Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Березень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як правильно поєднувати продукти

Як правильно поєднувати продукти

М’ясо і овочі. Спагеті і сир… Є кілька класичних кулінарних дуетів, які ніколи не виходять з моди. Деякі харчові пари не так відомі, але здатні на щось більше, ніж просто порушити ваші смакові рецептори. Ніякої магії тут немає – проста хімія. Активні речовини в одних продуктах стають каталізаторами реакції з речовинами в інших і вивільнити таку кількість корисних мікроелементів, що ніякий мультивітамінний комплекс не зрівняється з цим поєднанням.

У наукових колах цим «правильним» парам навіть наукове обґрунтування дали і відповідну назву – кулінарна синергія. Прибічники такого поєднання продуктів взяти за правило харчуватися не аби як, а за принципом квіткового букета. Тобто цілеспрямовано підбирати і поєднувати продукти в стравах таким чином, щоб вони взаємно посилювали і доповнювали один одного. Це і називається законом харчової синергії. Харчова синергія дозволяє природним способом впливати на організм в різних напрямках і коригувати певні аспекти здоров’я.

Найбільш яскравий доказ існування харчової синергії – традиційна середземноморська дієта. Це – цілий комплекс харчових комбінацій, оптимально збалансованих в біохімічному плані. І в її основі – оливкова олія, яка в комбінації з різними овочами примножує активність їх фітохімічних речовин.

Сьогодні ідеєю харчової синергії цікавляться прибічники правильного харчування, а також навіть шеф-кухарі і гурмани. Ми зібрали 15 пар продуктів, які ідеально підходять один одному і вашому організму.

Помідори + оливкова олія

Пігмент, який забарвлює помідори в червоний колір, називається лікопеном. Він є сильним антиоксидантом. Цікаво, що після короткої термічної обробки рівень лікопена в помідорах підвищується, тому рекомендується частіше готувати томатні соуси і супи. А також засвоєння організмом лікопену і бета-каротину в томатах покращується, коли додати до них корисні жири, такі, як оливкова олія.

Помідор + авокадо

Авокадо – ще одне джерело здорових мононасичених жирів, які потрібні помідорам, щоб віддати нашим клітинам каротоніди.

Помідор + броколі

Як з’ясували ще в 2007 році вчені з університету Ілинойсу, спільними зусиллями помідори і броколі добре борються з ризиком розвитку раку. Окремо ці овочі таких результатів в боротьбі з пухлинами не показували.

Часник + риба

Часник є одним зі способів зробити рибну страву не тільки смачнішою, але і більш кориснішою. Любителі риби не завжди усвідомлюють, що цей продукт – класичний приклад харчової синергії. Мінерали, цинк, мідь, йод і селен працюють разом для наших клітин клітинами містяться в рибі жирних кислот EPA і DHA . Ці жири володіють високими протизапальними властивостями і, по суті, є природним «ліками» від високого холестерину.

При цьому риба, приготована разом з часником, корисніша, ніж риба і часник окремо. Недарма в країнах Середземномор’я завжди панував культ часнику. Його цілющий вплив – протизапальний, імуноактивний, антиканцерогенний – обумовлений дуже високим вмістом алліцину та інших цінних фітохімічних речовин.

Лимонний сік + листова зелень

У середземноморської кухні лимонний сік (натуральний, а не концентрат з пляшечки) – обов’язковий компонент заправки овочевих салатів. Що це дає? Смак? Так, але не тільки. Залізо, що міститься в темно-зеленій листовій зелені, засвоюється швидше і повніше разом з вітаміном С. А у свіжовичавленому лимонному соку його найбільше (в одному середньому лимоні – 35% рекомендованої добової дози вітаміну С). Тому варто у приготуванні салату використовувати цей жовтенький цитрусовий фрукт.

Мигдаль + йогурт

Мигдаль, як і інші продукти , що містять жиророзчинні вітаміни ( A , D і E ), потребує «напарника» – такого, як йогурт, щоб ці вітаміни краще засвоювались. Одна важлива деталь: йогурт не повинен бути знежиреним!

Вівсяні пластівці + молоко

Вівсяні пластівці та молоко не дарма йдуть у компанії. Молоко – це цінне джерело кальцію, а у вівсяних пластівцях вдосталь магнію, який просто життєво необхідний для засвоєння кальцію. Додайте до пластівців з молоком інжир або банан – вони стануть чудовими натуральними підсолоджувачами.

Цільні злаки + часник та цибуля

Залізо і цинк, що містяться в цільнозернових продуктах, мають низьку біодоступність, тобто вони метаболізуються (проходять хімічну трансформацію) швидше, ніж організм встигає їх засвоїти. Справа в тому, що в цільнозернових, крім звичних нам корисних речовин (той же цинк і залізо), містяться мінерали, з якими вони зв’язуються, а це негативно позначається на їх поглинанні організмом. Дослідження показали, що продукти з високим вмістом сірки, такі як цибуля і часник, допомагають цільнозерновим віддавати більше корисних речовин.

Темний шоколад + яблука

Ця парочка буде не тільки задовольняти вашу пристрасть до солодкого. Разом темний шоколад і яблука мають потенціал, який може поліпшити здоров’я серцево-судинної системи. У шкірці яблук міститься флавоноїд кверцетин, який діє як протизапальний засіб. З іншого боку, какао в темному шоколаді багате катехинами, антиоксидантами, які допомагають запобігти затвердінню артерій. Коли вони працюють у парі, результат виходить просто дивовижним.

Зелений чай + лимон

Зелений чай і лимон – це не просто смачне, але і дуже корисне для організму поєднання. Тому обов’язково включіть його у свій раціон. При додаванні лимонного соку в чай відбувається семиразове збільшення знову ж таки корисних ферментів – катехинів. Вони важливі для боротьби з онкологічними захворюваннями, запобігають старінню організму і зміцнюють імунітет.

Морква + волоські горіхи

Морква багата каротином, а волоські горіхи – вітаміном Е. Разом ці речовини здатні творити справжні дива. Вітамін Е сприяє кращому засвоєнню каротину і перешкоджає його руйнуванню. Це поєднання покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся, нігтів, а також зміцнює імунітет, позитивно впливає на пам’ять і увагу.

Яловича печінка + болгарський перець

Печінка і болгарський перець дуже корисні для здоров’я людини самі по собі, а в поєднанні один з одним ці два продукти – ідеальна страва. Яловича печінка – це цінне джерело заліза. А цей елемент краще засвоюється в компанії з вітаміном С , якого досить багато в болгарському перці. До цієї парочки можна сміливо додавати томати, цибулю, броколі, шпинат і селеру . Вийде дуже смачний і поживний обід.

Куркума+ чорний перець

Активна речовина в чорному перці називається пиперин . Він здатний розганяти метаболізми і працювати як протизапальний, антисептичний і антибактеріальний засіб. У поєднанні з куркумою, чорний перець збільшує відсоток біодоступності у багато разів , що означає , що всі корисні речовини з цих спецій будуть використані на 100 % .

Куряче м’ясо + гречка

У цьому варіанті поєднується цинк і вітамін B6. Цинк є одним з основних елементів обміну речовин. При його дефіциті погіршується пам’ять, увага, зменшується імунітет, гірше і довше заживають рани, а на естетичному рівні – стають крихкими нігті і волосся. Вітамін В6 відіграє дуже важливу роль у функціонуванні нервової системи, регулює вироблення жіночих гормонів, бере участь в роботі імунної системи. Вітамін міститься у багатьох харчових продуктах, але для його засвоєння потрібен цинк.

Мед + імбир

Поєднання імбиру з медом має протизапальний ефект і загальнозміцнюючу дію. Вся справа у взаємодоповненні ферментів . Якщо настояти напій на меді і імбирі, то можна отримати найкращий натуральний засіб для зміцнення імунітету. Пити його можна в міжсезоння замість звичайного чаю, щоб захистити організм від простудних та інфекційних захворювань.

20.07.2018


Переглядів: 450

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1004 від 25.02.2021p.
¤ 
Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

17 лютого у Буковелі розпочалися міжнародні fis старти та Чемпіонат України з фрістайлу з дисципліни слоупстайл. Серед двадцяти чотирьох учасників з різних країн були і рівняни....

¤ 
Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

З 14 по 17 лютого 2021 року в місті Дніпро відбувся Чемпіонат України з плавання серед молоді та юніорів....

¤ 
Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Історія кохання Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко почалася на ТБ-проєкті «Голос країни»....

¤ 
На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

Третій етап реалізації документування злочинної діяльності групи правоохоронці провели 19 лютого у рамках кримінального провадження, розпочатого у листопаді 2018 році за фактом незаконного збуту психотропної речовини в кількох областях країни....

¤ 
Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Приміський потяг – це швидкий і надійний спосіб дістатися з передмістя до великого міста. Але в українських реаліях – не завжди комфортний. Рухомий склад електричок часто застарілий, потягів не вистачає, у пікові години вагони забиті пасажирами вщент. Змінити ситуацію на краще можуть тільки спільні зусилля «Укрзалізниці» та місцевої влади у кожному конкретному регіоні. Про успіхи та складнощі на шляху до кращих умов дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
ЗНО-2021: ключові етапи і дати

ЗНО-2021: ключові етапи і дати

Цього року понад 380 тисяч осіб братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Тестування складатимуть цьогорічні випускники, а також усі ті, хто хочуть вступати до вишів у 2021 році. Реєстрація на ЗНО уже розпочалась і триватиме до 5 березня. Про ключові моменти ЗНО-2021 розповідає Центр громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (4595)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (4572)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3502)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3463)
• Бюджет і ми… [965] (3458)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3457)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3451)
• Допомога під час карантину [967] (3413)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3341)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3334)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3322)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3315)
• Живи до ста! [965] (3236)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3155)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3123)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3096)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3063)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2890)

ТОП-15 свіжого номера:

• Володимир Дяк: (332)
• Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України (158)
• Курячі котлети «Пташине молоко» (141)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (130)
• Юні рівненські спортсмени вибороли п’ять медалей на Чемпіонаті України (129)
• Прояви проблем з серцем, на які мало хто звертає увагу (128)
• Велика Омеляна – в чому секрет успішної боротьби зі сніговими заметами (124)
• Стали набрякати ноги? (123)
• Метеозалежність: (119)
• ЗНО-2021: ключові етапи і дати (115)
• Яке захворювання може спровокувати вода натщесерце – думка фахівців (115)
• Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко (112)
• Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня? (111)
• На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну (111)
• Як користуватися косметикою, щоб отримувати від неї максимальну користь: корисні поради (110)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс