібна буквально жменька (тріска повинна зовсім трохи прикривати дно коптильні).

Важливо: для зменшення кількості шкідливих речовин тріску попередньо вимочують. Дим з нижнього шару, просочуючись через вологий верх, залишає на ньому шкідливі складові.

Якщо насипати більше, то перебір з димом відіб’ється на смаку страви (з’явиться неприємна гіркота).

Тріска

Осика надає копченостям досить ніжний присмак.

Дуб - приємний стійкий аромат.

Ідеально для копчення підходить деревина фруктових дерев: сливи, груші, яблуні. А от смолиста деревина не підходить категорично! Сосна, ялиця, ялина надають продукту гіркий присмак.

Для більш цікавого смаку можна додати до тріски яловець, м’яту, вишневе або порічкове листя.

Паливо

Крім тріски нам знадобиться паливо: вугілля або дрова. А краще й те, і інше - для підтримки постійного жару та невеликого вогню під нашою конструкцією.

Отже, чудо технологічної думки споруджене. Тепер настала черга найголовнішого - готування! У цьому питанні вашій фантазії буде де розгулятися - всіх варіантів і не перелічити.

Риба

Риба вважається найбільш популярним продуктом для копчення.

Чи треба її якось попередньо підготувати? Треба! Цілу рибину потрібно надрізати, натерти спеціями, у надрізи покласти часточки лимона. Для натирання ми рекомендуємо наступну суміш трав: суха петрушка, кріп, орегано, білий перець, запашний перець. Аматори гостренького можуть додати часник, перець чилі. Натирати рибу потрібно проти луски.

Для копчення підходять: форель, сьомга, короп, окунь, тріска, терпуг, минтай, камбала, мойва. Залежно від розміру риби, на її копчення потрібно від 40 хвилин до півтори години.

М’ясо

Найпростіше, що можна закоптити - це сосиски, сардельки. Як швидкий перекус зійде. А якщо ви попередньо запаслися булочками, гірчицею, в’яленими помідорами та зеленню - можна зробити чудові хоти-доги - будь-який американець позаздрить! Сосиски бажано брати з сиром - вони виходять дуже ніжними і у той же час пікантними. Час копчення 15-20 хвилин. 

На копчення курячого філе, грудок або ніжок вам буде потрібно від 30 хвилин до години. Краще перевіряти готовність курки, щоб не перетримати, а то вона стане сухою. На грудках і ніжках краще зробити надрізи, щоб дим повноцінно проникав усередину. Готовий продукт ідеально сполучається з маринованою цибулею і зеленню.

Чудово в коптильні виходить свиняча вирізка. У вищезгаданий розсіл додаємо багато дрібно порубаного кропу. Замочуємо свинину на 3-5 годин.

Після просушуємо, робимо надрізи, у які вставляємо часник (чим більше, тим краще). Час копчення - близько 40 хвилин.

Сало

Коптити потрібно вже солоне сало. Процес засолювання донезмоги простий: сало нарізаємо невеликими брусками, натираємо сіллю (можна додати перець, кріп, часник, лавровий лист), заливаємо солоним розчином і відправляємо на добу в холодильник.

Солоне сало обтираємо-обсушуємо. Викладаємо на решітку шкірою вниз.

Час копчення близько 40 хвилин. Закопчене сало здобуває приємний золотаво-коричневий відтінок і ні з чим не порівнянний аромат.

Вживати з чорним хлібом, зеленою цибулею, кропом і часником. А можна й під запітнілу чарочку.

Смачно запікати картоплю у фользі, прокладаючи між її половинками тонкі скибочки сала.

01.06.2017


Переглядів: 2

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 861 від 17.05.2018p.
¤ 
Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій

Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій

Близько сотні ветеранів силових структур зібралися на мирну акцію протесту біля Рівненської обласної ради. До представників обласної ради звернулася громадська спілка «Центр координації дії громадськи...

¤ 
У Рівному буде ще один дитсадок

У Рівному буде ще один дитсадок

Приміщення на Дубенській, 71а готують для дошкільнят

Більше 15 років приміщення по вулиці Дубенській, 71а, що у Рівному, використовувалось не за призначенням. У будівлі, яку колись звели під дитсадок, працювали організації соціального спрямування - обла...

¤ 
У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів

У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів

16 травня у приміщенні адміністративного корпусу стадіону «Мототрек» відбулося засідання оргкомітету з підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів за участю голови обласної державної адмі...

¤ 
Маловідомий Бульба-Боровець:

Маловідомий Бульба-Боровець:

на Рівненщині відзначили 110-річчя з дня народження фундатора УПА «Поліська Січ»...

¤ Ракурс кулінарний
Сонячна полуниця:

Сонячна полуниця:

як заготувати смачні десерти на зиму

Полуниця – королева десертів і улюблена ягода дорослих та дітей!  Але, крім того, що вона дуже смачна і має чимало корисних властивостей, полуниця відіграє важливу роль і в кулінарії. Влітку усіма цим...

¤ 
Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину

Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину

Всі ЗМІ обговорюють особисте життя Бреда Пітта. Деякі джерела стверджують, що у нього роман з архітектором-скульптором Нері Оксман, інші вважають, що актор перебуває у стосунках з Дженніфер Еністон. Ц...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (71)
2. Гірше звіра… [861] (65)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (57)
4. Моє місто - найкраще [427] (53)
5. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (47)
6. Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій [861] (44)
7. Розклад руху автобусів [253] (43)
8. У Рівному буде ще один дитсадок [861] (43)
9. Недолугий закон призведе до дестабілізації в країні [421] (42)
10. На ремонт і будівництво доріг області виділено майже 464 мільйонів гривень [861] (40)
11. У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів [861] (40)
12. До аграрного штабу продовжують звертатися господарники Рівненщини [861] (39)
13. Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину [861] (39)
14. В Острозі розпочалися жваві обговорення щодо децентралізації [861] (38)
15. Догляньте мене до смерті [278] (37)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Гірше звіра… (65)
2. Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій (44)
3. У Рівному буде ще один дитсадок (43)
4. На ремонт і будівництво доріг області виділено майже 464 мільйонів гривень (40)
5. У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів (40)
6. До аграрного штабу продовжують звертатися господарники Рівненщини (39)
7. Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину (39)
8. В Острозі розпочалися жваві обговорення щодо децентралізації (38)
9. Сонячна полуниця: (37)
10. Мінеральні речовини, без яких життя неможливе (37)
11. 13-й фестиваль духових оркестрів на Рівненщині набув статусу Міжнародного (36)
12. До Міжнародного дня музеїв (35)
13. З 14 травня 2018 року тимчасово зупинено рух «нічного» тролейбуса. (35)
14. Маловідомий Бульба-Боровець: (33)
15. У ДТП травмувалася велосипедистка (32)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс