Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №872 від 02.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Березень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс незвичайного

Що пив Бонд?

Що пив Бонд?

Чотири легендарні коктейлі від агента «007»

Письменник Ян Флемінг створив агента 007 за власним образом і подобою. Затятий курець і п’яниця «тато» Джеймса Бонда помер на 56-му році життя від серцевого нападу. А придуманий ним суперагент, хоч і перехиляє чарочку мало не в кожному кадрі, до сьогодні – один із найпопулярніших літературних та кіногероїв у світі.

Допитливі дослідники спадщини Яна Флемінга підрахували, що Бонд випиває, в середньому, на кожній сьомій сторінці, а в кіно п’є кожні 24 хвилини. Знаменита фраза «Змішати, але не збовтувати» (Shaken not stirred) стала візитною карткою агента 007. Вперше вона з’явилася в книзі «Діаманти назавжди» (1956), але стала афоризмом у вустах Шона Коннері у фільмі «Голдфінгер» 1964 року.

«Shake» і «stirre» – два методи приготування коктейлів, добре відомі барменам. «Shake» означає, що інгредієнти коктейля необхідно змішати, енергійно струшуючи в шейкері з достатньою кількістю кубиків льоду. А «stirre» – просто перемішати в спеціальному стакані для коктейлів.

Улюблений коктейль Бонда «Горілка Мартіні» згадується в романах 19 разів, а у фільмах показаний 20 разів.

Коктейль

«Горілка-Мартіні»

Інгредієнти: 50 мл горілки, 25 мл мартіні Extra Dry, 1 оливка. Покласти в шейкер 4-5 кубиків льоду. (загалом підійде будь-який сухий вермут, головне – пропорції: горілка – 2/3 частини, сухий вермут – 1/3 частина). Влити горілку і мартіні. Енергійно струшувати суміш протягом десяти секунд. Перелити в склянку. Прикрасити оливкою.

Бонд не лише цінує добре приготовані коктейлі, але й сам творить оригінальні рецепти. У 7-му розділі роману «Казино Рояль» супершпигун дає докладний опис придуманого ним коктейлю.

«Бонд … уважно подивився на бармена. – Сухий «мартіні». У великому келиху. – Oui, monsieur. – Секунду, ще не все. Три пальці «Гордона», один – горілки, півпальця «Kina Lillet». Добре збийте в шейкері, а потім покладіть велику дольку лимона. Запам’ятали? – Замовлення прийнято, мосьє, – сказав бармен і з повагою подивився на Бонда. – Чорт забирай, оце рецепт! – Вигукнув Лайтер. – Коли я збираюся з силами, – сказав Бонд з посмішкою, – я ніколи не п’ю більше одного келиха до вечері. Але люблю, щоб це був великий келих дуже міцного, холодного і дуже добре приготованого коктейлю. Ненавиджу половинчастість у всьому. Особливо, якщо від неї страждає смак коктейлю. До речі, я винайшов його сам. Обов’язково його запатентую, щойно підберу назву».

Бонд назвав коктейль «Vesper» (вечірня зірка) на честь Веспер Лінд: «Веспер – красиво і дуже підходить для того передвечірнього часу, коли відтепер у всьому світі будуть пити мій коктейль».

Міжнародна асоціація барменів включила коктейль «Веспер» до офіційного списку в категорії «напої нового часу». Трагічно загибла кохана Бонда і за сумісництвом подвійний агент стала єдиною жінкою, яку невиправний підкорювач сердець по-справжньому кохав. У фільмі «Казино Рояль» її роль виконала французька актриса і модель Єва Грін.

А от у романі «Діаманти назавжди» Бонд п’є британський мікс пива і шампанського – коктейль Black Velvet.

«Засмагле обличчя Бонда розслабилося. – Що ж, Білл, – сказав він. – Якщо справа тільки в цьому, то я готовий пригостити тебе обідом. Все одно сьогодні моя черга, та до того ж я хотів би відзначити це завдання. Адже воно означає, що на літо я вільний від будь-яких паперових справ. Поїхали до Скотта, де подають фаршированих крабів, вип’ємо пінту «Чорного оксамитового».

Цей знаменитий напій був винайдений у 1861 році в лондонському Brooks’s Club. У Британії в цей час тривала жалоба з нагоди смерті чоловіка королеви Вікторії принца-консорта Альберта. Бармен клубу оголосив, що навіть шампанське має бути в жалобі і змішав його з темним пивом. Новий коктейль так усім сподобався, що Black Velvet став надзвичайно популярним. У Німеччині цей коктейль назвали «Бісмарк», оскільки за переказами «залізний канцлер» був його великим шанувальником.

Коктейль

«Чорний оксамит»

Класичний двошаровий коктейль, складається з 1 частини темного пива «Гіннесс» і 1 частини шампанського (брют). Спочатку необхідно наповнити келих наполовину пивом, а потім акуратно по ножу влити шампанське, щоб не змішалися шари. У спрощеному варіанті два інгредієнти просто перемішують у келиху.

У порівнянні з фільмами книжковий Джеймс Бонд був значно винахідливішими щодо коктейлів. Тут треба віддати належне Яну Флемінгу і його багатому досвіду. Барна карта «агента 007» включає крім традиційних віскі з содовою та горілки з тоніком: мохіто, олд-фешн, бренді «Александр», американо (перший напій, який замовляє Джеймс Бонд у першому романі Яна Флемінга), негроні і навіть такий нечоловічий коктейль як «Стінгер».

«Стінгер» згадується у «Діамантах назавжди» і у «Кульовій блискавці». Незважаючи на назву (Stinger перекладається як жало) коктейль має м’який смак і охолоджуючу дію, чудово підходить до десертів. У його основі бренді і м’ятний білий лікер.

Більш рання згадка цього коктейлю з’являється у книзі «Ідеальний бармен» (The Ideal Bartender, 1917) легендарного Тома Баллока – єдиного афроамериканця, який написав книгу коктейльних рецептів. Кажуть, що «Стінгер» був особливо популярним у часи сухого закону, оскільки ментоловий запах добре маскував сивушний дух самопального бренді. Звичайно, Джеймс Бонд віддавав перевагу інгредієнтам тільки вищої якості. Міжнародна асоціація барменів включила «Стінгер» в офіційний список коктейлів у категорії «The Unforgettable» (незабутнє).

Коктейль «Стінгер»

Інгредієнти: 7 частин бренді, 3 частини м’ятного лікеру Crema di menta. Бренді і лікер швидко й енергійно збити в шейкері і перелити, фільтруючи, у келих для коктейлю.

Ідеальна парочка:

8 несподівано вдалих поєднань закусок та алкоголю

Приємне товариство, цікаві неквапливі розмови, хороший алкоголь та вишукана і грамотно підібрана закуска – поняття нероздільні. Шампанське з ікрою, горілка з кислим огірком, віскі зі свинячими реберцями, пиво з грінками – комбінації, які вже стали класичними.

Однак у світі напоїв і закусок існує ще чимало вдалих та цікавих поєднань, які варто принаймні спробувати. Ці оригінальні парочки так само заслуговують на право стати чиїмись улюбленими, а можливо й такими ж класичними і відомими на весь світ.

1. Горілка + гарячі страви

Найбільш типова та традиційна закуска до горілки – різноманітні пряні заготовки: квашена капуста, кислі огірки, оселедець, консервовані гриби та інші запаси. Та ще булгаківський професор Преображенський у романі «Собаче серце» казав, що «мало-мальски уважающий себя человек оперирует закусками горячими». Тож, якщо ви вирішили випити чарку-другу оковитої, пошкодуйте свій шлунок, оберіть гарячу, ситну закуску або основну страву – вареники, голубці, м’ясний гуляш або навіть борщ на наваристому м’ясному бульйоні.

2. Коньяк + м’ясні страви

Тандем коньяку з часточками лимона живе ще з радянських часів. Однак цей благородний напій вдало поєднується і з більш серйозними закусками. Насправді насичені смаковими відтінками страви з м’яса добре обіграють смак коньяку, пом’якшуючи його і додаючи йому оксамитового післясмаку. Звісно, йдеться не про котлети, а про більш витончені м’ясні страви: пряна качина грудка, варений яловичий язик, сирокопчена полядвиця чи вершково-печінковий паштет чудово підкреслять фруктові смакові відтінки коньяку.

3. Віскі + шоколад

Спробуйте відчути нові смакові відтінки віскі, обравши у якості закуски до цього аристократичного напою не менш благородний гіркий десерт. Шоколад, що тане в роті і розтікається на язику, покриваючи і трішки притупляючи смакові рецептори, розкриває складні аромати віскі до кінця. Та майте на увазі, що відсоток вмісту какао у шоколаді має бути найвищий, молочний же шоколад просто загубиться у багатстві смаку вишуканого благородного напою.

4. Шампанське + суші

Ще один дегустаційний експеримент: поєднання шампанського і класичного суші. Насправді, принцип у цієї пари той самий, що й у тандемі шампанського з ікрою – ігристе вино чудово освіжає смакові рецептори після порції маслянистої риби і густого рису. Найкраще брати брют – щоб зайві цукрові нотки не заважали загальній смакової гармонії.

5. Вино + ягоди

Вино і сир – безпрограшний варіант, перевірений віками. Однак прагнення нових відчуттів та любов до імпровізацій пропонують нам розширити перелік страв, що ідеально підходять до вина. Полуниця, малина, лохина, ожина стануть легким та дуже вдалим доповненням і до білих, і до червоних сортів. Подавати різні ягоди можна окремо або в суміші, і перед подачею їх бажано трішки охолодити.

6. Пиво + сир

А тут виклик споконвічним традиціям кидає сир. Слава іменитої пари «вино + сир» практично не залишила шансів пиву роздобути собі в напарники цю закуску. Насправді ж пиво і сир – просто безпрограшна комбінація. Якщо вино допомагає відкрити лише деякі зі смакових відтінків сиру, то насичене вуглекислим газом пиво створює легку кислотність і сповна розкриває смак хорошого якісного сиру.

7. Мартіні + горішки

Оливки до мартіні – кіношний, мало не попсовий алкогольно-закусочний тандем. Такий собі символ красивого життя – чудовий, але не єдиний. Спробуйте обіграти трав’яну гірчинку класичного мартіні з допомогою підсолених горішків. Причому солоні фісташки – далеко не єдиний варіант. Чудово підійдуть кеш’ю або мигдаль, підсмажені з прянощами і спеціями. А найкраще – горіховий мікс.

8. Текіла + буріто

Традиційна мексиканська кухня – чудова компанія яскравій текілі: полум’яний смак прянощів і перцю чилі легко нейтралізується і красиво обігрується унікальним смаком і ароматом цього напою. Приготуйте на закуску гарячі ситні пшеничні коржики буріто з м’ясом і бобами, заправлені соусом сальса – їх смак у поєднанні з текілою перенесе вас у далеку Мексику.

02.08.2018


Переглядів: 441

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1004 від 25.02.2021p.
¤ 
Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

17 лютого у Буковелі розпочалися міжнародні fis старти та Чемпіонат України з фрістайлу з дисципліни слоупстайл. Серед двадцяти чотирьох учасників з різних країн були і рівняни....

¤ 
Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

Плавці з Рівного стали кращими на чемпіонаті України

З 14 по 17 лютого 2021 року в місті Дніпро відбувся Чемпіонат України з плавання серед молоді та юніорів....

¤ 
Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко

Історія кохання Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко почалася на ТБ-проєкті «Голос країни»....

¤ 
На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

Третій етап реалізації документування злочинної діяльності групи правоохоронці провели 19 лютого у рамках кримінального провадження, розпочатого у листопаді 2018 році за фактом незаконного збуту психотропної речовини в кількох областях країни....

¤ 
Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня?

Приміський потяг – це швидкий і надійний спосіб дістатися з передмістя до великого міста. Але в українських реаліях – не завжди комфортний. Рухомий склад електричок часто застарілий, потягів не вистачає, у пікові години вагони забиті пасажирами вщент. Змінити ситуацію на краще можуть тільки спільні зусилля «Укрзалізниці» та місцевої влади у кожному конкретному регіоні. Про успіхи та складнощі на шляху до кращих умов дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
ЗНО-2021: ключові етапи і дати

ЗНО-2021: ключові етапи і дати

Цього року понад 380 тисяч осіб братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Тестування складатимуть цьогорічні випускники, а також усі ті, хто хочуть вступати до вишів у 2021 році. Реєстрація на ЗНО уже розпочалась і триватиме до 5 березня. Про ключові моменти ЗНО-2021 розповідає Центр громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (4608)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (4582)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3509)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3471)
• Бюджет і ми… [965] (3464)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3461)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3458)
• Допомога під час карантину [967] (3417)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3345)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3339)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3327)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3323)
• Живи до ста! [965] (3243)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3161)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3127)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3102)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3069)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2897)

ТОП-15 свіжого номера:

• Володимир Дяк: (366)
• Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України (171)
• Курячі котлети «Пташине молоко» (150)
• Юні рівненські спортсмени вибороли п’ять медалей на Чемпіонаті України (143)
• Прояви проблем з серцем, на які мало хто звертає увагу (138)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (135)
• Велика Омеляна – в чому секрет успішної боротьби зі сніговими заметами (134)
• Стали набрякати ноги? (133)
• Метеозалежність: (129)
• Яке захворювання може спровокувати вода натщесерце – думка фахівців (127)
• ЗНО-2021: ключові етапи і дати (124)
• Арсен Мірзоян зізнався, як розповів колишній дружині про роман з Тонею Матвієнко (124)
• На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну (121)
• Коли в Україні з’являться електрички німецького рівня? (120)
• Як користуватися косметикою, щоб отримувати від неї максимальну користь: корисні поради (117)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс