Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

15 відповідей на запитання:

15 відповідей на запитання:

«Як замаринувати шашлик?»

Щоби шашлик не зіпсував настрій усій компанії, його потрібно привильно замаринувати. Сподіваємося, що хоча б один з 15 варіантів маринадів припаде вам до смаку.

1. Маринад «бульбашковий»

На 1 кг м’яса: 1 сильногазованої мінеральної води, 2 цибулини, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, свіжа зелень.

Цибулю нарізати кубиками, натерти нею м’ясо, викласти в каструлю, перекладаючи гілочками зелені, цибулею, сіллю і горошинами перцю. Залити водою і витримати від 1 години (свиняча шия) до 4 годин (жорстка яловичина).

Ідеально для свинини, хоча з яловичиною теж непогано.

Важливо! Воду потрібно брати питну, а не лікувально-столову.

2. Маринад кефірний

На 1 кг м’яса потрібно: 0,5 л кефіру (жирністю не вище 2,5%), 0,5 кг цибулі, 10 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка хмелі-сунелі.

Цибулю порізати кубиками, трішки прим’яти, змішати з хмелі-сунелі та сіллю. Перетерти м’ясо з цибулевої сумішшю, залити кефіром, вимішати руками, щоб кефір покрив кожен шматочок м’яса, і витримати мінімум 2 години на холоді.

Найкраще підходить маринад для свинини, яловичини або для курячих ніжок.

3. Маринад з цибулею

На 1 кг м’яса знадобиться: 700 г цибулі, 2 ч. ложки чорного меленого перцю, сіль.

Цибулю почистити і натерти на дрібній тертці (або в блендері), щоб утворилося цибулеве пюре. Змішати його з перцем і сіллю та покласти туди порізане м’ясо. Оптимальний час маринування 2 години. Якщо м’ясо жорсткувате – 3-4. Перед смаженням цибулю з м’яса зняти.

Підходить для свинини і яловичини.

4. Маринад винний

На 1 кг м’яса: 0, 5 л червоного сухого вина, 2 цибулини, 1 ч. ложка, солі, 0,5 ч. ложка чорного меленого перцю.

Цибулю порізати кубиками (як на звичайну піджарку до супу). М’ясо ретельно розтерти з перцем та цибулею, залити вином і залишити маринуватися на ніч.

Найкраще підходить – для яловичини, непогано – для свинини.

5. Маринад пивний

На 1 кг м’яса: 250 мл світлого пива, 2 середні цибулини, 100 мл рослинної олії, сік половини лимона, 1 ст. ложка гірчиці в зернах, по 0,5 ч. ложки червоного і чорного меленого перцю.

М’ясо порізати на шматочки, залити пивом і витримати 2 години. Потім пиво злити, м’ясо приправити прянощами, перекласти порізаним півкільцями цибулі та залити сумішшю олії з лимонний соком. Залишити маринуватися на 10 годин. Найкраще підходить для свинини.

6. Маринад коньячний

На 1 кг м’яса: 70 мл коньяку, 100 мл соєвого соусу, 1 стручок гострого перцю (можна замінити червоним меленим, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, 1 велика цибулина, 2 ст. ложки рафінованої олії.

Цибулю і червоний перець порізати півкільцями. Порізане порційними шматочками м’ясо скласти у каструлю, перекладаючи цибулею, чорним і червоним перцем. Коньяк, соєвий соус і олію збовтати до однорідності і залити цим маринадом м’ясо. Струсити каструлю, щоб в маринаді опинився кожен шматочок. Маринувати не менше 2 годин, періодично струшуючи каструлю.

Найкраще підходить для свинини і яловичини.

7. Маринад аджичний

На 1 кг м’яса: 1 півлітрова баночка аджики, 10 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка солі, 0,5 скл. яблучного оцту.

М’ясо пересипати перцем, додати аджику й оцет, добре перемішати руками, маринувати 2 години.

Ідеально підходить для маринування м’яса для шашлику з курки, індички або свинини.

8. Маринад зелений (з ківі)

На 1 кг м’яса: 3 ківі, 1 цибулина, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 пучок петрушки.

Ківі очистити від шкірки і потерти на найдрібнішій тертці або в блендері змолоти в пюре. Цибулю порізати півкільцями, петрушку посікти не дуже дрібно. М’ясо приправити перцем, перемішати з ківі, цибулею та зеленню і залишити на 1 годину.

Рецепт маринування шашлику з ківі підходить для будь-якого жорсткого м’яса. Ківі має особливу властивість – розм’якшувати волокна м’яса. Але не маринуйте майбутній шашлик надто довго – його легко пересушити.

9. Маринад лимонно-оливковий

На 1 кг м’яса: 0,5 склянки оливкової олії, сік половини лимона, 3 зубці часнику, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка червоного меленого перцю, базилік.

Часник пропустити через прес, додати до порізаного м’яса, посолити, поперчити, добре перемішати руками, втираючи спеції в кожен шматочок. Залити олією, перемішати. Лимон розрізати навпіл і видушити сік просто на м’ясо, ще раз добре вимішати. Залишити маринуватися мінімум на 3 години.

Маринад для шашлику з оливковою олією та лимонним соком – ідеальний варіант для баранини або птиці.

10. Маринад гранатовий

На 1 кг м’яса: 2 скл. гранатового соку, 0,5 скл. горілки, пучок кінзи, пучок м’яти, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 ч. ложка солі, 1 цибулина.

Зелень і цибулю крупно посікти, з’єднати з сіллю та перцем, натерти цією сумішшю порізане м’ясо. Викласти м’ясо в глибоку посудину, пересипаючи цибулею із зеленню. Залити гранатовим соком з горілкою. Маринувати 8-10 годин.

Маринад чудово підходить для баранини, яловичини або свинини.

11. Маринад “Ткемалі”

На 1 кг м’яса: 300 мл сливового соусу «Ткемалі», 1 ст. ложка меду, 3 ст. ложки рослинної олії, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю.

М’ясо порізати на шматочки і перемішати з усіма інгредієнтами маринаду. Витримати 1-2 години.

Найкраще підходить цей маринад для свинячого шашлику.

12. Маринад томатний

На 1 кг м’яса: 500 мл томатного соку, 3 цибулини, 100 мл яблучного оцту (можна замінити білим сухим вином, але не звичайним столовим оцтом), по 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха, коріандру і чорного перцю.

М’ясо порізати на шматочки і добре натерти сумішшю мускату, перцю й коріандру. Цибулю порізати кільцями. Скласти м’ясо у каструлю, перекладаючи кільцями. Залити сумішшю томатного соку і яблучного оцту. Маринувати 8-10 годин.

Найкраще підходить для маринування свинини і яловичини.

13. Маринад помаранчевий

На 1 кг м’яса: 500 мл апельсинового соку, 1 стручок червоного гострого перцю, 2 зубчики часнику, 0,5 ч. л. чорного меленого перцю, сіль. Часник порізати на половинки, перець дрібно посікти. Перемішати часник, червоний, чорний перець і сіль з м’ясом, залити апельсиновим соком. Витримати 2 години.

Найкращий з маринадів для курки. Якщо відчуваєте, що м’ясо сухувате, додайте в маринад 2 ст. ложки рослинної олії.

14. Маринад квасовий

На 1 кг м’яса: 1 л натурального бочкового квасу без хімічних добавок, 2 цибулини, 1 ст. ложка меду, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка чорного меленого перцю.

Цибулю порізати півкільцями. М’ясо поперчити, скласти в глибоку посудину, перекладаючи цибулею. Мед розчинити у квасі, залити м’ясо. Маринувати 2-3 години. Ідеально підходить для свинячого шашлику.

15. Маринад чайний

На 1 кг м’яса: 3 цибулини, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 2 ст. ложки чорного чаю, 500 мл води.

Заварити чай окропом, дати настоятися 15 хвилин, процідити. Цибулю порізати кубиками. М’ясо поперчити, перетерти з цибулею, залити холодним чаєм і витримати 5-6 годин. Підходить для маринування яловичини і свинини.

03.05.2018


Переглядів: 193

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 914 від 24.05.2019p.
¤ 
Невідомі кинули гранату на дах будинку

Невідомі кинули гранату на дах будинку

До поліції 21 травня близько 01:20 надійшло повідомлення про вибух на території приватного будинку на вулиці Бориса Степанишина обласного центру....

¤ 
Понад 300 спортсменів взяли участь у 25-му ювілейному Всеукраїнському турнірі

Понад 300 спортсменів взяли участь у 25-му ювілейному Всеукраїнському турнірі

з греко-римської боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Станіслава Коваля

18-19 травня у Березному відбувся 25-й Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Станіслава Коваля. Турнір відбувся за підтримки голови обласної ради Олександра Данильчука, який є президентом Асоціації спортивної боротьби Рівненщини та вихованцем легендарного тренера. Привітати та власним прикладом надихнути учасників змагань до Березного приїхав титулований борець – чемпіон світу і Європи Жан Беленюк....

¤ 
Діти з особливими потребами показали свої таланти

Діти з особливими потребами показали свої таланти

XVI фестиваль «З вірою в майбутнє» відбувся у Дубні

Щороку на Рівненщині колективи, вихованці інтернатних закладів демонструють таланти на фестивалі-конкурсі «З вірою в майбутнє». Цьогоріч захід приймає Дубенщина. 17 травня учнівські та педагогічні колективи з’їхались в Дубно, де на сцені Будинку дітей та молоді показали свою художню творчість. Гостями стали представники влади області, міста, району, правоохоронних органів та благодійники....

¤ 
Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному

Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному

У неділю, 19 травня, в Рівному сотні містян, попри негоду прийшли на околицю, де освячувався новий храм Православної церкви України – Катеринівська церква. Церемонію вів голова Православної церкви України, митрополит Єпіфаній. Серед вірян, що прийшли на урочисту службу, був і Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, народний депутат від РПЛ, наш земляк Андрій Лозовий та активісти обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка....

¤ 
Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного?

Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного?

На момент написання цієї статті ми знаємо, що вибори до Верховної Ради будуть за два місяці, але не знаємо, чи будуть вони проходити за, поки що діючою змішаною системою, коли ми обираємо не лише партії і їх списки, а й депутатів-мажоритарників. Однак, при будь-яких «правилах гри» на нашій великій політичній шахівниці проблема взаємодії депутата і його виборців, при чому виборців конкретної місцевості, яка його обрала до Верховної Ради, залишається. Отже, яким повинен бути депутат парламенту від Рівного автор спитав у відомого громадського діяча, начальника Державної архітектурно - будівельної інспекції в Рівненській області Ігоря Мічуди....

¤ 
Скандал у Каннах: журналістку не пустили на червону доріжку

Скандал у Каннах: журналістку не пустили на червону доріжку

Навколо Каннського кінофестивалю-2019 вибухнув вже другий гучний скандал. Спочатку активісти виступали проти вручення легендарному акторові Алену Делону почесної нагороди (її все одно вручили), називаючи його расистом, сексистом і гомофобом. Тепер же охорона відмовилася пускати на червону доріжку журналістку... через неналежне взуття....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (10056)
2. Моє місто - найкраще [427] (5252)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (4567)
4. Секс із мусульманином [271] (4052)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3909)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3709)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3675)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3544)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3243)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2555)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2447)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2389)
13. Розклад руху автобусів [253] (2258)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2243)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2222)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Жахлива медицина Другої світової війни (84)
2. Лісокористувачі Рівненщини сплатили до бюджетів 24,3 мільйона гривень рентної плати (82)
3. У дитячому закладі № 7 відкрито додаткову дошкільну групу (82)
4. Олег ШАНДРУК: «Мені соромно за сьогоднішню гру» (81)
5. На Рівненщині офіцери територіальної оборони підвищили свій рівень індивідуальної підготовки та приступили до підготовки штабів (79)
6. “Кардинал-Рівне” та “ХІТ” знову грають унічию (75)
7. Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному (69)
8. Невідомі кинули гранату на дах будинку (69)
9. У Рівному відкрилась «Майстерня міста» (68)
10. Катерина Кухар розповіла, скільки насправді заробляють балерини (66)
11. Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного? (66)
12. Нараду з директорами шкіл Рівного провів міський голова Володимир Хомко (64)
13. Псевдосоцпрацівники обікрали пенсіонерку (64)
14. Діти з особливими потребами показали свої таланти (64)
15. Зморшки - показник стану здоров’я (63)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс