Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"




  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Жовтень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

15 відповідей на запитання:

15 відповідей на запитання:

«Як замаринувати шашлик?»

Щоби шашлик не зіпсував настрій усій компанії, його потрібно привильно замаринувати. Сподіваємося, що хоча б один з 15 варіантів маринадів припаде вам до смаку.

1. Маринад «бульбашковий»

На 1 кг м’яса: 1 сильногазованої мінеральної води, 2 цибулини, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, свіжа зелень.

Цибулю нарізати кубиками, натерти нею м’ясо, викласти в каструлю, перекладаючи гілочками зелені, цибулею, сіллю і горошинами перцю. Залити водою і витримати від 1 години (свиняча шия) до 4 годин (жорстка яловичина).

Ідеально для свинини, хоча з яловичиною теж непогано.

Важливо! Воду потрібно брати питну, а не лікувально-столову.

2. Маринад кефірний

На 1 кг м’яса потрібно: 0,5 л кефіру (жирністю не вище 2,5%), 0,5 кг цибулі, 10 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка хмелі-сунелі.

Цибулю порізати кубиками, трішки прим’яти, змішати з хмелі-сунелі та сіллю. Перетерти м’ясо з цибулевої сумішшю, залити кефіром, вимішати руками, щоб кефір покрив кожен шматочок м’яса, і витримати мінімум 2 години на холоді.

Найкраще підходить маринад для свинини, яловичини або для курячих ніжок.

3. Маринад з цибулею

На 1 кг м’яса знадобиться: 700 г цибулі, 2 ч. ложки чорного меленого перцю, сіль.

Цибулю почистити і натерти на дрібній тертці (або в блендері), щоб утворилося цибулеве пюре. Змішати його з перцем і сіллю та покласти туди порізане м’ясо. Оптимальний час маринування 2 години. Якщо м’ясо жорсткувате – 3-4. Перед смаженням цибулю з м’яса зняти.

Підходить для свинини і яловичини.

4. Маринад винний

На 1 кг м’яса: 0, 5 л червоного сухого вина, 2 цибулини, 1 ч. ложка, солі, 0,5 ч. ложка чорного меленого перцю.

Цибулю порізати кубиками (як на звичайну піджарку до супу). М’ясо ретельно розтерти з перцем та цибулею, залити вином і залишити маринуватися на ніч.

Найкраще підходить – для яловичини, непогано – для свинини.

5. Маринад пивний

На 1 кг м’яса: 250 мл світлого пива, 2 середні цибулини, 100 мл рослинної олії, сік половини лимона, 1 ст. ложка гірчиці в зернах, по 0,5 ч. ложки червоного і чорного меленого перцю.

М’ясо порізати на шматочки, залити пивом і витримати 2 години. Потім пиво злити, м’ясо приправити прянощами, перекласти порізаним півкільцями цибулі та залити сумішшю олії з лимонний соком. Залишити маринуватися на 10 годин. Найкраще підходить для свинини.

6. Маринад коньячний

На 1 кг м’яса: 70 мл коньяку, 100 мл соєвого соусу, 1 стручок гострого перцю (можна замінити червоним меленим, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, 1 велика цибулина, 2 ст. ложки рафінованої олії.

Цибулю і червоний перець порізати півкільцями. Порізане порційними шматочками м’ясо скласти у каструлю, перекладаючи цибулею, чорним і червоним перцем. Коньяк, соєвий соус і олію збовтати до однорідності і залити цим маринадом м’ясо. Струсити каструлю, щоб в маринаді опинився кожен шматочок. Маринувати не менше 2 годин, періодично струшуючи каструлю.

Найкраще підходить для свинини і яловичини.

7. Маринад аджичний

На 1 кг м’яса: 1 півлітрова баночка аджики, 10 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка солі, 0,5 скл. яблучного оцту.

М’ясо пересипати перцем, додати аджику й оцет, добре перемішати руками, маринувати 2 години.

Ідеально підходить для маринування м’яса для шашлику з курки, індички або свинини.

8. Маринад зелений (з ківі)

На 1 кг м’яса: 3 ківі, 1 цибулина, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 пучок петрушки.

Ківі очистити від шкірки і потерти на найдрібнішій тертці або в блендері змолоти в пюре. Цибулю порізати півкільцями, петрушку посікти не дуже дрібно. М’ясо приправити перцем, перемішати з ківі, цибулею та зеленню і залишити на 1 годину.

Рецепт маринування шашлику з ківі підходить для будь-якого жорсткого м’яса. Ківі має особливу властивість – розм’якшувати волокна м’яса. Але не маринуйте майбутній шашлик надто довго – його легко пересушити.

9. Маринад лимонно-оливковий

На 1 кг м’яса: 0,5 склянки оливкової олії, сік половини лимона, 3 зубці часнику, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка червоного меленого перцю, базилік.

Часник пропустити через прес, додати до порізаного м’яса, посолити, поперчити, добре перемішати руками, втираючи спеції в кожен шматочок. Залити олією, перемішати. Лимон розрізати навпіл і видушити сік просто на м’ясо, ще раз добре вимішати. Залишити маринуватися мінімум на 3 години.

Маринад для шашлику з оливковою олією та лимонним соком – ідеальний варіант для баранини або птиці.

10. Маринад гранатовий

На 1 кг м’яса: 2 скл. гранатового соку, 0,5 скл. горілки, пучок кінзи, пучок м’яти, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 ч. ложка солі, 1 цибулина.

Зелень і цибулю крупно посікти, з’єднати з сіллю та перцем, натерти цією сумішшю порізане м’ясо. Викласти м’ясо в глибоку посудину, пересипаючи цибулею із зеленню. Залити гранатовим соком з горілкою. Маринувати 8-10 годин.

Маринад чудово підходить для баранини, яловичини або свинини.

11. Маринад “Ткемалі”

На 1 кг м’яса: 300 мл сливового соусу «Ткемалі», 1 ст. ложка меду, 3 ст. ложки рослинної олії, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю.

М’ясо порізати на шматочки і перемішати з усіма інгредієнтами маринаду. Витримати 1-2 години.

Найкраще підходить цей маринад для свинячого шашлику.

12. Маринад томатний

На 1 кг м’яса: 500 мл томатного соку, 3 цибулини, 100 мл яблучного оцту (можна замінити білим сухим вином, але не звичайним столовим оцтом), по 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха, коріандру і чорного перцю.

М’ясо порізати на шматочки і добре натерти сумішшю мускату, перцю й коріандру. Цибулю порізати кільцями. Скласти м’ясо у каструлю, перекладаючи кільцями. Залити сумішшю томатного соку і яблучного оцту. Маринувати 8-10 годин.

Найкраще підходить для маринування свинини і яловичини.

13. Маринад помаранчевий

На 1 кг м’яса: 500 мл апельсинового соку, 1 стручок червоного гострого перцю, 2 зубчики часнику, 0,5 ч. л. чорного меленого перцю, сіль. Часник порізати на половинки, перець дрібно посікти. Перемішати часник, червоний, чорний перець і сіль з м’ясом, залити апельсиновим соком. Витримати 2 години.

Найкращий з маринадів для курки. Якщо відчуваєте, що м’ясо сухувате, додайте в маринад 2 ст. ложки рослинної олії.

14. Маринад квасовий

На 1 кг м’яса: 1 л натурального бочкового квасу без хімічних добавок, 2 цибулини, 1 ст. ложка меду, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка чорного меленого перцю.

Цибулю порізати півкільцями. М’ясо поперчити, скласти в глибоку посудину, перекладаючи цибулею. Мед розчинити у квасі, залити м’ясо. Маринувати 2-3 години. Ідеально підходить для свинячого шашлику.

15. Маринад чайний

На 1 кг м’яса: 3 цибулини, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 2 ст. ложки чорного чаю, 500 мл води.

Заварити чай окропом, дати настоятися 15 хвилин, процідити. Цибулю порізати кубиками. М’ясо поперчити, перетерти з цибулею, залити холодним чаєм і витримати 5-6 годин. Підходить для маринування яловичини і свинини.

03.05.2018


Переглядів: 723

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1038 від 21.10.2021p.
¤ 
Верес у меншості обігрує Чорноморець в Одесі!

Верес у меншості обігрує Чорноморець в Одесі!

Більше години відігравши у чисельній меншості, рівненський Верес здобуває перемогу над Чорноморцем....

¤ 
Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон

Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон

Коли вони з’явилися на світ, їхня мати вирішила, що це кара Господня. Видно, Бог побажав покарати її за те, що вона нагуляла дітей на стороні. Дві дівчинки-близнючки виявилися не такими, якими мають бути нормальні немовлята: праве стегно однієї з них міцно зрослося з лівим стегном іншої....

¤ 
Помилки батьків при лікуванні застуди у дитини

Помилки батьків при лікуванні застуди у дитини

Більшість батьків в прагненні допомогти дитині, яка хворіє на застуду або грип, починають здійснювати безліч маніпуляцій, які можуть бути не тільки зайвими, але і небезпечними для здоров’я....

¤ 
Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе переїхали в центр Києва: вартість житла зірок

Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе переїхали в центр Києва: вартість житла зірок

У 2013 році Віра Брежнєва, екссолістка «ВІА Гра», після розлучення з олігархом Михайлом Кіперманом з’їхала з його особняка до власного помешкання на Воздвиженці, що на Подолі. У Віри там пентхаус на 80 квадратних метрів та паркомісце навпроти сусіднього під’їзду. За словами ріелторів, помешкання на той час обійшлося їй десь у 350 000 доларів. Цікаво, що у списках реєстру будинку артистка фігурує під прізвищем першого чоловіка – Кіперман. Співачка проміняла свою холостяцьку квартиру на розкішні апартаменти нинішнього чоловіка Костянтина Меладзе на Печерську....

¤ 
Електродетонатори, револьвер та наркотики вилучили у сарненчанина

Електродетонатори, револьвер та наркотики вилучили у сарненчанина

У рамках кримінального провадження, на підставі ухвали суду слідчі Сарненського районного відділу поліції 18 жовтня провели санкціонований обшук за місцем проживання 33-річного сарненчанина....

¤ 
«Батьківщина» вимагає введення НС в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом

«Батьківщина» вимагає введення НС в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом

Запропонований урядом «газовий» Меморандум не працює, а ситуація в енергетиці стає критичною. Люди та бюджетні установи отримують платіжки з у кілька разів вищими від обіцяних владою цифрами, а об’ємів газу у сховищах може не вистачити на всю зиму. «Батьківщина» вимагає оголосити надзвичайний стан в енергетиці та пропонує план невідкладних заходів, які дозволять уникнути кризи та спокійно пройти країні опалювальний сезон....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (9522)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8594)
• Допомога під час карантину [967] (6594)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6573)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6544)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (6190)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (6171)
• Бюджет і ми… [965] (6161)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (6114)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (6104)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (6092)
• Живи до ста! [965] (6077)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (6064)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (5976)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (5928)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (5751)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5646)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5548)

ТОП-15 свіжого номера:

• Рішення про високі тарифи у Рівному не вводитимуть (2439)
• «Наїздив» на кілька статей (241)
• Помилки батьків при лікуванні застуди у дитини (233)
• Електродетонатори, револьвер та наркотики вилучили у сарненчанина (229)
• Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон (229)
• «Батьківщина» вимагає введення НС в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом (228)
• Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе переїхали в центр Києва: вартість житла зірок (228)
• Верес у меншості обігрує Чорноморець в Одесі! (228)
• Наїхав на коляску з немовлям (227)
• Що робити з бадиллям від помідорів восени – точно не викидати (215)
• Смертельно побив знайомого (214)
• Що криється за тарифом: (208)
• Під колесами легковика загинув пішохід (201)
• Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Challenge Fest 2021» у Рівному (199)
• В яких випадках господарське мило здатне замінити навіть дорогу косметику (194)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс