Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №867 від 27.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Липень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Чим харчуватися влітку, не навантажуючи організм? Які продукти, страви та напої допоможуть легше перенести спеку?

Правило № 1. Побільше рідини. У спеку організм посилено втрачає рідину. Тому потрібно вчасно поповнювати її запаси. У цьому допоможуть напої. Найліпше втамовує спрагу звичайна вода або несолодкий зелений чай: у нестерпну спеку рекомендується випивати по 100—200 мл прохолодного напою (18—20С) кожні 40—50 хвилин. Крім того, не нехтуйте першою стравою — наприклад, холодник чи окрошка не тільки освіжить, а й забезпечить організм потрібною рідиною. До речі, на столі в спеку має бути якомога більше рідких страв. Одне «але»: не варто вживати багато рідини людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, й тим, хто має проблеми з нирками.

Правило № 2. Скорочуймо калорійність раціону. Потреба в енергії у спекотну погоду знижується приблизно на 5%, а отже, організму влітку потрібна менш калорійна їжа. Забудьте про жирне м’ясо, торти, млинці, олів’є, вживайте побільше овочів, фруктів та молочних продуктів. Однак це зовсім не означає, що потрібно повністю відмовитися від жирів.

Правило № 3. Зміщуймо режим харчування. Спекотна погода — справжнє випробування для організму. Ми страждаємо від відсутності апетиту, а поївши — відчуваємо важкість у животі. Щоб допомогти організму нормально функціонувати в умовах екстремальної спеки, можна змістити режим харчування, тобто основні прийоми їжі перенести на прохолодну пору доби. Снідати краще якомога раніше — о 6—7-й годині ранку. Обід — до настання полуденної спеки — об 11—11.30. Вечеря — о 18-й годині. Для тих, хто не може заснути на порожній шлунок, пропонується легке під’їдання о 20—21-й годині. При цьому калорійність добового раціону повинна розподілятися наступним чином: сніданок — 35%; обід — 25%, вечеря — 25%; пізнє перекушування — 15%.

Правило № 4. Сніданок з’їж сам... і вечерю теж. Якщо в холодну пору року сніданок традиційно асоціюється з вуглеводами, які насичують швидкою енергією, то в спеку вуглеводну їжу краще вживати в обід. Овочеві та фруктові салати, гречка й рис, картопля й пісні супи — ці страви можна їсти в середині дня, не побоюючись тяжкості в шлунку. Такі вуглеводи легко засвоюються, утворюючи мінімальну кількість продуктів окиснення (порівняно із жирами та білками), а отже, не потрібно значних витрат рідини (особливо цінної в спеку) для їхнього виведення з організму. М’ясні й рибні страви рекомендується перенести на вечерю і / або сніданок. В умовах прохолоди організму буде легше їх перетравити. Утамувати голод перед сном допоможуть кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру.

Правило № 5. Більше вітамінів. Разом із потом організм втрачає дорогоцінні вітаміни й мікроелементи (особливо це стосується водорозчинних вітамінів С, B1, В2, B6 і РР). Унаслідок цього ми відчуваємо млявість, послаблюється імунітет, може розвинутися вітамінна недостатність. Щоб цього не сталося, слід їсти в необмежених кількостях свіжі сезонні фрукти, овочі і ягоди (найліпше «рідні», а не заморські), пити свіжовичавлені соки, несолодкі морси, лимонад (не магазинний із газом, а приготований у домашніх умовах) і компоти, трав’яні чаї та квас. І не забуваймо підсолювати їжу трохи більше, ніж звично. До речі: в спеку ми частіше, ніж зазвичай схильні до різних кишкових інфекцій, тому потрібно дуже ретельно мити фрукти, овочі та зелень. Продукти, які швидко псуються, зберігати в холодильнику. Не купувати кондитерські вироби із кремом.

27.06.2018


Переглядів: 619

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1024 від 22.07.2021p.
¤ 
У Рівному відзначили кращих тренерів області

У Рівному відзначили кращих тренерів області

Вперше цього року в Україні відзначають День тренера. Відповідний Указ про відзначення цього свята підписав президент України 24 червня 2021 року. Тепер 19 липня щорічно в Україні відзначатимуть День тренера....

¤ 
Верес перемагає дебютанта Другої ліги у спарингу

Верес перемагає дебютанта Другої ліги у спарингу

Рівненський Верес у спаринг-матчі, що відбувся у Щасливому на Київщині, обіграв чемпіонів України серед аматорів та дебютантів Другої ліги ПФЛ – черкаський ЛНЗ-Лебедин....

¤ 
10 невідомих фактів про українські казки

10 невідомих фактів про українські казки

Чому нашим Попелюшкам непотрібні принци і яка головна риса української дівчини? Що спільного між майстром Йодою та Україною і як у нас вкрали Іллю Муромця і Кощія Безсмертного? Які герої є тільки в українських казках і звідки в них взялися Аватари?...

¤ 
Драглі – забуті українські рецепти від численних недуг

Драглі – забуті українські рецепти від численних недуг

Чи ж і насправді драглі аж такі живильні, чи, може, це лише вигадки давньої уяви, легенд-казок, поетичні метафори? Безперечно і беззастережно живильні! Маючи у своєму складі комплекс вітамінів, мікроелементів, вуглеводів, зокрема, такого важливого полісахариду, як інулін, а також великої групи органічних кислот та ензимів, вони поліпшують діяльність травної та видільної систем, енергетичний обмін на молекулярному рівні і додають людині фізичної та моральної витримки, снаги, як при окремих та численних недугах, так і при тяжкій виснажливій фізичній та розумовій праці. Вони ж є і тривким запобіжним муром для профілактики численних недуг як давніх, так і сьогочасних, “радіонуклідних”....

¤ 
На 19-річного мотоцикліста склали сім адмінматеріалів

На 19-річного мотоцикліста склали сім адмінматеріалів

Дорожньо-транспортну пригоду за участю мотоцикла на вулиці Шкільній у селі Голубне екіпаж сектору реагування патрульної поліції відділення №4 (м. Березне) побачив 19 липня повертаючись із виклику....

¤ 
Аварія на «Рівнеазоті»: відкрито кримінальне провадження

Аварія на «Рівнеазоті»: відкрито кримінальне провадження

За інформацією працівників ДСНС викид газів не становить загрози життю та здоров’ю населення. Наразі потерпілих внаслідок аварії немає....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (7792)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (7270)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (5503)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (5469)
• Допомога під час карантину [967] (5454)
• Бюджет і ми… [965] (5265)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (5252)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (5197)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (5187)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (5184)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (5166)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (5165)
• Живи до ста! [965] (5054)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4976)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4938)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (4821)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (4747)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (4592)

ТОП-15 свіжого номера:

• Чи потрібно рівнянам боятися азоту? (677)
• На 19-річного мотоцикліста склали сім адмінматеріалів (170)
• 10 невідомих фактів про українські казки (166)
• Аварія на «Рівнеазоті»: відкрито кримінальне провадження (165)
• Драглі – забуті українські рецепти від численних недуг (163)
• Автоматичне списання боргів. (162)
• У Рівному відзначили кращих тренерів області (161)
• Свідоцтво про вакцинацію і ковідний сертифікат – зелене світло для туризму (161)
• Верес перемагає дебютанта Другої ліги у спарингу (159)
• Перекинувся рейсовий автобус: травмувалися 23 особи (157)
• Традиційний волейбольний турнір пам’яті воїна-інтернаціоналіста Івана Холода пройшов на Рівненщині (151)
• Футболіст з Рівненщини гратиме у французькому “Труа” (143)
• В Дубровиці відкрили спортивний комплекс на понад 350 глядацьких місць (142)
• «Батьківщина» Юлії Тимошенко зірвала план влади з перетворення України на наркоплантацію (136)
• Огіркове гаспачо (123)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс