Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Їжа про запас: як правильно заморожувати та розморожувати напівфабрикати

Їжа про запас: як правильно заморожувати та розморожувати напівфабрикати

Коли на приготування їжі постійно немає часу – якраз доречно запастися напівфабрикатами, які прекрасно зберігаються замороженими, а, отже, завжди під рукою і часу на їх приготування йде мінімум. Однак, саме слово «напівфабрикати» у багатьох викликає певне негативне ставлення, дехто й взагалі не знає, «що це і з чим його їдять». А хтось здебільшого ними й харчується. У будь якому разі, інформація про те, як правильно заморожувати і розморожувати готові страви, буде корисною.

Як правильно заморожувати і розморожувати продукти

До заморожених вареників чи пельменів ми вже просто звикли, вони завжди є про запас. І, здавалося б, нічого замислуватого в тому, щоб заморозити чи розморозити страву, немає. Однак, якщо не дотримуватися основних правил заморожування і розморожування, продукти можуть втратити свої смакові якості. І, відповідно, стати непридатними до вживання.

Є продукти, які взагалі не рекомендованого заморожувати, ба навіть більше, взагалі не рекомендовано додавати у страви, які ви плануєте відправити у морозильну камеру. Це такі водянисті овочі, як картопля, кабачки, огірки, тощо. Не варто класти в морозилку і щойно приготовані теплі продукти. Спочатку їх потрібно потримати при кімнатній температурі, а тоді ще деякий час в холодильнику, і лише тоді – в кінцевий пункт призначення.

Розморожування також потребує певного часу. Спочатку страву рекомендовано розморозити, потримавши деякий час у холодильнику і лише тоді – переходити безпосередньо до розігрівання.

Як правильно зберігати продукти в морозильнику

Напевно, кожна господиня стикалася з неприємністю, коли розморожена страва набувала якогось іншого запаху, або ж втрачала свою форму. І не дивно, адже морозильник забитий усім – від м’яса до риби. Тому, як не крути, а ймовірність того, що, наприклад, заморожені солоденькі налисники вберуть в себе чужий запах, досить велика.

Щоб уникнути таких незручностей, продукти краще зберігати в пластикових, пластмасових або ж навіть скляних контейнерах, але головне – аби кришка щільно закривалася. Є також пакети, які герметично закриваються, але в них краще зберігати рибу чи м’ясо, так як готові продукти в таких пакетах можуть втратити свою форму, тобто прим’ятися чи просто покришитися.

Також варто розвіяти міф про те, що продукти в морозильнику можуть зберігатися скільки завгодно часу. Насправді це не зовсім так, адже оскільки морозильна камера лише за день відкривається досить часто, виникають перепади температури, що, власне, і впливає на термін зберігання готової їжі.

Тож фахівці пропонують не ризикувати і зберігати готову їжу не більше 2-х місяців.

До кожного продукту – свій підхід заморозки

Ягоди і фрукти перед заморожуванням миють, перебирають і розкладають у пакетики. Розморожувати їх дуже легко – просто опустити пакетик у холодну воду. Переживати не варто, форма, смак і аромат ягід збережуться.

Гриби перед заморожуванням варто перебрати, промити і проварити, два рази змінивши воду. Далі процідити, охолодити, розкласти порціями в пакетики і відправити в морозильник.

Котлети, фрикадельки, пельмені, вареники потрібно спочатку заморозити на кухонній дошці, а тоді розкласти у пакети. Готувати потрібно не розморожуючи.

Лазанью, плов, піцу, пироги, м’ясні та рибні паштети заморожують у готовому вигляді в контейнерах. Потім їх просто розігрівають.

Картоплю рекомендовано заморожувати лише в вигляді пюре у контейнері зі шматком м’яса чи риби.

Млинці з начинкою спочатку варто загорнути в харчову плівку, а потім перекласти в контейнер і так поставити у морозилку.

Томатну пасту і соуси також можна відправити на заморожування, але перед цим – перекласти у пластикові пляшки чи контейнери. Розморожувати при кімнатній температурі.

А от майонез та креми заморожуванню не підлягають – є ризик того, що вони розшаруються.

Заморозити можна навіть вино. Для цього його потрібно розлити у формочки для льоду. А кубики використовувати у приготуванні страв з м’яса та риби, а також соусів.

Ідеї найбільш вдалих напівфабрикатів

Коли ми вже знаємо, як правильно заморожувати, розморожувати і зберігати продукти у морозильній камері, варто поговорити про те, які саме напівфабрикати можна було б приготувати, щоб було і доречно, і ситно, і смачно, і швидко.

Почнемо зі сніданку. Найактуальнішим напівфабрикатом для сніданку можуть бути налисники. Хоча, якщо хтось не дуже любить сир, начинку для млинців можна змінити, приміром, на макову. Можна приготувати і млинці з фаршем, лівером, смаженою капустою, грибами. Все залежить від того, яким стравам ви надаєте перевагу вранці – солодким чи солоним. Також з різними начинками можна приготувати мафіни – від ягідних до сирно-м’ясних.

Що стосується обіду і вечері, спектр готових страв для заморожування теж дуже великий. Якщо врахувати той факт, що більшість людей якщо не вечеряє, то обідає точно на роботі, страви для обіду бажано заморожувати в пластикових контейнерах одразу. Їх буде зручно взяти на роботу і розігріти у мікрохвильовці.

Тож почати перерахунок ідей для напівфабрикатів можна з різноманітних запіканок. Влітку і восени варіацій їх приготування просто безліч. Тому нікому не складе проблем приготувати якусь із них. Приміром, нашвидкуруч можна приготувати запіканку із цвітної капусти.

Також можна приготувати запіканку з макаронів і фаршу, на кшталт лазаньї, овочеву запіканку з баклажанами, тощо. Ідеально для заморозки підійдуть фаршировані перці, начинка залежить від смакових вподобань того, хто заморожуватиме. Що стосується голубців, заморожувати їх варто у сирому вигляді.

Якщо справа стосується вечері, ідеальними для заморозки будуть продукти, які перед подачею на стіл потрібно відварити. Адже, як правило, увечері господарі вже вдома, тому зайвих 20 хвилин для того, аби приготувати страву, таки знайдуться. У такому разі в нагоді будуть заморожені вареники, пельмені, пиріжки з м’ясом, чебуреки.

Загалом варіацій на тему напівфабрикатів просто безліч. Головне – правильно їх заморожувати і розморожувати, а також правильно зберігати їх у морозилці. Як результат, ви матимете суцільні плюси – здорову якісну їжу, швидке приготування, і, найголовніше: після важкого робочого дня не доведеться годинами тупцювати біля плити. Як результат – збережені нерви та вільний час на своїх рідних і коханих.

Тож, виділити день для того, аби наготувати різних напівфабрикатів, таки, як бачите, варто. Зрештою, їх можна купити і в магазині та заповнити ними морозильну камеру, головне – правильно їх зберігати і готувати. Але що саме туди поклали та чи правильно ці продукти заморозили – так і залишиться для вас таємницею.

22.11.2018


Переглядів: 158

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2162)
• Бюджет і ми… [965] (1911)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1862)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1835)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1830)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1824)
• Живи до ста! [965] (1823)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1816)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1809)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1806)
• Допомога під час карантину [967] (1753)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1658)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1604)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1603)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1575)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1569)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1526)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1521)

ТОП-15 свіжого номера:

• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (182)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (182)
• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (177)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (171)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (168)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (162)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (155)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (151)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (150)
• Літо… (144)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (143)
• «Я тобі зрадила… подумки» (141)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (140)
• Вбивство через необережність (140)
• Який вазон кому дарувати (133)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс