Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Березень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як готують хріновуху. Три рецепти запашної настоянки

Хріновуху прийнято вважати чоловічим напоєм, хоча під час свят від цієї запашної настоянки не відмовляються й жінки. Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування хріновухи в домашніх умовах.

Рецепт хріновухи №1

За великим рахунком у складі хріновухи не повинно бути нічого зайвого, крім кореня хрону і, мабуть, меду. Однак додавання в рецептуру лимонного соку значно покращує якість напою, а спеції роблять смак багатшими. Нижче наведено найбільш простий і доступний рецепт, який вимагає від вас лише походу в магазин і тиждень терпіння.

Інгредієнти:

спиртова основа (горілка, самогон, розведений спирт) — 0,5 л;

мед — 1 ч. ложка;

хрін (свіжий корінь) — 10 см;

лимонний сік — 2 ст. ложки.

Дуже важливо використовувати свіжий хрін, так як консервований втрачає свій аромат та смак. Що стосується спиртової основи, то краще використовувати саме спирт або самогон подвійної перегонки, цукровий, приміром, так як їх можна розбавити до 45% (є думка, що хрін краде градус, тому з горілки вийде більш слабкий напій). Лимонний сік можна замінити цедрою, наприклад, з половини лимона.

Приготування:

Хрін потрібно почистити і порізати невеликими кружечками або брусочками. Можна і на крупну тертку, але отриманий напій може вийти занадто насиченим.

Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту.

Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати.

Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку.

Дати напою відпочити 3-4 дні. Хріновуха повинна бути дуже м’якою, з приємним ароматом та злегка жовтуватим відтінком.

Рецепт хріновухи №2

За великим рахунком в хріновуху можна додавати багато чого: зерна гірчиці, моркву, імбир, кріп, часник, корицю, гвоздику, мускатний горіх, гострий перець (з розрахунку 0,25 г стручка на 0,5 горілки) і т. д.

Цей рецепт розрахований на вихід 3 л напою, тому не забудьте перерахувати, якщо будете використовувати менше спирту.

Інгредієнти:

3 л горілки;

150 г свіжого кореня хрону;

цедра 1 лимона;

2 г ваніліну (не ванільного цукру!);

10 шт гвоздики;

50 г меду;

по 0,5 ч. ложки спецій (меленої кориці, мускатного горіха, імбиру).

Приготування:

Хрін потрібно очистити і нарізати кружечками. Зрізати цедру з лимона. Всі інгредієнти покласти в 3-х літрову банку і залити 2 л горілки.

Ємність на 5 днів ставимо у темне прохолодне місце і періодично, 1-3 рази на день, перемішуємо.

Через 5 днів настій треба відфільтрувати, та долити літр горілки, який залишився.

Через 3-4 дні, може трохи більше, у вас вийде чудовий напій.

Зрозуміло, що кількість спецій ви можете підібрати на власний смак.

Рецепт хріновухи №3

Інгредієнти використовуються в тих самих кількостях, що й в рецепті №2, але процес приготування трохи інший.

Приготування:

В перший день всі інгредієнти крім меду залийте 420 мл спирту 96% і 100 мл води. На другий день злийте перший настій і замініть його ще 450 мл спирту і 300 мл води.

На третій день змішуємо другий та перший настій і заливаємо у нашу суміш 500 мл спирту і 600 мл води. Можна відразу приготувати мед: залити його 200 мл води і поставити відстоюватися.

На четвертий день потрібно злити останній настій і змішати його з попередніми двома. В ємність зі спеціями потрібно додати 500 мл води, добре перемішати і віджати через марлю в загальну ємність.

Додати мед, розчинений у воді, та залишити напій настоюватися.

Смачного!

03.05.2018


Переглядів: 392

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1004 від 25.02.2021p.
¤ 
Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

17 лютого у Буковелі розпочалися міжнародні fis старти та Чемпіонат України з фрістайлу з дисципліни слоупстайл. Серед двадцяти чотирьох учасників з різних країн були і рівняни....

¤ 
Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

З 14 по 17 лютого 2021 року в місті Дніпро відбувся Чемпіонат України з плавання серед молоді та юніорів....

¤ 
Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Історія кохання Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко почалася на ТБ-проєкті «Голос країни»....

¤ 
На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

Третій етап реалізації документування злочинної діяльності групи правоохоронці провели 19 лютого у рамках кримінального провадження, розпочатого у листопаді 2018 році за фактом незаконного збуту психотропної речовини в кількох областях країни....

¤ 
Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Приміський потяг – це швидкий і надійний спосіб дістатися з передмістя до великого міста. Але в українських реаліях – не завжди комфортний. Рухомий склад електричок часто застарілий, потягів не вистачає, у пікові години вагони забиті пасажирами вщент. Змінити ситуацію на краще можуть тільки спільні зусилля «Укрзалізниці» та місцевої влади у кожному конкретному регіоні. Про успіхи та складнощі на шляху до кращих умов дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
ЗНО-2021: ключові етапи і дати

ЗНО-2021: ключові етапи і дати

Цього року понад 380 тисяч осіб братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Тестування складатимуть цьогорічні випускники, а також усі ті, хто хочуть вступати до вишів у 2021 році. Реєстрація на ЗНО уже розпочалась і триватиме до 5 березня. Про ключові моменти ЗНО-2021 розповідає Центр громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (4629)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (4596)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3519)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3483)
• Бюджет і ми… [965] (3481)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3470)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3468)
• Допомога під час карантину [967] (3433)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3359)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3355)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3335)
• Живи до ста! [965] (3261)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3179)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3138)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3111)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3079)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2904)

ТОП-15 свіжого номера:

• Володимир Дяк: (443)
• Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України (202)
• Юні рівненські спортсмени вибороли п’ять медалей на Чемпіонаті України (171)
• Курячі котлети «Пташине молоко» (165)
• Велика Омеляна – в чому секрет успішної боротьби зі сніговими заметами (158)
• Прояви проблем з серцем, на які мало хто звертає увагу (157)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (152)
• До Центру ПМСД «Центральний» м. Рівного приєднано Квасилівську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини (151)
• ЗНО-2021: ключові етапи і дати (149)
• Стали набрякати ноги? (149)
• Метеозалежність: (149)
• Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко (149)
• На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну (145)
• Яке захворювання може спровокувати вода натщесерце – думка фахівців (144)
• Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня? (142)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс