Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Як врятувати зіпсовану страву

Як врятувати зіпсовану страву

Мало не з кожним трапляються на кухні такі неприємності: готуєтеся до прийому гостей, цілий день не відходите від плити, хочете приємно здивувати своїми куховарськими вміннями, порадувати улюбленими стравами або ж, навпаки, зробити щось незвичайне. І незадовго до передбачуваної подачі на стіл розумієте: страва не вдалася! У результаті – всі старання нанівець, смак страви безнадійно зіпсований надлишком солі, або вона підгоріла чи має зовсім не ту консистенцію, яка потрібно.

Та чи завжди потрібно розчаровуватись і викидати невдалий «шедевр» у смітник? Дуже часто зіпсовану страву можна врятувати. Тому опускати руки не варто – навпаки, прискорюйтеся і беріться за «реанімацію» страви, бо з нашим порадами усе можна виправити!

Якщо страва пересолена

Якщо ви пересолили першу страву не поспішайте додавати воду. Від неї суп, бульйон або борщ стануть каламутними та непривабливими. У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру. Також, завжди дієвим способом залишається зварити додаткову порцію супу та з’єднати її із пересоленою стравою.

Пересолені м’ясо або рибу можна врятувати за допомогою сметанного або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі. Можна також приготувати відповідний гарнір, який у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним. Ще одним ефективним способом врятувати м’ясо або рибу є застосування їх для начинки. Скажімо, для пирога.

Якщо ви пересолили фарш для котлет — додайте сирої картоплі, моркву або кабачок. Таким чином, ви не тільки позбавите котлети від зайвої солі, а й зробите їх ніжнішими. Пересолені овочі можна використовувати як начинку для рулету або пирога. Виправити пересолену страву можна додавши до них певну кількість прісних овочів, або потушкувавши їх у сметані, вершках, соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

Щоб виправити пересолені гриби — замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку, тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того. До грибів можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва підгоріла

Якщо м’ясо, овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.

Підгорілу випічку можна прикрасити кремом, тертим шоколадом, фруктами або горіхами (загалом — на що вистачить уяви), звісно, попередньо зрізавши підгорілі ділянки.

Якщо підгоріла каша — рекомендується поставити каструлю у холодну воду (що змусить підгорілий шар прилипнути до дна). Після чого зняти верхній незіпсований шар каші, перекласти у чистий посуд та варити до повної готовності, додавши вершкове масло або кип’ячене молоко, посолити, поцукрувати, що допоможе повністю нейтралізувати підгорілий запах та присмак.

Якщо ж у вас, у процесі кип’ятіння, підгоріло молоко — необхідно перелити його у чистий посуд, пропустивши через декілька шарів марлі, промиваючи її між процедурами гарячою водою.

Якщо страва занадто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо страва дуже густа

Якщо занадто густою вийшла перша страва, то можна додати до неї бульйон або томатний сік, довести до кипіння та вимкнути. Дуже густу другу страву можна виправити за допомогою будь-якого соусу, молока або бульйону.

Якщо страва переварена

Не обов’язково викидати у смітник переварену страву. Наприклад. До переварених овочів можна додати фарш, м’ясний бульйон та трохи прянощів – і ви отримаєте чудовий смак. Також. Можна їх перетерти у блендері і приготувати овочеве пюре або крем-суп.

Щодо макаронів, які розварилися та злиплися, то найкращий варіант у такому випадку — промити їх холодною водою та зробити ароматну запіканку. А якщо ви переварили рис — промийте його та приготуйте кульки, котлетки або зрази.

Якщо страва надто гостра

Щоб надати переперченому супу насиченого та апетитного смаку, використовуйте свіжі томати (можна зробити із них пюре та додати у суп). Якщо ви передали перцю у м’ясо або рибу, також врятують подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва зіпсована іншим способом

• Якщо у манній каші утворились грудочки — процідіть її через друшляк.

• Занадто солодку випічку можна доповнити начинкою із кислих ягід, а, також, лимонним кремом.

• Якщо під час приготування риба втратила форму та розвалилась — видаліть кістки та приготуйте рибний салат, підливу або омлет.

• Якщо ви випадково насипали забагато часнику, виправити страву можна за допомогою уже відомих нам своєю славою томатів.

• Якщо натерта сира картопля, підготована для дерунів, потемніла, потрібно злити із картоплі потемнілу рідину, після чого залити картоплю холодним молоком і добре перемішати.

• Якщо соус вийшов занадто рідким, випаруйте із нього зайву вологи. Для цього потрібно поставити у духовку деко із водою, а у нього — посуд із соусом. Або можна додати до соусу загусник — крохмаль або борошно.

19.04.2018


Переглядів: 71

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 896 від 17.01.2019p.
¤ 
Рівненщина має перше золото у новому спортивному сезоні

Рівненщина має перше золото у новому спортивному сезоні

Перше золото у спортивному 2019 році. Його завоювали рівненські стрілки Дмитро Гонта та Оксана Ковальчук на зимовому чемпіонаті України зі стрільби кульової. Це перша перемога нашої команди на спортивній події у Львові...

¤ 
Студенти Гончаренка: хто вони?

Студенти Гончаренка: хто вони?

Виступ «Кардиналу-Рівне» у першій частині чемпіонату спричинив справжній фурор, адже мало хто очікував такого від команди, яку підсилили гравці з чемпіонату Києва. На всеукраїнській арені ці імена на початку сезону практично ніхто не знав, ба більше, навіть у столиці не всі представники футзальної тусовки мали уявлення про цих молодих хлопців. Ми ж спробуємо пролити вам трохи світла на те, який тернистий шлях пройшов квартет «студентів» Гончаренка і коли почав формуватися кістяк сучасного «Кардиналу-Рівне»....

¤ 
Від застудних хвороб вилікують спеції

Від застудних хвороб вилікують спеції

Пізня осінь - сезон застудних захворювань. Похмура дощова погода впливає не тільки на настрій, а й на імунні сили людини. Тому сьогодні говоритимемо про протизастудні й протигрипозні засоби, які завжди в нас під рукою....

¤ 
Рівненщина перша в Україні побачила Томос

Рівненщина перша в Україні побачила Томос

Нинішній візит президента України Петра Порошенка на Рівненщину став подією історичною і важливою не тільки для нашої області, а й для усієї країни. Під час свого одноденного візиту президент зміг побувати в різних куточках області. Так, він спілкувався з пораненими бійцями та ветеранами у Клеванському госпіталі ветеранів та інвалідів війни. Виступив перед сотнями мешканців Здолбунова в місцевому клубі. В обласному музично-драматичному театрі мав зустріч з громадськими діячами, державними службовцями та представниками місцевого бізнесу....

¤ 
Майже 2 тисячі працівників легалізовані у 2018 році на Рівненщині у результаті роботи інспекторів Управління Держпраці

Майже 2 тисячі працівників легалізовані у 2018 році на Рівненщині у результаті роботи інспекторів Управління Держпраці

У 2018 році інспектори праці Управління Держпраці у Рівненській області перевірили 648 суб’єктів господарювання, які використовують найману працю, з них:...

¤ Ефект дорожньої реформи
Північний об

У Державному агентстві автомобільних доріг України вже завершені роботи з підготовки проектної документації на будівництво Північного об’їзду міста Рівного. Усі роботи планують виконати до кінця 2021 року.

Північний об'їзд Рівного стає реальністю

Петро УДОВИЧЕНКО: «Це найкоротший шлях до збереження міських доріг, підвищення безпеки дорожнього руху й екологічної безпеки»

У 2014 році, після Революції гідності, перед українцями постало завдання побудувати успішну країну. Щоб його виконати, було розпочато чимало реформ у різних галузях. Відтоді минуло п'ять років, і зараз можна небезпідставно вважати, що результати багатьох перетворень далекі від бажаних. На успішність претендують тільки ті реформи, для проведення яких вдалося зібрати всі необхідні чинники: прогресивних людей, об'єднаних спільною метою та готових змінювати і змінюватися, ефективну систему взаємодії, сприятливу для галузевих реформ та чимало інших факторів....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (2648)
2. Секс із мусульманином [271] (2376)
3. Розшифровка аналізу крові: [841] (2370)
4. [0] (2241)
5. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2065)
6. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2040)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2037)
8. Догляньте мене до смерті [278] (1933)
9. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (1926)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (1851)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (1422)
12. Розклад руху автобусів [253] (1414)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1391)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1307)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1302)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як залучити на ділянку птахів, (56)
2. Ціни на ринку області у грудні 2018 року (56)
3. Доходи бюджетів області у 2018 році перевищили прогнозовані плани (55)
4. Послугами Рівненської обласної служби зайнятості у 2018 році скористалися 36 тисяч безробітних громадян (52)
5. Від застудних хвороб вилікують спеції (46)
6. Рівненщина має перше золото у новому спортивному сезоні (46)
7. «Основа» забезпечить економічне зростання (45)
8. Північний об'їзд Рівного стає реальністю (45)
9. «Рівненщину туристичну» рекламують китайською мовою (41)
10. Ольга Фреймут розкрила свій головний секрет краси (41)
11. До міської ради Рівного завітала французька делегація (40)
12. Сестра Віри Брежнєвої розлучилася з Олександром Цекало (40)
13. Дев’ятикласники не здаватимуть ЗНО (39)
14. Рівненщина – в числі перших областей, де запровадять телемедицину на селі (39)
15. Студенти Гончаренка: хто вони? (39)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс