Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
Лютий 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Існує три способи копчення: холодне, напівгаряче й гаряче. Гарячим вважається копчення за температури від 43 °С і вище. Сьогодні це всесвітньо популярний спосіб готування, улюблений багатьма за м’яку, ніжну кінцеву консистенцію, приємний аромат і можливість тривалого зберігання приготовленої страви.

Споруджуємо коптильню своїми руками

Для виготовлення коптильні знадобиться: 

• каструля велика - 1 шт. (краще взяти стару); 

• мангал (але можна обійтися кількома цеглинами); 

• стара решітка (решітку можна також виготовити з проволоки власноруч); 

• пельменниця

Збираємо конструкцію

Ставимо мангал. У нього кладемо цеглини. На цеглини ставимо каструлю (ви також можете розмістити каструлю на шампурах). У каструлю ставимо решітку (як опору). На неї пельменницю. Коптильня готова.

Що ще потрібно?

Знадобиться тріска, бажано яблунева. На одне копчення потрібна буквально жменька (тріска повинна зовсім трохи прикривати дно коптильні).

Важливо: для зменшення кількості шкідливих речовин тріску попередньо вимочують. Дим з нижнього шару, просочуючись через вологий верх, залишає на ньому шкідливі складові.

Якщо насипати більше, то перебір з димом відіб’ється на смаку страви (з’явиться неприємна гіркота).

Тріска

Осика надає копченостям досить ніжний присмак.

Дуб - приємний стійкий аромат.

Ідеально для копчення підходить деревина фруктових дерев: сливи, груші, яблуні. А от смолиста деревина не підходить категорично! Сосна, ялиця, ялина надають продукту гіркий присмак.

Для більш цікавого смаку можна додати до тріски яловець, м’яту, вишневе або порічкове листя.

Паливо

Крім тріски нам знадобиться паливо: вугілля або дрова. А краще й те, і інше - для підтримки постійного жару та невеликого вогню під нашою конструкцією.

Отже, чудо технологічної думки споруджене. Тепер настала черга найголовнішого - готування! У цьому питанні вашій фантазії буде де розгулятися - всіх варіантів і не перелічити.

Риба

Риба вважається найбільш популярним продуктом для копчення.

Чи треба її якось попередньо підготувати? Треба! Цілу рибину потрібно надрізати, натерти спеціями, у надрізи покласти часточки лимона. Для натирання ми рекомендуємо наступну суміш трав: суха петрушка, кріп, орегано, білий перець, запашний перець. Аматори гостренького можуть додати часник, перець чилі. Натирати рибу потрібно проти луски.

Для копчення підходять: форель, сьомга, короп, окунь, тріска, терпуг, минтай, камбала, мойва. Залежно від розміру риби, на її копчення потрібно від 40 хвилин до півтори години.

М’ясо

Найпростіше, що можна закоптити - це сосиски, сардельки. Як швидкий перекус зійде. А якщо ви попередньо запаслися булочками, гірчицею, в’яленими помідорами та зеленню - можна зробити чудові хоти-доги - будь-який американець позаздрить! Сосиски бажано брати з сиром - вони виходять дуже ніжними і у той же час пікантними. Час копчення 15-20 хвилин. 

На копчення курячого філе, грудок або ніжок вам буде потрібно від 30 хвилин до години. Краще перевіряти готовність курки, щоб не перетримати, а то вона стане сухою. На грудках і ніжках краще зробити надрізи, щоб дим повноцінно проникав усередину. Готовий продукт ідеально сполучається з маринованою цибулею і зеленню.

Чудово в коптильні виходить свиняча вирізка. У вищезгаданий розсіл додаємо багато дрібно порубаного кропу. Замочуємо свинину на 3-5 годин.

Після просушуємо, робимо надрізи, у які вставляємо часник (чим більше, тим краще). Час копчення - близько 40 хвилин.

Сало

Коптити потрібно вже солоне сало. Процес засолювання донезмоги простий: сало нарізаємо невеликими брусками, натираємо сіллю (можна додати перець, кріп, часник, лавровий лист), заливаємо солоним розчином і відправляємо на добу в холодильник.

Солоне сало обтираємо-обсушуємо. Викладаємо на решітку шкірою вниз.

Час копчення близько 40 хвилин. Закопчене сало здобуває приємний золотаво-коричневий відтінок і ні з чим не порівнянний аромат.

Вживати з чорним хлібом, зеленою цибулею, кропом і часником. А можна й під запітнілу чарочку.

Смачно запікати картоплю у фользі, прокладаючи між її половинками тонкі скибочки сала.

01.06.2017


Переглядів: 290

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1003 від 19.02.2021p.
¤ 
У Рівному відбувся відкритий чемпіонат області зі стрільби кульової серед осіб з вадами слуху

У Рівному відбувся відкритий чемпіонат області зі стрільби кульової серед осіб з вадами слуху

Цими вихідними в обласному центрі зібралися спортсмени з Рівного, Острога та Волинської області, щоби позмагатися за перемогу в стрільбі кульовій. Організатором змагань є Рівненський регіональний центр «Інваспорт» – комунальний заклад Рівненської обласної ради....

¤ 

У Рівному поліція розслідує побиття стоматологом дітей

Із заявами щодо можливих неправомірних дій лікарки до правоохоронців звернулися жительки Костополя та Рівного....

¤ 
Що? Де? Коли?

Що? Де? Коли?

Все про вакцинацію від коронавірусу в Україні

Головним словом 2020 року був локдаун, а 2021 рік має всі шанси пройти під знаком вакцинації. Розвинуті країни вже місяць, як розпочали масову вакцинацію від коронавірусу. Україна ж чекає на перші надходження і планує почати робити щеплення у лютому. На яку вакцину можуть розраховувати українці? Коли і за чий кошт зможе щепитись більшість населення? Усю важливу інформацію зібрав Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
У Рівненської обласної «Батьківщини» новий лідер

У Рівненської обласної «Батьківщини» новий лідер

Про заміну голови обласної організації однієї з найпотужніших політичних сил на Рівненщині було офіційно заявлено минулого понеділка на пресконференції. Цікаво те, що на самому заході були присутні відразу чотири народні депутати: Сергій Євтушок, Сергій Соболєв, Іван Крулько та Вадим Івченко....

¤ 
У центральній міській лікарні Рівного буде своя киснева станція

У центральній міській лікарні Рівного буде своя киснева станція

Адміністрація закладу домовилась із київською фірмою «Мас Системз» про купівлю і транспортування кисневої установки. 16 лютого її привезли до Рівного....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (4482)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (4479)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3437)
• Бюджет і ми… [965] (3398)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3390)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3388)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3374)
• Допомога під час карантину [967] (3351)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3268)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3267)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3260)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3251)
• Живи до ста! [965] (3165)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3087)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3064)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3022)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3005)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2821)

ТОП-15 свіжого номера:

• Андрій Карауш: «Комунальні проблеми потрібно вирішувати комплексно» (487)
• Кілька ознак, що вказують на нестачу білка в організмі (125)
• Як швидко висушити взуття не завдавши йому шкоди (123)
• 3 способи освітлити бульйон для заливної риби (120)
• Чому виникає лупа, та як її позбутися (112)
• Що? Де? Коли? (104)
• Закохане містечко (102)
• 6 симптомів хвороб, які можна виявити за станом власних стоп (102)
• У Рівному відбувся відкритий чемпіонат області зі стрільби кульової серед осіб з вадами слуху (101)
• У центральній міській лікарні Рівного буде своя киснева станція (100)
• Юрій ВІРТ: «Реалізація у другому таймі шкутильгала» (98)
• У Рівному поліція розслідує побиття стоматологом дітей (96)
• У Рівненської обласної «Батьківщини» новий лідер (95)
• Тонізуючі маски для шкіри (91)
• Дитина потрапила під колеса тролейбуса (90)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс