Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №867 від 27.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Чим харчуватися влітку, не навантажуючи організм? Які продукти, страви та напої допоможуть легше перенести спеку?

Правило № 1. Побільше рідини. У спеку організм посилено втрачає рідину. Тому потрібно вчасно поповнювати її запаси. У цьому допоможуть напої. Найліпше втамовує спрагу звичайна вода або несолодкий зелений чай: у нестерпну спеку рекомендується випивати по 100—200 мл прохолодного напою (18—20С) кожні 40—50 хвилин. Крім того, не нехтуйте першою стравою — наприклад, холодник чи окрошка не тільки освіжить, а й забезпечить організм потрібною рідиною. До речі, на столі в спеку має бути якомога більше рідких страв. Одне «але»: не варто вживати багато рідини людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, й тим, хто має проблеми з нирками.

Правило № 2. Скорочуймо калорійність раціону. Потреба в енергії у спекотну погоду знижується приблизно на 5%, а отже, організму влітку потрібна менш калорійна їжа. Забудьте про жирне м’ясо, торти, млинці, олів’є, вживайте побільше овочів, фруктів та молочних продуктів. Однак це зовсім не означає, що потрібно повністю відмовитися від жирів.

Правило № 3. Зміщуймо режим харчування. Спекотна погода — справжнє випробування для організму. Ми страждаємо від відсутності апетиту, а поївши — відчуваємо важкість у животі. Щоб допомогти організму нормально функціонувати в умовах екстремальної спеки, можна змістити режим харчування, тобто основні прийоми їжі перенести на прохолодну пору доби. Снідати краще якомога раніше — о 6—7-й годині ранку. Обід — до настання полуденної спеки — об 11—11.30. Вечеря — о 18-й годині. Для тих, хто не може заснути на порожній шлунок, пропонується легке під’їдання о 20—21-й годині. При цьому калорійність добового раціону повинна розподілятися наступним чином: сніданок — 35%; обід — 25%, вечеря — 25%; пізнє перекушування — 15%.

Правило № 4. Сніданок з’їж сам... і вечерю теж. Якщо в холодну пору року сніданок традиційно асоціюється з вуглеводами, які насичують швидкою енергією, то в спеку вуглеводну їжу краще вживати в обід. Овочеві та фруктові салати, гречка й рис, картопля й пісні супи — ці страви можна їсти в середині дня, не побоюючись тяжкості в шлунку. Такі вуглеводи легко засвоюються, утворюючи мінімальну кількість продуктів окиснення (порівняно із жирами та білками), а отже, не потрібно значних витрат рідини (особливо цінної в спеку) для їхнього виведення з організму. М’ясні й рибні страви рекомендується перенести на вечерю і / або сніданок. В умовах прохолоди організму буде легше їх перетравити. Утамувати голод перед сном допоможуть кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру.

Правило № 5. Більше вітамінів. Разом із потом організм втрачає дорогоцінні вітаміни й мікроелементи (особливо це стосується водорозчинних вітамінів С, B1, В2, B6 і РР). Унаслідок цього ми відчуваємо млявість, послаблюється імунітет, може розвинутися вітамінна недостатність. Щоб цього не сталося, слід їсти в необмежених кількостях свіжі сезонні фрукти, овочі і ягоди (найліпше «рідні», а не заморські), пити свіжовичавлені соки, несолодкі морси, лимонад (не магазинний із газом, а приготований у домашніх умовах) і компоти, трав’яні чаї та квас. І не забуваймо підсолювати їжу трохи більше, ніж звично. До речі: в спеку ми частіше, ніж зазвичай схильні до різних кишкових інфекцій, тому потрібно дуже ретельно мити фрукти, овочі та зелень. Продукти, які швидко псуються, зберігати в холодильнику. Не купувати кондитерські вироби із кремом.

27.06.2018


Переглядів: 511

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6132)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5801)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4419)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4402)
• Допомога під час карантину [967] (4390)
• Бюджет і ми… [965] (4327)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4283)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4272)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4226)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4224)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4216)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4164)
• Живи до ста! [965] (4112)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3992)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3985)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3909)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3904)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3692)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (67)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс