Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №867 від 27.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Березень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Чим харчуватися влітку, не навантажуючи організм? Які продукти, страви та напої допоможуть легше перенести спеку?

Правило № 1. Побільше рідини. У спеку організм посилено втрачає рідину. Тому потрібно вчасно поповнювати її запаси. У цьому допоможуть напої. Найліпше втамовує спрагу звичайна вода або несолодкий зелений чай: у нестерпну спеку рекомендується випивати по 100—200 мл прохолодного напою (18—20С) кожні 40—50 хвилин. Крім того, не нехтуйте першою стравою — наприклад, холодник чи окрошка не тільки освіжить, а й забезпечить організм потрібною рідиною. До речі, на столі в спеку має бути якомога більше рідких страв. Одне «але»: не варто вживати багато рідини людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, й тим, хто має проблеми з нирками.

Правило № 2. Скорочуймо калорійність раціону. Потреба в енергії у спекотну погоду знижується приблизно на 5%, а отже, організму влітку потрібна менш калорійна їжа. Забудьте про жирне м’ясо, торти, млинці, олів’є, вживайте побільше овочів, фруктів та молочних продуктів. Однак це зовсім не означає, що потрібно повністю відмовитися від жирів.

Правило № 3. Зміщуймо режим харчування. Спекотна погода — справжнє випробування для організму. Ми страждаємо від відсутності апетиту, а поївши — відчуваємо важкість у животі. Щоб допомогти організму нормально функціонувати в умовах екстремальної спеки, можна змістити режим харчування, тобто основні прийоми їжі перенести на прохолодну пору доби. Снідати краще якомога раніше — о 6—7-й годині ранку. Обід — до настання полуденної спеки — об 11—11.30. Вечеря — о 18-й годині. Для тих, хто не може заснути на порожній шлунок, пропонується легке під’їдання о 20—21-й годині. При цьому калорійність добового раціону повинна розподілятися наступним чином: сніданок — 35%; обід — 25%, вечеря — 25%; пізнє перекушування — 15%.

Правило № 4. Сніданок з’їж сам... і вечерю теж. Якщо в холодну пору року сніданок традиційно асоціюється з вуглеводами, які насичують швидкою енергією, то в спеку вуглеводну їжу краще вживати в обід. Овочеві та фруктові салати, гречка й рис, картопля й пісні супи — ці страви можна їсти в середині дня, не побоюючись тяжкості в шлунку. Такі вуглеводи легко засвоюються, утворюючи мінімальну кількість продуктів окиснення (порівняно із жирами та білками), а отже, не потрібно значних витрат рідини (особливо цінної в спеку) для їхнього виведення з організму. М’ясні й рибні страви рекомендується перенести на вечерю і / або сніданок. В умовах прохолоди організму буде легше їх перетравити. Утамувати голод перед сном допоможуть кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру.

Правило № 5. Більше вітамінів. Разом із потом організм втрачає дорогоцінні вітаміни й мікроелементи (особливо це стосується водорозчинних вітамінів С, B1, В2, B6 і РР). Унаслідок цього ми відчуваємо млявість, послаблюється імунітет, може розвинутися вітамінна недостатність. Щоб цього не сталося, слід їсти в необмежених кількостях свіжі сезонні фрукти, овочі і ягоди (найліпше «рідні», а не заморські), пити свіжовичавлені соки, несолодкі морси, лимонад (не магазинний із газом, а приготований у домашніх умовах) і компоти, трав’яні чаї та квас. І не забуваймо підсолювати їжу трохи більше, ніж звично. До речі: в спеку ми частіше, ніж зазвичай схильні до різних кишкових інфекцій, тому потрібно дуже ретельно мити фрукти, овочі та зелень. Продукти, які швидко псуються, зберігати в холодильнику. Не купувати кондитерські вироби із кремом.

27.06.2018


Переглядів: 412

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1004 від 25.02.2021p.
¤ 
Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

17 лютого у Буковелі розпочалися міжнародні fis старти та Чемпіонат України з фрістайлу з дисципліни слоупстайл. Серед двадцяти чотирьох учасників з різних країн були і рівняни....

¤ 
Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

З 14 по 17 лютого 2021 року в місті Дніпро відбувся Чемпіонат України з плавання серед молоді та юніорів....

¤ 
Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Історія кохання Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко почалася на ТБ-проєкті «Голос країни»....

¤ 
На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

Третій етап реалізації документування злочинної діяльності групи правоохоронці провели 19 лютого у рамках кримінального провадження, розпочатого у листопаді 2018 році за фактом незаконного збуту психотропної речовини в кількох областях країни....

¤ 
Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Приміський потяг – це швидкий і надійний спосіб дістатися з передмістя до великого міста. Але в українських реаліях – не завжди комфортний. Рухомий склад електричок часто застарілий, потягів не вистачає, у пікові години вагони забиті пасажирами вщент. Змінити ситуацію на краще можуть тільки спільні зусилля «Укрзалізниці» та місцевої влади у кожному конкретному регіоні. Про успіхи та складнощі на шляху до кращих умов дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
ЗНО-2021: ключові етапи і дати

ЗНО-2021: ключові етапи і дати

Цього року понад 380 тисяч осіб братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Тестування складатимуть цьогорічні випускники, а також усі ті, хто хочуть вступати до вишів у 2021 році. Реєстрація на ЗНО уже розпочалась і триватиме до 5 березня. Про ключові моменти ЗНО-2021 розповідає Центр громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (4517)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (4512)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3466)
• Бюджет і ми… [965] (3420)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3416)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3413)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3407)
• Допомога під час карантину [967] (3376)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3297)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3294)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3285)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3277)
• Живи до ста! [965] (3194)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3113)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3087)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3049)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3027)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2850)

ТОП-15 свіжого номера:

• Курячі котлети «Пташине молоко» (83)
• Володимир Дяк: (68)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (62)
• Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України (54)
• Як користуватися косметикою, щоб отримувати від неї максимальну користь: корисні поради (46)
• Велика Омеляна – в чому секрет успішної боротьби зі сніговими заметами (45)
• Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко (41)
• Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України (41)
• ЗНО-2021: ключові етапи і дати (40)
• Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня? (40)
• На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну (40)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс