Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як врятувати зіпсовану страву

Як врятувати зіпсовану страву

Мало не з кожним трапляються на кухні такі неприємності: готуєтеся до прийому гостей, цілий день не відходите від плити, хочете приємно здивувати своїми куховарськими вміннями, порадувати улюбленими стравами або ж, навпаки, зробити щось незвичайне. І незадовго до передбачуваної подачі на стіл розумієте: страва не вдалася! У результаті – всі старання нанівець, смак страви безнадійно зіпсований надлишком солі, або вона підгоріла чи має зовсім не ту консистенцію, яка потрібно.

Та чи завжди потрібно розчаровуватись і викидати невдалий «шедевр» у смітник? Дуже часто зіпсовану страву можна врятувати. Тому опускати руки не варто – навпаки, прискорюйтеся і беріться за «реанімацію» страви, бо з нашим порадами усе можна виправити!

Якщо страва пересолена

Якщо ви пересолили першу страву не поспішайте додавати воду. Від неї суп, бульйон або борщ стануть каламутними та непривабливими. У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру. Також, завжди дієвим способом залишається зварити додаткову порцію супу та з’єднати її із пересоленою стравою.

Пересолені м’ясо або рибу можна врятувати за допомогою сметанного або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі. Можна також приготувати відповідний гарнір, який у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним. Ще одним ефективним способом врятувати м’ясо або рибу є застосування їх для начинки. Скажімо, для пирога.

Якщо ви пересолили фарш для котлет — додайте сирої картоплі, моркву або кабачок. Таким чином, ви не тільки позбавите котлети від зайвої солі, а й зробите їх ніжнішими. Пересолені овочі можна використовувати як начинку для рулету або пирога. Виправити пересолену страву можна додавши до них певну кількість прісних овочів, або потушкувавши їх у сметані, вершках, соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

Щоб виправити пересолені гриби — замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку, тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того. До грибів можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва підгоріла

Якщо м’ясо, овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.

Підгорілу випічку можна прикрасити кремом, тертим шоколадом, фруктами або горіхами (загалом — на що вистачить уяви), звісно, попередньо зрізавши підгорілі ділянки.

Якщо підгоріла каша — рекомендується поставити каструлю у холодну воду (що змусить підгорілий шар прилипнути до дна). Після чого зняти верхній незіпсований шар каші, перекласти у чистий посуд та варити до повної готовності, додавши вершкове масло або кип’ячене молоко, посолити, поцукрувати, що допоможе повністю нейтралізувати підгорілий запах та присмак.

Якщо ж у вас, у процесі кип’ятіння, підгоріло молоко — необхідно перелити його у чистий посуд, пропустивши через декілька шарів марлі, промиваючи її між процедурами гарячою водою.

Якщо страва занадто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо страва дуже густа

Якщо занадто густою вийшла перша страва, то можна додати до неї бульйон або томатний сік, довести до кипіння та вимкнути. Дуже густу другу страву можна виправити за допомогою будь-якого соусу, молока або бульйону.

Якщо страва переварена

Не обов’язково викидати у смітник переварену страву. Наприклад. До переварених овочів можна додати фарш, м’ясний бульйон та трохи прянощів – і ви отримаєте чудовий смак. Також. Можна їх перетерти у блендері і приготувати овочеве пюре або крем-суп.

Щодо макаронів, які розварилися та злиплися, то найкращий варіант у такому випадку — промити їх холодною водою та зробити ароматну запіканку. А якщо ви переварили рис — промийте його та приготуйте кульки, котлетки або зрази.

Якщо страва надто гостра

Щоб надати переперченому супу насиченого та апетитного смаку, використовуйте свіжі томати (можна зробити із них пюре та додати у суп). Якщо ви передали перцю у м’ясо або рибу, також врятують подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва зіпсована іншим способом

• Якщо у манній каші утворились грудочки — процідіть її через друшляк.

• Занадто солодку випічку можна доповнити начинкою із кислих ягід, а, також, лимонним кремом.

• Якщо під час приготування риба втратила форму та розвалилась — видаліть кістки та приготуйте рибний салат, підливу або омлет.

• Якщо ви випадково насипали забагато часнику, виправити страву можна за допомогою уже відомих нам своєю славою томатів.

• Якщо натерта сира картопля, підготована для дерунів, потемніла, потрібно злити із картоплі потемнілу рідину, після чого залити картоплю холодним молоком і добре перемішати.

• Якщо соус вийшов занадто рідким, випаруйте із нього зайву вологи. Для цього потрібно поставити у духовку деко із водою, а у нього — посуд із соусом. Або можна додати до соусу загусник — крохмаль або борошно.

19.04.2018


Переглядів: 283

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2163)
• Бюджет і ми… [965] (1912)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1863)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1836)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1830)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1825)
• Живи до ста! [965] (1823)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1817)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1810)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1807)
• Допомога під час карантину [967] (1754)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1659)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1605)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1604)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1576)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1570)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1526)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1521)

ТОП-15 свіжого номера:

• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (185)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (185)
• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (180)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (174)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (171)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (164)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (160)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (156)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (151)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (147)
• Літо… (147)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (145)
• Вбивство через необережність (144)
• «Я тобі зрадила… подумки» (144)
• Який вазон кому дарувати (134)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс