Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Січень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як готують хріновуху. Три рецепти запашної настоянки

Хріновуху прийнято вважати чоловічим напоєм, хоча під час свят від цієї запашної настоянки не відмовляються й жінки. Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування хріновухи в домашніх умовах.

Рецепт хріновухи №1

За великим рахунком у складі хріновухи не повинно бути нічого зайвого, крім кореня хрону і, мабуть, меду. Однак додавання в рецептуру лимонного соку значно покращує якість напою, а спеції роблять смак багатшими. Нижче наведено найбільш простий і доступний рецепт, який вимагає від вас лише походу в магазин і тиждень терпіння.

Інгредієнти:

спиртова основа (горілка, самогон, розведений спирт) — 0,5 л;

мед — 1 ч. ложка;

хрін (свіжий корінь) — 10 см;

лимонний сік — 2 ст. ложки.

Дуже важливо використовувати свіжий хрін, так як консервований втрачає свій аромат та смак. Що стосується спиртової основи, то краще використовувати саме спирт або самогон подвійної перегонки, цукровий, приміром, так як їх можна розбавити до 45% (є думка, що хрін краде градус, тому з горілки вийде більш слабкий напій). Лимонний сік можна замінити цедрою, наприклад, з половини лимона.

Приготування:

Хрін потрібно почистити і порізати невеликими кружечками або брусочками. Можна і на крупну тертку, але отриманий напій може вийти занадто насиченим.

Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту.

Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати.

Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку.

Дати напою відпочити 3-4 дні. Хріновуха повинна бути дуже м’якою, з приємним ароматом та злегка жовтуватим відтінком.

Рецепт хріновухи №2

За великим рахунком в хріновуху можна додавати багато чого: зерна гірчиці, моркву, імбир, кріп, часник, корицю, гвоздику, мускатний горіх, гострий перець (з розрахунку 0,25 г стручка на 0,5 горілки) і т. д.

Цей рецепт розрахований на вихід 3 л напою, тому не забудьте перерахувати, якщо будете використовувати менше спирту.

Інгредієнти:

3 л горілки;

150 г свіжого кореня хрону;

цедра 1 лимона;

2 г ваніліну (не ванільного цукру!);

10 шт гвоздики;

50 г меду;

по 0,5 ч. ложки спецій (меленої кориці, мускатного горіха, імбиру).

Приготування:

Хрін потрібно очистити і нарізати кружечками. Зрізати цедру з лимона. Всі інгредієнти покласти в 3-х літрову банку і залити 2 л горілки.

Ємність на 5 днів ставимо у темне прохолодне місце і періодично, 1-3 рази на день, перемішуємо.

Через 5 днів настій треба відфільтрувати, та долити літр горілки, який залишився.

Через 3-4 дні, може трохи більше, у вас вийде чудовий напій.

Зрозуміло, що кількість спецій ви можете підібрати на власний смак.

Рецепт хріновухи №3

Інгредієнти використовуються в тих самих кількостях, що й в рецепті №2, але процес приготування трохи інший.

Приготування:

В перший день всі інгредієнти крім меду залийте 420 мл спирту 96% і 100 мл води. На другий день злийте перший настій і замініть його ще 450 мл спирту і 300 мл води.

На третій день змішуємо другий та перший настій і заливаємо у нашу суміш 500 мл спирту і 600 мл води. Можна відразу приготувати мед: залити його 200 мл води і поставити відстоюватися.

На четвертий день потрібно злити останній настій і змішати його з попередніми двома. В ємність зі спеціями потрібно додати 500 мл води, добре перемішати і віджати через марлю в загальну ємність.

Додати мед, розчинений у воді, та залишити напій настоюватися.

Смачного!

03.05.2018


Переглядів: 872

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1049 від 05.01.2022p.
¤ 
Кумедні та незрозумілі традиції

Кумедні та незрозумілі традиції

святкування Різдва у різних країнах світу

Морква в черевиках, червона білизна і багато інших незвичних традицій....

¤ 
Смертельне ДТП: нетверезого водія-втікача затримали

Смертельне ДТП: нетверезого водія-втікача затримали

Пішохід потрапив під колеса автомобіля, коли перетинав проїзну частину у невстановленому місці. Попри вжиті реанімаційні заходи врятувати життя потерпілому у ДТП не вдалося – від отриманих травм він помер у лікарні. Ним виявився 27-річний житель міста Костопіль, який служив у Збройних силах України та в той час перебував у відпустці. Загиблого опізнала рідна сестра....

¤ 
«Стрілянина» із дерев’яного автомата

«Стрілянина» із дерев’яного автомата

Під час моніторингу соціальних мереж, поліцейські першого січня виявили публікацію, що невідомий хлопець у житловому секторі села Берестівка Вараського району стріляв вгору із автомата....

¤ 
Економічні підсумки року

Економічні підсумки року

Для України і світу в цілому 2021 рік був кращим, ніж попередній, але так само непростим. Через пандемію COVID-19 багато бізнесів закрилися або зменшили обсяги роботи. Більше того, через агресивну політику Росії світ опинився на порозі енергетичної кризи: ціни на ресурси зростають, тягнучи подорожчання і в інших сферах. Яка ситуація в українській економіці на кінець 2021 року розповідає Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Оксана Лозова: «В минулому році наша фракція працювала ефективно…»

Оксана Лозова: «В минулому році наша фракція працювала ефективно…»

Закінчився 2021 рік і саме час підбити підсумки роботи наших органів місцевого самоврядування. Автор зустрівся з головою фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Рівненській обласній раді Оксаною Лозовою і попросив розповісти про діяльність обласної ради в минулому році та роботу фракції в ній....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (11242)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (9896)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (7791)
• Допомога під час карантину [967] (7750)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (7667)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (7257)
• Живи до ста! [965] (7227)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (7224)
• Бюджет і ми… [965] (7211)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (7187)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (7159)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (7115)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (7086)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (7037)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (7029)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (6822)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (6641)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (6580)

ТОП-15 свіжого номера:

• Три двійки… (1598)
• Кумедні та незрозумілі традиції (366)
• Оксана Лозова: «В минулому році наша фракція працювала ефективно…» (365)
• Економічні підсумки року (356)
• Смертельне ДТП: нетверезого водія-втікача затримали (354)
• «Стрілянина» із дерев’яного автомата (353)
• Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти! (336)
• Швидка буженина (334)
• 8 розумних способів як краще зберігати святкові прикраси, згідно з порадами професіоналів (255)
• Дзвінок від ангела (251)
• «Врятувала» дочку за три тисячі доларів США (246)
• Не питай… (245)
• 5 саморобних ароматів, які наповнять ваш дім різдвяним настроєм (244)
• Що символізує кожна з 12 пісних страв на Святвечір (242)
• Все про підготовку до Святого вечора та традиції (239)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс