Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


#Ракурс добрих порад

Їжа про запас: як правильно заморожувати та розморожувати напівфабрикати

Їжа про запас: як правильно заморожувати та розморожувати напівфабрикати

Коли на приготування їжі постійно немає часу – якраз доречно запастися напівфабрикатами, які прекрасно зберігаються замороженими, а, отже, завжди під рукою і часу на їх приготування йде мінімум. Однак, саме слово «напівфабрикати» у багатьох викликає певне негативне ставлення, дехто й взагалі не знає, «що це і з чим його їдять». А хтось здебільшого ними й харчується. У будь якому разі, інформація про те, як правильно заморожувати і розморожувати готові страви, буде корисною.

Як правильно заморожувати і розморожувати продукти

До заморожених вареників чи пельменів ми вже просто звикли, вони завжди є про запас. І, здавалося б, нічого замислуватого в тому, щоб заморозити чи розморозити страву, немає. Однак, якщо не дотримуватися основних правил заморожування і розморожування, продукти можуть втратити свої смакові якості. І, відповідно, стати непридатними до вживання.

Є продукти, які взагалі не рекомендованого заморожувати, ба навіть більше, взагалі не рекомендовано додавати у страви, які ви плануєте відправити у морозильну камеру. Це такі водянисті овочі, як картопля, кабачки, огірки, тощо. Не варто класти в морозилку і щойно приготовані теплі продукти. Спочатку їх потрібно потримати при кімнатній температурі, а тоді ще деякий час в холодильнику, і лише тоді – в кінцевий пункт призначення.

Розморожування також потребує певного часу. Спочатку страву рекомендовано розморозити, потримавши деякий час у холодильнику і лише тоді – переходити безпосередньо до розігрівання.

Як правильно зберігати продукти в морозильнику

Напевно, кожна господиня стикалася з неприємністю, коли розморожена страва набувала якогось іншого запаху, або ж втрачала свою форму. І не дивно, адже морозильник забитий усім – від м’яса до риби. Тому, як не крути, а ймовірність того, що, наприклад, заморожені солоденькі налисники вберуть в себе чужий запах, досить велика.

Щоб уникнути таких незручностей, продукти краще зберігати в пластикових, пластмасових або ж навіть скляних контейнерах, але головне – аби кришка щільно закривалася. Є також пакети, які герметично закриваються, але в них краще зберігати рибу чи м’ясо, так як готові продукти в таких пакетах можуть втратити свою форму, тобто прим’ятися чи просто покришитися.

Також варто розвіяти міф про те, що продукти в морозильнику можуть зберігатися скільки завгодно часу. Насправді це не зовсім так, адже оскільки морозильна камера лише за день відкривається досить часто, виникають перепади температури, що, власне, і впливає на термін зберігання готової їжі.

Тож фахівці пропонують не ризикувати і зберігати готову їжу не більше 2-х місяців.

До кожного продукту – свій підхід заморозки

Ягоди і фрукти перед заморожуванням миють, перебирають і розкладають у пакетики. Розморожувати їх дуже легко – просто опустити пакетик у холодну воду. Переживати не варто, форма, смак і аромат ягід збережуться.

Гриби перед заморожуванням варто перебрати, промити і проварити, два рази змінивши воду. Далі процідити, охолодити, розкласти порціями в пакетики і відправити в морозильник.

Котлети, фрикадельки, пельмені, вареники потрібно спочатку заморозити на кухонній дошці, а тоді розкласти у пакети. Готувати потрібно не розморожуючи.

Лазанью, плов, піцу, пироги, м’ясні та рибні паштети заморожують у готовому вигляді в контейнерах. Потім їх просто розігрівають.

Картоплю рекомендовано заморожувати лише в вигляді пюре у контейнері зі шматком м’яса чи риби.

Млинці з начинкою спочатку варто загорнути в харчову плівку, а потім перекласти в контейнер і так поставити у морозилку.

Томатну пасту і соуси також можна відправити на заморожування, але перед цим – перекласти у пластикові пляшки чи контейнери. Розморожувати при кімнатній температурі.

А от майонез та креми заморожуванню не підлягають – є ризик того, що вони розшаруються.

Заморозити можна навіть вино. Для цього його потрібно розлити у формочки для льоду. А кубики використовувати у приготуванні страв з м’яса та риби, а також соусів.

Ідеї найбільш вдалих напівфабрикатів

Коли ми вже знаємо, як правильно заморожувати, розморожувати і зберігати продукти у морозильній камері, варто поговорити про те, які саме напівфабрикати можна було б приготувати, щоб було і доречно, і ситно, і смачно, і швидко.

Почнемо зі сніданку. Найактуальнішим напівфабрикатом для сніданку можуть бути налисники. Хоча, якщо хтось не дуже любить сир, начинку для млинців можна змінити, приміром, на макову. Можна приготувати і млинці з фаршем, лівером, смаженою капустою, грибами. Все залежить від того, яким стравам ви надаєте перевагу вранці – солодким чи солоним. Також з різними начинками можна приготувати мафіни – від ягідних до сирно-м’ясних.

Що стосується обіду і вечері, спектр готових страв для заморожування теж дуже великий. Якщо врахувати той факт, що більшість людей якщо не вечеряє, то обідає точно на роботі, страви для обіду бажано заморожувати в пластикових контейнерах одразу. Їх буде зручно взяти на роботу і розігріти у мікрохвильовці.

Тож почати перерахунок ідей для напівфабрикатів можна з різноманітних запіканок. Влітку і восени варіацій їх приготування просто безліч. Тому нікому не складе проблем приготувати якусь із них. Приміром, нашвидкуруч можна приготувати запіканку із цвітної капусти.

Також можна приготувати запіканку з макаронів і фаршу, на кшталт лазаньї, овочеву запіканку з баклажанами, тощо. Ідеально для заморозки підійдуть фаршировані перці, начинка залежить від смакових вподобань того, хто заморожуватиме. Що стосується голубців, заморожувати їх варто у сирому вигляді.

Якщо справа стосується вечері, ідеальними для заморозки будуть продукти, які перед подачею на стіл потрібно відварити. Адже, як правило, увечері господарі вже вдома, тому зайвих 20 хвилин для того, аби приготувати страву, таки знайдуться. У такому разі в нагоді будуть заморожені вареники, пельмені, пиріжки з м’ясом, чебуреки.

Загалом варіацій на тему напівфабрикатів просто безліч. Головне – правильно їх заморожувати і розморожувати, а також правильно зберігати їх у морозилці. Як результат, ви матимете суцільні плюси – здорову якісну їжу, швидке приготування, і, найголовніше: після важкого робочого дня не доведеться годинами тупцювати біля плити. Як результат – збережені нерви та вільний час на своїх рідних і коханих.

Тож, виділити день для того, аби наготувати різних напівфабрикатів, таки, як бачите, варто. Зрештою, їх можна купити і в магазині та заповнити ними морозильну камеру, головне – правильно їх зберігати і готувати. Але що саме туди поклали та чи правильно ці продукти заморозили – так і залишиться для вас таємницею.

22.11.2018


Переглядів: 396

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 931 від 19.09.2019p.
¤ 
У Рівному привітали кращих спортсменів та тренерів

У Рівному привітали кращих спортсменів та тренерів

У Рівному відбулися урочистості до Дня фізичної культуpи і споpту. Провідних тpенеpів, споpтсменів пpивітaв голова Рівненської ОДА Віталій Коваль....

¤ 
«Верес» переконливо обіграв «Буковину»

«Верес» переконливо обіграв «Буковину»

Забивши два м’ячі ще до перерви, рівненський «Верес» на власному полі здобув переконливу перемогу над чернівецькою «Буковиною». Тим самим рівняни перервали двоматчеву програшну серію у чемпіонаті України....

¤ 
17 фактів про наше здоров’я,

17 фактів про наше здоров’я,

які більшість з нас продовжують ігнорувати

1. Шкоду від цукру можна порівняти з курінням Надмірне вживання цукру, як і куріння, впливає на серцево-судинну систему, підвищує ризик інсульту і навіть може сприяти розвитку деяких видів раку....

¤ Справжня фармація
Ольга САДОВНИК: «В аптеці має бути запах ліків, а не парфумів»

Ольга САДОВНИК: «В аптеці має бути запах ліків, а не парфумів»

Головні пріоритети ТДВ «Рівнефармація» – надання якісних фармацевтичних послуг та ефективна фармацевтична опіка

На жаль, сьогодні дехто забуває, що аптека – це заклад охорони здоров’я, а не місце торгівлі ліками, сумно констатує напередодні Дня фармацевта в розмові з кореспондентом «Рівне-Ракурсу» заступник генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото). В деяких містах, зауважує, навіть вивіски не відповідають функціоналу медичного закладу. Наприклад, на Харківщині можна зустріти «Аптеку ШАРА», що дуже спантеличує і не викликає довіри: така назва більше підходить для крамниці з продажу секондхендівських речей....

¤ 

Іноземець напав на рівнянина

У результаті проведених розшукових заходів оперативники Рівненського відділу поліції 12 вересня затримали 28-річного громадянина Грузії за вчинений розбійний напад на жителя обласного центру. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання....

¤ 
Банкнота в 1000 гривень та відмова від копійок. Коли і навіщо?

Банкнота в 1000 гривень та відмова від копійок. Коли і навіщо?

З 1 жовтня в магазинах перестануть приймати монети номіналом 1, 2, 5 копійок, а Нацбанк почне вилучати з обігу 25 копійок. Водночас на монети почнуть замінювати банкноти 5 та 10 гривень, а також з’явиться нова купюра найвищого номіналу – 1000 гривень. Як грошова реформа позначиться на щоденних розрахунках українців і на темпах інфляції загалом, дізнавалися наші експерти....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (19349)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (6720)
3. Моє місто - найкраще [427] (6568)
4. Секс із мусульманином [271] (5619)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5491)
6. Як позбутися шпори на п’яті [850] (5069)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5033)
8. Догляньте мене до смерті [278] (4972)
9. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4936)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4934)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (4066)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (3414)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3404)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3160)
15. Розклад руху автобусів [253] (3114)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Вже за місяць в області з’явиться мобільний зв’язок у місцях з поганим покриттям (163)
2. Внаслідок ДТП травмувалися мотоцикліст та малолітня пасажирка (154)
3. В області створено 46-ту ОТГ – Мощаницьку (146)
4. У Рокитнівському районі травмувався водій мотоцикла (136)
5. Рівненщина: поліцейські вилучили нарковмісні таблетки, канабіс та рослини конопель (133)
6. Вересневі вихідні на Рівненщині насичені подіями (132)
7. Рівнянину підпалили двері квартири (132)
8. 28 вересня та 12 жовтня 2019 року у Рівному відбудуться сільськогосподарські ярмарки (132)
9. На Володимиреччині поліцейські вилучили бурштин та обладнання (130)
10. На Рівненщині «розкручують» проєкт «Медове коло» (130)
11. Нові міжнародні номери рахунків з 1 жовтня (129)
12. Рівненська ДПС попереджає про штрафи за продаж «нелегального» палива (129)
13. Оля Полякова розповіла, чому стала головним годувальником у сім’ї (128)
14. Зима вже близько: на Рівненщині готуються до опалювального сезону (128)
15. Велосипедист потрапив під колеса автобуса (128)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс