Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


#Ракурс добрих порад

Як врятувати зіпсовану страву

Як врятувати зіпсовану страву

Мало не з кожним трапляються на кухні такі неприємності: готуєтеся до прийому гостей, цілий день не відходите від плити, хочете приємно здивувати своїми куховарськими вміннями, порадувати улюбленими стравами або ж, навпаки, зробити щось незвичайне. І незадовго до передбачуваної подачі на стіл розумієте: страва не вдалася! У результаті – всі старання нанівець, смак страви безнадійно зіпсований надлишком солі, або вона підгоріла чи має зовсім не ту консистенцію, яка потрібно.

Та чи завжди потрібно розчаровуватись і викидати невдалий «шедевр» у смітник? Дуже часто зіпсовану страву можна врятувати. Тому опускати руки не варто – навпаки, прискорюйтеся і беріться за «реанімацію» страви, бо з нашим порадами усе можна виправити!

Якщо страва пересолена

Якщо ви пересолили першу страву не поспішайте додавати воду. Від неї суп, бульйон або борщ стануть каламутними та непривабливими. У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру. Також, завжди дієвим способом залишається зварити додаткову порцію супу та з’єднати її із пересоленою стравою.

Пересолені м’ясо або рибу можна врятувати за допомогою сметанного або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі. Можна також приготувати відповідний гарнір, який у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним. Ще одним ефективним способом врятувати м’ясо або рибу є застосування їх для начинки. Скажімо, для пирога.

Якщо ви пересолили фарш для котлет — додайте сирої картоплі, моркву або кабачок. Таким чином, ви не тільки позбавите котлети від зайвої солі, а й зробите їх ніжнішими. Пересолені овочі можна використовувати як начинку для рулету або пирога. Виправити пересолену страву можна додавши до них певну кількість прісних овочів, або потушкувавши їх у сметані, вершках, соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

Щоб виправити пересолені гриби — замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку, тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того. До грибів можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва підгоріла

Якщо м’ясо, овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.

Підгорілу випічку можна прикрасити кремом, тертим шоколадом, фруктами або горіхами (загалом — на що вистачить уяви), звісно, попередньо зрізавши підгорілі ділянки.

Якщо підгоріла каша — рекомендується поставити каструлю у холодну воду (що змусить підгорілий шар прилипнути до дна). Після чого зняти верхній незіпсований шар каші, перекласти у чистий посуд та варити до повної готовності, додавши вершкове масло або кип’ячене молоко, посолити, поцукрувати, що допоможе повністю нейтралізувати підгорілий запах та присмак.

Якщо ж у вас, у процесі кип’ятіння, підгоріло молоко — необхідно перелити його у чистий посуд, пропустивши через декілька шарів марлі, промиваючи її між процедурами гарячою водою.

Якщо страва занадто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо страва дуже густа

Якщо занадто густою вийшла перша страва, то можна додати до неї бульйон або томатний сік, довести до кипіння та вимкнути. Дуже густу другу страву можна виправити за допомогою будь-якого соусу, молока або бульйону.

Якщо страва переварена

Не обов’язково викидати у смітник переварену страву. Наприклад. До переварених овочів можна додати фарш, м’ясний бульйон та трохи прянощів – і ви отримаєте чудовий смак. Також. Можна їх перетерти у блендері і приготувати овочеве пюре або крем-суп.

Щодо макаронів, які розварилися та злиплися, то найкращий варіант у такому випадку — промити їх холодною водою та зробити ароматну запіканку. А якщо ви переварили рис — промийте його та приготуйте кульки, котлетки або зрази.

Якщо страва надто гостра

Щоб надати переперченому супу насиченого та апетитного смаку, використовуйте свіжі томати (можна зробити із них пюре та додати у суп). Якщо ви передали перцю у м’ясо або рибу, також врятують подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва зіпсована іншим способом

• Якщо у манній каші утворились грудочки — процідіть її через друшляк.

• Занадто солодку випічку можна доповнити начинкою із кислих ягід, а, також, лимонним кремом.

• Якщо під час приготування риба втратила форму та розвалилась — видаліть кістки та приготуйте рибний салат, підливу або омлет.

• Якщо ви випадково насипали забагато часнику, виправити страву можна за допомогою уже відомих нам своєю славою томатів.

• Якщо натерта сира картопля, підготована для дерунів, потемніла, потрібно злити із картоплі потемнілу рідину, після чого залити картоплю холодним молоком і добре перемішати.

• Якщо соус вийшов занадто рідким, випаруйте із нього зайву вологи. Для цього потрібно поставити у духовку деко із водою, а у нього — посуд із соусом. Або можна додати до соусу загусник — крохмаль або борошно.

19.04.2018


Переглядів: 328

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 930 від 13.09.2019p.
¤ 
Чи впливають кава і чай на зневоднення організму?

Чи впливають кава і чай на зневоднення організму?

Щодня в світі випивають 1,6 млрд чашок кави і вдвічі більше чаю....

¤ 
Білоруський репер Серьога хоче отримати українське громадянство

Білоруський репер Серьога хоче отримати українське громадянство

Білоруський репер Серьога, який 8 вересня покинув шоу «Танці з зірками 2019», збирається отримати українське громадянство. До того ж, нещодавно він став студентом Харківського авіаційного інституту....

¤ 
«Замість гучних промов та обіцянок – щоденна праця на результат», - Віталій Коваль

«Замість гучних промов та обіцянок – щоденна праця на результат», - Віталій Коваль

Президент України особисто представив нового голову Рівненської ОДА...

¤ 
На зміну фельдшерам.

На зміну фельдшерам.

Хто такі парамедики?

Наприкінці серпня уряд затвердив новий склад бригад екстреної медичної допомоги. Тепер допомагати лікарям будуть не медсестри і фельдшери, а парамедики, про яких українці поки знають лише з чуток. Яку кваліфікацію матимуть парамедики і чим відрізняються від звичайних лікарів, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Медик, що створює шедеври: коли кажуть, що військо й творчість несумісні

Медик, що створює шедеври: коли кажуть, що військо й творчість несумісні

Військові. Які вони на перший погляд? Безперечно, дуже мужні, відповідальні і сильні. Вони завжди є прикладом наслідування для багатьох хлопчиків країни. Та що ховається за кам’яним вибором професії «військовий»? Якщо зазирнути за щоденну життєдіяльність військових, можна відкрити безліч інших сторін....

¤ 
Поліцейські встановлюють особу, причетну до вбивства рівнянина

Поліцейські встановлюють особу, причетну до вбивства рівнянина

Близько 03:30 дев’ятого вересня до поліції надійшло повідомлення, що на перехресті вулиць Дубенська-Міклера поблизу кладовища виявлене тіло невідомого чоловіка....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (19262)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (6690)
3. Моє місто - найкраще [427] (6551)
4. Секс із мусульманином [271] (5608)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5473)
6. Як позбутися шпори на п’яті [850] (5024)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5019)
8. Догляньте мене до смерті [278] (4954)
9. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4925)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4924)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (4028)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (3403)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3398)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3155)
15. Розклад руху автобусів [253] (3107)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Дубенщина відсвяткувала фестиваль «З народної криниці» (443)
2. На Рівненщині вшанували пам’ять депортованих українців (431)
3. Держгеокадастр реалізував на електронних торгах майже 1,7 тисяч гектарів землі (431)
4. Які аналізи та тести можна (427)
5. Велосипедистка потрапила під колеса мікроавтобуса (426)
6. Нідерланди впроваджуватимуть відновлювані джерела енергії (423)
7. Стало зле за кермом – водій помер (423)
8. Червоний перець врятує від попелиці (420)
9. Щоб гарно квітли гладіолуси (419)
10. З 17 вересня стартує голосування за проєкти громадського бюджету Рівного (419)
11. Через ревнощі тричі вдарив ножем молодика (419)
12. Автомобіль зіткнувся з мотоциклом (418)
13. Щоб у саду квітла лаванда (418)
14. Під Рівним тривають масштабні збори оперативного резерву першої черги (417)
15. Будьте обачні: під приводом перевірки газового лічильника зловмисник обікрав літню рівнянку (417)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс