Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №820 від 27.07.2017p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ 

День варення

День варення

Полуничний джем з білим шоколадом Інгредієнти полуниця 500 г. цукор 400 г. лимонний сік 2 ст.ложки білий шоколад 50 г. ваніль

Полуницю, лимонний сік і цукор збиваємо блендером і ставимо на плиту. Варимо поки цукор не розчиниться. Далі додаємо поламаний кубиками шоколад і ваніль.

Помішуємо, щоб шоколад розчинився і рівномірно розподілився ( можна просто ще раз пробити блендером) і проварюємо 5 хв. Далі ж розливаємо по стерилізованих баночках.

Гарбузово-шоколадний джем

гарбуз 300 г.

цукор 80-120 г.

шоколад чорний 100 г.

кориця мелена 1/4 ч.ложки

Гарбуз нарізати на невеликі кубики, обов»язково промити і викласти в друшляк. Перекласти в миску, в якій будете варити джем, засипати цукром і залишити на 2-3 години.

Поставити миску на середній вогонь і варити помішуючи 40 хвилин. Не знімаючи миску з вогню, пом»яти гарбуз товкачем для пюре. Додати поламаний на шматки шоколад та корицю, постійно помішуючи, поки не розтопиться шоколад. Варити ще біля 10-15 хвилин.

Журавлинний джем з коньяком і розмарином

журавлина 600 г.

цукор 250 г.

коньяк 75 мл

розмарин

Нагріти духовку до 150оС. Покласти ягоду (якщо заморожена — не розморожувати) в форму для запікання діаметром 24 см.

Рівномірно посипати ягоди цукром.

Поставити запікатися на 30 хвилин (40 хвилин заморожену ягоду).

Дістати форму з духовки, додати гілочку розмарину, половину норми коньяку (цукор ще не весь розтане) і відправити в духовку ще на 30 хвилин.

Вимкнути духовку, накрити форму з ягодою фольгою, залишити в духовці на 20 хвилин.

Дістати з духовки, додати коньяк, акуратно перемішати і трохи остудити.

Перекласти джем в баночки. Зберігати в холодильнику.

Джем можна використовувати в якості начинки для пирогів, печива, з чаєм, а також до дичини.

Цукати з баклажанів

баклажани 1 кг

цукор 1,5 кг

вода 200 г.

гвоздика 5 шт.

бадьян 2 шт.

кориця мелена 10 г.

Баклажани очистити від шкірки:

Порізати на кубики і помістити в содовий розчин на 1 годину (1 ч.л. соди на 1 л води):

Добре промити і відварити у воді 5-6 хвилин. Далі помістити у киплячий сироп (з води і цукру), додати прянощі у марлевому мішечку і варити 40 хвилин:

Мішечок з прянощами витягнути. Відцідити від сиропу (ним добре буде просочувати бісквітні коржі -дуже запашний).

Просушити цукати на пергаментному папері протягом доби до повного підсихання.

Зберігати у холодильнику у щільно закритій баночці.

Варення з айви з горіхами і лимоном

айва (очистити від шкірки і насіння, порізати дольками) 1 кг

лимони 1 шт.

цукор 400 г.

горіхи волоські (дрібно порізати)

вода 250 мл

Розмішати воду і цукор, довести до кипіння, опустити в сироп айву, дати закипіти, варити 5 хвилин на середньому вогні.

Вимкнути вогонь, айву залишити на 10-12 годин. Так повторити ще 2 рази, варити по 5 хвилин, не більше, щоб цукор не карамелізувався.

У останню варіння додати варенні горіхи, лимон порізаний тонкими часточками з шкіркою але без насіння, проварити помішуючи 5-7 хвилин, розкласти по стерильним баночках, відразу закупорити.

Кавунові цукати

шкірки кавуна 1 кг

цукор 1,2 кг

лимони 1 шт.

цукор ванільний 10 г.

Шкірки почистити від зеленої і рожевої частин. Порізати на невеличкі шматочки. Проварити у воді 3-4 хвилини. Відцідити. Охолодити. З цукру і 1 склянки води зварити сироп. Закинути у нього кавунові шкірки і проварити 1 хвилину. Відставити і залишити на 12 годин. Через 12 годин знову закип’ятити і проварити 1 хвилину. І так робити ( ) 8 разів. Після 6 разу додати цедру і сік лимона. Останнього разу заварити з ванільним цукром. Відцідити від сиропу, обкачати у цукрі і поставити сушитися на кондитерському папері 1-2 дні. Зберігати у банках, що закриваються.

Грушеве варення з маком і ваніллю

Інгредієнти:

груші - 400 г.

цукор - 100 г.

лимонний сік - 2 ст. ложки

мак - 1 ст. ложка

ваніль - 0,5 стручка

Приготування:

Груші очистіть від серцевин і поріжте кубиками.

Засипте груші цукром, влийте 1 ложку лимонного соку, акуратно перемішайте і залиште на 1,5-2 години. Груші повинні дати сік.

Додайте в каструлю розрізаний навпіл шматочок стручка ванілі. На невеликому вогні доведіть груші до кипіння і, помішуючи, варіть 20 хвилин.

Мак обсмажте на сухій сковороді.

Половину груш перемеліть блендером, половину залиште шматочками. Всипте в груші мак, влийте другу ложку лимонного соку, поверніть каструлю і варіть ще 10 хвилин.

Розлийте варення по стерилізованим банкам. Закатайте стерилізованими кришками.

Варення з дині і банану

Інгредієнти:

1 кг. дині

2 банана

2 лимони

600 г. цукру

Приготування:

Диню очистити від шкірки і насіння і нарізати на невеликі кубики. Засипати диню цукром у мисці, і залишити на 10 годин.

Видавити сік з одного лимона і додати його до дині. Поставте миску на вогонь, доведіть до кипіння і готуйте варення з дині на повільному вогні приблизно 30 хвилин, знімаючи піну.

Другий лимон наріжте тонкими скибочками разом зі шкіркою. Банани очистить від шкірки і поріжте невеликими шматочками.

Додайте банан і лимон у варення з дині, перемішайте і продовжуйте варити, поки маса не загусне.

Готове варення з дині розкладіть до підготовлених стерильних банках і закатайте. Банки накрийте покривалом, дайте охолонути, а потім поставте в прохолодне місце для зберігання.

Яблучне желе з цедрою

Інгредієнти на 1 кг яблук:

цукор 400 г

цедра апельсина 250 г

вода 2,5 склянки

Приготування:

Яблука крупно наріжте і розваріть до м’якості. Яблука вийміть, відвар процідіть.

Доведіть відвар до кипіння, всипте дрібно нарізану апельсинову цедру і варіть її 8-10 хвилин.

Відвар настоюйте 30 хвилин, знову процідіть, всипте цукор і варіть желе до готовності.

Перед закінченням приготування додайте за смаком лимонну кислоту.

Желе розкладіть по банках. Зберігайте на холоді.

Готовність желе перевірте наступним чином: чайною ложкою зачерпніть невелику кількість гарячого сиропу, спробуйте його злити. Якщо краплі будуть утримуватися на ложці, желе готове.

Варення з м’яти -

три способи

Перший спосіб

Час приготування: 30 хвилин + 1 доба

Інгредієнти:

250 г листя м’яти,

1 кг цукру,

2 лимона,

0,5 л води.

Приготування:

Листя м’яти із стеблами промити, злегка обсушити й подрібнити.

Лимони дрібно нарізати разом зі шкіркою. Все скласти в каструлю і проварити 10 хвилин. Залишити на добу.

Після цього суміш віджати, настій відфільтрувати, додати до нього цукор і варити до готовності. Гаряче варення розлити в прокип’ячені банки і тут же закатати.

Другий спосіб

Час приготування: 30 хвилин + 6 год.

Інгредієнти:

400 г листя м’яти,

1 кг цукру,

1 ч. ложка лимонної кислоти,

1 склянка води.

Приготування:

М’яту вимити в холодній воді, відкинути на друшляк, акуратно промокнути рушником.

Висипаючи в каструлю, чергувати з цукром, взятим в кількості половини рецептурної норми. Зверху полити лимонною кислотою, розмішаною столовій ложці води.

Струснути, накрити кришкою і залишити на 6 годин.

Тим часом з цукру що залишився і однієї склянки води зварити сироп , зняти піну і залити їм м’яту, що пустила сік.

Через необхідних 6 годин поставити м’яту на вогонь і прокип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин. Гарячим розлити варення у стерильні банки і закатати.

Третій спосіб

Час приготування: 5 годин 30 хвилин + 1 доба

Інгредієнти:

250-300 гр. м’яти

0,5 л. води (краще взяти трохи побільше)

1-2 лимона

1 кг. цукру (якщо побільше води , то і цукру побільше)

Приготування:

Зібрані листочки м’яти разом з гілочками і стеблинками (і з квіточками), лимони, порізані разом зі шкіркою залити водою і варити 10 хвилин.

Настояти це вариво одну добу.

Через добу масу віджати, а настій процідити. Додати цукор і варити до готовності.

Варимо години дві на маленькому вогні , знімаючи пінку. Потім пізніше години через три ще проварити і розлити в банки.

У кришечку краще покласти пергамент , щоб через конденсат не з’явилася цвіль через деякий час.

М’ятне варення не тільки незвичне і дуже приємне на смак , але і корисне для здоров’я: допомагає при простудних і шлункових захворюваннях.

27.07.2017


Переглядів: 464

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 822 від 10.08.2017p.
¤ 
Як ідеально розрахувати час варіння яєць

Як ідеально розрахувати час варіння яєць

У приготуванні яєць більшість з нас вважає себе експертами, адже немає нічого простішого, ніж зварити їх круто або у мішечок....

¤ 
Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Три золота, два срібла та три бронзи вибороли дзюдоїсти Рівненщини у складі національної збірної на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору....

¤ 
Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна....

¤ Лідер ринку
РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську...

¤ 
Поліцейські вилучили патрони та пістолет

Поліцейські вилучили патрони та пістолет

У ході оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» правоохоронці вилучили 78 патронів різного калібру та саморобний пістолет....

¤ 
«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

Під приводом купівлі борошна за дешевшою ціною троє невідомих осіб зуміли поцупити у жительки села Зоря 12 тисяч 100 гривень. Зловмисників, які пересувались на автомобілі, розшукує поліція....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19207)
2. Розклад руху автобусів [253] (17829)
3. Моє місто - найкраще [427] (13733)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9416)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9366)
6. Догляньте мене до смерті [278] (8975)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (8883)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7860)
9. Душ для всіх [432] (6942)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6844)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6597)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6416)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6399)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6378)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6338)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів (357)
2. Як ідеально розрахувати час варіння яєць (350)
3. Карткові «кидки» (341)
4. Обережно – змії! (341)
5. За самовільне спалювання сухої трави та сміття - штраф (340)
6. Діти з Рівненщини відпочивають у Європі (337)
7. РДБК: Впевненість у майбутньому (337)
8. СУ-39 відродилося, наче Фенікс, працює, живе та модернізується (335)
9. П’ята пора року (335)
10. Жебрачка (334)
11. Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород (333)
12. Де розмістити інформацію про компанію? (332)
13. Після проведеного капітального ремонту вийшов на лінію черговий тролейбус «Škoda 14Tr» №142 (332)
14. З Одеси – без медалей (332)
15. Фото на керамике (330)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс