Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"




  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Жовтень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як врятувати зіпсовану страву

Як врятувати зіпсовану страву

Мало не з кожним трапляються на кухні такі неприємності: готуєтеся до прийому гостей, цілий день не відходите від плити, хочете приємно здивувати своїми куховарськими вміннями, порадувати улюбленими стравами або ж, навпаки, зробити щось незвичайне. І незадовго до передбачуваної подачі на стіл розумієте: страва не вдалася! У результаті – всі старання нанівець, смак страви безнадійно зіпсований надлишком солі, або вона підгоріла чи має зовсім не ту консистенцію, яка потрібно.

Та чи завжди потрібно розчаровуватись і викидати невдалий «шедевр» у смітник? Дуже часто зіпсовану страву можна врятувати. Тому опускати руки не варто – навпаки, прискорюйтеся і беріться за «реанімацію» страви, бо з нашим порадами усе можна виправити!

Якщо страва пересолена

Якщо ви пересолили першу страву не поспішайте додавати воду. Від неї суп, бульйон або борщ стануть каламутними та непривабливими. У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру. Також, завжди дієвим способом залишається зварити додаткову порцію супу та з’єднати її із пересоленою стравою.

Пересолені м’ясо або рибу можна врятувати за допомогою сметанного або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі. Можна також приготувати відповідний гарнір, який у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним. Ще одним ефективним способом врятувати м’ясо або рибу є застосування їх для начинки. Скажімо, для пирога.

Якщо ви пересолили фарш для котлет — додайте сирої картоплі, моркву або кабачок. Таким чином, ви не тільки позбавите котлети від зайвої солі, а й зробите їх ніжнішими. Пересолені овочі можна використовувати як начинку для рулету або пирога. Виправити пересолену страву можна додавши до них певну кількість прісних овочів, або потушкувавши їх у сметані, вершках, соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

Щоб виправити пересолені гриби — замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку, тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того. До грибів можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва підгоріла

Якщо м’ясо, овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.

Підгорілу випічку можна прикрасити кремом, тертим шоколадом, фруктами або горіхами (загалом — на що вистачить уяви), звісно, попередньо зрізавши підгорілі ділянки.

Якщо підгоріла каша — рекомендується поставити каструлю у холодну воду (що змусить підгорілий шар прилипнути до дна). Після чого зняти верхній незіпсований шар каші, перекласти у чистий посуд та варити до повної готовності, додавши вершкове масло або кип’ячене молоко, посолити, поцукрувати, що допоможе повністю нейтралізувати підгорілий запах та присмак.

Якщо ж у вас, у процесі кип’ятіння, підгоріло молоко — необхідно перелити його у чистий посуд, пропустивши через декілька шарів марлі, промиваючи її між процедурами гарячою водою.

Якщо страва занадто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо страва дуже густа

Якщо занадто густою вийшла перша страва, то можна додати до неї бульйон або томатний сік, довести до кипіння та вимкнути. Дуже густу другу страву можна виправити за допомогою будь-якого соусу, молока або бульйону.

Якщо страва переварена

Не обов’язково викидати у смітник переварену страву. Наприклад. До переварених овочів можна додати фарш, м’ясний бульйон та трохи прянощів – і ви отримаєте чудовий смак. Також. Можна їх перетерти у блендері і приготувати овочеве пюре або крем-суп.

Щодо макаронів, які розварилися та злиплися, то найкращий варіант у такому випадку — промити їх холодною водою та зробити ароматну запіканку. А якщо ви переварили рис — промийте його та приготуйте кульки, котлетки або зрази.

Якщо страва надто гостра

Щоб надати переперченому супу насиченого та апетитного смаку, використовуйте свіжі томати (можна зробити із них пюре та додати у суп). Якщо ви передали перцю у м’ясо або рибу, також врятують подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва зіпсована іншим способом

• Якщо у манній каші утворились грудочки — процідіть її через друшляк.

• Занадто солодку випічку можна доповнити начинкою із кислих ягід, а, також, лимонним кремом.

• Якщо під час приготування риба втратила форму та розвалилась — видаліть кістки та приготуйте рибний салат, підливу або омлет.

• Якщо ви випадково насипали забагато часнику, виправити страву можна за допомогою уже відомих нам своєю славою томатів.

• Якщо натерта сира картопля, підготована для дерунів, потемніла, потрібно злити із картоплі потемнілу рідину, після чого залити картоплю холодним молоком і добре перемішати.

• Якщо соус вийшов занадто рідким, випаруйте із нього зайву вологи. Для цього потрібно поставити у духовку деко із водою, а у нього — посуд із соусом. Або можна додати до соусу загусник — крохмаль або борошно.

19.04.2018


Переглядів: 1020

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1037 від 13.10.2021p.
¤ 
Як підготувати ремонтантну полуницю до зими: корисні поради

Як підготувати ремонтантну полуницю до зими: корисні поради

Ремонтантна полуниця – це культура, яка дає два або навіть три врожаї за один сезон за умов сухої і теплої осені. Щоб радіти великим, смачним ягодам і наступного сезону, восени треба здійснити ряд заходів з догляду за цією рослиною....

¤ 
ТОП-10 досягнень ОАЕ

ТОП-10 досягнень ОАЕ

ОАЕ – це чисті пляжі, східна екзотика, шопінг і сафарі по піщаних дюнах, розваги та високий рівень сервісу. Все це знаходить відгук у численних туристів. Тож пропонуємо вам ознайомитися з досягненнями ОАЕ більш детально....

¤ 
Ніхто не знає, як свої гріхи буде спокутувати…

Ніхто не знає, як свої гріхи буде спокутувати…

Їй висловлювали співчуття, слова підтримки. Даниїла кивала у відповідь. Але нічого не відчувала. В душі – порожнеча. Сліз не було. Лише зачепили перешіптування родини покійного чоловіка:...

¤ 
Поквиталася із «коханим» ножем

Поквиталася із «коханим» ножем

Про доставленого до лікарні із пораненням грудної клітки 33-річного жителя села Переброди Сарненського району, 10 жовтня близько 20-ї години повідомили на спецлінію 102 медики. За фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження вирішується питання про повідомлення зловмисниці про підозру....

¤ 
Зіштовхнув із балкона знайому

Зіштовхнув із балкона знайому

Восьмого жовтня Костопільський районний суд обрав 30-річному підозрюваному у скоєнні тяжкого злочину запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту....

¤ 
Небезпека трансжирів в раціоні українців

Небезпека трансжирів в раціоні українців

У світі набирає обертів тенденція до здорового харчування, зокрема відмова від споживання трансжирів. Люди все ретельніше вивчають склад товарів, а країни обмежують вміст шкідливих жирів у продуктах на законодавчому рівні. В Україні теж роблять перші кроки у цьому напрямку. У вересні депутати схвалили у першому читанні закон про заборону трансжирів у дитячому харчуванні. Детальніше про проблему розповідають експерти Центру громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (9391)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8512)
• Допомога під час карантину [967] (6506)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6480)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (6120)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (6100)
• Бюджет і ми… [965] (6097)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (6052)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (6046)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (6029)
• Живи до ста! [965] (6006)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (6001)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (5899)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (5862)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (5687)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5591)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5483)

ТОП-15 свіжого номера:

• Це холодне «щасливе дитинство» (2126)
• Небезпека трансжирів в раціоні українців (291)
• Олена РУДА: «Очікували більше спротиву від цього суперника» (280)
• Рівненські софтболістки – переможці Чемпіонату України (278)
• Зіштовхнув із балкона знайому (265)
• Ніхто не знає, як свої гріхи буде спокутувати… (260)
• Поквиталася із «коханим» ножем (253)
• Як підготувати ремонтантну полуницю до зими: корисні поради (245)
• ТОП-10 досягнень ОАЕ (240)
• Кому, крім незаміжніх, не можна тримати кактус в будинку (229)
• На Рівненщині проведуть додаткові тури імунізації дітей від поліо, а невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання (228)
• Навіщо в тісто досвідчені господині додають крохмаль (227)
• Як правильно і легко зберегти петунію до наступного сезону (222)
• Салат з баклажанів в китайському стилі (220)
• «За Україну, за її волю!»: на Рівненщині відбувся конкурс юнацької творчості (220)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс