Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Грудень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


#

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Існує три способи копчення: холодне, напівгаряче й гаряче. Гарячим вважається копчення за температури від 43 °С і вище. Сьогодні це всесвітньо популярний спосіб готування, улюблений багатьма за м’яку, ніжну кінцеву консистенцію, приємний аромат і можливість тривалого зберігання приготовленої страви.

Споруджуємо коптильню своїми руками

Для виготовлення коптильні знадобиться: 

• каструля велика - 1 шт. (краще взяти стару); 

• мангал (але можна обійтися кількома цеглинами); 

• стара решітка (решітку можна також виготовити з проволоки власноруч); 

• пельменниця

Збираємо конструкцію

Ставимо мангал. У нього кладемо цеглини. На цеглини ставимо каструлю (ви також можете розмістити каструлю на шампурах). У каструлю ставимо решітку (як опору). На неї пельменницю. Коптильня готова.

Що ще потрібно?

Знадобиться тріска, бажано яблунева. На одне копчення потрібна буквально жменька (тріска повинна зовсім трохи прикривати дно коптильні).

Важливо: для зменшення кількості шкідливих речовин тріску попередньо вимочують. Дим з нижнього шару, просочуючись через вологий верх, залишає на ньому шкідливі складові.

Якщо насипати більше, то перебір з димом відіб’ється на смаку страви (з’явиться неприємна гіркота).

Тріска

Осика надає копченостям досить ніжний присмак.

Дуб - приємний стійкий аромат.

Ідеально для копчення підходить деревина фруктових дерев: сливи, груші, яблуні. А от смолиста деревина не підходить категорично! Сосна, ялиця, ялина надають продукту гіркий присмак.

Для більш цікавого смаку можна додати до тріски яловець, м’яту, вишневе або порічкове листя.

Паливо

Крім тріски нам знадобиться паливо: вугілля або дрова. А краще й те, і інше - для підтримки постійного жару та невеликого вогню під нашою конструкцією.

Отже, чудо технологічної думки споруджене. Тепер настала черга найголовнішого - готування! У цьому питанні вашій фантазії буде де розгулятися - всіх варіантів і не перелічити.

Риба

Риба вважається найбільш популярним продуктом для копчення.

Чи треба її якось попередньо підготувати? Треба! Цілу рибину потрібно надрізати, натерти спеціями, у надрізи покласти часточки лимона. Для натирання ми рекомендуємо наступну суміш трав: суха петрушка, кріп, орегано, білий перець, запашний перець. Аматори гостренького можуть додати часник, перець чилі. Натирати рибу потрібно проти луски.

Для копчення підходять: форель, сьомга, короп, окунь, тріска, терпуг, минтай, камбала, мойва. Залежно від розміру риби, на її копчення потрібно від 40 хвилин до півтори години.

М’ясо

Найпростіше, що можна закоптити - це сосиски, сардельки. Як швидкий перекус зійде. А якщо ви попередньо запаслися булочками, гірчицею, в’яленими помідорами та зеленню - можна зробити чудові хоти-доги - будь-який американець позаздрить! Сосиски бажано брати з сиром - вони виходять дуже ніжними і у той же час пікантними. Час копчення 15-20 хвилин. 

На копчення курячого філе, грудок або ніжок вам буде потрібно від 30 хвилин до години. Краще перевіряти готовність курки, щоб не перетримати, а то вона стане сухою. На грудках і ніжках краще зробити надрізи, щоб дим повноцінно проникав усередину. Готовий продукт ідеально сполучається з маринованою цибулею і зеленню.

Чудово в коптильні виходить свиняча вирізка. У вищезгаданий розсіл додаємо багато дрібно порубаного кропу. Замочуємо свинину на 3-5 годин.

Після просушуємо, робимо надрізи, у які вставляємо часник (чим більше, тим краще). Час копчення - близько 40 хвилин.

Сало

Коптити потрібно вже солоне сало. Процес засолювання донезмоги простий: сало нарізаємо невеликими брусками, натираємо сіллю (можна додати перець, кріп, часник, лавровий лист), заливаємо солоним розчином і відправляємо на добу в холодильник.

Солоне сало обтираємо-обсушуємо. Викладаємо на решітку шкірою вниз.

Час копчення близько 40 хвилин. Закопчене сало здобуває приємний золотаво-коричневий відтінок і ні з чим не порівнянний аромат.

Вживати з чорним хлібом, зеленою цибулею, кропом і часником. А можна й під запітнілу чарочку.

Смачно запікати картоплю у фользі, прокладаючи між її половинками тонкі скибочки сала.

01.06.2017


Переглядів: 381

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 838 від 30.11.2017p.
¤ 
На Рокитнівщині внаслідок пожежі загинуло двоє малолітніх дітей

На Рокитнівщині внаслідок пожежі загинуло двоє малолітніх дітей

Вогонь у будинку 29-річної жительки селища Рокитне спалахнув 26 листопада, близько другої ночі. Поки матері не було дома, двоє синів отруїлися чадним газом....

¤ 
Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу в Рівному

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу в Рівному

Повідомлення про пожежу, яка сталася на вулиці Корольова обласного центру, до поліції надійшло 27 листопада, о пів на другу ночі....

¤ 
Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про досягнення, розповів про плани на сезон-2018 і відзначив найкращих співробітників

Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про досягнення, розповів про плани на сезон-2018 і відзначив найкращих співробітників

З нагоди Дня працівників сільського господарства Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про свої досягнення та відзначив найкращих співробітників. На святковий захід зібралися працівники Компанії із шести обл...

¤ 
Депутати профільної комісії погодили видатки на медицину

Депутати профільної комісії погодили видатки на медицину

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, що проходить під головуванням Михайла Вервеги. Взяли в ньому участь голова обласної ради Микола Драганчук і й...

¤ 
«Доступних ліків» стане більше

«Доступних ліків» стане більше

У 2018 році «Доступні ліки» діятимуть ще для 3 напрямків захворювань....

¤ 
Різдвяний піст 2017-2018: дата і традиції дотримання

Різдвяний піст 2017-2018: дата і традиції дотримання

Різдвяний піст 2017-2018 – це останній багатоденний піст у нинішньому році....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (22270)
2. Розклад руху автобусів [253] (19993)
3. Моє місто - найкраще [427] (16819)
4. Догляньте мене до смерті [278] (11657)
5. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11579)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11321)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10944)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9330)
9. Душ для всіх [432] (8476)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8433)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (8139)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (8071)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (8067)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7911)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7858)

ТОП-15 свіжого номера:

1. На Рокитнівщині внаслідок пожежі загинуло двоє малолітніх дітей (174)
2. Вийшли з лісу лісники… (165)
3. На Рівненщині підсумували результати призову строковиків та контрактників (161)
4. Після реконструкції Корнинська школа буде втричі більшою (158)
5. У Рівному вже є люди, яких треба боятися роботодавцям, що використовують нелегальну працю (156)
6. У Рівному продовжується благоустрій (155)
7. Володимир Зеленський розповів, що буде робити, якщо його проекти будуть закривати (152)
8. Для охочих мати власну оселю... (152)
9. Руслана Писанка схудла на 21 кг (149)
10. На новорічно-різдвяні свята курсуватимуть додаткові поїзди (148)
11. У Рівному запалили свічку пам’яті про жертв голодоморів (148)
12. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу в Рівному (148)
13. Депутати профільної комісії погодили видатки на медицину (144)
14. Стан захворюваності на грип на Рівненщині (142)
15. Різдвяний піст 2017-2018: дата і традиції дотримання (142)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс