Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як правильно поєднувати продукти

Як правильно поєднувати продукти

М’ясо і овочі. Спагеті і сир… Є кілька класичних кулінарних дуетів, які ніколи не виходять з моди. Деякі харчові пари не так відомі, але здатні на щось більше, ніж просто порушити ваші смакові рецептори. Ніякої магії тут немає – проста хімія. Активні речовини в одних продуктах стають каталізаторами реакції з речовинами в інших і вивільнити таку кількість корисних мікроелементів, що ніякий мультивітамінний комплекс не зрівняється з цим поєднанням.

У наукових колах цим «правильним» парам навіть наукове обґрунтування дали і відповідну назву – кулінарна синергія. Прибічники такого поєднання продуктів взяти за правило харчуватися не аби як, а за принципом квіткового букета. Тобто цілеспрямовано підбирати і поєднувати продукти в стравах таким чином, щоб вони взаємно посилювали і доповнювали один одного. Це і називається законом харчової синергії. Харчова синергія дозволяє природним способом впливати на організм в різних напрямках і коригувати певні аспекти здоров’я.

Найбільш яскравий доказ існування харчової синергії – традиційна середземноморська дієта. Це – цілий комплекс харчових комбінацій, оптимально збалансованих в біохімічному плані. І в її основі – оливкова олія, яка в комбінації з різними овочами примножує активність їх фітохімічних речовин.

Сьогодні ідеєю харчової синергії цікавляться прибічники правильного харчування, а також навіть шеф-кухарі і гурмани. Ми зібрали 15 пар продуктів, які ідеально підходять один одному і вашому організму.

Помідори + оливкова олія

Пігмент, який забарвлює помідори в червоний колір, називається лікопеном. Він є сильним антиоксидантом. Цікаво, що після короткої термічної обробки рівень лікопена в помідорах підвищується, тому рекомендується частіше готувати томатні соуси і супи. А також засвоєння організмом лікопену і бета-каротину в томатах покращується, коли додати до них корисні жири, такі, як оливкова олія.

Помідор + авокадо

Авокадо – ще одне джерело здорових мононасичених жирів, які потрібні помідорам, щоб віддати нашим клітинам каротоніди.

Помідор + броколі

Як з’ясували ще в 2007 році вчені з університету Ілинойсу, спільними зусиллями помідори і броколі добре борються з ризиком розвитку раку. Окремо ці овочі таких результатів в боротьбі з пухлинами не показували.

Часник + риба

Часник є одним зі способів зробити рибну страву не тільки смачнішою, але і більш кориснішою. Любителі риби не завжди усвідомлюють, що цей продукт – класичний приклад харчової синергії. Мінерали, цинк, мідь, йод і селен працюють разом для наших клітин клітинами містяться в рибі жирних кислот EPA і DHA . Ці жири володіють високими протизапальними властивостями і, по суті, є природним «ліками» від високого холестерину.

При цьому риба, приготована разом з часником, корисніша, ніж риба і часник окремо. Недарма в країнах Середземномор’я завжди панував культ часнику. Його цілющий вплив – протизапальний, імуноактивний, антиканцерогенний – обумовлений дуже високим вмістом алліцину та інших цінних фітохімічних речовин.

Лимонний сік + листова зелень

У середземноморської кухні лимонний сік (натуральний, а не концентрат з пляшечки) – обов’язковий компонент заправки овочевих салатів. Що це дає? Смак? Так, але не тільки. Залізо, що міститься в темно-зеленій листовій зелені, засвоюється швидше і повніше разом з вітаміном С. А у свіжовичавленому лимонному соку його найбільше (в одному середньому лимоні – 35% рекомендованої добової дози вітаміну С). Тому варто у приготуванні салату використовувати цей жовтенький цитрусовий фрукт.

Мигдаль + йогурт

Мигдаль, як і інші продукти , що містять жиророзчинні вітаміни ( A , D і E ), потребує «напарника» – такого, як йогурт, щоб ці вітаміни краще засвоювались. Одна важлива деталь: йогурт не повинен бути знежиреним!

Вівсяні пластівці + молоко

Вівсяні пластівці та молоко не дарма йдуть у компанії. Молоко – це цінне джерело кальцію, а у вівсяних пластівцях вдосталь магнію, який просто життєво необхідний для засвоєння кальцію. Додайте до пластівців з молоком інжир або банан – вони стануть чудовими натуральними підсолоджувачами.

Цільні злаки + часник та цибуля

Залізо і цинк, що містяться в цільнозернових продуктах, мають низьку біодоступність, тобто вони метаболізуються (проходять хімічну трансформацію) швидше, ніж організм встигає їх засвоїти. Справа в тому, що в цільнозернових, крім звичних нам корисних речовин (той же цинк і залізо), містяться мінерали, з якими вони зв’язуються, а це негативно позначається на їх поглинанні організмом. Дослідження показали, що продукти з високим вмістом сірки, такі як цибуля і часник, допомагають цільнозерновим віддавати більше корисних речовин.

Темний шоколад + яблука

Ця парочка буде не тільки задовольняти вашу пристрасть до солодкого. Разом темний шоколад і яблука мають потенціал, який може поліпшити здоров’я серцево-судинної системи. У шкірці яблук міститься флавоноїд кверцетин, який діє як протизапальний засіб. З іншого боку, какао в темному шоколаді багате катехинами, антиоксидантами, які допомагають запобігти затвердінню артерій. Коли вони працюють у парі, результат виходить просто дивовижним.

Зелений чай + лимон

Зелений чай і лимон – це не просто смачне, але і дуже корисне для організму поєднання. Тому обов’язково включіть його у свій раціон. При додаванні лимонного соку в чай відбувається семиразове збільшення знову ж таки корисних ферментів – катехинів. Вони важливі для боротьби з онкологічними захворюваннями, запобігають старінню організму і зміцнюють імунітет.

Морква + волоські горіхи

Морква багата каротином, а волоські горіхи – вітаміном Е. Разом ці речовини здатні творити справжні дива. Вітамін Е сприяє кращому засвоєнню каротину і перешкоджає його руйнуванню. Це поєднання покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся, нігтів, а також зміцнює імунітет, позитивно впливає на пам’ять і увагу.

Яловича печінка + болгарський перець

Печінка і болгарський перець дуже корисні для здоров’я людини самі по собі, а в поєднанні один з одним ці два продукти – ідеальна страва. Яловича печінка – це цінне джерело заліза. А цей елемент краще засвоюється в компанії з вітаміном С , якого досить багато в болгарському перці. До цієї парочки можна сміливо додавати томати, цибулю, броколі, шпинат і селеру . Вийде дуже смачний і поживний обід.

Куркума+ чорний перець

Активна речовина в чорному перці називається пиперин . Він здатний розганяти метаболізми і працювати як протизапальний, антисептичний і антибактеріальний засіб. У поєднанні з куркумою, чорний перець збільшує відсоток біодоступності у багато разів , що означає , що всі корисні речовини з цих спецій будуть використані на 100 % .

Куряче м’ясо + гречка

У цьому варіанті поєднується цинк і вітамін B6. Цинк є одним з основних елементів обміну речовин. При його дефіциті погіршується пам’ять, увага, зменшується імунітет, гірше і довше заживають рани, а на естетичному рівні – стають крихкими нігті і волосся. Вітамін В6 відіграє дуже важливу роль у функціонуванні нервової системи, регулює вироблення жіночих гормонів, бере участь в роботі імунної системи. Вітамін міститься у багатьох харчових продуктах, але для його засвоєння потрібен цинк.

Мед + імбир

Поєднання імбиру з медом має протизапальний ефект і загальнозміцнюючу дію. Вся справа у взаємодоповненні ферментів . Якщо настояти напій на меді і імбирі, то можна отримати найкращий натуральний засіб для зміцнення імунітету. Пити його можна в міжсезоння замість звичайного чаю, щоб захистити організм від простудних та інфекційних захворювань.

20.07.2018


Переглядів: 570

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6337)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5933)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4507)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4505)
• Допомога під час карантину [967] (4504)
• Бюджет і ми… [965] (4420)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4371)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4365)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4320)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4319)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4307)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4256)
• Живи до ста! [965] (4195)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4088)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4072)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3997)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3990)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3777)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (364)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (250)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (203)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (175)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (173)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (172)
• Початок сезону… (166)
• Забив штахетиною до смерті (165)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (163)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (163)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (163)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (153)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (149)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (144)
• Не потрапити в оману. (142)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс