Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №849 від 22.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Найбагатші люди в історії людства

Найбагатші люди в історії людства

10. Корнеліус Вандербільт (1794-1877) Граючи за правилами, ви не завжди зможете розбагатіти. Корнеліус Вандербільт, мабуть, занадто близько до серця сприйняв ці слова

. У перші роки свого пароплавного бізнесу, він «підірвав» всіх конкурентів своєю ж збитковістю тільки для того, щоб у нього була точка відліку. Ця безжальна до конкурентів риса його характеру супроводжувала Вандербільта все його життя, особливо коли він будував свою залізничну імперію. Ймовірно, він не завжди грав за правилами, але завжди без винятку, орієнтувався на перемогу. Він кинув школу у віці 11 років для того, щоб працювати на паромах Нью-Йорка, кажучи пізніше: “Якщо б я дізнався, що таке освіта, у мене б не було часу дізнатися щось інше».

У 16 років він умовив свою маму позичити йому 100 доларів для купівлі човна, за допомогою якого він почав свій власний бізнес з перевезення вантажів і пасажирів від Стейтен-Айленда до Манхеттена і назад. Через рік він погасив кредит повністю, заробивши додаткові 1000 доларів. Саме з цього і почався його бізнес, пізніше він отримав прізвисько «Командор», яке залишилося з ним до кінця життя, навіть після того, як він «перекваліфікувався» на залізничний бізнес. Незважаючи на все багатство, а може і з-за нього, сім’я Вандербільта не була щаслива. Командор постійно думав про свій заповіт, який він називав «тим папером». Він хотів, щоб гроші залишилися недоторканими, це означало, що вони повинні були бути в руках одного спадкоємця. Дійсно, він відрікся від усіх своїх синів, крім Вільяма, вважаючи, що тільки Вільям досить безжалісний в бізнесі і зможе втримати імперію на плаву.

9. Генрі Форд

Генрі Форд (30 липня 1863 - 7 квітня 1947) був відомим американським промисловцем, засновником Ford Motor Company, а також спонсором і натхненником розвитку техніки складального конвеєрного масового виробництва. Створення ним автомобіля Model T зробило революцію в світі транспорту і в американській промисловості. Будучи власником Ford Motor Company, він став одним з найвідоміших і найбагатших людей світу. З’явилося навіть таке поняття як «фордизм»: масове виробництво недорогих товарів в поєднанні з високою заробітною платою працівників, які їх виготовляють. У Форда був глобальний погляд на світ, він розглядав споживацтво як ключ до всього. Він ставив перед собою завдання постійного зниження витрат з технічних і бізнес - інновацій, більш того, він придумав систему франчайзингу, поставивши таким чином своїх дилерів на більшій частині Північної Америки і у великих містах на шести континентах.

Він залишив велику частину свого величезного багатства Ford Foundation, однак компанією на постійній основі повинні були керувати тільки члени його сім’ї. Він був відомий у всьому світі, особливо в 1920-ті роки, коли активно функціонувала його система фордизма, яка являла собою поєднання дешевих споживчих товарів і високої заробітної плати, проте, його антисемітизм в 1920-ті роки був джерелом численних суперечок.

8. Марк Ліциній Красса

Це сама рання історична постать в нашому списку. Він був римським полководцем і політичним діячем, який придушив повстання рабів під проводом Спартака. Римський генерал розбагатів після того, як купив за низькою ціною будинки і майно жертв після підкорення Риму Суллою (Марк був одним з генералів Сулли). Потім він перепродав їх і розбагатів. Будучи дуже багатим, він завжди тримав у черговому режимі загін з 500 рабів - кваліфікованих будівельників. Потім він просто чекав, коли трапиться чергова пожежа в Римі (а це було дуже частим явищем), пропонував купити за низькою ціною згорілу будівлю і робив на цьому гроші.

Його раби швидко відновлювали те, що було зруйновано, а він потім здавав в оренду або перепродував його з величезним прибутком. Вважається, що Марк нажив статки в 170 мільйонів сестерціїв, що дорівнювало річному бюджету римської скарбниці. Він вважався найбагатшою людиною в історії, хоча це твердження було оскаржене.

7. Білл Гейтс

За останніми підрахунками, статки Білла Гейтса оцінюється в 42 мільярди доларів. З моменту свого народження за кожне серцебиття він заробляв по 3231 долара. Нещодавно він пожертвував 200 мільйонів на те, щоб всі бібліотеки країни були обладнані комп’ютерами. Це 1/210 частина його багатства. Він незмінно входить в список найбагатших людей світу, причому з 1995 по 2009 роки він займав у цьому списку перше місце, за винятком 2008 року (тоді він зайняв третє місце). За час роботи в Microsoft він обіймав посади генерального директора і головного архітектора відділу з програмного забезпечення, зараз же він є найбільшим акціонером, володіючи 8 відсотками акцій. В даний час він все більше часу приділяє фонду Білла і Мелінди Гейтс, в розпорядженні якого 387 мільярдів доларів.

6. Уоррен Баффет

Це відомий американський інвестор, промисловець і філантроп. Він по праву вважається одним з найуспішніших інвесторів у світі. Часто званий «легендарний інвестор Уоррен Баффет», він є основним акціонером, головою і головним виконавчим директором Berkshire Hathaway. Баффет став мільярдером на папері, коли Berkshire Hathaway почала продавати акції класу А 29 травня 1990, а ринок закрився на ціні в 7175 доларів за одну акцію. За останні 35 років Уоррен Баффет став, можливо, найбільшим інвестором за всю історію. Якщо б ви інвестували 10000 доларів в Berkshire Hathaway, коли він у 1965 році взяв її під свій контроль, сьогодні вкладення перетворилися б на 50 мільйонів. Однак, ця людина, як і раніше живе в тому будинку, який він купив 30 років тому за 31500 доларів, їздить на старому автомобілі Lincoln Towncar і щодня викидає незліченну кількість банок від Coca - Cola.

5. Карлос Слім Хелу

Мексиканська індустрія зв’язку та інші галузі були, м’яко кажучи, ласкаві до Карлоса Сліма. Кажуть, що в період між 2005 і 2007 роками, його доходи подвоїлися. Тоді його стан щодня зростав приблизно на 27 мільйонів доларів. Причина зростання: йому належить абсолютно все Мехіко. Понад 200 компаній знаходяться в його владі, починаючи з вищезазначеної індустрії зв’язку і перевезень і закінчуючи сигаретами і безалкогольною продукцію. Він з байдужістю поставився до того, що йому не дістався титул найбагатшої людини в світі, зазначивши, що конкуренція - це не його стезя. Однак, хоче він цього чи ні, він є одним з найбагатших людей всіх часів.

4. Микола II

Микола II (Микола Олександрович Романов) був останнім царем Росії. Він правив (не дуже успішно) з 1894 по 1917 рік. Його правління відзначено нерідкими антисемітськими погромами, нищівною поразкою в російсько-японській війні, революціями, внутрішніми заворушеннями, неправомірним і містичним втручанням Распутіна в політику держави, а також при ньому Росія пройшла через Першу світову війну. Після того, як цар був повалений, він і вся його родина були страчені. Про життя останнього російського царя ходить багато чуток, міфів і легенд. Досить сказати, що Микола II став третьою найбагатшою людиною в історії досить старомодним способом: він успадкував своє багатство.

3. Асаф Джа VII

Стан: 2108 мільярдів доларів. Вік на момент досягнення такого стану: 50 років. Асаф Джа VII був останнім правителем Княжої держави Хайдарабад і Берар перед тим, як воно було захоплене і приєднано до Індії в 1948 році. На думку більшості, «Його Високість» був добрим правителем, який сприяв розвитку освіти і науки. Він виділяв близько однієї десятої частини бюджету князівства на освіту, зробивши початкову освіту обов’язковою і безкоштовною для бідних. За своє 37-річне правління він був свідком появи електрики, будівництва залізниць і автомобільних доріг, а також інших проектів. У 1937 році він опинився на обкладинці журналу Time, в якому говорилося, що на той момент він був найбагатшою людиною в світі.

2. Сем Уолтон

Його смерть у 1992 році, безумовно, була занадто ранньою, і він не зумів побачити весь потенціал створеної ним імперії Wal-Mart, хоча, однозначно, Уолтон і при житті досяг дуже високих результатів. Саме він був тим, хто підготував грунт для розвитку в усьому світі системи ефективного та економічно вигідного центрального складування товарів.

1. Джон Рокфеллер

Джон Девісон Рокфеллер (8 липня 1839 - 23 травня 1937) - це німецько - американський нафтовий магнат і філантроп, засновник компанії Standard Oil, яка домінувала в нафтовій промисловості. Рокфеллер був революціонером нафтової промисловості і заклав основу сучасної благодійності. В 1870 році він заснував Standard Oil і активно керував нею до тих пір, поки офіційно в 1897 році не вийшов на пенсію. Рокфеллер народився в небагатій родині, його батько був повною протилежністю, тому що все своє життя провів за придумуванням схем, щоб уникнути реальної роботи! Тим не менш, завдяки зусиллям своєї матері Елізи, благочестивої домогосподарки, Джон виріс працьовитою людиною і в 16 років отримав свою першу роботу в якості бухгалтера. Все своє життя він був прихильником філантропії, регулярно віддаючи 10 відсотків своїх доходів на благодійні цілі.

22.02.2018


Переглядів: 1785

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (928)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"