Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Як врятувати зіпсовану страву

Як врятувати зіпсовану страву

Мало не з кожним трапляються на кухні такі неприємності: готуєтеся до прийому гостей, цілий день не відходите від плити, хочете приємно здивувати своїми куховарськими вміннями, порадувати улюбленими стравами або ж, навпаки, зробити щось незвичайне. І незадовго до передбачуваної подачі на стіл розумієте: страва не вдалася! У результаті – всі старання нанівець, смак страви безнадійно зіпсований надлишком солі, або вона підгоріла чи має зовсім не ту консистенцію, яка потрібно.

Та чи завжди потрібно розчаровуватись і викидати невдалий «шедевр» у смітник? Дуже часто зіпсовану страву можна врятувати. Тому опускати руки не варто – навпаки, прискорюйтеся і беріться за «реанімацію» страви, бо з нашим порадами усе можна виправити!

Якщо страва пересолена

Якщо ви пересолили першу страву не поспішайте додавати воду. Від неї суп, бульйон або борщ стануть каламутними та непривабливими. У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру. Також, завжди дієвим способом залишається зварити додаткову порцію супу та з’єднати її із пересоленою стравою.

Пересолені м’ясо або рибу можна врятувати за допомогою сметанного або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі. Можна також приготувати відповідний гарнір, який у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним. Ще одним ефективним способом врятувати м’ясо або рибу є застосування їх для начинки. Скажімо, для пирога.

Якщо ви пересолили фарш для котлет — додайте сирої картоплі, моркву або кабачок. Таким чином, ви не тільки позбавите котлети від зайвої солі, а й зробите їх ніжнішими. Пересолені овочі можна використовувати як начинку для рулету або пирога. Виправити пересолену страву можна додавши до них певну кількість прісних овочів, або потушкувавши їх у сметані, вершках, соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

Щоб виправити пересолені гриби — замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку, тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того. До грибів можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва підгоріла

Якщо м’ясо, овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.

Підгорілу випічку можна прикрасити кремом, тертим шоколадом, фруктами або горіхами (загалом — на що вистачить уяви), звісно, попередньо зрізавши підгорілі ділянки.

Якщо підгоріла каша — рекомендується поставити каструлю у холодну воду (що змусить підгорілий шар прилипнути до дна). Після чого зняти верхній незіпсований шар каші, перекласти у чистий посуд та варити до повної готовності, додавши вершкове масло або кип’ячене молоко, посолити, поцукрувати, що допоможе повністю нейтралізувати підгорілий запах та присмак.

Якщо ж у вас, у процесі кип’ятіння, підгоріло молоко — необхідно перелити його у чистий посуд, пропустивши через декілька шарів марлі, промиваючи її між процедурами гарячою водою.

Якщо страва занадто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо страва дуже густа

Якщо занадто густою вийшла перша страва, то можна додати до неї бульйон або томатний сік, довести до кипіння та вимкнути. Дуже густу другу страву можна виправити за допомогою будь-якого соусу, молока або бульйону.

Якщо страва переварена

Не обов’язково викидати у смітник переварену страву. Наприклад. До переварених овочів можна додати фарш, м’ясний бульйон та трохи прянощів – і ви отримаєте чудовий смак. Також. Можна їх перетерти у блендері і приготувати овочеве пюре або крем-суп.

Щодо макаронів, які розварилися та злиплися, то найкращий варіант у такому випадку — промити їх холодною водою та зробити ароматну запіканку. А якщо ви переварили рис — промийте його та приготуйте кульки, котлетки або зрази.

Якщо страва надто гостра

Щоб надати переперченому супу насиченого та апетитного смаку, використовуйте свіжі томати (можна зробити із них пюре та додати у суп). Якщо ви передали перцю у м’ясо або рибу, також врятують подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва зіпсована іншим способом

• Якщо у манній каші утворились грудочки — процідіть її через друшляк.

• Занадто солодку випічку можна доповнити начинкою із кислих ягід, а, також, лимонним кремом.

• Якщо під час приготування риба втратила форму та розвалилась — видаліть кістки та приготуйте рибний салат, підливу або омлет.

• Якщо ви випадково насипали забагато часнику, виправити страву можна за допомогою уже відомих нам своєю славою томатів.

• Якщо натерта сира картопля, підготована для дерунів, потемніла, потрібно злити із картоплі потемнілу рідину, після чого залити картоплю холодним молоком і добре перемішати.

• Якщо соус вийшов занадто рідким, випаруйте із нього зайву вологи. Для цього потрібно поставити у духовку деко із водою, а у нього — посуд із соусом. Або можна додати до соусу загусник — крохмаль або борошно.

19.04.2018


Переглядів: 190

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 914 від 24.05.2019p.
¤ 
Невідомі кинули гранату на дах будинку

Невідомі кинули гранату на дах будинку

До поліції 21 травня близько 01:20 надійшло повідомлення про вибух на території приватного будинку на вулиці Бориса Степанишина обласного центру....

¤ 
Понад 300 спортсменів взяли участь у 25-му ювілейному Всеукраїнському турнірі

Понад 300 спортсменів взяли участь у 25-му ювілейному Всеукраїнському турнірі

з греко-римської боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Станіслава Коваля

18-19 травня у Березному відбувся 25-й Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Станіслава Коваля. Турнір відбувся за підтримки голови обласної ради Олександра Данильчука, який є президентом Асоціації спортивної боротьби Рівненщини та вихованцем легендарного тренера. Привітати та власним прикладом надихнути учасників змагань до Березного приїхав титулований борець – чемпіон світу і Європи Жан Беленюк....

¤ 
Діти з особливими потребами показали свої таланти

Діти з особливими потребами показали свої таланти

XVI фестиваль «З вірою в майбутнє» відбувся у Дубні

Щороку на Рівненщині колективи, вихованці інтернатних закладів демонструють таланти на фестивалі-конкурсі «З вірою в майбутнє». Цьогоріч захід приймає Дубенщина. 17 травня учнівські та педагогічні колективи з’їхались в Дубно, де на сцені Будинку дітей та молоді показали свою художню творчість. Гостями стали представники влади області, міста, району, правоохоронних органів та благодійники....

¤ 
Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному

Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному

У неділю, 19 травня, в Рівному сотні містян, попри негоду прийшли на околицю, де освячувався новий храм Православної церкви України – Катеринівська церква. Церемонію вів голова Православної церкви України, митрополит Єпіфаній. Серед вірян, що прийшли на урочисту службу, був і Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, народний депутат від РПЛ, наш земляк Андрій Лозовий та активісти обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка....

¤ 
Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного?

Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного?

На момент написання цієї статті ми знаємо, що вибори до Верховної Ради будуть за два місяці, але не знаємо, чи будуть вони проходити за, поки що діючою змішаною системою, коли ми обираємо не лише партії і їх списки, а й депутатів-мажоритарників. Однак, при будь-яких «правилах гри» на нашій великій політичній шахівниці проблема взаємодії депутата і його виборців, при чому виборців конкретної місцевості, яка його обрала до Верховної Ради, залишається. Отже, яким повинен бути депутат парламенту від Рівного автор спитав у відомого громадського діяча, начальника Державної архітектурно - будівельної інспекції в Рівненській області Ігоря Мічуди....

¤ 
Скандал у Каннах: журналістку не пустили на червону доріжку

Скандал у Каннах: журналістку не пустили на червону доріжку

Навколо Каннського кінофестивалю-2019 вибухнув вже другий гучний скандал. Спочатку активісти виступали проти вручення легендарному акторові Алену Делону почесної нагороди (її все одно вручили), називаючи його расистом, сексистом і гомофобом. Тепер же охорона відмовилася пускати на червону доріжку журналістку... через неналежне взуття....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (10079)
2. Моє місто - найкраще [427] (5255)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (4577)
4. Секс із мусульманином [271] (4057)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3917)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3711)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3677)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3546)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3246)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2561)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2447)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2391)
13. Розклад руху автобусів [253] (2261)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2243)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2223)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Жахлива медицина Другої світової війни (92)
2. Лісокористувачі Рівненщини сплатили до бюджетів 24,3 мільйона гривень рентної плати (88)
3. У дитячому закладі № 7 відкрито додаткову дошкільну групу (86)
4. Олег ШАНДРУК: «Мені соромно за сьогоднішню гру» (86)
5. На Рівненщині офіцери територіальної оборони підвищили свій рівень індивідуальної підготовки та приступили до підготовки штабів (85)
6. “Кардинал-Рівне” та “ХІТ” знову грають унічию (80)
7. Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному (76)
8. Невідомі кинули гранату на дах будинку (74)
9. У Рівному відкрилась «Майстерня міста» (73)
10. Діти з особливими потребами показали свої таланти (72)
11. Катерина Кухар розповіла, скільки насправді заробляють балерини (71)
12. Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного? (70)
13. Зморшки - показник стану здоров’я (69)
14. Псевдосоцпрацівники обікрали пенсіонерку (69)
15. Понад 300 спортсменів взяли участь у 25-му ювілейному Всеукраїнському турнірі (68)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс