Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Технологія вирощування винограду черенковим методом

Технологія вирощування винограду черенковим методом

При обрізці на зиму винограду, залишилося багато лози? Звичайно, можна молоді обрізані пагони викинути. Можна лозу залишити для того, що б після того, як вона висохне, використовувати її в подальшому при приготуванні ароматного шашлику. Однак, поряд з усіма перерахованими вище діями, розумно буде спробувати, підібравши відповідні гілки, виростити виноградну розсаду з своїх кращих сортів. Це буде доречний подарунок до відкриття сезону як сусідам по ділянці, так і своїм кращим друзям.

1. З усієї лози, вибираємо молоді однорічні гілочки діаметром від 6 до 12 мм, довжиною від 50 до 70 см, з наявністю 4-6 бруньок. Колір гілочок може бути різним в залежності від регіонів, однак не повинно бути темних плям, що виділяються на загальному тлі. Верхній зріз робимо на відстані близько 2 см. від бруньки. Нижній зріз робимо косим, також відступаючи вниз від бруньки, але вже на 1 см. Так само на нижньому краю рекомендується голкою зробити поверхневі, до лубу, 3-4 борозенки, довжиною 3-4 см. Деякі рекомендують це робити навесні. Маючи великий обсяг матеріалу, можна поексперементувати, відзначивши для себе результат. З них при пророщуванні, легше будуть утворюватися дрібні корінці, формуючи в подальшому кореневу систему.

2. Для того, щоб волога з живців не випаровувалася і для того, що б не переплутати в подальшому, при посадці верхній край черешка вмочаємо в парафін.

3. Нещільно зв’яжіть в пучки, по 10-15 живців, залишаємо гілочки зимувати. Деякі залишають отримані пучки на городі, присипавши на 20 см сухим річковим піском. Деякі опускають пучки у вириті траншеї, на глибину близько 20 см заздалегідь постеливши на дно і потім, перед закопуванням, покривши живці соломою. При наявності підвалу або погребу – гілочки можна зберігати і там, поклавши їх на підлогу і трохи прикривши нижній край піском.

4. Згадуємо де зберігається у нас лоза в лютому або перших днях березня. Все залежить від того, як рано в Ваш регіон приходить весна. Дістаємо з тих місць, де їх зберігали.

5. Обріжте нижні краї зрізів гострим ножем і замочіть гілочки на 2/3 у талій сніговій воді до двох-трьох днів, не більше. При більш тривалому замочуванні, саджанці можуть «задихнуться». Протягом цих днів треба обробити лозу слабким розчином марганцівки, замочивши в ній на 4-5 годин. В талу воду можна додати одну столову ложку меду з розрахунку на відро води.

6. Так само в цей період обробіть живці додатковими стимуляторами росту, наявними у великій кількості у продажу, відповідно з інструкцією.

7. Приготуйте півторалітрові пляшки, попередньо зрізавши верх на тому рівні, де горлечко вже перейшло в широку частину. У дні пляшки зробіть один-два маленьких отвори для стоку рідини.

8. На дно пляшки насипте шар соснової тирси до 3-4 см товщиною. Тирсу попередньо до цього обшпарити окропом і дати їй охолонути.

9. Встановіть в пляшки 4-6 черешка (залежить від їх діаметру) і заповніть щільно дрібною тирсою по всій висоті ємності. Орієнтиром може служити верхня брунька, до рівня якої слід максимально засипати тирсу.

10. Поставте ємності так, що б там, де будуть формуватися коріння, температура підтримувалася близько 24-26 градусів Цельсія. Верхня частина пластмасових пляшок повинна міститися більш прохолодною (до 16 градусів) атмосфери. Зазвичай такі місця в будинку біля труб центрального опалення, батарей, близько опалювальних котлів, печей. Підберіть це місце заздалегідь, що б воно відповідало цим вимогам.

11. Поливайте живці кожні 2-3 дні, не забуваючи обприскувати верхні відділи.

12. В таких умовах, вже в кінці третього тижня можна спостерігати, як з верхньої бруньки з’являються перші зелені листочки, а коренева система дала свій ріст.

13. При наявності добре сформованої кореневої системи, на шостому-сьомому тижні, пересадіть живці по одному в окремі ємності з підживленим грунтом, купленим в магазині.

14. Хорошою ємністю для цього служать паперові пакети з під соків з квадратним контуром перерізу. У дні не забудьте зробити дренажні отвори.

15. Висадка у відкритий здійснюється в різних регіонах по-різному. Грунт повинен бути вже прогрітий добре. Орієнтиром може служити в регіоні масова висадка у відкритий грунт саджанців помідорів. Однак, крайнім строком можна вважати середину червня.

Гарного Вам врожаю!

20.09.2018


Переглядів: 308

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 997 від 31.12.2020p.
¤ 
Андрій Карауш: «Ми працюємо в ринкових умовах за соціальним тарифом…»

Андрій Карауш: «Ми працюємо в ринкових умовах за соціальним тарифом…»

Завершується рік. Саме час підвести підсумки і зрозуміти, що потрібно зробити всьому колективу РОВКП ВКГ «Рівне­обл­водоканал» в наступному році. Про це ми попросили розповісти директора підприємства Андрія ­Карауша....

¤ 
Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни»

Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни»

У владу Рівного прийшли нові люди. Це феномен нинішньої виборчої кампанії. Якщо раніше з каденції в каденцію ми бачили на ключових посадах обласного центру людей, які десятиріччями працювали на різних посадах в органах виконавчої влади, то сьогодні саме «нові обличчя» визначають напрямки роботи складної системи міського господарства. До таких людей належить новий секретар рівненської міської ради Віктор Шакирзян, з яким автору вдалося зустрітись цього вівторка....

¤ 
Східний гороскоп:

Східний гороскоп:

яка тварина правитиме у 2021 році

Новий рік – час чудес, виконання бажань, тому люди заздалегідь задаються питанням, яким буде 2021 рік, якої тварини за гороскопом. Адже важливо знати, в чому зустрічати і що готувати на святковий стіл, а також що чекає світ у наступному році....

¤ 
Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу

Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу

Франція Святкування у Франції починаються серйозно напередодні Різдва, після опівночі. Часто основою стравою на столі є морепродукти, французи, в основному надають перевагу лососю або устрицям....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (3882)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (3546)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2959)
• Бюджет і ми… [965] (2953)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2931)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2927)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2926)
• Допомога під час карантину [967] (2892)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2826)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2823)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2806)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2794)
• Живи до ста! [965] (2724)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2665)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2651)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2624)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2593)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2426)

ТОП-15 свіжого номера:

• Церква «Христос є відповідь» поширює сімейні цінності (298)
• Підозрюваного у вбивстві підприємця арештували (294)
• Двадцятий – високосний (285)
• Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу (284)
• Православний церковний календар 2021 (284)
• Школярки під час уроку курили електронну сигарету (268)
• Андрій Карауш: «Ми працюємо в ринкових умовах за соціальним тарифом…» (267)
• Зловмисники пограбували музей (264)
• Східний гороскоп: (262)
• Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни» (261)
• Грудневі пенсії профінансовані (248)
• Студенти Рівненщини отримали премії за свої знання (247)
• У Рівному продовжать рух громадського транспорту (245)
• Шоколадна «Картопля» (241)
• Кращі рецепти корисної куті з різних круп на Святий вечір (240)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс