Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №881 від 04.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кероб – замінник шоколаду

Кероб – це порошок, який виготовляють із висушених плодів (стручків) ріжкового дерева. У сирому вигляді стручки неїстівні. Незрілими їх зривають та розкладають на сонці, й згодом вони стають солодкими. Кероб - продукт, який часто використовують як замінник цукру, але при цьому він значно корисніший. Його також рекомендують замість шоколаду діабетикам і тим, хто страждає від ожиріння.

На смак шоколад і кероб відрізняються, проте в них є багато спільного. Кероб нагадує какао, але без гіркоти й набагато солодший, тому під час його вживання, приготування страв потрібно значно менше цукру. Тож кондитери по можливості часто намагаються замінювати керобом звичайний какао-порошок.

Кероб має певні переваги перед порошком какао, кавою, це зокрема, й сухі умови, в яких росте дерево та за яких майже немає шкідників, тому пестициди використовують зовсім мало чи взагалі не використовують. Кероб містить менше жирів та більше вуглеводів і кальцію.

У керобі немає стимулянтів кофеїну й теоброміну, які зумовлюють звикання та алергію. Також у керобі відсутні фенілтиламін і фромамін, які можуть стати причиною мігрені й алергії.

У керобі немає щавлевої кислоти, яка не дає організмові використовувати кальцій і цинк, потрібні для здорової шкіри. Наявність щавлевої кислоти в шоколаді може бути причиною прищів, які зазвичай з’являються в підлітків після надмірного споживання шоколаду. Кероб на 8% складається з білка та містить вітаміни А, В, В2, В3 та Е. У ньому є багато кальцію, фосфору, калію та магнію, а також залізо, мідь, нікель, марганець і барій.

Із керобу можна приготувати корисний гарячий молочний напій, який дуже нагадує какао чи «гарячий шоколад». У цілому кероб можна використовувати в багатьох кулінарних стравах, в рецептах яких використовується какао чи шоколад, причому, з користю для організму.

04.10.2018


Переглядів: 1781

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1168 від 02.05.2024p.
¤ 
Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Про шкоду холестерину чули всі – він може стати причиною атеросклерозу та ниркової недостатності, підвищує ризики інсульту та інфаркту....

¤ 
Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Автопригода сталася близько 16 години 28 квітня між селами Яблунне та Велике Поле Рівненського району....

¤ 
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об’єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль....

¤ 
В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося офіційне відкриття оновленого Молодіжного простору «НОТА», який діє в рамках програми «Молодь як провідник української національної ідентичності» – «Мріємо та діємо». Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні та реалізується за підтримки іноземних партнерів IREX та USAID....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21302)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17426)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14639)
• Допомога під час карантину [967] (14556)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14387)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14207)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14089)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14055)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14054)
• Живи до ста! [965] (14024)
• Бюджет і ми… [965] (13962)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13955)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13835)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13739)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13735)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13672)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13290)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13266)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (167)
• Чому краще випікати паски в паперових формах, а не в металевих? (59)
• Бамбл-тірамісу (59)
• Прості звички для нормалізації рівня холестерину (58)
• Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом (52)
• Фольга чи рукав: у чому запікати продукти, щоб було корисніше? (52)
• Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (49)
• В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА» (47)
• Мастопатія любить каву й шоколад (45)
• Несподіваний помічник у побуті (44)
• Перевозили деревину без документів (43)
• Якщо ви помітили зміни на обличчі (42)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (41)
• Що означають прикраси на пасці? (38)
• Як вдома можна визначити натуральність сиру – чи є в ньому крохмаль та «пальма»? (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"