Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №863 від 31.05.2018p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


#

КВАС

КВАС

Напій виготовляється способом бродіння (молочнокислого або спиртового) сусла і має різні корисні властивості. Оскільки справжній квас роблять з натуральної хлібної сировини, фруктів, меду, ягід з додаванням коріння, прянощів, трав і т. п., він не тільки володіє чудовим смаком, але і служить чудовим засобом проти авітамінозу (у ньому містяться вітаміни групи В, молочна кислота, магній, кальцій, фосфор, незамінні амінокислоти).

Крім того, напій містить речовини, що регулюють роботу шлунково-кишкового тракту, поліпшують метаболізм, що перешкоджають розмноженню хвороботворних мікробів, що благотворно впливають на серцево-судинну систему.

Чим корисний квас? Він сприяє схудненню, зміцненню зубної емалі, лікування виразок. До того ж квас підвищує працездатність людини і знімає втому.

Доведена користь квасу для тих, хто страждає гастритом із зниженою кислотністю. Таким людям слід вживати напій перед їжею. Також квас варто включити в свій раціон гіпертонікам, сердечникам, людям з розладами нервової системи і просто тим, хто хоче підвищити собі настрій. Користь цього напою в тому, що він здатний розкладати і виводити з організму хворі та мертві клітини.

А от шкоду квасу можуть відчути на собі алергіки (при виникненні реакції на який-небудь з компонентів), вагітні та матері, онкологічні хворі і страждаючі цирозом печінки .

При цьому найбільшу шкоду спостерігається при надмірному вживанні бутильованого квасу, оскільки у нього, як правило, додають консерванти та барвники, які негативно позначаються на роботі органів і систем організму.

Трояндовий квас із каркаде

40 г чаю каркаде

5 л води

2–4 ст. ложки цукру

0,5 ч. ложки сухих дріжджів.

Закип’ятити 5–5,5 л води, додати каркаде і зняти з вогню.

Остиглий відвар процідити через марлю, добре віджати і додати цукор, розмішати. Додати дріжджі і залишити у теплому місці для бродіння.

Якщо зробити зранку, до обіду напій остигне і пізно ввечері його можна розливати у ПЕТ-пляшки і ставити в холодильник. Наступного дня квас можна пити.

Якщо день спекотний, то цього часу достатньо для бродіння, а якщо прохолодно, а квасу дуже хочеться, можна поставити квас у духовку і періодично вмикати її на 50 градусів. Виходить 2 пляшки по 1,5 л і одна на 2 л.

Імбирний квас

Рецепт тонізуючого ароматного напою, незамінного у спеку. А чи знали ви, що квас можна не тільки пити. Для блиску і зміцнення нігтів 1 ст. ложку квасу змішайте з 1/2 ст. ложки меду і 1/2 ч. ложки лимонного соку. Втирайте суміш у нігті, залишіть на 10–15 хв. Робіть такі маски упродовж 2–4 тижнів – і результат вас порадує.

Інгредієнти для імбирного квасу

70 г кореню імбиру

3/4 скл. цукру

1 ч. ложка сухих дріжджів

1 лимон.

Імбир та лимон порізати і подрібнити блендером або перемолоти на м’ясорубці, перелити у 5-літровий бутель, додати цукор, розчинені у воді дріжджі, залити водою кімнатної температури, поставити на 3 доби у тепле місце.

Відтак процідити, налити у пляшки, у кожну покласти по кілька родзинок.

Зберігати у холодильнику. Через 3 дні можна пити.

Лимонний квас

Від квасу не гладшають. Один кухоль цього напою в день рекомендовано пити навіть тим, хто сидить на дієті.

40 г дріжджів

1 скл. родзинок

1 кг цукру

6 л води

6 лимонів.

Лимони помити, розрізати на 6 частин, вибрати зернята.

Скласти у велику каструлю, додати цукор і родзинки, залити окропом, добре перемішати.

Коли охолоне, влити розчинені у теплій підмолодженій воді дріжджі.

Залишити на 12 год у теплому місці. Процідити, зберігати у холодильнику.

Квас із ревеню

Органічні кислоти, що містяться в квасі, борються з хвороботворними мікробами і очищають кишківник. Тому пити квас – це корисно.

1 кг ревеню

6 л води

600 г цукру

30 г дріжджів.

Очищений і дрібно нарізаний ревінь залити окропом і залишити, щоб набув смаку і кольору. Потім відцідити.

Колір напою можна змінити: якщо додати перепалений цукор – квас буде жовтуватого кольору, якщо який-небудь сік червоного кольору – буде червонуватий).

Додати цукор і приготовані дріжджі (розчинені в теплій воді з 1 ст. ложкою цукру).

Поставити у тепле місце до утворення білої піни.

Процідити, налити у пляшки і поставити в холодильник або інше прохолодне місце.

Квас бездріжджовий

У стародавніх рукописах є інформація, що квас посилює чоловічу потенцію. Особливий квас давали молодим чоловікам у день весілля для того, щоб вони давали здорове потомство.

300 г хліба (житнього або пшеничного, або суміші)

1,5 л води

1–5 ст. ложки цукру з чубком.

Взяти кілька шматків хліба, сушити хліб не треба, накришити його у 1,5-літрову банку, де буде квас, щоб дно банки було заповнене на 5–7 см. Насипати цукор, залити теплою водою по плічка і накрити скляною кришкою або марлею (не поліетиленовою – дихати не буде).

Залишити для бродіння в теплому місці. Швидкість залежатиме від температури повітря. Через 1–3 дні (визначити готовність на смак) цей квас можна використовувати, але перший зазвичай не так смачний, тому його краще використати для маринування м’яса, курки або риби.

Із першого квасу залишити гущу завтовшки 5 см і додати шматок хліба і цукру, залити водою і знову поставити у тепле місце. Квас зазвичай готовий уже через день.

Оновлювати такий квас можна постійно: випили, доклали до гущі хліба і цукру, залили водою – і через день буде нова порція.

Цю закваску (гущу) можна зберігати в холодильнику. Аби надати квасу кольору, хліб можна запекти у духовці до коричневого. У квас можна додати кілька немитих родзинок.

Фруктовий квас

Вітаміни групи В, що містяться в квасі, роблять волосся густим і блискучим, нігті красивими, а поставу стрункою. Тому це ідеальний рецепт напою для жінок.

яблука (або смородина, або груші, або брусниця, або журавлина, або суміш фруктів)

кілька немитих родзинок із кісточками або 1 ст. ложка гущі від попереднього квасу

0,5 скл. цукру.

Яблука помити, порізати невеликими шматочками, висипати у трилітрову банку (щоб покривали дно на 3–5 см), додати кілька родзинок (або 1 ст. ложку гущі від попереднього квасу), цукор і все залити водою, накрити кришкою з дірочками або марлею.

Поставити на 3 дні у тепле місце.

Через три дні спробувати. Коли квас заграє як слід, процідити і поставити в холодильник (щоб не перебродив, бо вийде оцет).

Можна до яблук покласти шкірку від апельсина, вийде схожий на лимонад.

Ягідний квас

Квас завдяки великому вмісту вітамінів і мікроелементів зміцнює зубну емаль, заліковує виразки. Тому якщо мрієте про голлівудську усмішку, готуйте та пийте квас щодня.

300 г червоних порічок

по 100 г білих порічок і смородини

1 пучок м’яти

2,5 л води

1 скл. цукру

0,5 ч. ложки сухих дріжджів.

Ягоди (можна використати будь-які) перебрати, помити, розтовкти.

Закип’ятити воду, додати м’яту, варити 1–2 хв, вимкнути. Додати ягоди, накрити кришкою, залишити на 12 год.

Відтак процідити через 2 шари марлі, додати цукор і дріжджі, вимішати, накрити марлею і залишити у теплому місці на 12 год, відтак процідити і поставити у холодильник.

Полуничний квас

Квас, як будь-який продукт молочнокислого бродіння, нормалізує роботу шлунка і кишківника, регулює обмін речовин в організмі і сприятливо впливає на роботу серця і судин. Тому пийте, на здоров’я!

100 полуниці (можна замороженої)

1 л води

150 г цукру

10 г свіжого імбиру (можна замінити сушеним)

1 ч. ложка сухих дріжджів.

Полуницю подрібнити блендером або потовкти.

Дріжджі розмішати із невеликою кількістю теплої солодкої води, зачекати, поки утвориться пінка.

У теплій воді розмішати цукор, полуничне пюре, імбир, воду з дріжджами. Рідина не повинна доходити до країв ємкості, одягнути на неї гумову рукавичку і залишити при кімнатній температурі мінімум на добу.

Якщо у приміщенні прохолодно і процес бродіння відбувається не інтенсивно (рукавичка не стоїть), можна залишити напій на 2 доби.

Відтак процідити квас, перелити у пляшку зі щільним корком, покласти у холодильник. Відкривати обережно: сильно піниться.

Яблучний квас

Квас – чудовий енергетик: відновлює фізичну працездатність, бадьорить і піднімає тонус. Тому скляночка квасу буде доречною, якщо ви втомилися, і зможе замінити горнятко кави зранку.

1 л яблучного соку

1 скл. цукру

1 ч. ложка сухих дріжджів

2 ч. ложки розчинної кави

3 л води.

Закип’ятити й охолодити до теплого стану воду.

В емальовану каструлю насипати цукор, каву і дріжджі, вилити воду і сік, перемішати до повного розчинення складників.

Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 12 год.

Відтак процідити крізь цупку тканину і поставити у холодильник.

Хлібний квас

Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі. Тому готуйте і насолоджуйтеся!

500 г чорного хліба (або 300 г сухарів)

200–300 г цукру

15 г дріжджів (або 0,5–1 ч. ложки сухих)

5 л води.

Хліб порізати шматочками, висушити і підсмажити у духовці, щоб запеклися, висипати і каструлю, залити 3 л окропу, накрити кришкою і залишити до охолодження.

Процідити рідину через марлю, а хліб, що залишився знову залити 2 л окропу, накрити кришкою і відставити на 2 год.

Знову процідити, всю рідину злити в одну ємність, додати цукор і дріжджі, перемішати і залишити при кімнатній температурі на ніч.

Можна додати кілька шматочків лимона листків смородини. Готовий квас налити у пляшки і зберігати у прохолодному місці.

31.05.2018


Переглядів: 67

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 865 від 14.06.2018p.
¤ 
Ковалець, чи Бакалов?

Ковалець, чи Бакалов?

Спортивний департамент футбольної команди Народного клубу «Верес» провів ряд переговорів зі спеціалістами, які розглядались, як кандидатури на посаду головного тренера. Були проведені переговори з екс...

¤ Ракурс здоров'я
Цілюща сила кропиви жалкої та глухої

Цілюща сила кропиви жалкої та глухої

Перед цілющими властивостями кропиви глухої та жалкої знімаємо капелюха

Кажуть, у старовину цілителі, побачивши кропиву, знімали головний убір і кланялися їй — дякували за здатність допомагати за багатьох хвороб. Зустріти цю рослину можна всюди, однак вона більше любить в...

¤ 
12 причин не поспішати викидати сміття

12 причин не поспішати викидати сміття

1. Шкірка від банана – чудово підгодує рослини. Під час пересаджування рослини додайте в горщик подрібнені шкірки – можна попередньо підсушені про запас. Шкірки дуже швидко перегнивають і підгодовують...

¤ 

Чоловік побив двох поліцейських

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 49-річний житель Острога, який сьомого червня завдав тілесні ушкодження двом поліцейським, під час виконання ними службових обов’язків. За цим фактом слідчі ...

¤ 
Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси»

Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси»

Шлях від ідеї до її втілення складний і потребує значних зусиль та клопіткої праці. Часто буває так, що перспективні ідеї так і залишаються в головах їх авторів. Однак, на рівненському Льонокомбінаті,...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (424)
2. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (340)
3. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (304)
4. Догляньте мене до смерті [278] (268)
5. Розклад руху автобусів [253] (247)
6. Моє місто - найкраще [427] (234)
7. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (232)
8. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (192)
9. Гірше звіра… [861] (184)
10. Стогін покотився яром [862] (177)
11. Секс із мусульманином [271] (176)
12. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (169)
13. Що варто знати про штамбову малину: [862] (164)
14. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (163)
15. У Рівному двадцять шостий раз пройшли традиційні «Музейні гостини» [862] (163)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як збільшити врожай за допомогою дешевих ліків (52)
2. Цілюща сила кропиви жалкої та глухої (47)
3. Вкрав парфуми з прилавка кіоску (46)
4. На Рокитнівщині втопилася школярка (46)
5. Як захистити смородину від шкідників (46)
6. У Рівному вислідили «автоспеціаліста» (45)
7. Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси» (44)
8. Смерть «Короля рок-н-ролу» (43)
9. Олена Шоптенко народила: опубліковано перше фото після пологів (43)
10. 12 причин не поспішати викидати сміття (43)
11. Бійка закінчилася тяжкими тілесними ушкодженнями (42)
12. У Костополі автомобіль злетів у кювет (42)
13. Чоловік побив двох поліцейських (42)
14. Хіба ми зустрічалися? (42)
15. Ковалець, чи Бакалов? (41)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс