Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Грудень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


#Ракурс добрих порад

Як готують хріновуху. Три рецепти запашної настоянки

Хріновуху прийнято вважати чоловічим напоєм, хоча під час свят від цієї запашної настоянки не відмовляються й жінки. Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування хріновухи в домашніх умовах.

Рецепт хріновухи №1

За великим рахунком у складі хріновухи не повинно бути нічого зайвого, крім кореня хрону і, мабуть, меду. Однак додавання в рецептуру лимонного соку значно покращує якість напою, а спеції роблять смак багатшими. Нижче наведено найбільш простий і доступний рецепт, який вимагає від вас лише походу в магазин і тиждень терпіння.

Інгредієнти:

спиртова основа (горілка, самогон, розведений спирт) — 0,5 л;

мед — 1 ч. ложка;

хрін (свіжий корінь) — 10 см;

лимонний сік — 2 ст. ложки.

Дуже важливо використовувати свіжий хрін, так як консервований втрачає свій аромат та смак. Що стосується спиртової основи, то краще використовувати саме спирт або самогон подвійної перегонки, цукровий, приміром, так як їх можна розбавити до 45% (є думка, що хрін краде градус, тому з горілки вийде більш слабкий напій). Лимонний сік можна замінити цедрою, наприклад, з половини лимона.

Приготування:

Хрін потрібно почистити і порізати невеликими кружечками або брусочками. Можна і на крупну тертку, але отриманий напій може вийти занадто насиченим.

Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту.

Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати.

Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку.

Дати напою відпочити 3-4 дні. Хріновуха повинна бути дуже м’якою, з приємним ароматом та злегка жовтуватим відтінком.

Рецепт хріновухи №2

За великим рахунком в хріновуху можна додавати багато чого: зерна гірчиці, моркву, імбир, кріп, часник, корицю, гвоздику, мускатний горіх, гострий перець (з розрахунку 0,25 г стручка на 0,5 горілки) і т. д.

Цей рецепт розрахований на вихід 3 л напою, тому не забудьте перерахувати, якщо будете використовувати менше спирту.

Інгредієнти:

3 л горілки;

150 г свіжого кореня хрону;

цедра 1 лимона;

2 г ваніліну (не ванільного цукру!);

10 шт гвоздики;

50 г меду;

по 0,5 ч. ложки спецій (меленої кориці, мускатного горіха, імбиру).

Приготування:

Хрін потрібно очистити і нарізати кружечками. Зрізати цедру з лимона. Всі інгредієнти покласти в 3-х літрову банку і залити 2 л горілки.

Ємність на 5 днів ставимо у темне прохолодне місце і періодично, 1-3 рази на день, перемішуємо.

Через 5 днів настій треба відфільтрувати, та долити літр горілки, який залишився.

Через 3-4 дні, може трохи більше, у вас вийде чудовий напій.

Зрозуміло, що кількість спецій ви можете підібрати на власний смак.

Рецепт хріновухи №3

Інгредієнти використовуються в тих самих кількостях, що й в рецепті №2, але процес приготування трохи інший.

Приготування:

В перший день всі інгредієнти крім меду залийте 420 мл спирту 96% і 100 мл води. На другий день злийте перший настій і замініть його ще 450 мл спирту і 300 мл води.

На третій день змішуємо другий та перший настій і заливаємо у нашу суміш 500 мл спирту і 600 мл води. Можна відразу приготувати мед: залити його 200 мл води і поставити відстоюватися.

На четвертий день потрібно злити останній настій і змішати його з попередніми двома. В ємність зі спеціями потрібно додати 500 мл води, добре перемішати і віджати через марлю в загальну ємність.

Додати мед, розчинений у воді, та залишити напій настоюватися.

Смачного!

03.05.2018


Переглядів: 36

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 890 від 06.12.2018p.
¤ 
Нетверезий водій збив пенсіонерку

Нетверезий водій збив пенсіонерку

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько шостої години ранку другого грудня, у селі Молодіжне Дубенсько...

¤ 
Смертельна ДТП за участі автомобіля інкасації

Смертельна ДТП за участі автомобіля інкасації

Повідомлення про смертельну дорожньо-транспортну пригоду в селі Бармаки, надійшло до поліції другого грудня...

¤ 
Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…»

Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…»

Ми всі залежимо від влади. Це правда. Однак, саме поняття влади досить аморфне. Тому слід розрізняти виконавчу...

¤ 
Олег Ляшко вимагає повернути в аптеки безкоштовний інсулін

Олег Ляшко вимагає повернути в аптеки безкоштовний інсулін

«Інсулін – це моє життя, але купити його я не можу», – із такими словами та сльозами на очах до громадської пр...

¤ 
Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

У середу, 5 грудня 2018 року, в приміщенні конференц-залу готелю «Мир» в рамках реалізації проекту Світового бан...

¤ 
У Рівному підвели підсумки спідвейного сезону та нагородили найкращих гонщиків

У Рівному підвели підсумки спідвейного сезону та нагородили найкращих гонщиків

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко переконаний, що спідвей є знаковим видом спорту не лише для Рівного...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (2155)
2. Секс із мусульманином [271] (1708)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (1555)
4. Догляньте мене до смерті [278] (1415)
5. [0] (1384)
6. Як правильно приймати вітаміни? [749] (1346)
7. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (1337)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (1241)
9. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (1215)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (1065)
11. Розклад руху автобусів [253] (1063)
12. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1034)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1032)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (999)
15. Три помсти княгині Ольги [820] (957)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як приготувати суші вдома (85)
2. В рамках проекту Світового банку на Рівненщині відремонтують ще 37 амбулаторій (61)
3. «Кандидати на президентський пост - Тимошенко, Бойко і Порошенко, Зеленський йде вгору, Вакарчук вниз, до парламенту проходять шість партій», - західні соціологи (61)
4. У Рівному відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО (58)
5. Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи» (49)
6. Нетверезий водій збив пенсіонерку (45)
7. Поліцейські розслідують підпал автомобіля (44)
8. Рівненська учениця стала кращою на конкурсі професійної майстерності (44)
9. Рабсила за півціни... (44)
10. 10 секретів приготування ідеального бісквіту (43)
11. Обряд «Водіння Куста» включили до Національного переліку культурної спадщини (42)
12. Жителі Рівненщини отримали ордени і звання від Президента (42)
13. У Володимирці відкрили Навчально-практичний центр для електромонтажників (41)
14. Аналітик Атлантичної Ради: Президентство Тимошенко - шанс для нового початку та прогресивного розвитку країни (41)
15. У Рокитному відкрили інклюзивно-ресурсний центр: сьомий в області (41)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс