Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №818 від 13.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Готуємо запаси до зими

Готуємо запаси до зими

М’ятний сироп 500 мл води 500 г цукру 100 г м’яти (великий пучок) 1 лимон (сік і цедра)

З води і цукру зварити сироп (довести до кипіння, щоб розчинився цукор і проварити 1 хвилину). Відставити. М’яту промити і покласти в сироп. Накрити ємність і залишити на добу.

В сироп із зіллям додати сік і цедру (натерту) лимона, довести до кипіння і проварити 3 хвилини. Залишити на добу.

Вийняти м’яту, процідити сироп через сито. Довести до кипіння і проварити 1 хв.. Розлити в простерилізовані баночки і закатати.

Зберігати як звичайну консервацію.

Використовувати до випічки, просочування коржів, десертів, млинців, напоїв.

Згущене молоко з грушами

груші (почищені) 1,5 кг

сода харчова 0,5 склянки

цукор 1,5 кг

молоко 1,5 л

Грушки почистити, порізати дольками. Пересипати содою та лишити на дві години. Через дві години грушки промити під водою. Перекласти грушки в алюмінієву каструлю, дадати цукор та молоко. Довести до кипіння, варити до загустіння приблизно 3 години. Зразу буде сильно пінитись, але піна осяде. Виходить 2 л. Дуже смачно коли попадаються шматочки груш.

Конфітюр із зелених помідорів з перцем чилі

помідори зелені 500 г.

цукор 500 г.

половина перця чилі

оцет яблучний 40 мл

Помідори ріжемо кубиками. Змішуємо підготовлені помідори з цукром, даємо постояти півгодини до виділення соку, додаємо різаний перець чилі (з насінням — нам адже потрібна гострота).

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин на сильному вогні, далі на маленькому вогні до прозорості помідорів ( маса повинна загуснути), за 5 хвилин до закінчення варіння додаємо оцет.

Розливаємо в стерилізовані банки, закриваємо. Прекрасно смакує з сирами та м»ясними стрвами.

Ікра із зелених помідорів

томати зелені 1 кг

морква 1/2 кг

цибуля ріпчаста 1/2 кг

часник (зубці) 10 шт.

паста томатна 2 ст.ложки

сіль 1 ст.ложка

цукор 4 ст.ложки

олія 100 мл

перець чорний мелений 1.5 ч.ложки

паприка мелена 1 ч.ложка

оцет 2 ст.ложки

Зелені помідори помити, нарізати великими шматочками. Подрібнити в блендері. У каструлю влити олію. Додати помідори, перемішати і тушкувати 20 хвилин. Подрібнити цибулю і моркву, додати їх до помідорів, також додати цукор і сіль, перемішати. Тушкувати ще 15 хвилин. Потім додати томатну пасту, чорний перець і мелену паприку. Додати подрібнений часник. Готувати ще 10 хвилин. В кінці приготування додати оцет. Перемішати. Ікру розкласти в стерилізовані банки і стерилізувати 0,5л банки — 10-15 хв. Перевернути і укутати до повного охолодження.

Грушове варення з кавою

груші 1 кг

цукор (пісок) 300 - 400 г.

кава мелена 2 - 3 ст.ложки

кислота лимонна 1 ч.ложка

Ретельно вимити груші, видалити кісточки. Перекрутити плоди на м’ясорубку. Перекласти грушове пюре до мідника (мідна миска) або іншого придатного посуду. Засипати цукром і залишити на кілька годин, щоб пустили сік та настоялися.

По тому варити груші хвилин 10 — 15 після закипання, добре вимішуючи ложкою, щоб не пригоріло та знімати шумовиння. Якщо груші тверді осінні — то треба варити хвилин з 30.

Залишити варення настоюватися до наступного дня і, можливо, ще й наступного дня, аж доки варення не увариться на одну третю.

Потому додати лимонної кислоти та свіжозавареної меленої кави. Проварити варення хвилин 5 та перекласти до чистих стерильних банок.

Банки закрити та укутати вверх дном до повного охолодження. Зберігати у прохолодному темному місці.

Джем із буряків

буряк 3 шт.

гвоздика 4 шт.

сік лимона 0.5 шт.

цукор 1 склянка

Отже беремо буряки чистимо їх і відварюємо, потім потрібно їх з гвоздикою подрібнити в блендері на гладку масу. Додати лимонний сік і цукор, варити помішуючи, допоки не загусне і маса не нагадуватиме густе варення. Розкласти в банки, закрити і охолодити.

Компот «Абрикосово-апельсиновий мохіто»

абрикоси (без кісточок)

апельсини 1/3 шт.

цукор 300 г.

кислота лимонна 1 ч.ложка

м’ята

вода

Складники розраховані на одну трилітрову банку.

В стерилізовану банку покласти абрикоси акуратно розділені на половинки (скільки душа забажає — від четверті, до половини банки), третину порізаного дольками апельсина разом зі шкірою, хорошу гілочку свіжої м’яти і лимонну кислоту

Цукор заварити з літром води і вилити в банку. Якщо води забракло, долити ще кип’ятку і закрити банку.

Перевернути банку і так дати охолонути.

Джем полуничний «Strawberry Fair»

полуниця (твердіших сортів) 1 кг

агрус 100 шт.

цукор 900 г.

масло вершкове 50 г.

м’ята 1 пучок

пеларгонія ароматна (кілька листочків)

сік лимона

Для варення засипаємо цукром ягоди так якщо хочемо щоб полуничка була ціленькою. Цукор нам стане помічником щоб ягоди не розповзлись. А якщо потрібно, щоб ягоди були м’якими потрібно спочатку проварити їх без цукру, а потім, після розм’якшення додати цукор. До полуниці додамо лимонний сік.

Прогріємо полуницю щоб отримати сік та свого роду сироп.

Вимішуємо до розчинення цукру. Прокип’ятити 10 хвилин на досить сильному вогні.

Засипаємо аґрус цукром.

Прогріємо аґрус на вогні, щоб пом’якшити шкірку.

Додамо нашу ароматну зелень. Помішуємо.

На цьому етапі можна об’єд­нати полуничку з агрусом.

Додати 50 гр масла, воно допоможе зменшити кількість піни.

Частинку варення можна залишити в натуральному цілому вигляді ягід, а частинку перемолола і довше проварила, щоб отримати джемову структуру.

Можна смакувати одразу або заховати на зиму)) розливши ще гарячим в помиті, простерилізовані банки, закрити їх простерилізованими кришками та закутати теплим одіяльцем до остигання.

Смажені помідори на зиму

томати

часник

сіль

цукор 3 ст.ложки

оцет 3 ст.ложки

вода

Розраховано на 1 порцію

Помідори помити і обсмажити їх на олії. При смаженні обов»язково накрити кришкою.

В стерилізовану банку (це все розраховано на літрову банку) кладемо сіль і цукор, 2 ст.л. оцту + 1ст.л. зверху. Щільно викладаємо помідори, туди ж додаємо дрібно нарізаний часник. Зверху заливаємо кип»ятком і закриваємо. Швидко і смачно!

Ці помідори виходять як у власному соці.

Мариновані сливи

сливи 10 кг

цукор 3 кг

оцет винний 500 г.

лист лавровий 40 г.

гвоздика (бутони) 20 г.

Засипати сливами дно ємності і розкласти зверху лавровий лист і гвоздику. Засипати ще шар слив і зверху знову лавровий лист і гвоздику. І так далі. Останній шар повинен бути — сливи. До речі, на перший погляд може здатися, що кількість лаврового листа і гвоздики надмірна. Це так і має бути. У каструлі довести до кипіння оцет. Всипати в киплячий оцет цукор, краще порціями, по 1-2 склянки. Розмішувати до розчинення. З точки зору фізики — розчинити 3 кг цукру в 0.5 літра рідини — неможливо. У підсумку вийде густа рідина — сироп, з частинками цукру. Знову ж таки — нехай вас це не лякає. Дуже скоро сливи додадуть рідини, і все буде як треба! Далі, вам належить нескладне, але надзвичайно захоплююче заняття на 5 днів. Тож: Двічі на день вранці і ввечері, треба злити у велику каструлю всю рідину з ємності, в якій маринуються сливи. Сливи обережно перемішати з допомогою великої ложки, або навіть просто рукою. Довести злиту рідину до кипіння, і залити нею сливи.

На 2-й, ну максимум на 3-й день, рідини буде достатньо, щоб сливи були повністю в маринаді. Ємність зі сливами краще накривати кульком, або плівкою.. Довести до кипіння. Сливи розкласти в стерилізовані банки, обов’язково додаючи лавровий лист і гвоздику. Банки перевернути, поставивши їх на кришку. Укутати всі банки вовняною або ватною ковдрою, і тримати так до повного охолодження.

Виноград маринований

виноград зелений (без кісточок) 300 г.

сіль 0,5 ч.ложки

цукор 1 ч.ложка

оцет (9%) 0,5 ч.ложки

суміш перців

лист лавровий

кориця (шматочок)

вода 1 склянка

Розраховано на 1 порцію

Виноград промити, обірвати ягоди і залити на 1 хв. окропом. У склянку води додати цукор, сіль і закип’ятити, додавши в кінці оцет. Злити воду з винограду. Покласти на дно банки лавровий лист, перець, корицю. Укласти ягоди і заливши маринадом, закрити. Укутати.

Подавати з м’ясом.

Трояндове варення (шоковий спосіб приготування)

пелюстки троянд 200 г.

цукор 1/2 кг

вода 100 г.

сік лимона 2 ст.ложки

Цукор треба зварити з водою до того моменту, поки краплина сиропу не розтікатиметься по тарілці.

Пелюстки троянди обірвати, перебрати. Полити лимонним соком і розтерти в ступці (можна пропустити через м’ясорубку чи подрібнити блендером) на кашку).

В киплячий сироп всипати трояндову масу і варити рівно 2 хвилини (напевно звідси і назва. Трояндова маса миттєво і шоково обварюється дуже короткий час у густому високотемпературному сиропі). При даному способі приготування не потрібно варити ні 5, ні 10 хвилин варення. Не потрібно проводити потрійну варку варення через кожні 12 годин по 1-2 хвилини. Варення виходить просто фантастичним: густим, яскраво насиченого кольору і неймовірного аромату.

Закатуємо у стерилізовані баночки і їмо взимку з насолодою.

Помідори мариновані з кавуном

томати 1,5 кг

кавун

часник (зубки) 5-7 шт.

селера

сіль 1 ст.ложка

цукор 2,5 ст.ложки

кислота лимонна 1 ч.ложка

У 3-х літрову банку покласти на дно кілька зубків часнику, гілочки селери, потім шарами помідори і нарізаний великими шматками кавун. Зверху селера і часник.

Залити два рази по 10 хв. окропом, втретє на злитій воді зробити маринад: додати сіль, цукор, оцтову есенцію (я додала лимонну кислоту), залити помідори, закатати і укутати.

13.07.2017


Переглядів: 357

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1010 від 08.04.2021p.
¤ 
Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

2-4 квітня у місті Київ відбувся Чемпіонат України серед кадетів з греко-римської боротьби....

¤ 
Міський голова Рівного: «Влада не може допустити, щоб команда не мала бази у рідному місті»

Міський голова Рівного: «Влада не може допустити, щоб команда не мала бази у рідному місті»

Представники народного клубу, вболівальницької спільноти та влади міста обговорили план взаємодії щодо виділення земельної ділянки у Рівному для будівництва спортивної бази. Участь у зустрічі взяли міський голова Рівного Олександр Третяк, його профільний заступник Олег Піщанський, депутат Рівнеради і архітектор Дмитро Котляров, гендиректор народного клубу Верес Антон Назарук, члени наглядової ради клубу Юрій Фалко і Валентин Ляхов....

¤ 
Верес здобуває вольову перемогу над Кременем!

Верес здобуває вольову перемогу над Кременем!

Пропустивши першим, Верес вдруге у сезоні здобув вольову перемогу над Кременем. Рівняни продовжили переможну серію у чемпіонаті до восьми матчів поспіль....

¤ 
Як картопля провокує підняття артеріального тиску

Як картопля провокує підняття артеріального тиску

Високий кров’яний тиск, відомий як гіпертонія, може призвести до серйозних серцевих проблем. Щоб запобігти підвищенню тиску, слід крім іншого уникати вживання картоплі, приготовленої трьома способами....

¤ 
Потрапив під потяг передаючи передачу

Потрапив під потяг передаючи передачу

Екіпаж групи реагування відділення поліції № 6 (м. Здолбунів) третього березня близько 18:40 саме повертався із виклику. Перечекавши перед шлагбаумом поки проїде потяг, переїхали залізничний переїзд. В цей час до них підбігла перелякана жінка й повідомила, що чоловік потрапив під потяг і травмувався....

¤ 
Як захиститися від колекторів? Рішення нового закону

Як захиститися від колекторів? Рішення нового закону

Дії колекторів нерідко межують із порушенням закону. Минулого року Національний банк України (НБУ) отримав понад дві тисячі скарг від боржників, які стосувалися поведінки представників колекторських компаній. Зокрема, скаржилися на погрози, цілодобові дзвінки, тиск на рідних і друзів, поширення особистої інформації. Досі ж українське законодавство жодним чином не регулювало діяльність колекторів. Приборкати проблему має новий закон, який встановлює чіткі вимоги до роботи таких компаній. Деталі дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (5567)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5358)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4074)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4062)
• Допомога під час карантину [967] (4047)
• Бюджет і ми… [965] (4001)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3982)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3977)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3918)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3900)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3895)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3859)
• Живи до ста! [965] (3793)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3680)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3669)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3623)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3415)

ТОП-15 свіжого номера:

• Дитсадок на Коновальця: «добудувати не можна зупинити» (63)
• Юрій Ліпський: «Ми до останнього дня не були впевненні, що фестиваль відбудеться…» (62)
• Хрумке кокосове печиво (60)
• Круте піке… (59)
• Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України (42)
• 7 найбільш відомих видів солі та способи їх застосування в кулінарії (41)
• Як захиститися від колекторів? Рішення нового закону (41)
• Верес здобуває вольову перемогу над Кременем! (41)
• Як картопля провокує підняття артеріального тиску (40)
• На думку шеф-кухарів: (40)
• Кілька оманливих продуктів, які замість схуднення допоможуть погладшати (40)
• Потрапив під потяг передаючи передачу (40)
• Міський голова Рівного: «Влада не може допустити, щоб команда не мала бази у рідному місті» (40)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс