Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №819 від 20.07.2017p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


¤ 

Літні десерти без використання духовки

Літні десерти без використання духовки

Бабка з манки молоко свіже 500 мл крупа манна 4 ст.ложки цукор 3 ст.ложки варення сіль дрібка

Якщо Ви любите манну кашу, приготуйте на десерт бабку з манки. Подавайте до столу з улюбленим варенням, а ще смачно додати подрібнених горіхів. Дуже смачно

У невеликій каструлі злегка підігріти молоко, додати дрібку солі, цукор, манку. Добре перемішати, довести до кипіння при постійному помішуванні. Варити 5-8 хвилин постійно помішуючи.

Гарячу кашу розкласти по силіконових формочках (у мене 4 порції). Поставити форми в холодильник для охолодження.

Готову бабку подати з улюбленим варенням, або сиропом або свіжими ягодами.

А ще за бажанням можна зверху посипати подрібненими та підсмаженими горішками:

Корисні цукерки з вівсяних пластівців

мед 80 г.

молоко 80 мл

Вершкове масло 80 г.

какао порошок 2 ст.ложки

вівсяні платсінці 270 г.

чорнослив 50 г.

волоські горіхи 50 г.

кориця 1 ч.ложка

насіння льону 1 ч.ложка

кокосова стружка 4 ст.ложки

1. Вівсяні пластівці обсмажити на сухій сковорідці до рум’яності.

2. Перемолоти остиглі пластівці в кавомолці.

3. У сотейнику змішати молоко, масло, мед, какао.

4. У миску до вівсяного борошна додати рідку суміш, потім, насіння льону, корицю, подрібнені горіхи, дрібно нарізаний чорнослив. Все ретельно перемішати. З утвореною маси сформувати кульки.

5. Обкачати цукерки в кокосовій стружці. Поставити в холодильник на 1 годину.

Панна-котта з ягідним соусом в банці

вершки будь-якої жирності 500 мл

желатин 10 г.

цукор 80 г.

ванільний цукор (я брала з натуральною ваніллю) 1 пачка

Ягідний соус

чорниця або лохина (чи будь-які інші ягоди і фрукти) 250 г.

цукор 1 ст.ложки

Розраховано на 3 порції

Желатин залити холодною водою, залишити набухати.

В каструлю вилити вершки, додати цукор і ванільний цукор. Поставити на вогонь. Постійно помішуючи довести суміш до кипіння, не кип’ятити.

Додати желатин, розмішати, забрати з вогню. Охолодити.

Тож охолоджену вершкову суміш розливаємо в банки, заповнюючи ємності десь на половину чи трішки менше, і ставимо до холодильника застигати.

Тим часом ягоди подрібнюємо в блендері.

Ягідне пюре перекладаємо до каструльки, додаємо цукор, розмішуємо і ставимо на вогонь. Варити до кипіння, постійно помішуючи.

Охолоджений соус викладаємо на застиглу пану-коту і смакуємо.

Шоколадний мус

із цвітної капусти

цвітна капуста 1 кг

какао порошок за смаком

желатин швидкорозчинний 25 г.

мед, цукор за смаком

шоколад або фрукти

Розраховано на 3 порції

Нейтральний смак і ніжна кремова текстура пюре з цвітної капусти в готовому мусі, швидше, нагадує печене яблуко. А якщо додати до нього трохи запашного меду, пряні спеції і какао — смак цього неймовірно легкого і освіжаючого десерту порадує будь-якого ласуна.

Цвітну капусту вимийте і розберіть на невеликі суцвіття.Відваріть її до мякості на пару( я відварювала як звичайно в каструлі — 10 хв від закипання води).Потім подрібніть капусту в блендері до стану пюре. Желатин підготуйте згідно інструкції на упаковці.(я зробила як радила автор рецепту — розчинила його в 2-3 ст.л. гарячої води).До подрібненої капусти додайте підготовлений желатин, какао-порошок і підсолоджувач за смаком(мед або цукор). Ще раз добре збийте всі компоненти, 2-3 хвилини. Можна додати корицю і ромову есенцію, ваніль.

Розкладіть мус по порційних формах і помістіть в холодильник для охолодження.Як тільки мус застигне — десерт готовий. Як правило, процес охолодження займає від 1.5 до 3 годин. Перед подачею прикрасити фруктами або тертим шоколадом. Смачного!

Десерт «Трайфл»

жовтки яєчні 3 шт.

цукор 150 г.

борошно пшеничне 30 г.

молоко 400 мл

ванілін

бісквітне печиво

горішки

Це рецепт смачного десерту для тих, хто любить заварний крем. Готується він швидко і без особливих затрат.

Жовтки змішуємо з цукром і ваніліном, додаємо борошно і все добре перемішуємо. Підігріваємо молоко і, помішуючи, додаємо яєчну суміш і варимо до загустіння. Має бути як сметана.

Охолоджуємо суміш і розливаємо по склянках, чередуючи з подрібненим печивом та горішками.

Десерт «М’ята в горщику»

печиво шоколадне 10 шт.

шоколад чорний 100 г.

цукор 0,25 склянки

вершки (жирні) 1,25 склянки

молоко 1,25 склянки

масло вершкове 2,5 ст.ложки

крохмаль кукурудзяний 3 ст.ложки

какао 2,5 ч.ложки

сіль

цукор ванільний 1 ч.ложка

м’ята 1 пучок

Розраховано на 6 порцій

Фантазія немає меж. Це твердження найкраще ілюструє десерт відомої кулінарки Марти Стюарт. Для тих, хто не любить довго стояти на кухні є гарні новини, «М’ята в горщику» «виростає» дуже швидко.

Спочатку перемішуємо сухі складники — цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль та какао.

Окремо змішуємо вершки та молоко. Пересипаємо суху суміш в каструльку, заливаємо її з 1 скл. молочно-вершкової суміші, ретельно вимішуємо до повного розчинення крохмалю.

Додаємо решту рідкої суміші, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо до загустіння, постійно помішуючи. Подрібнюємо шоколад, додаємо його до суміші, перемішуємо до однорідності.

Додаємо масло, знову перемішуємо. Знімаємо з вогню. Даємо крему злегка охолонути, розливаємо в склянки.

Втім це ще не фінальна стадія приготування. Ще залишається кілька штрихів. Подрібнюємо печиво в блендері.

В кожну склянку насипаємо крихту печива. А перед самою подачею, ставимо гілочку м’яти.

Торт «Мікадо»

Для коржа:

печиво (будь-яке на ваш смак) 200 г.

масло вершкове 80 г.

Для желейного шару:

персики 3-4 шт.

сік яблучний 250 мл

желе безбарвне (безколірне або жовтого кольору) 1 шт.

цукор 1 ст.ложка

желатин листовий 1 шт.

Для йогуртового шару:

йогурт (персиковий) 450 мл

цукор 2 ст.ложки

желатин листовий 10 г.

Для шоколадної глазурі:

шоколад чорний 100 г.

цукор 1 ст.ложка

вершки 125 мл

желатин листовий 3 шт.

Розраховано на 12 порцій

Печиво подрібнити в блендері в крихту. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати крихту з маслом, перемішати до утворення мокрої кашки.

Роз’ємну форму (22 см)вистелити пергаментом. Викласти крихту, втрамбувати, сформувавши корж, поставити до холодильника. В сік додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, не кип’ятити.

Желатин залити холодною водою, залишити на 5 хвилин набухати.

В сік всипати сухе желе, додати віджатий желатин, перемішати до повного розчинення желатину та желе. Охолодити.

Персики звільнити від шкірки. Розрізати на сегменти. Викласти по колу поверх коржа. Залити холодним желе. Поставити до холодильника застигати.

Для йогуртового шару. Желатин замочити в холодній воді на 5 хвилин. В йогурт додати цукор. Йогуртову суміш поставити на водяну баню або дуже легенький вогонь. Нагріти, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння і стежачи, щоб йогурт не звурдився. Желатин відтиснути, додати до йогурту, розмішати до повного розчинення желатину. Охолодити.

Вилити на застиглий шар з желе. Поставити до холодильника застигати.

Останній штрих — шоколадна глазур. Шоколад поламати, покласти в каструльку, додати вершки, цукор. Розчинити на маленькому вогні.

Желатин залити холодною водою залишити набухати на 5 хвилин. Відтиснути, додати до гарячої шоколадної суміші, розмішати до повного розчинення желатину, охолодити. Залити торт.

Готовий десерт витягнути з роз’ємної форми і прикрасити до смаку.

Морозиво «Панфорте»

На 10 порцій:

500мл молока

500мл вершків від 33%

4 жовтки

100гр.цукру

1ст.л.сухого молока

1ст.л.меду

50гр.горіхів

50гр.шоколаду

50гр.апельсинових цукатів

дрібка кориці

дрібка мускатного горіха

ванільний цукор

Для початку готуємо заварну основу: половину кількості молока доводимо до кипіння з корицею, мускатом та ванільним цукром.

Жовтки змішуємо з цукром, додаємо сухе молоко, розбавляємо холодним молоком, перемішуємо і додаємо суміш до гарячого молока з прянощами. Ставимо на маленький вогонь і варимо до консистенції крему. До теплої основи додаємо мед. Охолоджуємо.

Вершки збиваємо до стійких пік, акуратно змішуємо із заварною основою. Викладаємо в контейнер, ставимо в морозильник на годину. Тим часом подрібнюємо горіхи з шоколадом та апельсинові цукати (я використовую цукати з конфітюру). Змішуємо з морозивом і залишаємо в морозилці на 3-4 години.

Шоколадно-банановий рулет

банани 2 шт.

сир кисломолочний 200 г.

шоколад чорний 120 г.

вафлі шоколадні 250 г.

масло вершкове 70 г.

Розраховано на 8 порцій

Смачний некислий сир протерти через металеве ситко для отримання однорідної ніжної сирної маси. Вафлі потерти на тертці, а шоколад розтопити з маслом на водяній лазні. Сполучити сир, вафлі, шоколад та вимішати до утворення однорідної маси. На кухонну дошку викласти харчову плівку і на неї розкласти вафельно-сирну масу прямокутним пластом товщиною 1 см. На середину викласти в один ряд очищені банани і, допомагаючи собі плівкою, загорнути рулетом, щоб банан опинився всередині. Зверху плівку гарно зафіксувати і відправити «ковбаску» на дошці в холодильник на 2 години. Далі розгорнути плівку і «ковбаску» притрусити з усіх сторін натертим шоколадом. При подачі нарізати нетовстими шматочками.

20.07.2017


Переглядів: 881

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 832 від 19.10.2017p.
¤ 
«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

Свій третій поспіль особистий поєдинок «Верес» та «Маріуполь» звели унічию. Рівняни вели у рахунку, втім маріупольці, навіть граючи у меншості, знайшли у собі сили відігратися....

¤ 
Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Екс-гравці «Кардиналу-Рівне» Михайло Волянюк та Євген Ланко у складі херсонського «Продексіма» пробилися до елітного раунду розіграшу Кубка УЄФА. У заключному поєдинку квартету 3 основного раунду «Про...

¤ Будьте в курсі
Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Верховна Рада поточного тижня розглядатиме урядовий законопроект щодо медичної реформи. Його ухвалення призведе до системних змін в охороні здоров’я та забезпечить надання кожному громадянину країни я...

¤ 
Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Хто заплатив за помпезне свято у Дубні, дорогих зірок та величезну сцену....

¤ 
Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

15 жовтня 2017 року на стадіоні технічних видів спорту «Мототрек» у Рівному відбувся 5-й етап Чемпіонату України «Автоспідвей-2017» з трекових гонок особистого заліку. Організатором гонок є голова пр...

¤ 
Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

У Сарнах, що на Рівненщині, з’явиться надсучасний басейн, якому немає аналогів на лише в нашій області, а й далеко за її межами. У соцмережах майбутню будівлю вже охрестили «найкрутішою» на Поліссі, п...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21258)
2. Розклад руху автобусів [253] (19381)
3. Моє місто - найкраще [427] (15650)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (10944)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (10719)
6. Догляньте мене до смерті [278] (10673)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10315)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (8930)
9. Душ для всіх [432] (8058)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (7987)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7688)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7537)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7491)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7484)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7476)

ТОП-15 свіжого номера:

1. У Рівному поліцейські охорони продовжують затримувати любителів «дармівщини» (76)
2. Ніколи не кажи «ніколи» (76)
3. За що відповідає директор, а за що — бухгалтер (69)
4. Вино з петрушки корисне сердечникам (67)
5. Повернув перше кохання (67)
6. Болить голова - мерзнуть ноги (65)
7. Смакотерапія - оздоровлення смаком (63)
8. Амріта – цілющий напій богів (62)
9. Як роблять дизайнерські меблі (55)
10. Геннадій Зубко назвав лідерів з децентралізації (52)
11. Монумент борцям за волю України в Дубно освятив Святійший Патріарх Філарет (51)
12. Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА! (49)
13. Унаслідок трьох ДТП у Рівному постраждало четверо осіб, серед яких трирічна дитина (49)
14. Відзначили Острозький район (49)
15. Не поспішайте викидати шкірку від банана (48)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс