Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №873 від 09.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс подій

Їжа із наслідками…

Їжа із наслідками…

Їсти стає все більш небезпечно. Це факт. Кількість людей по всій Україні, які після вживання «чогось там» опиняються на лікарняному ліжку, зростає щоденно.

Отруєння неякісною їжею за останні роки стало справжнім стихійним лихом. Чому люди труяться? Спробуємо розібратися в цьому. В принципі, у двадцять першому сторіччі, коли продукти проходять термічну обробку, вдосталь є холодильного обладнання, а на всіх упаковках можна прочитати граничний термін вживання такого просто не повинно бути. Так, неякісна шаурма, сальмонела в їдальнях дитячих оздоровчих закладів, наїдки на сільських весіллях – це, як банально це не звучить, результат безвідповідальної роботи тих, хто ці страви готує. Тобто, кухарі повинні знати, що можна використовувати для приготування страв, а які продукти потрібно негайно викидати. Чому ж цього не роблять?

Фактор перший - кадровий голод

На одній з рівненських піцерій, автор побачив пропозицію із працевлаштування «кухарів без досвіду». Тобто, нестача фахівців призвела до того, що до плити готові ставити людей, які взагалі не мають досвіду роботи в громадському харчуванні. Це говорить про те, що кадрів кухарів катастрофічно не вистачає. Звісно, людям потрібно десь і на комусь вчитися. Але бути об’єктом цього процесу - справа небезпечна. Ті, хто має досвід роботи в цій галузі, спокійно знаходять роботу в кафе та ресторанах Східної Європи та навіть Росії, де зарплати набагато вищі ніж у нас.

Фактор другий - жадібність власників

Громадське харчування - бізнес прибутковий. Поки є люди, вони будуть їсти. Однак, в наших диких умовах, кожен власник кафешки чи лотка з шаурмою прагне отримати з своєї «точки» максимум прибутку за мінімум часу. Результат - безвідходне виробництво. Тобто, продукти у яких закінчився термін реалізації часто-густо і далі використовуються. Результат ми бачимо на лікарняних ліжках. Звісно, не всі власники об’єктів громадського харчування взагалі не думають про наслідки використання продуктів, яким місце лише у смітнику. Але тих, хто економить на всьому, дуже і дуже багато.

Фактор третій - бідність покупців

Поїсти дешево і якісно стало в нашій країні ледве не головною національною ідеєю. Про те, що дешево і одночасно якісно не може бути, згадають вже потім, коли довго лікують різного роду гастрити та інші кишкові захворювання. І це ще в кращому випадку. Ціни на продукти харчування такі як м’ясо та риба в нас вже досить «європейські», а спробуйте в якійсь країні ЄС поїсти якоїсь шаурми за один євро, або ж купити «дешеву» путівку своїй дитині в літній табір, де на харчування в день виділяється два - три євро? Такого у розвиненій Європі не буває, а у нас є. Так що як це не парадоксально, але у більшості харчових отруєнь частково винні і самі їх жертви.

Що робити?

Нічого. Навести лад в галузі громадського харчування в нас неможливо в принципі. Чому? Платоспроможна категорія населення, яка може собі дозволити повноцінний обід в кафе за 300 гривень (приблизно 10 євро) в Україні це – максимум п’ять відсотків. І вони дуже рідко труять­ся, адже ті самі власники ресторанів чи кафе їх цінують і розуміють, що втратити платоспроможного клієнта в наш час - це справжнє горе для ресторатора. Решті 95% залишається грати в гру з нашим дешевим фаст-фудом і сподіватися, що вдасться перекусити дешево і безпечно.

09.08.2018Володимир Конєв


Переглядів: 486

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6265)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5887)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4480)
• Допомога під час карантину [967] (4472)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4469)
• Бюджет і ми… [965] (4388)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4350)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4344)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4290)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4289)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4286)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4225)
• Живи до ста! [965] (4168)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4062)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4047)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3971)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3969)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3752)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (291)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (178)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (136)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (132)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (131)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (128)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (123)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (123)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (122)
• Початок сезону… (122)
• Забив штахетиною до смерті (120)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (117)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (110)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (101)
• Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак (94)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс