Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

15 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

1. Екзотичні фрукти Під впливом низьких температур екзотичні фрукти починають гнити, а гази, що виділяються в процесі гниття, можуть нашкодити нашому здоров’ю. Найкращий варіант зберігання таких фруктів – загорнутими у папір, при кімнатній температурі.

2. «Рідні» вітчизняні яблука та груші

Причина: виділення етилену при зберіганні, що веде до скорочення термінів зберігання як самих яблук/груш, так і тих фруктів/овочів, що зберігаються поряд з ними.

3. Всі родичі гарбузові

Кабачки, патисони, цукіні і самі гарбузи, близько місяця можуть спокійно зберігається в коморі і будуть навіть смачніше. Упаковка теж не потрібна. А холодні температури й відсутність повітря призводять до м’якості продуктів, до появи цвілі. Надрізана диня в таких умовах ще й починає виділяти шкідливі речовини (етиловий газ).

4. Помідори та баклажани

Зберігання водовмісних овочів на полицях холодильника призводить до появи на них темних плям, які свідчать про загнивання. Найкращий спосіб зберігання – в кошику в умовах кімнатної температури, або в засушеному вигляді (нарізати «медальйонами» і висушити як гриби на нитці).

5. Ріпчаста цибуля

Причина: порушення структури в умовах холодильника, поява м’якості та виникнення цвілі. Варто відзначити і цибулиний «аромат», що аж ніяк не покращує смакові якості інших продуктів. А, якщо поруч лежить картопля, через гази і вологу, яку вона виділяє, цибуля гниє значно швидше. Кращого способу для зберігання даного продукту, ніж капронову панчоху у кухонному кутку, поки не придумали.

6. Оливкову олію

Причина: погіршення корисних властивостей і смакових якостей (починає гірчити), поява білого осаду (пластівців). Зберігати в темному місці при кімнатній температурі.

7. Мед

Аналогічно до попереднього пункту – біохімічні речовини продукту в холодильнику зазнають руйнування. Такий мед великої користі не принесе. Зберігають продукт у сухій і темній тумбочці.

8. Картоплю та моркву, інші тверді овочі

Причина: проростання, загнивання, утворення цвілі. А картопляний крохмаль при температурах нижче 7 градусів має властивість перетворюватися на цукор, що веде до зміни смакових властивостей картоплі та консистенції. Найдовше (і без наслідків для здоров’я) такі овочі зберігаються в дерев’яному вентильованому ящику, поверх паперу, в коморі (сухій та темній).

9. Шоколад

Причина: утворення конденсату на поверхні продукту, його подальша кристалізація, виникнення «сивини» (нальоту), а при герметичній упаковці – й розвиток цвілі. Особливої шкоди здоров’ю не буде, але от органолептичні властивості знижуються, та й естетичний вигляд буде втрачено.

10. Хліб

Якщо хліба ви купуєте багато, а їсте по трохи, то зберігати його краще в морозилці, а не в холодильнику. А ще краще – не більше 3 днів при кімнатній температурі. У холодильнику він миттєво вбирає всі запахи продуктів, а при підвищеній вологості ще й «обростає» цвіллю.

11.  Банани

Волога й холод на ці фрукти діє згубно – процес гниття йде значно швидше, смакові якості втрачаються. Ідеальний метод зберігання в підвішеному на кухні стані (як на пальмі), в темному кутку.

12. Гострі соуси

Вважається, що всі соуси і приправи потрібно зберігати винятково у холодильнику. Однак такі їх компоненти, як оцет, цукор і сіль – відмінні консерванти. Гострий соус теж не потрібно зберігати у холодильнику. В коморі він зможе простояти протягом трьох років, отже, низькі температури йому не потрібні. До того ж і смак вони йому не поліпшать.

13. Каву

Каву не можна зберігати в холодильнику, всупереч усім переконанням. Зберігання в холодильнику негативно вплине на якість і смак кави. До того ж сама кава, що має досить сильний запах, може змінити запах і смак інших продуктів.

14. Авокадо

Авокадо не слід зберігати в холодильнику, поки воно не дозріє. У стиглому стані авокадо може зберігатися в холодильнику близько тижня, а будучи недостиглим, він так і не стане м’яким і маслянистим в умовах холодильника. Зберігати його краще при кімнатній температурі.

15. Копченості, консерви і варення

Ці продукти також не потрібно зберігати в холодильнику. Шкоди їм він не принесе, але немає сенсу займати корисний простір холодильника продуктами, які відмінно зберігаються при кімнатній температурі.

Отже, при правильному зберіганні різних продуктів можна не тільки зберегти їх властивості, а й значно додати вільного місця у вашому холодильнику.

22.11.2018


Переглядів: 252

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2166)
• Бюджет і ми… [965] (1915)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1866)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1839)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1833)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1829)
• Живи до ста! [965] (1825)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1821)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1814)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1810)
• Допомога під час карантину [967] (1760)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1662)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1610)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1608)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1579)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1573)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1528)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1524)

ТОП-15 свіжого номера:

• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (196)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (195)
• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (188)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (182)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (179)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (167)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (165)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (164)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (160)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (157)
• Літо… (155)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (154)
• «Я тобі зрадила… подумки» (154)
• Вбивство через необережність (153)
• На балконі вирощуємо аптеку (145)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс