Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Липень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як врятувати зіпсовану страву

Як врятувати зіпсовану страву

Мало не з кожним трапляються на кухні такі неприємності: готуєтеся до прийому гостей, цілий день не відходите від плити, хочете приємно здивувати своїми куховарськими вміннями, порадувати улюбленими стравами або ж, навпаки, зробити щось незвичайне. І незадовго до передбачуваної подачі на стіл розумієте: страва не вдалася! У результаті – всі старання нанівець, смак страви безнадійно зіпсований надлишком солі, або вона підгоріла чи має зовсім не ту консистенцію, яка потрібно.

Та чи завжди потрібно розчаровуватись і викидати невдалий «шедевр» у смітник? Дуже часто зіпсовану страву можна врятувати. Тому опускати руки не варто – навпаки, прискорюйтеся і беріться за «реанімацію» страви, бо з нашим порадами усе можна виправити!

Якщо страва пересолена

Якщо ви пересолили першу страву не поспішайте додавати воду. Від неї суп, бульйон або борщ стануть каламутними та непривабливими. У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру. Також, завжди дієвим способом залишається зварити додаткову порцію супу та з’єднати її із пересоленою стравою.

Пересолені м’ясо або рибу можна врятувати за допомогою сметанного або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі. Можна також приготувати відповідний гарнір, який у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним. Ще одним ефективним способом врятувати м’ясо або рибу є застосування їх для начинки. Скажімо, для пирога.

Якщо ви пересолили фарш для котлет — додайте сирої картоплі, моркву або кабачок. Таким чином, ви не тільки позбавите котлети від зайвої солі, а й зробите їх ніжнішими. Пересолені овочі можна використовувати як начинку для рулету або пирога. Виправити пересолену страву можна додавши до них певну кількість прісних овочів, або потушкувавши їх у сметані, вершках, соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

Щоб виправити пересолені гриби — замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку, тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того. До грибів можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва підгоріла

Якщо м’ясо, овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.

Підгорілу випічку можна прикрасити кремом, тертим шоколадом, фруктами або горіхами (загалом — на що вистачить уяви), звісно, попередньо зрізавши підгорілі ділянки.

Якщо підгоріла каша — рекомендується поставити каструлю у холодну воду (що змусить підгорілий шар прилипнути до дна). Після чого зняти верхній незіпсований шар каші, перекласти у чистий посуд та варити до повної готовності, додавши вершкове масло або кип’ячене молоко, посолити, поцукрувати, що допоможе повністю нейтралізувати підгорілий запах та присмак.

Якщо ж у вас, у процесі кип’ятіння, підгоріло молоко — необхідно перелити його у чистий посуд, пропустивши через декілька шарів марлі, промиваючи її між процедурами гарячою водою.

Якщо страва занадто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо страва дуже густа

Якщо занадто густою вийшла перша страва, то можна додати до неї бульйон або томатний сік, довести до кипіння та вимкнути. Дуже густу другу страву можна виправити за допомогою будь-якого соусу, молока або бульйону.

Якщо страва переварена

Не обов’язково викидати у смітник переварену страву. Наприклад. До переварених овочів можна додати фарш, м’ясний бульйон та трохи прянощів – і ви отримаєте чудовий смак. Також. Можна їх перетерти у блендері і приготувати овочеве пюре або крем-суп.

Щодо макаронів, які розварилися та злиплися, то найкращий варіант у такому випадку — промити їх холодною водою та зробити ароматну запіканку. А якщо ви переварили рис — промийте його та приготуйте кульки, котлетки або зрази.

Якщо страва надто гостра

Щоб надати переперченому супу насиченого та апетитного смаку, використовуйте свіжі томати (можна зробити із них пюре та додати у суп). Якщо ви передали перцю у м’ясо або рибу, також врятують подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва зіпсована іншим способом

• Якщо у манній каші утворились грудочки — процідіть її через друшляк.

• Занадто солодку випічку можна доповнити начинкою із кислих ягід, а, також, лимонним кремом.

• Якщо під час приготування риба втратила форму та розвалилась — видаліть кістки та приготуйте рибний салат, підливу або омлет.

• Якщо ви випадково насипали забагато часнику, виправити страву можна за допомогою уже відомих нам своєю славою томатів.

• Якщо натерта сира картопля, підготована для дерунів, потемніла, потрібно злити із картоплі потемнілу рідину, після чого залити картоплю холодним молоком і добре перемішати.

• Якщо соус вийшов занадто рідким, випаруйте із нього зайву вологи. Для цього потрібно поставити у духовку деко із водою, а у нього — посуд із соусом. Або можна додати до соусу загусник — крохмаль або борошно.

19.04.2018


Переглядів: 883

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1024 від 22.07.2021p.
¤ 
У Рівному відзначили кращих тренерів області

У Рівному відзначили кращих тренерів області

Вперше цього року в Україні відзначають День тренера. Відповідний Указ про відзначення цього свята підписав президент України 24 червня 2021 року. Тепер 19 липня щорічно в Україні відзначатимуть День тренера....

¤ 
Верес перемагає дебютанта Другої ліги у спарингу

Верес перемагає дебютанта Другої ліги у спарингу

Рівненський Верес у спаринг-матчі, що відбувся у Щасливому на Київщині, обіграв чемпіонів України серед аматорів та дебютантів Другої ліги ПФЛ – черкаський ЛНЗ-Лебедин....

¤ 
10 невідомих фактів про українські казки

10 невідомих фактів про українські казки

Чому нашим Попелюшкам непотрібні принци і яка головна риса української дівчини? Що спільного між майстром Йодою та Україною і як у нас вкрали Іллю Муромця і Кощія Безсмертного? Які герої є тільки в українських казках і звідки в них взялися Аватари?...

¤ 
Драглі – забуті українські рецепти від численних недуг

Драглі – забуті українські рецепти від численних недуг

Чи ж і насправді драглі аж такі живильні, чи, може, це лише вигадки давньої уяви, легенд-казок, поетичні метафори? Безперечно і беззастережно живильні! Маючи у своєму складі комплекс вітамінів, мікроелементів, вуглеводів, зокрема, такого важливого полісахариду, як інулін, а також великої групи органічних кислот та ензимів, вони поліпшують діяльність травної та видільної систем, енергетичний обмін на молекулярному рівні і додають людині фізичної та моральної витримки, снаги, як при окремих та численних недугах, так і при тяжкій виснажливій фізичній та розумовій праці. Вони ж є і тривким запобіжним муром для профілактики численних недуг як давніх, так і сьогочасних, “радіонуклідних”....

¤ 
На 19-річного мотоцикліста склали сім адмінматеріалів

На 19-річного мотоцикліста склали сім адмінматеріалів

Дорожньо-транспортну пригоду за участю мотоцикла на вулиці Шкільній у селі Голубне екіпаж сектору реагування патрульної поліції відділення №4 (м. Березне) побачив 19 липня повертаючись із виклику....

¤ 
Аварія на «Рівнеазоті»: відкрито кримінальне провадження

Аварія на «Рівнеазоті»: відкрито кримінальне провадження

За інформацією працівників ДСНС викид газів не становить загрози життю та здоров’ю населення. Наразі потерпілих внаслідок аварії немає....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (7796)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (7271)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (5503)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (5469)
• Допомога під час карантину [967] (5454)
• Бюджет і ми… [965] (5265)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (5252)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (5197)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (5187)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (5184)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (5166)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (5165)
• Живи до ста! [965] (5054)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4977)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4938)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (4821)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (4747)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (4592)

ТОП-15 свіжого номера:

• Чи потрібно рівнянам боятися азоту? (685)
• На 19-річного мотоцикліста склали сім адмінматеріалів (170)
• 10 невідомих фактів про українські казки (166)
• Аварія на «Рівнеазоті»: відкрито кримінальне провадження (165)
• Драглі – забуті українські рецепти від численних недуг (163)
• Автоматичне списання боргів. (162)
• У Рівному відзначили кращих тренерів області (161)
• Свідоцтво про вакцинацію і ковідний сертифікат – зелене світло для туризму (161)
• Верес перемагає дебютанта Другої ліги у спарингу (160)
• Перекинувся рейсовий автобус: травмувалися 23 особи (157)
• Традиційний волейбольний турнір пам’яті воїна-інтернаціоналіста Івана Холода пройшов на Рівненщині (151)
• Футболіст з Рівненщини гратиме у французькому “Труа” (143)
• В Дубровиці відкрили спортивний комплекс на понад 350 глядацьких місць (142)
• «Батьківщина» Юлії Тимошенко зірвала план влади з перетворення України на наркоплантацію (136)
• Огіркове гаспачо (123)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс