Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №853 від 22.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Чоловіче здоров’я

Чоловіче здоров’я

Аденома – це збільшення передміхурової залози. Коли її розміри переростають межі допустимого, це стає причиною інших серйозних і дошкульних проблем: порушення ерекції, часті позиви до сечовипускання, болюче й неповне випорожнення сечового міхура тощо.

Чому порушується кровообіг у простаті

Зазвичай аденома починає турбувати чоловіків після 40 років. Це пов’язано зі зменшенням вироблення андростеронів (чоловічих статевих гормонів), які підтримують роботу статевої системи. Унаслідок цього погіршується кровообіг у передміхуровій залозі, в ній накопичуються солі кальцію (кальцинати), вона втрачає еластичність, стає твердою, розростається, заважає звільненню сечового міхура.

Частіше аденома загрожує тим, хто має хронічний простатит – недоліковане запалення передміхурової залози, яке виникло внаслідок переохолодження, потрапляння хвороботворних бактерій.

«Чоловіче» харчування:

важливі аспекти

Негативно впливає на простату й неправильне харчування (зловживання білковою, солоною, копченою, солодкою їжею).

Крім того, з віком в організмі людини зменшується кількість цинку. А він дуже потрібний для підтримання нормального функціонування передміхурової залози. І якщо в раціоні чоловіка мало страв, які містять цинк, це також сприяє появі аденоми.

Тому одним із засобів профілактики та комплексного лікування цього захворювання є вживання гарбузового насіння – одного з найбагатших на цинк продукту. Достатньо з’їдати жменю насіння 3-4 рази на тиждень. Дієвість цієї рекомендації народної медицини підтвердили й наукові дослідження.

Науковці помітили, що вегетаріанці менше страждають від аденоми простати. Тому після 40 років доцільно значно зменшити вживання м’ясних продуктів: не більше 2-3 разів на тиждень у невеликій кількості. Крім того, вони мають бути вареними, тушкованими чи запеченими. Від смажених, копчених страв, а також ковбас та інших промислових виробів слід зовсім відмовитися. Дуже корисно дотримуватися постів, під час яких відбувається не лише духовне, а й фізичне оздоровлення людини.

Крім того, в раціоні має бути багато овочів і фруктів: рослинна клітковина очищає організм від токсинів, а отже сприятливо впливає на всі системи, зокрема й статеву.

Важливо уникати солоних і солодких страв: вони провокують набряки й запальні процеси.

Рух і масаж – дієві помічники

Малорухомий спосіб життя також негативно позначається на роботі простати. Тому потрібно побільше ходити пішки, займатися фізичними вправами, бігати підтюпцем, їздити на велосипеді тощо: це все сприятиме поліпшенню кровообігу в залозі, а отже профілактиці та лікуванню аденоми.

Помічним профілактично-лікувальним методом є й масаж залози. Однак його неможливо зробити самостійно. Адже простата «захована»: вона міститься в проекції прямої кишки на відстані вказівного пальця. Тому й масаж простати роблять через пряму кишку. Зазвичай цю процедуру лікарі-урологи проводять у лікарнях та санаторіях.

У домашніх умовах «непрямий масаж» можна зробити за допомогою рухів, які імітують їзду верхи на коні. Для цього треба придбати великий спортивний м’яч (його ще називають фітнес-м’ячем, продають у спортивних магазинах) і стрибати на ньому протягом 5-10 хвилин.

Бджолиний підмор підживить і очистить залозу

Бджолині продукти займають особливе місце в профілактиці та лікуванні аденоми простати.

Зокрема, помічна настоянка бджолиного підмору. Тільця мертвих бджіл багаті на гепарин – речовину, яка поліпшує процеси кровообігу. Якщо в передміхуровій залозі відновити кровообіг, тобто процес живлення й очищення, вона почне повертатися до свого нормального стану. Настоянка бджолиного підмору допоможе зробити це, а одночасно поліпшити кровообіг у мозку, серцево-судинній та інших системах.

Дозування стандартне: 1 краплина на 1 кг маси тіла – профілактична доза; 1-3 краплини на 1 кг тіла – лікувальна. Тобто, якщо людина важить 60 кг, їй потрібно вжити 60 крапель настоянки на добу з метою профілактики аденоми або 60-90 крапель - для лікування. Цю кількість слід розділити на 2-3 прийоми, розвівши в невеликій кількості води. Курс - 3 місяці: через кожні 20 днів вживання робити 10-денну перерву. Можна провести 2 курси на рік.

Приготування настоянки: 10 г якісного підмору здорових бджіл залити 100 мл спирту чи якісного перваку 50-70 С (за такого градусу відбувається повноцінна екстракція речовин). Поставити в темне місце на 7-12 днів, щодня струшуючи.

А ще помічено, що настоянка бджолиного підмору благотворно діє на всю ендокринну систему, оздоровлюючи її. Науковці припускають, що це зумовлено впливом бджолиної отрути, залишки якої також містяться в тільцях мертвих бджіл. Відомо, що бджолина отрута, яка є гормонотропною, стимулює вироблення потрібних організмові гормонів.

Саме тому настоянка підмору корисна й жінкам.

Бджолина отрута стимулює вироблення гормонів

Звісно, апітоксинотерапія, або лікування бджолиною отрутою за допомогою ужалень, є одним із найефективніших методів лікування простати, й аденоми зокрема. Ця речовина стимулює роботу надниркових залоз, які виділяють гормони, потрібні для роботи гіпофіза - керівника всіх внутрішніх систем. Так відбувається регуляція роботи всього організму, й сечостатевої системи зокрема.

Під час лікування простати бджоли підсажують на три головні точки – поперек (проекцію надниркових залоз), промежину (між анусом і коренем статевого органа) та проекцію сечового міхура. Зазвичай достатньо 10-15 сеансів, щоб людина відчула позитивний ефект.

Трутневий гомогенат і бджолині обніжки омолоджують чоловіків

Дуже корисним для чоловіків (і жінок) є трутневий гомогенат – екстракт личинок трутнів. Він багатий на гормони – й чоловічі, й жіночі. А також стовбурові клітини, які є основою для утворення нових здорових клітин, відновлення тканих ушкоджених органів. Завдяки цим властивостям трутневий гомогенат - дієвий засіб для відновлення репродуктивного здоров’я, потенції, статевого потягу в чоловіків і жінок.

Зазвичай трутневий гомогенат консервують за допомогою меду (1:1). Таку суміш вживають між їдою по 1 ч. л. на день з метою профілактики або по 1 ч. л. тричі на день з лікувальною метою. В 1 ч. л. міститься 3 г меду й 2 г трутневого гомогенату (добова доза). Курс прийому – 1 місяць.

Не варто забувати й про бджолині обніжки (квітковий пилок). Адже квітковий пилок є рослинними сперматозоїдами й має багато надзвичайно корисних для чоловіків речовин, стимулює процес утворення чоловічих статевих гормонів.

Бджолині обніжки вживають по 1 ч. л. 3 рази на день. На курс потрібно 0,5 кг обніжок. Радять проводити 2 оздоровчі курси на рік.

До речі, заготовляючи бджолині обніжки, їх краще не сушити, а заморожувати, тоді квітковий пилок зберігає свою структуру.

Ректальні свічки – пряме потрапляння в ціль

Як уже йшлося, передміхурова залоза розміщена поряд із прямою кишкою (задня стінка залози лежить на передній стінці кишки). Тому всі речовини, які вводять у пряму кишку, безпосередньо потрапляють у передміхурову залозу. Тож ректальні свічки належать до найдієвіших засобів відновлення чоловічого здоров’я.

Важливо дотримуватися правильної техніки введення свічки в задній прохід. Проводячи процедуру, треба лягти на бік, зігнути ноги в колінах, ввести свічку в пряму кишку на глибину вказівного пальця. Після цього полежати 15 хв із піднятими ногами. Свічки вводити після випорожнення кишківника чи після мікроклізми 1 чи 2 рази на добу – зранку й увечері.

Для оздоровлення передміхурової залози така форма введення лікувальних речовин є ефективнішою за прийом препаратів у вигляді пігулок. Бо відразу безпосередньо потрапляє в передміхурову залозу, минаючи процеси травлення в шлунку й печінці, під час яких руйнується структура деяких речовин.

Дуже добре зарекомендували себе свічки, до яких входять композиції із бджолиних продуктів та лікарських рослин.

Зокрема, цікавою є комбінація прополісу з гарбузовою олією. Прополіс – це унікальний антибактеріальний, протизапальний, болетамувальний засіб. А гарбузова олія – постачальник вкрай потрібного чоловікам цинку, а також вітамінів А та Е, які мають протипухлинні властивості, сприяють відновленню ушкоджених клітин.

Ефективними є ректальні свічки, виготовлені на основі рослин, які мають протипухлинні, розсмоктувальні, антибактеріальні, протизапальні властивості: омели, лопуха, чистотілу, чаги, ромашки. Українські вчені створили унікальний препарат - свічки, які у своєму складі поєднують усі перелічені рослини, тому діють комплексно та прицільно.

22.03.2018Олексій Пащенко, лікар, віце-президент Всеукраїнської спілки апітерапевтів.


Переглядів: 1560

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"