Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Їжа про запас: як правильно заморожувати та розморожувати напівфабрикати

Їжа про запас: як правильно заморожувати та розморожувати напівфабрикати

Коли на приготування їжі постійно немає часу – якраз доречно запастися напівфабрикатами, які прекрасно зберігаються замороженими, а, отже, завжди під рукою і часу на їх приготування йде мінімум. Однак, саме слово «напівфабрикати» у багатьох викликає певне негативне ставлення, дехто й взагалі не знає, «що це і з чим його їдять». А хтось здебільшого ними й харчується. У будь якому разі, інформація про те, як правильно заморожувати і розморожувати готові страви, буде корисною.

Як правильно заморожувати і розморожувати продукти

До заморожених вареників чи пельменів ми вже просто звикли, вони завжди є про запас. І, здавалося б, нічого замислуватого в тому, щоб заморозити чи розморозити страву, немає. Однак, якщо не дотримуватися основних правил заморожування і розморожування, продукти можуть втратити свої смакові якості. І, відповідно, стати непридатними до вживання.

Є продукти, які взагалі не рекомендованого заморожувати, ба навіть більше, взагалі не рекомендовано додавати у страви, які ви плануєте відправити у морозильну камеру. Це такі водянисті овочі, як картопля, кабачки, огірки, тощо. Не варто класти в морозилку і щойно приготовані теплі продукти. Спочатку їх потрібно потримати при кімнатній температурі, а тоді ще деякий час в холодильнику, і лише тоді – в кінцевий пункт призначення.

Розморожування також потребує певного часу. Спочатку страву рекомендовано розморозити, потримавши деякий час у холодильнику і лише тоді – переходити безпосередньо до розігрівання.

Як правильно зберігати продукти в морозильнику

Напевно, кожна господиня стикалася з неприємністю, коли розморожена страва набувала якогось іншого запаху, або ж втрачала свою форму. І не дивно, адже морозильник забитий усім – від м’яса до риби. Тому, як не крути, а ймовірність того, що, наприклад, заморожені солоденькі налисники вберуть в себе чужий запах, досить велика.

Щоб уникнути таких незручностей, продукти краще зберігати в пластикових, пластмасових або ж навіть скляних контейнерах, але головне – аби кришка щільно закривалася. Є також пакети, які герметично закриваються, але в них краще зберігати рибу чи м’ясо, так як готові продукти в таких пакетах можуть втратити свою форму, тобто прим’ятися чи просто покришитися.

Також варто розвіяти міф про те, що продукти в морозильнику можуть зберігатися скільки завгодно часу. Насправді це не зовсім так, адже оскільки морозильна камера лише за день відкривається досить часто, виникають перепади температури, що, власне, і впливає на термін зберігання готової їжі.

Тож фахівці пропонують не ризикувати і зберігати готову їжу не більше 2-х місяців.

До кожного продукту – свій підхід заморозки

Ягоди і фрукти перед заморожуванням миють, перебирають і розкладають у пакетики. Розморожувати їх дуже легко – просто опустити пакетик у холодну воду. Переживати не варто, форма, смак і аромат ягід збережуться.

Гриби перед заморожуванням варто перебрати, промити і проварити, два рази змінивши воду. Далі процідити, охолодити, розкласти порціями в пакетики і відправити в морозильник.

Котлети, фрикадельки, пельмені, вареники потрібно спочатку заморозити на кухонній дошці, а тоді розкласти у пакети. Готувати потрібно не розморожуючи.

Лазанью, плов, піцу, пироги, м’ясні та рибні паштети заморожують у готовому вигляді в контейнерах. Потім їх просто розігрівають.

Картоплю рекомендовано заморожувати лише в вигляді пюре у контейнері зі шматком м’яса чи риби.

Млинці з начинкою спочатку варто загорнути в харчову плівку, а потім перекласти в контейнер і так поставити у морозилку.

Томатну пасту і соуси також можна відправити на заморожування, але перед цим – перекласти у пластикові пляшки чи контейнери. Розморожувати при кімнатній температурі.

А от майонез та креми заморожуванню не підлягають – є ризик того, що вони розшаруються.

Заморозити можна навіть вино. Для цього його потрібно розлити у формочки для льоду. А кубики використовувати у приготуванні страв з м’яса та риби, а також соусів.

Ідеї найбільш вдалих напівфабрикатів

Коли ми вже знаємо, як правильно заморожувати, розморожувати і зберігати продукти у морозильній камері, варто поговорити про те, які саме напівфабрикати можна було б приготувати, щоб було і доречно, і ситно, і смачно, і швидко.

Почнемо зі сніданку. Найактуальнішим напівфабрикатом для сніданку можуть бути налисники. Хоча, якщо хтось не дуже любить сир, начинку для млинців можна змінити, приміром, на макову. Можна приготувати і млинці з фаршем, лівером, смаженою капустою, грибами. Все залежить від того, яким стравам ви надаєте перевагу вранці – солодким чи солоним. Також з різними начинками можна приготувати мафіни – від ягідних до сирно-м’ясних.

Що стосується обіду і вечері, спектр готових страв для заморожування теж дуже великий. Якщо врахувати той факт, що більшість людей якщо не вечеряє, то обідає точно на роботі, страви для обіду бажано заморожувати в пластикових контейнерах одразу. Їх буде зручно взяти на роботу і розігріти у мікрохвильовці.

Тож почати перерахунок ідей для напівфабрикатів можна з різноманітних запіканок. Влітку і восени варіацій їх приготування просто безліч. Тому нікому не складе проблем приготувати якусь із них. Приміром, нашвидкуруч можна приготувати запіканку із цвітної капусти.

Також можна приготувати запіканку з макаронів і фаршу, на кшталт лазаньї, овочеву запіканку з баклажанами, тощо. Ідеально для заморозки підійдуть фаршировані перці, начинка залежить від смакових вподобань того, хто заморожуватиме. Що стосується голубців, заморожувати їх варто у сирому вигляді.

Якщо справа стосується вечері, ідеальними для заморозки будуть продукти, які перед подачею на стіл потрібно відварити. Адже, як правило, увечері господарі вже вдома, тому зайвих 20 хвилин для того, аби приготувати страву, таки знайдуться. У такому разі в нагоді будуть заморожені вареники, пельмені, пиріжки з м’ясом, чебуреки.

Загалом варіацій на тему напівфабрикатів просто безліч. Головне – правильно їх заморожувати і розморожувати, а також правильно зберігати їх у морозилці. Як результат, ви матимете суцільні плюси – здорову якісну їжу, швидке приготування, і, найголовніше: після важкого робочого дня не доведеться годинами тупцювати біля плити. Як результат – збережені нерви та вільний час на своїх рідних і коханих.

Тож, виділити день для того, аби наготувати різних напівфабрикатів, таки, як бачите, варто. Зрештою, їх можна купити і в магазині та заповнити ними морозильну камеру, головне – правильно їх зберігати і готувати. Але що саме туди поклали та чи правильно ці продукти заморозили – так і залишиться для вас таємницею.

22.11.2018


Переглядів: 206

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 905 від 21.03.2019p.
¤ 
Рівняни стали чемпіонами України з Ґо

Рівняни стали чемпіонами України з Ґо

Рівненщину на командному чемпіонаті України з Ґо представляли дві команди – «Рівне 1» та «Рівне 2». До складу обох команд увійшли вихованці Школи інтелектуальних видів спорту Рівненського міського Палацу дітей та молоді...

¤ 
Яким буде ювілейний спідвейний сезон 2019 у Рівному?

Яким буде ювілейний спідвейний сезон 2019 у Рівному?

Сім чемпіонатів, створення скульптури спідвеїсту та встановлення відреставрованого мотоциклу в парку – ювілейний спортивний сезон Рівненського спідвею пройде масштабно....

¤ 
Жінка зарізала новонароджену доньку

Жінка зарізала новонароджену доньку

17 березня близько 17 години надійшло повідомлення лікарів швидкої медичної допомоги, що на вулиці Вербова обласного центру вони констатували смерть дитини віком близько місяця....

¤ 
Володимир Омелян: «Моє гасло - геть від дурнів та поганих доріг!»

Володимир Омелян: «Моє гасло - геть від дурнів та поганих доріг!»

Міністр інфраструктури Володимир Омелян в нинішньому Кабінеті Міністрів України, напевно, є найбільш медіа активним урядовцем. Тому, коли пан Омелян минулого тижня відвідав Рівне, автор вирішив поспілкуватися з урядовцем і задати пану міністру кілька питань....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (5809)
2. Моє місто - найкраще [427] (4053)
3. Секс із мусульманином [271] (3299)
4. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3253)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3194)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3046)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2911)
8. Догляньте мене до смерті [278] (2876)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2853)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2645)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1986)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1922)
13. Розклад руху автобусів [253] (1876)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1818)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1804)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Зниклу жительку службова собака знайшла за лічені секунди (52)
2. У 2019 році в області запрацює ще 11 інклюзивно-ресурсних центрів (41)
3. Трубочки з кремом (39)
4. «Вибори – не привід для антидержавного глуму!» (39)
5. Тимошенко - Коломойський: поцілунки, «обнімашки» (39)
6. Пивовари Рівненщини сплатили до бюджету понад 100 тисяч гривень (39)
7. Парадокс нашого часу (38)
8. У Рівному учасники АТО (ООС) здобувають офіцерські звання (38)
9. * «Жоден із кандидатів у Президенти не зможе зробити для нашої країни більше, ніж Петро Порошенко», - Ада Роговцева у Рівному (38)
10. На Гощанщині діти взяли участь у «Розминці від чемпіона» (38)
11. Для компенсації «теплих кредитів» спрямували 6 мільйонів гривень (37)
12. З березових бруньок приготуйте лікувальні настоянки та мазі (37)
13. Дубенчанина затримали за збут наркотиків (37)
14. «Сімейні перегони» (37)
15. Леся Нікітюк потрапила під крапельницю: що сталося (37)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс