Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"




  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Жовтень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Існує три способи копчення: холодне, напівгаряче й гаряче. Гарячим вважається копчення за температури від 43 °С і вище. Сьогодні це всесвітньо популярний спосіб готування, улюблений багатьма за м’яку, ніжну кінцеву консистенцію, приємний аромат і можливість тривалого зберігання приготовленої страви.

Споруджуємо коптильню своїми руками

Для виготовлення коптильні знадобиться: 

• каструля велика - 1 шт. (краще взяти стару); 

• мангал (але можна обійтися кількома цеглинами); 

• стара решітка (решітку можна також виготовити з проволоки власноруч); 

• пельменниця

Збираємо конструкцію

Ставимо мангал. У нього кладемо цеглини. На цеглини ставимо каструлю (ви також можете розмістити каструлю на шампурах). У каструлю ставимо решітку (як опору). На неї пельменницю. Коптильня готова.

Що ще потрібно?

Знадобиться тріска, бажано яблунева. На одне копчення потрібна буквально жменька (тріска повинна зовсім трохи прикривати дно коптильні).

Важливо: для зменшення кількості шкідливих речовин тріску попередньо вимочують. Дим з нижнього шару, просочуючись через вологий верх, залишає на ньому шкідливі складові.

Якщо насипати більше, то перебір з димом відіб’ється на смаку страви (з’явиться неприємна гіркота).

Тріска

Осика надає копченостям досить ніжний присмак.

Дуб - приємний стійкий аромат.

Ідеально для копчення підходить деревина фруктових дерев: сливи, груші, яблуні. А от смолиста деревина не підходить категорично! Сосна, ялиця, ялина надають продукту гіркий присмак.

Для більш цікавого смаку можна додати до тріски яловець, м’яту, вишневе або порічкове листя.

Паливо

Крім тріски нам знадобиться паливо: вугілля або дрова. А краще й те, і інше - для підтримки постійного жару та невеликого вогню під нашою конструкцією.

Отже, чудо технологічної думки споруджене. Тепер настала черга найголовнішого - готування! У цьому питанні вашій фантазії буде де розгулятися - всіх варіантів і не перелічити.

Риба

Риба вважається найбільш популярним продуктом для копчення.

Чи треба її якось попередньо підготувати? Треба! Цілу рибину потрібно надрізати, натерти спеціями, у надрізи покласти часточки лимона. Для натирання ми рекомендуємо наступну суміш трав: суха петрушка, кріп, орегано, білий перець, запашний перець. Аматори гостренького можуть додати часник, перець чилі. Натирати рибу потрібно проти луски.

Для копчення підходять: форель, сьомга, короп, окунь, тріска, терпуг, минтай, камбала, мойва. Залежно від розміру риби, на її копчення потрібно від 40 хвилин до півтори години.

М’ясо

Найпростіше, що можна закоптити - це сосиски, сардельки. Як швидкий перекус зійде. А якщо ви попередньо запаслися булочками, гірчицею, в’яленими помідорами та зеленню - можна зробити чудові хоти-доги - будь-який американець позаздрить! Сосиски бажано брати з сиром - вони виходять дуже ніжними і у той же час пікантними. Час копчення 15-20 хвилин. 

На копчення курячого філе, грудок або ніжок вам буде потрібно від 30 хвилин до години. Краще перевіряти готовність курки, щоб не перетримати, а то вона стане сухою. На грудках і ніжках краще зробити надрізи, щоб дим повноцінно проникав усередину. Готовий продукт ідеально сполучається з маринованою цибулею і зеленню.

Чудово в коптильні виходить свиняча вирізка. У вищезгаданий розсіл додаємо багато дрібно порубаного кропу. Замочуємо свинину на 3-5 годин.

Після просушуємо, робимо надрізи, у які вставляємо часник (чим більше, тим краще). Час копчення - близько 40 хвилин.

Сало

Коптити потрібно вже солоне сало. Процес засолювання донезмоги простий: сало нарізаємо невеликими брусками, натираємо сіллю (можна додати перець, кріп, часник, лавровий лист), заливаємо солоним розчином і відправляємо на добу в холодильник.

Солоне сало обтираємо-обсушуємо. Викладаємо на решітку шкірою вниз.

Час копчення близько 40 хвилин. Закопчене сало здобуває приємний золотаво-коричневий відтінок і ні з чим не порівнянний аромат.

Вживати з чорним хлібом, зеленою цибулею, кропом і часником. А можна й під запітнілу чарочку.

Смачно запікати картоплю у фользі, прокладаючи між її половинками тонкі скибочки сала.

01.06.2017


Переглядів: 511

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1038 від 21.10.2021p.
¤ 
Верес у меншості обігрує Чорноморець в Одесі!

Верес у меншості обігрує Чорноморець в Одесі!

Більше години відігравши у чисельній меншості, рівненський Верес здобуває перемогу над Чорноморцем....

¤ 
Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон

Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон

Коли вони з’явилися на світ, їхня мати вирішила, що це кара Господня. Видно, Бог побажав покарати її за те, що вона нагуляла дітей на стороні. Дві дівчинки-близнючки виявилися не такими, якими мають бути нормальні немовлята: праве стегно однієї з них міцно зрослося з лівим стегном іншої....

¤ 
Помилки батьків при лікуванні застуди у дитини

Помилки батьків при лікуванні застуди у дитини

Більшість батьків в прагненні допомогти дитині, яка хворіє на застуду або грип, починають здійснювати безліч маніпуляцій, які можуть бути не тільки зайвими, але і небезпечними для здоров’я....

¤ 
Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе переїхали в центр Києва: вартість житла зірок

Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе переїхали в центр Києва: вартість житла зірок

У 2013 році Віра Брежнєва, екссолістка «ВІА Гра», після розлучення з олігархом Михайлом Кіперманом з’їхала з його особняка до власного помешкання на Воздвиженці, що на Подолі. У Віри там пентхаус на 80 квадратних метрів та паркомісце навпроти сусіднього під’їзду. За словами ріелторів, помешкання на той час обійшлося їй десь у 350 000 доларів. Цікаво, що у списках реєстру будинку артистка фігурує під прізвищем першого чоловіка – Кіперман. Співачка проміняла свою холостяцьку квартиру на розкішні апартаменти нинішнього чоловіка Костянтина Меладзе на Печерську....

¤ 
Електродетонатори, револьвер та наркотики вилучили у сарненчанина

Електродетонатори, револьвер та наркотики вилучили у сарненчанина

У рамках кримінального провадження, на підставі ухвали суду слідчі Сарненського районного відділу поліції 18 жовтня провели санкціонований обшук за місцем проживання 33-річного сарненчанина....

¤ 
«Батьківщина» вимагає введення НС в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом

«Батьківщина» вимагає введення НС в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом

Запропонований урядом «газовий» Меморандум не працює, а ситуація в енергетиці стає критичною. Люди та бюджетні установи отримують платіжки з у кілька разів вищими від обіцяних владою цифрами, а об’ємів газу у сховищах може не вистачити на всю зиму. «Батьківщина» вимагає оголосити надзвичайний стан в енергетиці та пропонує план невідкладних заходів, які дозволять уникнути кризи та спокійно пройти країні опалювальний сезон....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (9431)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8532)
• Допомога під час карантину [967] (6536)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6510)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6498)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (6148)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (6120)
• Бюджет і ми… [965] (6118)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (6070)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (6064)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (6045)
• Живи до ста! [965] (6020)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (6018)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (5920)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (5881)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (5708)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5609)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5505)

ТОП-15 свіжого номера:

• Рішення про високі тарифи у Рівному не вводитимуть (596)
• Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе переїхали в центр Києва: вартість житла зірок (102)
• Верес у меншості обігрує Чорноморець в Одесі! (101)
• Помилки батьків при лікуванні застуди у дитини (100)
• Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон (100)
• «Батьківщина» вимагає введення НС в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом (99)
• Електродетонатори, револьвер та наркотики вилучили у сарненчанина (99)
• Що криється за тарифом: (72)
• Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Challenge Fest 2021» у Рівному (68)
• В яких випадках господарське мило здатне замінити навіть дорогу косметику (68)
• Біль в горлі: можливі причини (68)
• Через ці кілька симптомів варто звернути увагу на власне здоров’я (67)
• Навіщо зберігати косметику в холодильнику і чи потрібно це робити? (65)
• Осіннє випадання волосся: рекомендації трихологів по догляду (65)
• Паштет-рієт з грибів (65)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс