Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №819 від 20.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Ракурс розваг

Літні десерти без використання духовки

Літні десерти без використання духовки

Бабка з манки молоко свіже 500 мл крупа манна 4 ст.ложки цукор 3 ст.ложки варення сіль дрібка

Якщо Ви любите манну кашу, приготуйте на десерт бабку з манки. Подавайте до столу з улюбленим варенням, а ще смачно додати подрібнених горіхів. Дуже смачно

У невеликій каструлі злегка підігріти молоко, додати дрібку солі, цукор, манку. Добре перемішати, довести до кипіння при постійному помішуванні. Варити 5-8 хвилин постійно помішуючи.

Гарячу кашу розкласти по силіконових формочках (у мене 4 порції). Поставити форми в холодильник для охолодження.

Готову бабку подати з улюбленим варенням, або сиропом або свіжими ягодами.

А ще за бажанням можна зверху посипати подрібненими та підсмаженими горішками:

Корисні цукерки з вівсяних пластівців

мед 80 г.

молоко 80 мл

Вершкове масло 80 г.

какао порошок 2 ст.ложки

вівсяні платсінці 270 г.

чорнослив 50 г.

волоські горіхи 50 г.

кориця 1 ч.ложка

насіння льону 1 ч.ложка

кокосова стружка 4 ст.ложки

1. Вівсяні пластівці обсмажити на сухій сковорідці до рум’яності.

2. Перемолоти остиглі пластівці в кавомолці.

3. У сотейнику змішати молоко, масло, мед, какао.

4. У миску до вівсяного борошна додати рідку суміш, потім, насіння льону, корицю, подрібнені горіхи, дрібно нарізаний чорнослив. Все ретельно перемішати. З утвореною маси сформувати кульки.

5. Обкачати цукерки в кокосовій стружці. Поставити в холодильник на 1 годину.

Панна-котта з ягідним соусом в банці

вершки будь-якої жирності 500 мл

желатин 10 г.

цукор 80 г.

ванільний цукор (я брала з натуральною ваніллю) 1 пачка

Ягідний соус

чорниця або лохина (чи будь-які інші ягоди і фрукти) 250 г.

цукор 1 ст.ложки

Розраховано на 3 порції

Желатин залити холодною водою, залишити набухати.

В каструлю вилити вершки, додати цукор і ванільний цукор. Поставити на вогонь. Постійно помішуючи довести суміш до кипіння, не кип’ятити.

Додати желатин, розмішати, забрати з вогню. Охолодити.

Тож охолоджену вершкову суміш розливаємо в банки, заповнюючи ємності десь на половину чи трішки менше, і ставимо до холодильника застигати.

Тим часом ягоди подрібнюємо в блендері.

Ягідне пюре перекладаємо до каструльки, додаємо цукор, розмішуємо і ставимо на вогонь. Варити до кипіння, постійно помішуючи.

Охолоджений соус викладаємо на застиглу пану-коту і смакуємо.

Шоколадний мус

із цвітної капусти

цвітна капуста 1 кг

какао порошок за смаком

желатин швидкорозчинний 25 г.

мед, цукор за смаком

шоколад або фрукти

Розраховано на 3 порції

Нейтральний смак і ніжна кремова текстура пюре з цвітної капусти в готовому мусі, швидше, нагадує печене яблуко. А якщо додати до нього трохи запашного меду, пряні спеції і какао — смак цього неймовірно легкого і освіжаючого десерту порадує будь-якого ласуна.

Цвітну капусту вимийте і розберіть на невеликі суцвіття.Відваріть її до мякості на пару( я відварювала як звичайно в каструлі — 10 хв від закипання води).Потім подрібніть капусту в блендері до стану пюре. Желатин підготуйте згідно інструкції на упаковці.(я зробила як радила автор рецепту — розчинила його в 2-3 ст.л. гарячої води).До подрібненої капусти додайте підготовлений желатин, какао-порошок і підсолоджувач за смаком(мед або цукор). Ще раз добре збийте всі компоненти, 2-3 хвилини. Можна додати корицю і ромову есенцію, ваніль.

Розкладіть мус по порційних формах і помістіть в холодильник для охолодження.Як тільки мус застигне — десерт готовий. Як правило, процес охолодження займає від 1.5 до 3 годин. Перед подачею прикрасити фруктами або тертим шоколадом. Смачного!

Десерт «Трайфл»

жовтки яєчні 3 шт.

цукор 150 г.

борошно пшеничне 30 г.

молоко 400 мл

ванілін

бісквітне печиво

горішки

Це рецепт смачного десерту для тих, хто любить заварний крем. Готується він швидко і без особливих затрат.

Жовтки змішуємо з цукром і ваніліном, додаємо борошно і все добре перемішуємо. Підігріваємо молоко і, помішуючи, додаємо яєчну суміш і варимо до загустіння. Має бути як сметана.

Охолоджуємо суміш і розливаємо по склянках, чередуючи з подрібненим печивом та горішками.

Десерт «М’ята в горщику»

печиво шоколадне 10 шт.

шоколад чорний 100 г.

цукор 0,25 склянки

вершки (жирні) 1,25 склянки

молоко 1,25 склянки

масло вершкове 2,5 ст.ложки

крохмаль кукурудзяний 3 ст.ложки

какао 2,5 ч.ложки

сіль

цукор ванільний 1 ч.ложка

м’ята 1 пучок

Розраховано на 6 порцій

Фантазія немає меж. Це твердження найкраще ілюструє десерт відомої кулінарки Марти Стюарт. Для тих, хто не любить довго стояти на кухні є гарні новини, «М’ята в горщику» «виростає» дуже швидко.

Спочатку перемішуємо сухі складники — цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль та какао.

Окремо змішуємо вершки та молоко. Пересипаємо суху суміш в каструльку, заливаємо її з 1 скл. молочно-вершкової суміші, ретельно вимішуємо до повного розчинення крохмалю.

Додаємо решту рідкої суміші, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо до загустіння, постійно помішуючи. Подрібнюємо шоколад, додаємо його до суміші, перемішуємо до однорідності.

Додаємо масло, знову перемішуємо. Знімаємо з вогню. Даємо крему злегка охолонути, розливаємо в склянки.

Втім це ще не фінальна стадія приготування. Ще залишається кілька штрихів. Подрібнюємо печиво в блендері.

В кожну склянку насипаємо крихту печива. А перед самою подачею, ставимо гілочку м’яти.

Торт «Мікадо»

Для коржа:

печиво (будь-яке на ваш смак) 200 г.

масло вершкове 80 г.

Для желейного шару:

персики 3-4 шт.

сік яблучний 250 мл

желе безбарвне (безколірне або жовтого кольору) 1 шт.

цукор 1 ст.ложка

желатин листовий 1 шт.

Для йогуртового шару:

йогурт (персиковий) 450 мл

цукор 2 ст.ложки

желатин листовий 10 г.

Для шоколадної глазурі:

шоколад чорний 100 г.

цукор 1 ст.ложка

вершки 125 мл

желатин листовий 3 шт.

Розраховано на 12 порцій

Печиво подрібнити в блендері в крихту. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати крихту з маслом, перемішати до утворення мокрої кашки.

Роз’ємну форму (22 см)вистелити пергаментом. Викласти крихту, втрамбувати, сформувавши корж, поставити до холодильника. В сік додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, не кип’ятити.

Желатин залити холодною водою, залишити на 5 хвилин набухати.

В сік всипати сухе желе, додати віджатий желатин, перемішати до повного розчинення желатину та желе. Охолодити.

Персики звільнити від шкірки. Розрізати на сегменти. Викласти по колу поверх коржа. Залити холодним желе. Поставити до холодильника застигати.

Для йогуртового шару. Желатин замочити в холодній воді на 5 хвилин. В йогурт додати цукор. Йогуртову суміш поставити на водяну баню або дуже легенький вогонь. Нагріти, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння і стежачи, щоб йогурт не звурдився. Желатин відтиснути, додати до йогурту, розмішати до повного розчинення желатину. Охолодити.

Вилити на застиглий шар з желе. Поставити до холодильника застигати.

Останній штрих — шоколадна глазур. Шоколад поламати, покласти в каструльку, додати вершки, цукор. Розчинити на маленькому вогні.

Желатин залити холодною водою залишити набухати на 5 хвилин. Відтиснути, додати до гарячої шоколадної суміші, розмішати до повного розчинення желатину, охолодити. Залити торт.

Готовий десерт витягнути з роз’ємної форми і прикрасити до смаку.

Морозиво «Панфорте»

На 10 порцій:

500мл молока

500мл вершків від 33%

4 жовтки

100гр.цукру

1ст.л.сухого молока

1ст.л.меду

50гр.горіхів

50гр.шоколаду

50гр.апельсинових цукатів

дрібка кориці

дрібка мускатного горіха

ванільний цукор

Для початку готуємо заварну основу: половину кількості молока доводимо до кипіння з корицею, мускатом та ванільним цукром.

Жовтки змішуємо з цукром, додаємо сухе молоко, розбавляємо холодним молоком, перемішуємо і додаємо суміш до гарячого молока з прянощами. Ставимо на маленький вогонь і варимо до консистенції крему. До теплої основи додаємо мед. Охолоджуємо.

Вершки збиваємо до стійких пік, акуратно змішуємо із заварною основою. Викладаємо в контейнер, ставимо в морозильник на годину. Тим часом подрібнюємо горіхи з шоколадом та апельсинові цукати (я використовую цукати з конфітюру). Змішуємо з морозивом і залишаємо в морозилці на 3-4 години.

Шоколадно-банановий рулет

банани 2 шт.

сир кисломолочний 200 г.

шоколад чорний 120 г.

вафлі шоколадні 250 г.

масло вершкове 70 г.

Розраховано на 8 порцій

Смачний некислий сир протерти через металеве ситко для отримання однорідної ніжної сирної маси. Вафлі потерти на тертці, а шоколад розтопити з маслом на водяній лазні. Сполучити сир, вафлі, шоколад та вимішати до утворення однорідної маси. На кухонну дошку викласти харчову плівку і на неї розкласти вафельно-сирну масу прямокутним пластом товщиною 1 см. На середину викласти в один ряд очищені банани і, допомагаючи собі плівкою, загорнути рулетом, щоб банан опинився всередині. Зверху плівку гарно зафіксувати і відправити «ковбаску» на дошці в холодильник на 2 години. Далі розгорнути плівку і «ковбаску» притрусити з усіх сторін натертим шоколадом. При подачі нарізати нетовстими шматочками.

20.07.2017


Переглядів: 156

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 909 від 18.04.2019p.
¤ 
Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Без чого не можна уявити собі великодній стіл? Звичайно ж, без крашанок та писанок — символів зародження нового життя і традиційних подарунків на Пасху. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. Та прикрасити великоднє застілля крашанками, пофарбованими в один колір, якось банально. Тому, пропонуємо вам найкращі ідеї, як із звичайного яйця зробити яскравий і смачний шедевр до Пасхи....

¤ 
Браво, федерація!

Браво, федерація!

РОФФ зробила все, щоб зірвати суперкубок, і звинуватити у всьому “ОДЕК”...

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

Автопригоди за участі велосипедиста та мотоцикліста сталися у Рівному та Рокитнівському районі....

¤ Історія успіху
«Фірма Фармікс» тримає марку

«Фірма Фармікс» тримає марку

Ольга БАХАНОВА: «Пропонуємо понад 100 тисяч найменувань обладнання та витратних матеріалів від світових виробників»

Сучасну медицину неможливо уявити без лабораторної діагностики. Проведення оптимального комплексу лабораторних досліджень дозволяє виявити хворобу на початковій стадії, запобігти подальшому її розвитку, значно скоротити витрати і пацієнта, і держави на лікування важких ускладнень та хронічних форм хвороб. «Якщо хворі видужують, то їх зціленню радіють не тільки вони самі, їх близькі та лікарі, а й наш колектив», – зауважила директор і засновник ПП «Фірма Фармікс» Ольга БАХАНОВА (на фото)....

¤ 

На Рівненщині з’явився клас на колесах

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, старий недієвий автобус переобладнали в яскравий навчальний клас. Це вдалось зробити в рамках реалізації проекту «Територія свободи» в рамках обласного конкурсу ідей молодіжних ініціатив....

¤ 
Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Нинішній рік на Рівненщині можна з повним правом назвати роком сільської медицини. За останні кілька десятиріч не проводились такі масштабні будівельні та ремонтні роботи у ФАПАх, амбулаторіях та інших закладах сільської медицини, як у 2019 році. Потрібно відмітити вміння влади області налагоджувати співпрацю з поважними міжнародними фінансовими організаціями. Цього в історії області не було ніколи. В якості прикладу такої плідної співпраці варто нагадати проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров?я на службі у людей», в рамках якого проводяться роботи з оновлення та реконструкції 89 амбулаторій в різних районах області....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (8125)
2. Моє місто - найкраще [427] (4702)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3909)
4. Секс із мусульманином [271] (3620)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3591)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3398)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3392)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3222)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3199)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2917)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2265)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2209)
13. Коли розпочинати садити городину [599] (2053)
14. Розклад руху автобусів [253] (2046)
15. Завітна земельна ділянка [584] (2042)

ТОП-15 свіжого номера:

1. «Фірма Фармікс» тримає марку (184)
2. Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено (177)
3. На Рівненщині з’явився клас на колесах (176)
4. ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб (175)
5. Браво, федерація! (175)
6. *Дмитро Чекалкін: «Петро Порошенко зробив для України за п?ять років більше, ніж всі інші президенти за двадцять три роки» (174)
7. Розбірки в медичній галузі: (174)
8. *Зе – це зовсім не смішно (166)
9. Бойова, але безгольова нічия у Калуші (166)
10. Як вибирати сонцезахисні окуляри. На що звернути увагу (166)
11. Потап схуд на 17 кілограмів (165)
12. Кілька варіантів глазурі для пасок (164)
13. Нічна погоня поблизу Рівного (163)
14. Проблеми наші газові (161)
15. Тетяна Литвинова йде з СТБ (159)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс